Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: iOS тема
Моджо написа:Ми, аз пък не го разбирам това..ща си зема ифонь па ще го ремонтирам на сичко отгоре..нали много здрав. Аз нямам нито един телефон носен на ремонт досега па не са били по 2000 лв. Нито съм им менил батерии. Нито са ми правили проблеми, нито нищо. Първия ми СамсунгА5, модел 2014 или 2013 некъде си е у дома, напълно работещ и му нема нищо. Лаптоп-а ми е на 9 години и освен 1 ссд дето му сложих и 1 екран, който го счупих аз си. И всичките взети заедно /нови и стари/ + тия на жената и на децата няма да направят като сума и 1 макбук.
И какво правиш в тая тема, че не разбирам? Нещо те е хванал цикъла и си решил да хейтиш нещо, което не можеш да си позволиш ли

Ползвам също 2 броя Lenovo T серия, а лаптопи с Windows ползвам вече 19 години, като едновременно имам и MacBook и много ме кефи някакви хейтъри да ми обясняват, кое какво било

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Я! Ко речи ? Не заслужаваш, но ще ти отговоря.
Първо мога да съм в която тема си поискам или нещо бъркам ?
Второ имам аппле продукт.
Трето поста ми беше провокиран от мнението на Стинката малко-по назад.
И четвърто да кажа че apple с/у парите ,които иска не предлага нещо кой знае какво е престъпление или какво ? При това, забележи, че го казвам 1.5 години след като съм ползвал Апле продукт наравно с други продукти.
Или само защото е apple , и да ми влиза в сервиз за смяна на това или онова да му викам "топ е" ?
В този контекст да кажа, че моя Апле продукт също никога не е посещавал сервиз. И че ако нещо /което претендира за качество и му се иска съответната сума/ трябва да го нося всяка година за смяна на това и онова ще го нарека "боклук" на общо основание. С изключение ма китайско менте, за 100-на лв.
Па за лисицата и гроздето не смятам да го коментирам изобщо.
Първо мога да съм в която тема си поискам или нещо бъркам ?
Второ имам аппле продукт.
Трето поста ми беше провокиран от мнението на Стинката малко-по назад.
И четвърто да кажа че apple с/у парите ,които иска не предлага нещо кой знае какво е престъпление или какво ? При това, забележи, че го казвам 1.5 години след като съм ползвал Апле продукт наравно с други продукти.
Или само защото е apple , и да ми влиза в сервиз за смяна на това или онова да му викам "топ е" ?
В този контекст да кажа, че моя Апле продукт също никога не е посещавал сервиз. И че ако нещо /което претендира за качество и му се иска съответната сума/ трябва да го нося всяка година за смяна на това и онова ще го нарека "боклук" на общо основание. С изключение ма китайско менте, за 100-на лв.
Па за лисицата и гроздето не смятам да го коментирам изобщо.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кой е казал, че всяка година нещо трябва да се носи за смяна на това и онова? Казах да се конфигурира внимателно с оглед на изискванията на програмите, които ще се ползват.
Аз съм сменил 2 диска с ССД, щото когато купувах компютрите 1 ТВ SSD беше непосилна сума.
И две батерии на телефон, който съм ползвал 4 години (едната е още на 100%). Батерията е китайска, ако бях дал 100лв за оригинална щеше да е само с една смяна.
Сервиз за компютър или телефон не съм посещавал точно 10 години. Двата компютъра с SSD-тата са по-бързи, отколкото бяха като нови. Тоя, който си беше със SSD си е както си беше като нов. Телефоните също. (Който е имал андроид ще се сети за какво иде реч).
Андроида сигурно също има начин да остане в кондиция и да бъде сигурен, но аз съм просто юзър, не искам и не мога да се ровя в системните файлове и да се занимавам. Неща и на всяко включване на телефона да ми изписва, че има Н на брой програми за ъпдейт. И неща след ъпдейт да не ми работи това или онова, че да се занимавам с глупости.
Аз съм сменил 2 диска с ССД, щото когато купувах компютрите 1 ТВ SSD беше непосилна сума.
И две батерии на телефон, който съм ползвал 4 години (едната е още на 100%). Батерията е китайска, ако бях дал 100лв за оригинална щеше да е само с една смяна.
Сервиз за компютър или телефон не съм посещавал точно 10 години. Двата компютъра с SSD-тата са по-бързи, отколкото бяха като нови. Тоя, който си беше със SSD си е както си беше като нов. Телефоните също. (Който е имал андроид ще се сети за какво иде реч).
Андроида сигурно също има начин да остане в кондиция и да бъде сигурен, но аз съм просто юзър, не искам и не мога да се ровя в системните файлове и да се занимавам. Неща и на всяко включване на телефона да ми изписва, че има Н на брой програми за ъпдейт. И неща след ъпдейт да не ми работи това или онова, че да се занимавам с глупости.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Чети по назад...бутони , кабели, проблеми с принтери, проблеми с това, проблеми с онова.батериите се сменят като семки...извинявай, ама 7 годишен самсунг батерията си му държи като каквато си е била нова. Визирам телефоните най-вече. Макбуците не ги коментирам, освен като цена. Щото и аз съм прост юзър искам като си купа нещо скъпо и хвалено то да работи като скъпо и хвалено. Зак понеже спомена коли, карам евтина кола, която дотук за 60 000 км на газ не е посетила сервиз. Това за мен е качествен продукт, нищо, че е евтин. Ако карах скъпа и тичах през месец нещо да и оправят щях да и кажа боклук и окото нема да ми мигне. Не робувам на марки.
ПП не се чувствайте засегнати бре, и аз ползвам apple и съм доволен, но и кон с капаци не съм.
ПП не се чувствайте засегнати бре, и аз ползвам apple и съм доволен, но и кон с капаци не съм.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
7 години телефон с батерия на 100%.. дай го да го изследват някъде, може би това е дългоочаквания пробив при батериите 
Макбук про на 10 години също кара едни 3-4 часа още с оригиналната батерия.
Скъпо-евтино, тва е. Разбира се, че името, марката и имиджа струват също пари. Така е при всяка стока. В крайна сметка всеки решава за какво да си даде парите, които сам е изкарал. За тия пари можело и по-хубав телефон да си купя.. ми ОК. Имал-дал.

Макбук про на 10 години също кара едни 3-4 часа още с оригиналната батерия.
Скъпо-евтино, тва е. Разбира се, че името, марката и имиджа струват също пари. Така е при всяка стока. В крайна сметка всеки решава за какво да си даде парите, които сам е изкарал. За тия пари можело и по-хубав телефон да си купя.. ми ОК. Имал-дал.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ама какво значи 100% батерия? Никога не съм знаел и никога не ме е интересувало, па като гледам , вие с епълите, много ви интересува тая работа. ДАже мислех да питам, къде по дяволите, го гледате това ,че не виждам такова нещо на ipada. Кара ли си по цял ден - кара си. Може нещо да е паднала някъде си с нещо си. За мен като юзър важното е това, зимам го сабале, кара ми до вечерта както като нов, така и след 7 години и си го слагам на зареждачката като се прибера както правя с който и да било мой телефон. А когато беше у жената стоеше по цяла нощ на зареждачката 2-3 години наред па нещо не виждам това да го е убило. На техника не се кланям по никакъв начин. Никога не съм слагал протектори, калъфи, брони или каквото и да било или е направено да ми служи на мен вярно и безотказно /и съм готов да си платя за това/ или е за Надин.
Хм,хм...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
А знаете ли колко убийци на Мака и на Айфона съм си купил през годините. И убийците винаги умираха преди жертвите 

Не винаги Маковете са по скъпи, ако се сравняват и параметрите. Взех си Macbook Pro 2016, защото тогава ми излизаше по-евтино от Dell с такива параметри.
Влизането в сервиз извън гаранция е тесла, заради едно нещо може да сменят цяло дъно. Трябва да си избие парите за периода на гаранция, после колкото изкара е бонус.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Влизането в сервиз извън гаранция е тесла, заради едно нещо може да сменят цяло дъно. Трябва да си избие парите за периода на гаранция, после колкото изкара е бонус.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
stas.dakov написа:Има нов ъпдейт
Не бързайте да го слагате. При мен нещо рЕзко почна да се ебава всякакъв интернет - без значение WiFi или LTE.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
TNT написа:stas.dakov написа:Има нов ъпдейт
Не бързайте да го слагате. При мен нещо рЕзко почна да се ебава всякакъв интернет - без значение WiFi или LTE.
При мен точно обратното . Преди ъпдейт-а прехода от wifi на мобилни данни имаше проблем. И си казах - първи неприятности с iphone

Уви - след ъпдейта всичко е точно

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Моджо написа:...извинявай, ама 7 годишен самсунг батерията си му държи като каквато си е била нова. Визирам телефоните най-вече...
... ПП не се чувствайте засегнати бре, и аз ползвам apple и съм доволен, но и кон с капаци не съм.
Чак като нова не вярвам да е на 1000+ цикъла на батерията

И не се засягаме. В момента имаме у нас точно 10 епълски продукта и всичките работят, както се очаква. И се update-ват, пак както се очаква

Имам и други, ама не е същото. Особено при телефоните, таблетите, лаптопите, часовници и т.н.

Както и всички останали Apple потребители - искам да си купя нещо с як дизайн и да го ползвам, не да се ядосвам с него. Но както всяка друга техника може да се развали. Това, че нещо не ти се е разваляло на теб, не значи, че Самсунг не се взривяваха

Ако си ползвал смарт часовник на Самсунг, както и на Apple, ще ме разбереш какво значи качествен продукт и какво значи пръчка. Аз съм ги ползвал и двата

P.S. Те и новите Мерцедеси се развалят, ама

Apple’s AirPods currently enjoy a 54.4% share of the wireless earbuds market. And following very far behind are competing products from the likes of Samsung and Xiaomi. Revenue wise, Apple’s AirPods account for 71% of revenue in the wireless earbuds market.
Apple Watch maintained first position with 48 percent global smartwatch market share

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Зак, айде да го разгледаме така.
Моя текущ фон е некъв хухавей с екран 6.3 инча и на цена около 500 лв.
Не ги знам много ифоните, но най-близкия , който видях е XR - 6.1 инча на цена 1 300 лв, че ако идем да гледаме 11 про дето е 6.5 инча отиде та се не видя.
И така, аз съм прост юзър и знам за какво ще си ползвам фоня. И си задавам следния въпрос - дали като дам около три пъти повече пари ще получа три пъти повече неща.
Как мислиш, какъв е отговора?
Кое да е нещото което да ме накара да го зема ? И да си заслужава наистина разликата в цената. Върти, сучи няма такова. Три пъти по-бърз да е ? Не е. Три пъти по голям екран да има - не. Три пъти повече памет да има - не. Три пъти по-сигурен да е - не. Три пъти по-хубава камера да има - не. Три пъти по-яка батерия да има - не ...е кое му е тогава оправвданието за трите пъти по-висока цена, освен това, че е Apple.
После карам натам..след година, две ще ми омръзне и ще си купа нов...тоя път пък мое пробвам друг производител ..примерно... Предпочитам да дам разликата в парите за още 5 дена лятото в Гърция, например.
Текущия работи ли - работи, прави ли проблеми - не прави, върши ли ми работа - върши ми.
А дизайна е въпрос на вкус, на мен ифоните пък не ми харесват като дизайн, ай ся . И андроида ми харесва в повече като елегантност и леснота на работа. В последния ъпдейт на ИОС се сетиха Епъл, че да деинсталираш приложение нема нужда да цъкаш по 100 пъти и го направиха като в андроид както е. Примерно.
И така...
А иначе обичам да си купувам маркови неща и например от темата за пречиствателите съм наобратното мнение. Не бих си зел духалка на Шаоми за 300 лв, а съм си зел Дайкин за 1000.ама сигурно има защо да е 1000. И даже ми е странно как може да дедеш 3 бона за телефон, ама за нещо което е свързано със здравето да си го купиш от алиекспрес за малко пари и да мислиш че нещо върши работа. И климатика ми е Дайкин и MIele имам..и се такива работи. Ама съм ги купил и съм ги забравил. Проблеми = 0, та са си засlужили парите.
Никъде не съм казал, че Епъл е лош продукт, нали ? Казвам, че не му е оправдана цената.
Моя текущ фон е некъв хухавей с екран 6.3 инча и на цена около 500 лв.
Не ги знам много ифоните, но най-близкия , който видях е XR - 6.1 инча на цена 1 300 лв, че ако идем да гледаме 11 про дето е 6.5 инча отиде та се не видя.
И така, аз съм прост юзър и знам за какво ще си ползвам фоня. И си задавам следния въпрос - дали като дам около три пъти повече пари ще получа три пъти повече неща.
Как мислиш, какъв е отговора?
Кое да е нещото което да ме накара да го зема ? И да си заслужава наистина разликата в цената. Върти, сучи няма такова. Три пъти по-бърз да е ? Не е. Три пъти по голям екран да има - не. Три пъти повече памет да има - не. Три пъти по-сигурен да е - не. Три пъти по-хубава камера да има - не. Три пъти по-яка батерия да има - не ...е кое му е тогава оправвданието за трите пъти по-висока цена, освен това, че е Apple.
После карам натам..след година, две ще ми омръзне и ще си купа нов...тоя път пък мое пробвам друг производител ..примерно... Предпочитам да дам разликата в парите за още 5 дена лятото в Гърция, например.
Текущия работи ли - работи, прави ли проблеми - не прави, върши ли ми работа - върши ми.
А дизайна е въпрос на вкус, на мен ифоните пък не ми харесват като дизайн, ай ся . И андроида ми харесва в повече като елегантност и леснота на работа. В последния ъпдейт на ИОС се сетиха Епъл, че да деинсталираш приложение нема нужда да цъкаш по 100 пъти и го направиха като в андроид както е. Примерно.
И така...
А иначе обичам да си купувам маркови неща и например от темата за пречиствателите съм наобратното мнение. Не бих си зел духалка на Шаоми за 300 лв, а съм си зел Дайкин за 1000.ама сигурно има защо да е 1000. И даже ми е странно как може да дедеш 3 бона за телефон, ама за нещо което е свързано със здравето да си го купиш от алиекспрес за малко пари и да мислиш че нещо върши работа. И климатика ми е Дайкин и MIele имам..и се такива работи. Ама съм ги купил и съм ги забравил. Проблеми = 0, та са си засlужили парите.
Никъде не съм казал, че Епъл е лош продукт, нали ? Казвам, че не му е оправдана цената.
Хм,хм...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-

И още други неща, ама не ми се изброява. Колкото до Apple, самият факт, че и след 4-5 години ми се update-ва софтуера ми стига, за да го купя. Преди години съм ползвал най-яките Note-ове до Note 4 на Samsung и винаги съм имал проблем с липсващи update-и. Та повече не искам да си го причинявам.

P.S. И за да не мислиш ще ти кажа, че тоя Дайкин е далеч от най-добрите продукти за качество на въздуха, ама нейсе...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Далече от най-добрите продукти може да е, ама и далече по-напред от духалката на шаоми е. Повтарям аз съм юзер..ни ме интересуват ъпдейти, ни Джави, ни гяволи. Хич да не се ъпдейтва ми е се тая. Не съм техноманиак и с удоволствие ще си карам на нокиа с фенерче, а даже и хич без мобилен телефон..ама на. Динозавър съм си 

Хм,хм...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Винаги можеш да си купиш нещо по-евтино със същите или с по-добри параметри от Ябълката. Можеш и да намериш много продукти, които са много по-добри по един или друг или даже по всички параметри. Но всичко е на късмет. Този филм го играх много години. Къде успешно, къде не. Сега не ми се експериментира дали, някой Дел или някой Хухавей ще е по-добър от аналогичен продукт на Ябълката. Просто си купувам Епъл и знам, че имам качествен продукт, който в 98 процента от случаите върши това, което искам от него. И то без да му правя разни донастройки. Това е. И накрая, когато излезе нов продукт и искам да си го купя, знам че най-ликвидните продукти на пазара втора употреба са тези на Ябълката. Понеже се въртя при едни пичове, дето се занимават с телефони, мога да кажа, че винаги когато се появи нещо втора ръка на Епъл, обикновено заминава за няколко дни. Не така стоят нещат със Самсунг, Хухавей, Шайоми и другите марки.