Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от slatanic » 28 Окт 2024, 22:46

Важно е РЗП-то.Пък то сметките са лесни...
И все пак тук съм правил едни хибридни системи преди 10 години с термопомпа,газов котел,солари и камини на дърва(в отворена система към затворената) на голяма площ...
Еми много прилични разходи даваше тогава като важното беше кое кога и как работи и колко струва към даденият момент.
Тогава газта беше прилично евтина.
Термопомпите бичат до -5.Оттам идва времето на газта...
Всичко си работи там дето му е мястото и времето.
Соларите си бутат жегата в бойлера...ама той не е 80литра,а 500..Помпата/котела бутат ако има нужда само през нощта в него.
На сутринта бол вода да се къпят всички.През деня,ако е читаво времето топлата вода е фри за вечерта.
А камината бута през топлобменник към тая система за разкош като се пали да не и ходи топлината зян. :ok:
Абе има ли желание има и начин.
А за имотите...отдавна не става за живеене в София специално...но продължават да идват тия дето не знаят,че не става и да купуват...и те така... :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Окт 2024, 22:56

DigitalExile написа:Като нямаш ЕЕ все тая к'ва термопомпа имаш.

Ние в нас държим 23-24 градуса.

На 18-20 си е клинч за мен.

То си е до човек, в стаята която работя аз е 18-20 градуса и даже си държа прозореца често отворен, а ако ми захладнее затварям за 2-3 часа, но виж където работи жената е около 26 иначе и е студено, а спим на ~24 ( тая битка не успях да спечеля ), та наистина това с температурите за всеки е мега различно.

slatanic, те хората разбират, но нямат избор 1 /университети са тук 2/ро добрите заплащания са тук, та дори когато си говоря с разни ИТ от други фирми и питам абе защо си го причинявате с тези задъствания - искат ни в офиса .... явно не са толкова добри ( не е само до да си добър а и находчив и много други неща, но го общобщавам така понеже има доста по-добри от мен които не успяват да работят от вкъщи.... ) и не успяват да намерят дистанционно, а това е ИТ дето може - а колко други места не може ...... та така.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Окт 2024, 23:16

И при нас е така. Аз нямам проблем на 20, че и на отворено, но жената има проблем на 24-25, та стигнахме до решение - вкъщи съм по потник и климатиците са постоянно на 25 градуса :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Окт 2024, 23:34

ivanski_2 написа:а дори когато си говоря с разни ИТ от други фирми и питам абе защо си го причинявате с тези задъствания - искат ни в офиса .... явно не са толкова добри ( не е само до да си добър а и находчив и много други неща, но го общобщавам така понеже има доста по-добри от мен които не успяват да работят от вкъщи.... ) и не успяват да намерят дистанционно, а това е ИТ дето може - а колко други места не може ...... та така.

не по темата ама- това ако си добър, че да те оставят да работиш от къщи е след-ковид-ска схема.. но от едно 6 месеца насам поголовно се изисква персонала да е в офиса от 3 до 5 дена от седмица без оглед на това колко си добър, напред с материала и тн... модерно е сега така- обратно в офиса и фирмите които не те изискват в офиса въобще ще са все по- малко и по- малко... та не лежи на тия лаври, че работиш от къщи щот си добър... работиш от къщи щото още шефовете не са решили че щом безос ги върна в офиса- трябва и те...

аз мнение по въпроса нямам- просто споделям
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 29 Окт 2024, 0:18

Това с връщането на хората по офисите или са аут, беше схема последната година да се самоорежат част от работниците, но да, това е тенденцията. Празни бизнес сгради са проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 29 Окт 2024, 8:56

В Бг има бая апартаменти, променени на офиси, но заради промени в закона (изискване за паркомясто) няма връщане назад въпреки, че съм сигурен, че от известно време има доста, които искат да го направят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 29 Окт 2024, 9:45

Spunky написа:Празни бизнес сгради са проблем.

За кого обаче? Защото много малко фирми имат собствени сгради, масовата част са под наем. Тоест не е техен проблем, че сградата е празна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Окт 2024, 13:18

Добре де, нали това беше бъдещето - работа от вкъщи? Защо се обърна така сега ситуацията? То, по тази логика, все ще ни 'представят' бъдещето, както на тях им допада най-много...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Окт 2024, 13:53

ildivvy написа:Добре де, нали това беше бъдещето - работа от вкъщи? Защо се обърна така сега ситуацията? То, по тази логика, все ще ни 'представят' бъдещето, както на тях им допада най-много...

Щото падна е производителността е простия отговор. Също хората в офиса се управляват по- лесно, оценяват се по- лесно (щото освен какво си свършил има и куп други неща дето те определят като добър служител) а го има и момента с “културата” на фирмата и тн.

Аз както казах още не съм формирал мнение по въпроса, но директорите ми повечето вече изискват 3 дена поне в седмицата в офиса за подчинените им.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Окт 2024, 13:54

Сега следва следващия въпрос - това не беше ли кристално ясно още в началото?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Окт 2024, 14:55

Jorixa написа:
Leon написа:в следващите години пазарът на ново строителство ще се движи до голяма степен от замяната на панелки с нови жилища.

Мене ми е чудно тия хора как точно ще го движат тоя пазар, при положение че средностатистическия обитател на панелен блок живее на бързи кредити и талончета от лотарията :roll:

Недей да генерализираш така, не е вярно. Има десетки хипотези, не можем да ги обхванем, но да кажем, че постепенно хората, които имат възможност да изнасят в по-хубави сгради, го правят по някакъв начин. Включително във варианта родителите остават в панелката, но купуват на детето ново строителство. Дори да се изнесат под наем в нова сграда, пак е вид стимулиране на пазара на нови жилища.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 29 Окт 2024, 15:00

Не бе то ясно че апартаменти винаги ще се продават до няква степен, просто не виждам как жителите на панелки ще плащат по 3-4к евро на квадрат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 29 Окт 2024, 15:02

alx написа:
ivanski_2 написа:а дори когато си говоря с разни ИТ от други фирми и питам абе защо си го причинявате с тези задъствания - искат ни в офиса .... явно не са толкова добри ( не е само до да си добър а и находчив и много други неща, но го общобщавам така понеже има доста по-добри от мен които не успяват да работят от вкъщи.... ) и не успяват да намерят дистанционно, а това е ИТ дето може - а колко други места не може ...... та така.

не по темата ама- това ако си добър, че да те оставят да работиш от къщи е след-ковид-ска схема.. но от едно 6 месеца насам поголовно се изисква персонала да е в офиса от 3 до 5 дена от седмица без оглед на това колко си добър, напред с материала и тн... модерно е сега така- обратно в офиса и фирмите които не те изискват в офиса въобще ще са все по- малко и по- малко... та не лежи на тия лаври, че работиш от къщи щот си добър... работиш от къщи щото още шефовете не са решили че щом безос ги върна в офиса- трябва и те...

аз мнение по въпроса нямам- просто споделям

Ами позволими да не се съглася.
Ако утре ме върнат в офиса им пожелавам хубав и успешен ден и пускам предизвестие, защо - защото знам че ще си намеря бързо нова работа която да е 100% ремоут , та да ако не можеш сори не си достатъчно добър и никой не може да ме убеди в обратното защото съм го виждал на практика при няколко човека.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Окт 2024, 15:14

Jorixa написа:Не бе то ясно че апартаменти винаги ще се продават до няква степен, просто не виждам как жителите на панелки ще плащат по 3-4к евро на квадрат

С 30 годишна ипотека и лихва под 3% заемите са изкл. достъпни дори за хора, които нямат никакви спестявания. Панелката струва пари също.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 29 Окт 2024, 15:27

steeN написа:
Jorixa написа:Не бе то ясно че апартаменти винаги ще се продават до няква степен, просто не виждам как жителите на панелки ще плащат по 3-4к евро на квадрат

Панелката струва пари също.

Нали ставаше въпрос ако тръгнат да се разрушават. Тогава няма да струва много :mhihi: Плюс тва дори с 30 годишна ипотека, в момента един тристаен ти стъпва на 2 бона месечно, което реално е средната заплата

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата