Тръмп трети мандат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Трети мандат на Тръмп

да
5
14%
не
28
80%
не знам
2
6%

Общо гласове : 35
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Re: Тръмп трети мандат?

Мнение от nikola59 » 05 Апр 2026, 14:02

:mhihi: За бройката 134 още колко пъти ще напишеш,че аз го твърдя се чудя - всевишния какво казал. Ама спорете с Ейтан Левинс - американския журналист бре. Имате му поста и да вадите нещо от контекста което съм дал в превод все тая - показа ви се на видео как стават на скраб танкове и булдозери :mhihi:
:ok: Ето ви и видео от днес този път от високо на една друга скраб на хегемона-спасител: https://streamable.com/sw6itz
Въздушен изглед на мястото на унищожаването на двата HC-130J Combat King II и два MH-6 Little Birds.
:mhihi: След няколко дена пак напишете, че съм ви го казал аз:
Смъртта на десетки американски войници, за да спасят един пилот, и манипулирането на общественото мнение от страна на Съединените щати.
Анджело Джулиано, италиански журналист и анализатор: Десетки спасители вероятно са загинали само за да спасят един човек. Всичко това в името на „вдъхновяваща“ история в стил Netflix и допълнително подхранване на мита в стил Рамбо, че „ние не изоставяме своите“.
Това е просто шоу и игра с общественото мнение. Именно това е факторът, който в крайна сметка ще доведе до упадъка на американската империя: високомерие и мания по „зрелищно представяне“, вместо да се обръща внимание на реалните резултати, числата и студената, безмилостна реалност.
photo_2026-04-05_13-54-38.jpg

:mhihi: Я да добавим и гуруто на демократите: CNN, позовавайки се на ирански държавни медии, твърди, че спасителната операция на пилотите е била неуспешна и самолетите са били унищожени от иранските сили, а не от САЩ.
:ok: През това време вием като койоти:
photo_2026-04-05_13-59-51.jpg

photo_2026-04-05_14-00-02.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Апр 2026, 16:12

Jordana написа:
Йордана - гледай и се учи :mhihi:
Какво да гледам , нали вече показа как се катериш по въжето ...като бръмбар по сламка . Това ли е спасяването на редник Райън ъъъъ...на хегемона ? Ако е това, трябва да се направи сериал по този героичен и напрегнат емоционално действителен случай .. :ok:

Не бе езиков модел наш- пак си се фокусирал върху грешния ключ от палатката. Колко световни военни доктрини биха потрошили няколко хвърчила и спретнали операция със огромен персонал да намерят и спасят 1 (словом- “един”) свален пилот? Това да не ти е “Повест За Истинския Човек”? Ти и Колето със сигурност я знаете на изуст… и аз я знам защото съм я чел сигурно 10 пъти като юноша, но това не ми пречи да си давам сметка за много неща…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2026, 16:18

Top Gun Maverick написа:...

Маверик, на мен ми се скара, а ти сега упорстваш. Нека си брои анитичните пренеухнери :lol:
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Апр 2026, 18:00

nikola59 написа::mhihi: За бройката 134 още колко пъти ще напишеш,че аз го твърдя се чудя - всевишния какво казал.

Е то това може да се генерализира за всичката информация, която пускаш, нали? Вадиш някой каквото казал и синтезирал и не го твърдиш - ако има проблем спорете с източника :mhihi: :mhihi:

А Тръмп според мен много драматизира акцията по спасяването на втория човек - всъщност ето така са го намерили :mrgreen:

IMG_5661.jpeg
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 05 Апр 2026, 18:13

Въпрос към живеещите в САЩ, а и не само - според вас, каква е стратегическата цел на Тръмп в сегашния конфликт с Иран?
До преди месец успявах да намеря логични обяснения за действията на Тръмп - митата, отношенията с ЕС, Гренландия, Венецуела, и т.н. Обаче не мога да разбера, къде е интересът на САЩ в този конфликт.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 05 Апр 2026, 18:36

enigma написа:.........Е то това може да се генерализира за всичката информация, която пускаш..................

:mhihi: Викаш журналистите на запад не са журналисти ли? Викаш винаги трябва да пишат това което им се казва и им нарежда хегемона който е на власт ли?
Я кажи това долу което е написал този дето е изпаднал в делириум според теб нормално ли е? :kuku:
photo_2026-04-05_15-09-19.jpg

Сега ще чакаме как отново ще каже, че ще прави сделка - утре или вдругиден :mhihi: Чакаме да дойде АДА. Не 200, 300 ще е барела :ok: През това време още излияния - кой ще му повярва се чудя:
photo_2026-04-05_15-09-15.jpg

:ok: Репортаж от самолетното гробище на спасителите. Показват накрая с какво са ги унищожили: https://streamable.com/61a1p3
:smoke: Има и видео, че от този завод в Израел вече нищо не става, но вече и официално го потвърждават:
photo_2026-04-05_18-32-39.jpg

Йедиот Ахронот признава: завода за производство на дронове близо до Тел Авив е бил ударен от иранска ракета и е „напълно унищожен“.
Изпълнителният директор на „Аеро Сол“ заяви, че щетите са толкова големи, че заводът няма да може да възобнови дейността си.
:mhihi: Да се смееш ли, да плачеш ли: https://streamable.com/66rsot
Призивът на Тали Готлиб, член на Кнесета на израелския режим и близък съюзник на Нетаняху: Уволнете ръководителя на военната цензура! Армията е на ръба на колапса, а оръжията ѝ са на изчерпване.
:dunno: Нали побеждаваше....
Последна промяна nikola59 на 05 Апр 2026, 18:53, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Апр 2026, 18:42

msi200 написа:Въпрос към живеещите в САЩ, а и не само - според вас, каква е стратегическата цел на Тръмп в сегашния конфликт с Иран?
До преди месец успявах да намеря логични обяснения за действията на Тръмп - митата, отношенията с ЕС, Гренландия, Венецуела, и т.н. Обаче не мога да разбера, къде е интересът на САЩ в този конфликт.

А какъв е бил винаги интересът на САЩ? Защо сега да не е петрола? Според мен очевидната причина е(най-водещата)е петрола, понеже окупаторите на Иран не играят по свирката на САЩ. Не е виновен Тръмп, той е просто лицето на всичко и понеже се държи тъпанарски, той ще обере пешкира, ама няма страшно, неговата работа си върви през това време, синчето играе на пазарите здраво и прави милиарди от всяко едно нещо, което Тръмп може да предвиди какво ще се случи. Та ако чалмите бяха казали на САЩ, че ще доставят петрола там където САЩ иска, че ще става само в долари търговията, никой нямаше да се сеща за бомби над Иран. Втората причина пак е ясна мисля - Израел. Ако това така наречено правителство в Иран се разбираше с Израел и ги беше оставило да си живеят вместо да вика смърт за евреите, те нямаше да натискат толкова силно за да ги напада големия батко. Третата причина са терористите, които Иран подкрепя. Относно ядрената програма ако изобщо може да я сложим като причина, така или иначе пак опираме до влиянието на САЩ вътре - ако онези ги бяха пуснали да гледат каквото искат, ясно.
Кардинален мой си извод, САЩ иска влиянието в Иран, което на първо място включва петрола.
Иначе може да си лаем още 100 причини тука като човешки права, женски права и т.н. които са верни, но не са достатъчно основание за да се рискуват американски животи. Дори Русия за които човешкият фактор е сведен почти до нула като значение не влезе в Украйна за да освобождава някакви си там, които били репресирани. :kuku: Искат ресурсите, искат и земята. Путин де, защото там втори човек не решава.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2026, 18:58

nikola59 написа: :mhihi: Викаш журналистите на запад не са журналисти ли? Викаш винаги трябва да пишат това което им се казва и им нарежда хегемона който е на власт ли?

Някаква много гротескна ирония има в това, че най-популярния Телеграм канал за пропаганда се нарича Рибар.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 05 Апр 2026, 19:50

msi200 написа:Въпрос към живеещите в САЩ, а и не само - според вас, каква е стратегическата цел на Тръмп в сегашния конфликт с Иран?

Аз започвам да си мисля, че ние (Европа) и Китай (Азия) сме на мушката. Всичко което прави от както е на власт, както и Американската политика е да прецака Европа и Китай. Първо ни скараха с Русия, сега ни отрязаха пак енергоизточниците от към близкия изток. Държи се враждебно със съюзниците си. Започвам да си мисля, че идеята е сега да целуваме зад..ка на Путин, което понеже ми се вижда малко вероятно е да се молим на Краля, да ни е единствения енергоизточник.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Апр 2026, 19:52

А Тръмп според мен много драматизира акцията по спасяването на втория човек - всъщност ето така са го намерили :mrgreen:
Своих не бросаем ! Това ли се опитвате да докажете със спасяването на редника ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2026, 19:58

Всичко е за запазването на световното влияние на САЩ. Всичко друго е второстепенно. Който и да беше президент, щеше да предприеме някакви действия срещу Иран, които така или иначе са планирани с години. Една от най-прозрачните му лъжи в предизборната кампания беше за войните. Американците, докато могат, няма да позволят да има страна, която да изнудва целия регион с ядрената си програма (под йезуитския предтекст - ама ние само обоготяваме до такива нива, но няма да правим бомба), да разпространява раковите си метастази под формата на тероризъм и отгоре на това да снабдява с енергия най-опасния им съперник Китай.

ЕС за мен изобщо не е в сметките тук, ние сме collateral damage. "No factor" както казват военните.
Последна промяна steeN на 05 Апр 2026, 20:05, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2026, 20:04

И за мен в основата на всичко е петрола и след него може още 10 неща да има.

Обаче ми е чудно друго, света и най-вече Китай, гледа и се учи как се прави, първо Русия->Украйна, сега САЩ и Израел ->Иран, Газа, Ливан и т.н.

Какво ли ще стане, ако Китай реши да си прибере Тайван, а това рано или късно ще стане според мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 05 Апр 2026, 20:18

Като казвате, че е заради петрола - имате предвид, че петролът, който е излизал през Хормузкия проток, не се е търгувал в USD, а например в юани ли? Защото за 2025г САЩ са най-големият производител на петрол + бяха и са в добри отношения с всичките държави в залива, освен с Иран. Петролът не беше някаква дефицитна стока допреди 1 месец.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Апр 2026, 20:51

Още не могат да си простят че загубиха Иран пез 1979г , най богата в света на газ след Русия . 4та в света по петролни запаси ....Можеше са бъде перлата в короната на американския петролен бизнес , която загубиха необратимо . След като си върнаха петрола на Венецуела най богата и цоцат петрола на Канада и Саудитска Арабия сега контролират 3те най богати на петрол държави . Само Иран си немат ....Ако барнат Иранския петрол и газ практически имат пълен контрол над свеовния петролен и газов пазар . Русия е под американски санкции и не може да реализира достатъчно петрол и газ , така че това е американската "демокрация" ....ако имаш нещо което им трябва идват и си го вземат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 05 Апр 2026, 20:55

Целта е да ударят Китай разбира се и то не толкова с петрола. Оранжевия клоун обаче го изигра възможно най-глупаво. Тва с ядрените оръжия е пунта мара, доколкото слушам анализатори иранците са били напът да ги предадат доброволно още на преговорите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата