Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Криптовалути
Според кой е тая графика, щото за мен лично е грешна. Някое биткой макси я е правило, как може да кажеш,че нещо е Durable и да го сравниш със златото като биткойна съществува едва от 14 години, малко е раничко да кажеш колко е Durable спрямо златото, нали 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Така е, прав си. Което не пречи след време да се окаже, че този, който е правил графиката също е бил прав, но дотогава...ти си по-прав. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Всъщност базирайки се на историята която имаме, нищо че е къса, този правил графиката е прав към момента. Дали в бъдеще ще е различно, никой не знае. Но вероятността да си остане прав не е никак малка.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Тук durable всеки си го разбира по различен начин. За мен лично се доказа като Durable в условия на война, покачващи се лихвени проценти и икономика с краката нагоре. За други това, че е паднал с ~ 78% от върха си значи, че не е durable, a реално това е обвързано с market cap-а и е нещо напълно нормално. Сравнение със златото с маркет кап ~10T е неуместно.
В тази връзка доста "специалисти" твърдяха/очакваха, че щом предните цикли е падал с ~ 85% oт върха, значи и този път ще е така и 8-10-12к са в кърпа вързани. Да ама чух само една много малка част от тях да взима предвид увеличаващия се маркет кап и намаляващата волатилност. И те така
В тази връзка доста "специалисти" твърдяха/очакваха, че щом предните цикли е падал с ~ 85% oт върха, значи и този път ще е така и 8-10-12к са в кърпа вързани. Да ама чух само една много малка част от тях да взима предвид увеличаващия се маркет кап и намаляващата волатилност. И те така

Я дайте малко по-различен прочит върху нещата.
В момента е лесно, цените са ниско и никой не мисли за излизане от пазара. По всяка вероятност обаче, в даден момент всеки един от нас ще мисли за продаване.
Как?
Нямам предвид стратегии тип DCA in, DCA out, а след продаването - имате едни долари в борсата, после?
1. Плащаме данък на спечеленото и си харчим?
2. Не плащаме данък, харчим и чакаме да видим какво ще стане?
3. Обръщаме в стейбъли и после разни черни методики тип Маверика? Тука минуса е, че е само кеш - жилище не можеш да си купиш.
4. Стискаме стейбълите още година след върха, пак биткойн, после пак връх - до тук, със сегашните вече навъртяни километри са близо 10 години. И така до кога?
5. Не продаваме нищо, работим и трупаме сатошита за момента в който кажем, че стигат и се пенсионираме по-рано?
6. Трупаме, без пенсиониране и само разразстваме "богатството"?
Сигурно всеки си има неговия си план спрямо ЕГН-то си, но тук един колега ме зачекна по темата и се позамислих... струват ли 100 хил. лв на 30 повече от 500 хил. на 40? А от 1м на 50? Сумите са примерни.
В момента е лесно, цените са ниско и никой не мисли за излизане от пазара. По всяка вероятност обаче, в даден момент всеки един от нас ще мисли за продаване.
Как?
Нямам предвид стратегии тип DCA in, DCA out, а след продаването - имате едни долари в борсата, после?
1. Плащаме данък на спечеленото и си харчим?
3. Обръщаме в стейбъли и после разни черни методики тип Маверика? Тука минуса е, че е само кеш - жилище не можеш да си купиш.
4. Стискаме стейбълите още година след върха, пак биткойн, после пак връх - до тук, със сегашните вече навъртяни километри са близо 10 години. И така до кога?
5. Не продаваме нищо, работим и трупаме сатошита за момента в който кажем, че стигат и се пенсионираме по-рано?
Сигурно всеки си има неговия си план спрямо ЕГН-то си, но тук един колега ме зачекна по темата и се позамислих... струват ли 100 хил. лв на 30 повече от 500 хил. на 40? А от 1м на 50? Сумите са примерни.
Аз и друг път съм го писал.
Това което имам в крипто, както и доходността която генерира си остава там и не се връща към фиат света. Единственото изключение би било тежко житейско събитие.
Залогът на който съм ги сложил тези средства е, че в определен момент Биткоин, а и нещо друго ще е официално платежно средство. Тогава при подходящи обстоятелства бих харчил, ако похарченото не се отразява негативно на доходността/производителността на крипто начинанията ми.
Не гоня еднократни големи печалби от трейдинг и изобщо не мисля за ранно пенсиониране и натрупване на определена сума.
Т.е. по-скоро спадам към т.6.
Това което имам в крипто, както и доходността която генерира си остава там и не се връща към фиат света. Единственото изключение би било тежко житейско събитие.
Залогът на който съм ги сложил тези средства е, че в определен момент Биткоин, а и нещо друго ще е официално платежно средство. Тогава при подходящи обстоятелства бих харчил, ако похарченото не се отразява негативно на доходността/производителността на крипто начинанията ми.
Не гоня еднократни големи печалби от трейдинг и изобщо не мисля за ранно пенсиониране и натрупване на определена сума.

Т.е. по-скоро спадам към т.6.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
grkv написа:1. Плащаме данък на спечеленото и си харчим?
По малко от всяко.

И тука вече идва личната преценка колко голяма да е всяка от тея части. А тя зависи от възраст, общо финансово състояние, убеденост в актива и тн.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хм...струват толкова колкото решиш ти към момента си. Твоят личен нали. Според мен излизане с някаква част, другото трупане, но аз лично ще вадя в стейбъли, после разкешване през хората защото не знам дали Тетер няма да гръмне, тоест няколко дена в него са ми ок, но аз лично и на деня мога да разкеша веднага. После обратно в Тетер като стане време да купувам и така.
Мога да ти пиша относно 3.
Кой те излъга, че не можеш да си купиш къща/кола? Имотите на реални цени ли ги пишат масово според теб или по данъчна оценка? Три години след това имаш право да продадеш имота с печалба без да плащаш данък. Мога да ти изредя доста други законни начини, но стигни дотам и на лично ще ти ги кажа.
Иначе не се знае дали няма да има някоя близка държава без данъци, а по света все ще намериш.
Мога да ти пиша относно 3.

Иначе не се знае дали няма да има някоя близка държава без данъци, а по света все ще намериш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
много сте изписали, ама...
1. адресът ми в койн бейз е на латница, на личната карта адрес на латница няма
2.
- пробвах сметка от епъл - не става (латиница)
- пробвах мтел - кирилица - не става
- кбц извлечение - кирилица - не става
- револют - латиница - не става
3. говорих си с поддръжката на койн бейз искат сметка на латиница
4. мтел отказаха категотично фактура на латиница
ще пробвам с извлечение от кбц, искат ми 20лв да е на латиница и посещение в офиса

п.с. конкретно койн бейз ми трябва
1. адресът ми в койн бейз е на латница, на личната карта адрес на латница няма
2.
- пробвах сметка от епъл - не става (латиница)
- пробвах мтел - кирилица - не става
- кбц извлечение - кирилица - не става
- револют - латиница - не става
3. говорих си с поддръжката на койн бейз искат сметка на латиница
4. мтел отказаха категотично фактура на латиница
ще пробвам с извлечение от кбц, искат ми 20лв да е на латиница и посещение в офиса

You said: "Time will change!" What if it changes you?
20лв. е добра цена за документ на английски с печат. Виждал съм много брутални изпълнения минаващи в трицифрените суми. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе трима ти казахме индиректно, направи рег в Кракен(а не знам тука кой няма акаунт там)какво се занимаваш с глупости?
Ако не ти е заради много шиткойни, не виждам какъв плюс имаш. Да не говорим, че като стабилност някак въобще не виждам едната борса пред другата.
Ако се вълнувал от БТЦ, Етер и водещите топ 20-30 шиткойна, всичките ги има в Кракен. Да не говорим, че и там има някакви, които са тип "где е г-не топчето".

Ако се вълнувал от БТЦ, Етер и водещите топ 20-30 шиткойна, всичките ги има в Кракен. Да не говорим, че и там има някакви, които са тип "где е г-не топчето".

- vicho
- старши ентусиаст
-
разбрах и благодаря, но ми трябва койн бейз за тестови цели 
викаш да пазарувам извлечения овреме... понеделник ще ида

TheDriver написа:20лв. е добра цена за документ на английски с печат. Виждал съм много брутални изпълнения минаващи в трицифрените суми.
викаш да пазарувам извлечения овреме... понеделник ще ида

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
vicho написа:
Еми тогава ще страдаш

- vicho
- старши ентусиаст
-
DigitalExile написа:vicho написа:
Еми тогава ще страдаш
вярно страдах, ама вече имам верифициран акаунт...
както написах по-горе проблемът, не е в мен, ама аз съм свикнал да викат, че е обратното...
в крайна сметка говорих със съпорта над 1 час тази вечер... нищо не направихме, написа, че ще ми пратят имейл, и в имейла пишеше, че съм пратил "револют стейтмънт"... да, баце, ама аз пратих още 5 документа, и уй...
и пак си писахме със съпорта и преди малко свършихме работа, както не можеше РЪЧНО да се верифицират акаунтите, верифицираха ги... без да пращам нови документи...
майка им таджикистанска

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
KYC, баце. Не се сърди на тях, натискат ги и гледат да си вържат гащите.