Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
master of the force
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от alx » 23 Окт 2023, 16:20

не знам- тези със скоростите и "х часа от табела до табела" са ми неясни. това някакъв аршин за добър шофьор ли е ? мене би ме било срам/ неудобно да кажа, че съм го взел софия- бургас за някакво "бързо" време- това означава само едно - че си карал много бързо и си абсолютно безхаберен за това какво си/ можел си да причиниш и че си доказал... какво? на кого? тези които биха се впечатлили от такова каране не са хората които си струва да впечатлиш. а тези дето си струва да (ни) впечатлиш ще те погледнат интересно и ще ти кажат- а с твоята кола ходил ли си на дракон? или на ринга? или някъде на истинска писта и ако си какво време си дал? и така.

друга тема де. писал съм го това и преди в темата за катастрофите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 23 Окт 2023, 17:33

alx, това вярно ли е за eqs-a, какво е твоето впечатление? Не хейтя грам.

eqs-a не ми харесва екстериорно, но това от клипа ми идва още по-разочароващо, ако е истина

https://www.facebook.com/reel/806111671202009

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 23 Окт 2023, 17:34

Много забавна стана темата.
В нея 4 или 5-ма сме, които имаме електрички и всички останали
ни пишат и обясняват колко сме тъпи и колко гадни са ел. колите.
С тайкана ми, многократно и без проблем стигам до Бургас без дозареждане,
с нормално каране 140 - 150.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2023, 17:49

alx написа:А не го знам какъв тайкан на приятеля ти е, но турбо има около 400км пробег на магистрала със около 140км скорост. А плада- е над 500км при същите условия (лято/ климатик/140 постоянно)

319km пише на калкулатора на сайта на Порше за турбо С. При 25 градуса външна температура и 90% движение по магистрала (не знам каква скорост са заложили там, не пише). Странното е, че при 20 градуса температура пробега става 314 или с 5км по-малко. При 30 градуса пък се увеличава на 323км :dunno: Това с 19-ките, с 21 вече отива под 300км обсега.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 23 Окт 2023, 18:37

adovet написа:Май не си карал електричка до сега. Идеята е че като си я заредил през нощта колата си я заредил до горе и електричката ако има трафик ще харчи малко - ако няма трафик и я опънеш с 150 тогава ще е повече разхода.

Признавам си че съм карал само градско и на близки разстояния (до 40 км) и е супер. Някой ден ще си купя, но сигурно първо ще мина през PHEV.
Колкото до зареждането - ако имам гараж или паркомясто, на което имам ток - да, супер вече щях да съм взел 530е, ида я зареждам вечер и ще си я карам през деня... Само че нямам, паркирам на улицата, и най близката станция е на близо 1 км. В Бургас е долу горе същата работа. И ми остават обществените зарядни.
Ако взема електричка с пробег на хартия 400км, варианта е да заредя докато съм на работа и да дозаредя някъде по пътя, защото до апартамента в Бургас ще стигна, но сутринта ще трябва да зареждам иначе няма да отида никъде, а не ми е това идеята.
Приятеля ми с Тайкан-а е маняк на електрички, и последните 7-8 години кара само "тролейки", и по някакви си негови разбирания - не разрежда батерията под 20%.... За това и зарежда по пътя, а моите сметки се правят по неговото каране...
Нищо против електричките, коментара за 80те лв беше свързан с основната народопсихология че "на ток е почти без пари", и във вечния спор бензин - нафта - газ, сега се добави и ток-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2023, 19:06

skoti79 написа:Много забавна стана темата.
В нея 4 или 5-ма сме, които имаме електрички и всички останали
ни пишат и обясняват колко сме тъпи и колко гадни са ел. колите.
С тайкана ми, многократно и без проблем стигам до Бургас без дозареждане,
с нормално каране 140 - 150.

Те тези дето се смеят са 10и спамъра, които си пишат тъпотии във всяка тема.
Питам без да се заяждам - ако стигаш от София до Бургас, успяваш ли да се върнеш без дозареждане? На мен не ми дреме особено за Бургас или бързи уикенди на слънчака, но е интересно доколко наклона влияе върху пробега и доколко успява да рекуперира при толкова малка разлика във височината.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Окт 2023, 8:30

hotblooded написа:
adovet написа:Май не си карал електричка до сега. Идеята е че като си я заредил през нощта колата си я заредил до горе и електричката ако има трафик ще харчи малко - ако няма трафик и я опънеш с 150 тогава ще е повече разхода.

Признавам си че съм карал само градско и на близки разстояния (до 40 км) и е супер.

То никой не отрича че за градско електричката е топ. Аз не виждам смисъла да дам 80 бона да притежавам електричка обаче, при наличието на Спарк в София :roll: По прости сметки ще ми трябват 10+ години за да я избия. В тия пари дори не съм смятал и нуждата от гараж, с гаража вече отиваме към 20 :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e39 530ia
Мечтае да кара: s50 Compact

Мнение от Dimchev » 24 Окт 2023, 8:53

carmanf1 написа:alx, това вярно ли е за eqs-a, какво е твоето впечатление? Не хейтя грам.

eqs-a не ми харесва екстериорно, но това от клипа ми идва още по-разочароващо, ако е истина

Имам приятел с eqs на една година всичко скърца и пука точно както в клипа.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Окт 2023, 9:24

То това от бая време. Няма А класа, няма AMG GT :dunno: БМВ и те не са топ квалитет.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Окт 2023, 10:03

Не само ЕQS а и другите мерцове са същото куолити. Лощото е че много от новите автомобили са доста зле от към качество. Миналата година ходих на изложението за електричките в СФ, ами честно казано шкодите биеха по качество и аудита и БМВ и Мерцедес. Общо взето гледах на изложението външен вид и качество на изработката и вътрешно пространство. Точно и поради тази причина си взех нова тесла. И най ме дразнят тези черни пластмаси дето ги слагат в новите модели в интериора и таблото - драскат се от какво ли не. На нисана ми имам и хем го пазя защото знам, че ще се надраска лесно и пак има една драскотина. А пък един познат с GLC си мята там ключовете, е колата е на 25к. но като погледнеш вътре орнаментите ще кажеш, че е на 250к

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 24 Окт 2023, 13:40

adovet написа:...шкодите биеха по качество и аудита...

Не ми се вижда логично един автомобилен производител да влага по-качествени материали в най-евтината си марка отколото в премиум марката си. :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 24 Окт 2023, 13:45

Аудито на единица площ има сглобка от 5 неща, шкодата от 2. При еднакви процеси за качество и допуски, халдито ще скърца повече, нормално.
---

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Окт 2023, 14:54

carmanf1 написа:alx, това вярно ли е за eqs-a, какво е твоето впечатление? Не хейтя грам.

моя поскръцваше тук там из арматурното табло... но както съм писал преди- главния ми проблем беше, че мерцедес го наричат "електрическата с класа" което е... оптимистично. интериора е доста пластмасов, не-ергономичен изпълнен с евтини материали. дори амг-то отвътре оставяше впечатлението, че не е мерцедес- имам чувството, че това беше първия луксозен модел на марката при които финансистите са стъпили на вратовете на инжинерите и нещата са малко претупани- нещо което при с- класата го няма.

но като се замисля основната причина беше, че това е една много несъразмерна грозна и скучна за каране електричка. единственото оправдание за скучна кола при мене е ако е много удобна/ луксозна и добре изпълнена... което eqs-а не е и ... го изпратих да си ходи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 24 Окт 2023, 17:56

dhtj написа:
adovet написа:...шкодите биеха по качество и аудита...

Не ми се вижда логично един автомобилен производител да влага по-качествени материали в най-евтината си марка отколото в премиум марката си. :conf:
Трябва да се гледат една до друга за да се видят разликите. Ходя доста по автоизложения и там се виждат нещата доста добре при отделните марки

Sent from my 2201123G using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 25 Окт 2023, 9:17

Идва зимата та ето едни сравнения за системите за офроуд на тесла и ауди
https://www.youtube.com/watch?v=DqeRBcJ1fzs
https://www.youtube.com/watch?v=eETlcqg ... G06ri3XXIs
Гледайте последните тестове - аудито когато има сцепление само с едната задна гума не можа да тръгне
ПС:между другото теслата като я гледам кога кой мотор работи винаги до средни натоварвания работи само задния мотор. Предния се включва само при боксуване и при по големи натоварвания

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата