Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
adovet написа:Идва зимата та ето едни сравнения за системите за офроуд на тесла и ауди
https://www.youtube.com/watch?v=DqeRBcJ1fzs
https://www.youtube.com/watch?v=eETlcqg ... G06ri3XXIs
Гледайте последните тестове - аудито когато има сцепление само с едната задна гума не можа да тръгне
ПС:между другото теслата като я гледам кога кой мотор работи винаги до средни натоварвания работи само задния мотор. Предния се включва само при боксуване и при по големи натоварвания
да. на сухо предния го виждам само като смачкам газта.. но за сметка на това двата задни работят еднакво само по права линия... почнат ли завоите всеки си е със собствено мнение... и е доста агресивно- на порше примерно торк векторинга го усещам само при някакви много агресивни излизания от завои и то само при 911 моделите- докато при теслата малко да врътнеш волана и веднага я усещаш как те "донамества" отзад
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
alx написа:carmanf1 написа:alx, това вярно ли е за eqs-a, какво е твоето впечатление? Не хейтя грам.
eqs-a не ми харесва екстериорно, но това от клипа ми идва още по-разочароващо, ако е истина
https://www.facebook.com/reel/806111671202009
моя поскръцваше тук там из арматурното табло... но както съм писал преди- главния ми проблем беше, че мерцедес го наричат "електрическата с класа" което е... оптимистично. интериора е доста пластмасов, не-ергономичен изпълнен с евтини материали. дори амг-то отвътре оставяше впечатлението, че не е мерцедес- имам чувството, че това беше първия луксозен модел на марката при които финансистите са стъпили на вратовете на инжинерите и нещата са малко претупани- нещо което при с- класата го няма.
но като се замисля основната причина беше, че това е една много несъразмерна грозна и скучна за каране електричка. единственото оправдание за скучна кола при мене е ако е много удобна/ луксозна и добре изпълнена... което eqs-а не е и ... го изпратих да си ходи.
Мда.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/55027-eqs-se-okaza-problem-za-dilari-na-mercedes-benz?fbclid=IwAR3KQgmVoXmBQg8dSrPjxdFTAMjqS5GMYQRB5kw0lP7FVeIGaSPvTv0bIvM
Статията е малко малоумна и изобщо не засяга описания по-горе "проблем", но като цяло, явно купувачите на S-класа не са впечатлени от EQS.

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
https://www.youtube.com/watch?v=GHhInrB8sr8
И още едно ревю на ел. кола, от tech ентусиаст. Който никога не е бил автомобилен ентусиаст.
Може би се опитват да "заинтересуват" old-school ентусиастите с нея.
За тях (нас
) най-интересното е между 1 и 2 минути и след 11-тата минута във видеото.
Но мнението ми е, че добре са я направили във лимитирана серия. Надали ще могат да продадат повече от определените бройки. Определено тази не е за "масовия ел. кола любител."
И още едно ревю на ел. кола, от tech ентусиаст. Който никога не е бил автомобилен ентусиаст.
Може би се опитват да "заинтересуват" old-school ентусиастите с нея.
За тях (нас

Но мнението ми е, че добре са я направили във лимитирана серия. Надали ще могат да продадат повече от определените бройки. Определено тази не е за "масовия ел. кола любител."

Laugh...
Cry...
Cry...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не е напълно по темата, но тук се коментира.
https://autobild.bg/%d1%81%d0%b8%d0%bd% ... byG1F5hG8Y
И аз така мисля. Посоката е ясна, въпроса е колко бързо и в каква степен ще стане.
Да подчертая и това
Синтетичните горива – предизвестената смърт на ДВГ е силно преувеличена!
https://autobild.bg/%d1%81%d0%b8%d0%bd% ... byG1F5hG8Y
докато електрическите автомобили успеят да изместят по-голямата част от движещите се по планетата коли с ДВГ, ще трябва да изчакаме поне три десетилетия
И аз така мисля. Посоката е ясна, въпроса е колко бързо и в каква степен ще стане.
Да подчертая и това
С други думи, няма как лесно да се разделим с ДВГ. Той е алтернатива, резервен вариант и дори гаранция за националната сигурност.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
steeN написа:Да, със сигурност всяка една нафтова печка или бензинов маслояд на 4 колела е гарант за националната сигурностНякои се е взел много на сериозно с тази статия.
Нещо за печките с дърва има ли споменато?
#треторазрядна-журналистика
Май ти беше пуснал някаква статия как УСА армито щяла минава на ток ? Доколкото си спомням там пишеше , че на първо време на ток евентуално ще минават нетактическите МПС-та, а за другите - не ясно как, дали и кога...
И кво за националната сигурност ?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Писал съм го мисля и друг път някъде из темите.
Преди малко говорих с кума ми. Живее в Лондон.
12.5 паунда на ден ако искаш да си караш колата - дизел под евро 6 и бензин под евро 5.
Вика, прецакаха половин Лондон. Welcome electricity
Няма да се учудя, ако това дойде скоро и при нас.
ПП. Още не може да си продаде ф11-ката, брата на жена му не може вече месеци да си продаде Супърба, купен чисто нов преди 2-3-4 години.
Преди малко говорих с кума ми. Живее в Лондон.
12.5 паунда на ден ако искаш да си караш колата - дизел под евро 6 и бензин под евро 5.
Вика, прецакаха половин Лондон. Welcome electricity

Няма да се учудя, ако това дойде скоро и при нас.
ПП. Още не може да си продаде ф11-ката, брата на жена му не може вече месеци да си продаде Супърба, купен чисто нов преди 2-3-4 години.
Ново 20- днеска както си карам и…. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Тва е за улеснение на прехода от бмв към тесла - некви произволни грешки на таблото през определен интервал от време, за да се чувстват бмв феновете като у дома си. Остава и ерор саунда да са копирали. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вероятно е проблемна версия на драйверите , на следващия ъпдейт ще го оправят 

Последна промяна Jordana на 29 Окт 2023, 14:13, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Камионче
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BMW_POWER написа:https://www.facebook.com/reel/329040046378984
Не ми се рови назад в темата, ама точно тва го предположих преди няколко месеца и взех че съм познал лекичко.

Точно казах, че ъпдейтите на теслите ще станат като ъпдейтите на айфоните и ще скопяват старите модели, когато излизат нови.

Eлектричеството е най-лесният начин да държиш населението под контрол.
BMW_POWER написа:Или навсякъде сред природата и дълбоката провинция си влачиш дизелов генератор с Теслата?
Няма проблем

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Хехе, знам, ама това колко ще му зареди батерията? Тръгваш на север у дивото. Аз ще метна две-три туби с бензин. Електричката освен това ще влачи и дизелов генератор? В града, да, по магистралите и гъстата пътна мрежа да. Ама излезеш ли извън зоната на комфорт и си до тук.
Хората ще го разберат, ама ще е късно.
Хората ще го разберат, ама ще е късно.