Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Политическа.

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2014, 13:42

ineedmoney написа:просто защото няма да ви стигне интелектуалния капацитет за да направите извода. За толкова години в тоя форум и след стотиците подобни теми (и в частност изказванията в последните 2 страници) се убедих че на тези на които трябва да им се разясни (като ангела на ада и сие) разсъжденията са им на ниво оцеляване в джунглата.

Много ниска топка, пич :winky:

Щом темата и хората тук са ти под нивото - не пиши!

Останалото дето си написал и да е вярно е все тая вече ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 22 Дек 2014, 15:15

Аз лично му прощавам на ''нуждаещият се от пари'' за всичките му думи.
Мисля че е жертва или на собствените си или на родителски амбиции.
Някак пошло ми звучат приказките ''нивото ви е ниско няма да ме разберете''.Такива думи в живота си досега съм позволявал само на истински аристократи ,за там съм съгласен че тези хора са от по-друго ниво,самият им произход определя битието им.
Но студентче да говори така-както казва и гореписалия,и да са верни думите му,начинът на излагане на тезата му без извинение осира цялата картинка.
И аз съм учил за едно,занимавал съм се с друго а сега пък със съвсем различно трето-животът изисква да си гъвкав.
Съжалявам искрено хора които са си вирнали носа толкова високо.Падането обикновено е фатално и с трайни последици.
Покрай виШуту по медицина сигурно ще разбере следната латинска сентенция:faber est suae quisque fortunae.........

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Дек 2014, 19:50

Повечето докторя хич не гледат каква заплата взимат, те са малко като митничарите, взимат от други места повече от самата заплата, та няма нужда да се оплакват толкова.
След като си дал примери за доктори с 30год стаж, дай примери и за учители и инженери с 30 год стаж, цифрите ще са в полза на докторите май, най-малкото има от къде да набавят останалите пари, докато една учителка, трябва да работи допълнително за да изкара пари с частни уроци или инженера да работи на 2ро място, а доктора си прибира в джоба подаръците в работно време. Та както и да гледаме, пак са по-добре от другите. За джипитата не даваш цифри за заплати, дето са най-некадърните от докторите реално. По-така специалистите и хирурзите въобще няма какво да говорим и за тях, как на всяка операция се прибират с пликчетата. Може да има и ощетени, на които не им се дават подаръци или са рядкост, но не са много такива

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Дек 2014, 22:14

Това по нагоре за лекарите и IQ20 на другите балъци е малко тъпо .Има всякакви индивиди , но факт е че общественото здравеопазване в БГ е сведено до минимални разходи плащани от държавата и другото е дадено на ръка или по законен начин с разни плащания на услуги и консумативи от пациента .Аз не виждам какво общо има заплатата на лекаря и мойте вноски които плащам на държавата ?
Държавата като ми прибира парите да намери начин да осигури лекари които да са доволни от заплащането си .Това не е автосервиз да смениш маслото ако имаш пари ако нямаш ще изчака .Пациента умира или се влошава при некачествено лечение .Значи здравно осигурен пациент ще получи лечение според това колко е набрал лекаря на държавата ? Ако е бесен тая сутрин , може и до обяд да исписва само аспирин наред без да си дава зор докато не му дойде кефа да работи .Това ли се опитват да ни обяснят ? Аз съм далеч от мисълта че и там всичко е под линия - лично съм виждал лекар /мой познат/който си бърка в шкафчето в битовката и вади пачка към 1000лв като се учудва щото явно беше забравил изобщо че има пари там .Аз лично не виждам как ще стане лекар в БГ да кара със 800лв преди данъци :mhihi: Всички които познавам са хора със добро имотно положение , поне апартамент и вила или голяма къща в квалитетен квартал , нов автомобил и перфектно кредитно досие .
Така че вряскането на тия от бърза помощ ми звучи като плач че не са в позиция да прибират пари от пациентите щото повечето в спешната берат душа и няма как да им приберат паричките .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2014, 22:20

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:52, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 23 Дек 2014, 2:29

K_Ilkov написа:Много ниска топка, пич :winky:
Щом темата и хората тук са ти под нивото - не пиши!
Останалото дето си написал и да е вярно е все тая вече ...

знам и на мен не ми е приятно ама ми се наложи да се принизя на нивото от последните 2 страници. Според теб изказване "абе те са си за бой, жалко че не ги почнах аз първо, а циганите" може ли да дойде от човек на ниво? Как се комуникира с такъв? Не ме е срам да си призная че не знам как се води разговор с такива хора. Затва не пиша в тая тема и само я следя, но не можах да си замълча след подобно изказване. Извинявам се че имам достойнство!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Дек 2014, 2:39

Всяка работа си крие рисковете. Не трябва да лежите на лаврите "аз съм доктор видиш ли, от мен ти зависи живота - ще ме уважаваш."
Много съм против това, което става във вашия сектор и то ще се въздържа от коментар кой се опитва да налага контрол върху вас, щото ще ми дадат почивка, но..това е положението. След време и мен ще ме е страх да не ме думнат щото ще оневиня някоѝ хора, които не са невинни.. шанс тур :lol:

edit : кво да кажа? Юрист консулт на РИОСВ за ВТ област с доста работа през работните дни - заплата 420лв. Добре, че е докторантурата, че да докарва още 400лева ама то тва ще е още по-малко от година..Сега за коледа не ги отпуснаха, щото НЯМАЛА пари държавата..и кво? да седна и да рева, че са малко парите за позицията ли? Като си изградиш име на добър лекар няма да работиш със здравна каса и хората ще си те знаят, ама не всеки сдобил се с кетап трябва да казва "Уууу малко са ми парите"..ми да, малко са..ама при вас е все едно знаете, че някой ще дойде при вас щото нали сте доктори и искате едва ли не заплати от 5000лв стартова..ми не става така. И на мен ми се иска ама за кетап в адвокатска колегия София (САМО за да попадна в официалните регистри) искат 300+ бона или другият начин е да карам стажове по държавните институции (съдилища или криминалист в полицията на минимална заплата 340лв - и кво да правя с тея пари? Нито квартира, нито храна мога да си осигуря, пък да не говорим за сметки), а за "неофициалния" път (другия начин е да работя за някой, който може да си ги позволи тея пари /техните/ и най-вече да има добро реноме и отворена кантора..ми нито аз, нито нашите могат тей, че ще го бутам и тикам това обучение и му се вижда краят докато не се сдобия с кетапа без да плащам такива "екзотични" такси, а и искам да си стана по нормалния действащ адвокат начин :winky:

пък при нотариусите да не ти говоря кой на кого син/дъщеря и т.н. щото се обявяват две места на година за дадена област и познай кой ги заема..парата е играта и никой в нищо друго не може да ме убеди..имаш ли пари - доста неща стават без да губиш време, а времето никой не чака :winky: :lol:

да не говорим колко от вас са си наистина за бой :winky: колко ядове съм брал от самозванци с назубрен кетап и претендиращи за големите пари няма да говоря, но дядо ми почина благодарение на такъв във болницата в Университетска Плевен - объркали диагнозата. Като знам кви инженери излизат да ме е страх да отида на доктор да ти кажа :lol: живи и здрави и знам, че има кадърни във вашата специалност, но сте много малко, но и много лаете и то най-вече тея дето ламтят за пари :winky:
Последна промяна doomy525 на 23 Дек 2014, 4:40, променена общо 14 пъти
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Дек 2014, 3:50

Един небрежен сърч съставен от две думи, връща тези резултати в гугъл. Явно, това се върши от хора с призвание, на високо ниво, и с интелектуален капацитет който не се подлага на съмнение:

"Осакатената родилка - да търсиш справедливост в БГ е безпредметно"

"Стотици болни от рак пациенти подложени на неправилна терапия"

"Лекарка спукала околоплодните води на родилка с шиш. Бебето починало "

"Пациентите са с вързани ръце след лекарски грешки"

"Заплахи за осакатяване при неплатен подкуп" :shock:

Принизениий, някой високоинтелигентен коментар, от позицията на доктор с високо IQ, ще чуем ли ? Или ще продължаваме да слушаме за личната ти драма, как поривът ти за бързо забогатяване е бил прекъснат от грубияни и неандерталци на ниско ниво като мен, и те запрати на подлогите в Англия. А ?

П.П. И не ми перефразирай репликите с елемент на разсъждение, щото добре се вижда какво съм написал. СмЕтам, с тоя заложен ти интелектуален капацитет, нямаш нужда от превод.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Дек 2014, 10:40

Това че в общественото здравеопазване ще има по добро лечение на пациентите ако лекарите вземат 10к лева заплата е пълна утопия .
Без механизъм който да контролира качеството и обема на работатата им няма никакво значение колко вземат .В момента са оставени на собствената си съвест и някакви пожелателни правила на добрата практика и лекарска етика .Тук таме някой пациентска органиация надига грас и толкова .Дрън дрън че пляс , дори да те убие осакати получава най много глоба или да го уволнят .Иначе държавата ще те гони до дупка за дребни нарушения но като става въпрос за здравето и правата на пациент всички спазват омертата - или само хубаво или нищо.Те така и за българската медицина като за умрял , или хубаво или нищо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Яну 2015, 22:06

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0% ... 39719.html

Чета си аз тази статия и след 2 дни проблеми с мрежата на оператор, при който няма проблеми :banghead: За мен не е случайно. Бахти държавата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 06 Яну 2015, 22:30

И това не е случайно.
http://m.blitz.bg/news/article/312169

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Яну 2015, 22:54

Аз тоз гусин от ДойчеВеле бих го питал дали немците имат сходни проблеми
като на октоберфест, че и иначе, обикновено в неделя по обед посред бял ден,
се обличат в смешни кожени гащи и шапки с пера и се наливат с бира в биергардените
докато не започнат да пеят или по-скоро да викат ...

Е ли това по-големия им проблем или това, че след 20-30г Мехмед ще е по-често срещано име от Мюлер?

И още нещо - човек може да настине и докато чете малоумни статии на псевдоинтелектуалци
подгонени от евротолерастия както е модерно да се казва напоследък ...

Мен лично повече ме притесня този случай и дали на този случайно са му паднали гащите
или ДПС и по-точно ДП не му е хвърлил око на гащите и да е поръчал на румънски сомове да го изуят незабелязано:

http://m.blitz.bg/news/article/312127
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2015, 22:57

А тоя манго в Първомай, дето си развявал тоягата? После имал ли расизма почва у нас?!?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 06 Яну 2015, 23:05

Евросъюза така каза- без хвърляне на кръстове и тричене на кучета..И точка по въпроса.Едно време направиха грешката да се опитат да посегнат и на испанската корида....Голяма грешка.Испанеца не прощава лесно.
А дойче веле май искат да си отклонят негативната енергия от очакваните за Германия 86 милиарда евро загуби от Гърция към абсолютно пародийни глупости.Ама колко удобно като стане напечено и хопппп правим и простести срещу имигрантите.Както днес.Хубавото е че и те са платени колкото пак дойче веле да каже колко са нежелани румънците и българите .Обикновените хора ''на запад'' отдавна не се хващат на тая въдица.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 06 Яну 2015, 23:45

Носят се слухове, че Гърция щяла да връща драхмата.. :roll:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата