Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Бе точно собственици на Бмв да ми говорят за правилно каране по магистрала айде няма нужда Като стана дума за бмв в събота минавах покрай панаира в Пловдив и карах зад един горд собственик на немски изтребител е36 316 който явно беше решил да показва на пешеходците как спира спортната машина. В смисъл даваше мръсна газ и биеше спирачки на 10 метра от пешеходната ама такива спирачки че пресичащите се чудеха накъде да скачат за да не ги сгази. Това го направи за 2 мин поне два пъти сигурно подгряваше гумите на бегачката за Калояново Беше изключил вероятно и абс-а или сликовете му дот 96та година лятото не му държаха добре че като набиеше спирачки и се татразеше бая докато спре.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Кара: турбо бмв
stocky написа:Длъжен съм да проявя тази колегиалност, защото те са на мотори не по собствено желание и преценка, а защото изпълняват тежък обществен дълг като пречистват въздуха с машините си, който горят 1:1 безнин и масло и така приятно озвучават градската среда с китайските си грънци Акрапович, нали така? Не пропускам мисля нищо от кодекса на взаимната шофьорска колегиалност?
Е ти па ги изкара баси масларките До сега масло не съм доливал. Нито съм по-шумен от стоков автомобил.
dextuar написа:Ситуацията при bum_bum винаги е била двоен стандарт. Когато кара мотопедчето, изтърбушените ДПФ-чета по светофарите са му проблема и всички нарушение са му простени.
Кога съм казал, че съм засичал някой? И да ми се е случило някога винаги съм пуснал аварийните и съм махнал за да се извиня. На червено не си спомням да съм споменавал, че минавам, нито да съм се оправдавал защо го правя.
С мотора почти винаги по задръстванията спирам за да пусна някой, който излиза от пресечка. Повечето се кумят по една минута дали да тръгнат, че чак не им се вярва че съм спрял.
Номера ако искам ще си го скрия. Аз си нося последствията за това и не преча на никой с него. Това какъв проблем е за теб? Да, минавам между колите в задръстванията. Изпреварвам на някои забранени места. Влизам в забранени улици и още 100 неща, но го правя когато може и не преча на никой с това. От всички на пътя интерес да карам безопасно имам най-вече аз, защото карам за да си върша работа, а не за забавление и утре ако падна ще страдам най-вече аз.
Не знам защо споменаваш постоянно "мотопедчето", "скутера".. това е мотор, който съм си купил нов от магазина. Все още гаранционен. В напълно стоков вид е много по-по-превозно средство от 10 годишна дизелова 20-ка
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dextuar написа:...
шофьора на M6-цата е кръгъл идиот
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна vicho на 11 Юни 2018, 13:11, променена общо 2 пъти
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- shlosera
- младши ентусиаст
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Защо всички, които очевидно се дразнят, че моторите минават отпред на светофари и ГКПП отпред не вземат дс яхнат по един мотор? От познати моторджии знам, че на ГКПП доста често дори граничарите викат мотористите,ако се редят заедно с колите. Не карам мотор от доста време, но постоянно им правя път и гледам да не им създавам ситуации (поне на тези дето карат с акъл, другите и да искаш не можеш да ги опазиш) винаги им правя място да изпреварват извън градско, и в 95% от случайте получавам поздрав.
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
- Детайли за колата: 440i
vicho написа:dextuar написа:...
шофьора на M6-цата е кръгъл идиот
Айде няма нужда да се правим на светци
Я сложи една камерка в твоята кола, направи си каналче, а аз ще ти изкарвам такива снимки на стоп кадър от походите по околовръсното по тъмните часове
М6-цата му сигурно ще спре по-бързо при тази скорост, отколкото някой Голф 3, движещ се с 80, която е стандартна скорост на такъв път с това ограничение.
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dextuar написа:Я сложи една камерка в твоята кола, направи си каналче, а аз ще ти изкарвам такива снимки на стоп кадър от походите по околовръсното по тъмните часове
бате, съжалявам, че ти го казвам, ама понякога си много зле... ама много!!!
160 на междуградско кръстовище!!!
210+ ПО GPS на 2-лентов път насрещен трафик...
ПРОСТ ЛИ СИ?!?!?! КАКЪВ СИ?!?!
п.с. аз светец не съм , ама не карам с 200 междуградско, а по тангентата през нощта (даже не карам, а ускорявам до 200 и спирам), без трафик, без да се състезавам с някого... а тоя ТАКА СИ КАРА!!! ТЪП, ПО-ТЪП, НАЙ-ТЪП И НА КРАЯ Е ТОЯ!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Кара: овца във вълча кожа...
cod-cdbp написа:hell's angel написа:Тези вероятно са новобранци, и им е тегаво тръгването все още. Така или иначе, 2 секунди по-късно ще си забравил, че го е имало.
Разбира се че ще се наредят отпред, айде мерси някоя блейка да ми строши гръбнака щото ръчка телефона, камерата, или зяпа по разпролетения пичкарник
По-същата логика може да е първа кола и да тръгне без да гледа напред, а в телефона
Т'ва трябва да е някое тотално перде Не, че и такива ги няма де цък
Ubi dubium, ibi libertas
- skoti79
- младши ентусиаст
- Кара: Panamera 4S
Аз така лекинко да запитам dextuar - ти научи ли се да шофираш, без непрекъснато да създаваш предпоставки за ПТП ?
Че имаше една твоя тема с клипчета и целия форум ти беше сипал къв си "шофер" .
Иначе си станал голям моралист в последно време, еВала .
Страшно много злоба, и тук във форума и по улиците.
Бахти комплексираното общество сме.
Може ли да се дразните,че някой моторист ви е изпреварил на пункта или на светофара
Може ли да се дразните,че някой моторист ви е изпреварил на пункта или на светофара
- Dextuar
- старши ентусиаст
Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Я ми припомни кой ми е сипал, че нещо не се сещам? Предпоставките ги създават тия, дето не спазват ЗДвП, а мен доста трудно може да ме вкараш в тази категория освен с настъпване малко над ограничението тук и там. Чакам да я намериш тая тема, с удоволствие ще я прочета и ще ти обясня кое не си разбрал Ако под предпоставки имаш предвид смотан толераст като половината, които са се засягали от моите клипчета, че не ги пускам да ме предреждат и не им цепя басма да ме правят на балък, нямам и намерение да се променям!!!skoti79 написа:Аз така лекинко да запитам dextuar - ти научи ли се да шофираш, без непрекъснато да създаваш предпоставки за ПТП ?
Вземи ти да качваш клипчета със ситуации на пътя да ти покажа как целият форум ще ти обясни що за “шофер” си и ти
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна Dextuar на 11 Юни 2018, 14:14, променена общо 1 път
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Четвъртък и петък се изолирах от нета, та сега чета последните 6 страници накуп. Явно на много хора им липсват първите 7 години или просто не знаят как се общува с други хора. Замислете се как си комуникирате, изчитайте си коментарите, преди да ги публикувате, защото само се излагате. Не ви отива да се държите така на 20+ години, а повечето тук сте доста по-възрастни и опитни.
Темата стана един голям плювалник и си плаче за ключ.
Темата стана един голям плювалник и си плаче за ключ.
Последна промяна Knoxville_ на 11 Юни 2018, 14:22, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Да поясня: не карам така, че да застрашавам мотористите, даже напротив. Дори да съм по-бърз от тях в дадена ситуация не ги притискам, защото не искам да предизвикам падане или по-сериозни последствие от прилива на адреналин. Ако мотористът е с пасажер (обикновено някое девойче), внимавам 10 пъти повече, защото броят на потенциалните невинни пострадали расте. Като ги изпреварвам винаги осигурявам достатъчно дистанция, защото не искам от гумите ми да хвръкне камък от идеално мръсните ни пътища (едно е да ти удари камък челното стъкло на колата, съвсем различно - визьора на каската) или от въздушната струя да предизвикам нестабилност на моториста. При последното ми международно пътуване действително пуснах пред себе си 4-5 моториста да минат пред мен на ГКППто, защото валеше, а ние висяхме неподвижни, съответно ще подгизнат зверски. По светофарите в града ги пускам абсолютно винаги между мен и съседната кола - действително често се случва мотористът да оцени жеста и да благодари, не мога да кажа на черното-бяло.
Само че, аз не искам благодарност, а реципрочното уважение и колегиалност. Смятам, че когато видят добрия (според мен) пример, някои от тях ще се замислят и ще го приложат и те. Засега пак казвам - видял съм един адекватен моторист по българските пътища. Болшинството са превъзбудени пубери с илюзията, че 10 годишния 600 кубика звяр с нулева техническа поддръжка, продупчено гърне и стикерче Акрапович, е извънземен самолет, който задължително и без оправдания трябва да пребие черното БМВ където и когато го види.
П.С.: в клипа с М6цата - шофьорът на БМВ-то не е по-различен по кретенизъм от мотористите. Изобщо нямах предвид такива изпълнения, като казах, че неведнъж моторът се е оказвал доста по-слаб в доускорението, и то от кола далеч от хиперкар като перформанс.
Само че, аз не искам благодарност, а реципрочното уважение и колегиалност. Смятам, че когато видят добрия (според мен) пример, някои от тях ще се замислят и ще го приложат и те. Засега пак казвам - видял съм един адекватен моторист по българските пътища. Болшинството са превъзбудени пубери с илюзията, че 10 годишния 600 кубика звяр с нулева техническа поддръжка, продупчено гърне и стикерче Акрапович, е извънземен самолет, който задължително и без оправдания трябва да пребие черното БМВ където и когато го види.
П.С.: в клипа с М6цата - шофьорът на БМВ-то не е по-различен по кретенизъм от мотористите. Изобщо нямах предвид такива изпълнения, като казах, че неведнъж моторът се е оказвал доста по-слаб в доускорението, и то от кола далеч от хиперкар като перформанс.
- Dextuar
- старши ентусиаст
vicho написа:dextuar написа:Я сложи една камерка в твоята кола, направи си каналче, а аз ще ти изкарвам такива снимки на стоп кадър от походите по околовръсното по тъмните часове
бате, съжалявам, че ти го казвам, ама понякога си много зле... ама много!!!
160 на междуградско кръстовище!!!
210+ ПО GPS на 2-лентов път насрещен трафик...
ПРОСТ ЛИ СИ?!?!?! КАКЪВ СИ?!?!
п.с. аз светец не съм , ама не карам с 200 междуградско, а по тангентата през нощта (даже не карам, а ускорявам до 200 и спирам), без трафик, без да се състезавам с някого... а тоя ТАКА СИ КАРА!!! ТЪП, ПО-ТЪП, НАЙ-ТЪП И НА КРАЯ Е ТОЯ!!!
Батеее, просто недей, виждал съм, знам, не на мене тия Звучиш ми в момента точно като дрифтър, който излиза и обяснява колко е опасно и как не трябва да се дрифти по улиците, а всички му помнят изпълненията. Така че, кой е ПРОСТ и кой откровен ЛИЦЕМЕР, няма да го коментирам!
Не го оправдавам и не мисля, че карането му е редно, НИТО ГО ДАВАМ за пример, просто ситуация на пътя с моторист, който САМ НЕ СЕ ПАЗИ.
dextuar написа:М6-цата му сигурно ще спре по-бързо при тази скорост, отколкото някой Голф 3, движещ се с 80, която е стандартна скорост на такъв път с това ограничение.
Ти изгледа ли му клиповете на тоя малумник .. че даваш такива отговори на двулентов извънградски път с ограничение 50-70-90км/ч тоя фучи с над 220км/ч .. и после щял да спре по-бързо от Голф 3ка .. И какво е това сравнение с Голф 3ката ? нещо конкретно против тях ли имаш или се мислиш за нещо повече над тези хора, които ги карат
- Dextuar
- старши ентусиаст
don_gori написа:И какво е това сравнение с Голф 3ката ? нещо конкретно против тях ли имаш или се мислиш за нещо повече над тези хора, които ги карат