Политическа.
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Политическа.
hell's angel написа:TNT написа:... може да бие ....
Виж к'во, аз след всичко което съм преживял
Очевидно боя не помага

И аз съм на мнение, че е много зле положението, но и сега има силна липса на лекари и мед.сестри. Както е модерно да се бият... вече темите няма да са "къде има добър лекар", а "къде има лекар". Ако беше толкова готино и всички вземаха по 4 бона, нямаше да е така.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Ако лекарите взимаха по 4 000 лева,тогава колко трябва да взима една сервитьорка или механик в автосервиз???
И каква е гаранцията че всички няма да се юрнат да стават лекари предвид привлекателното заплащане???
Въобще защо някой си мисли,че заплатата като такава определя качеството на труд в България?Некадърника и тройно да му вдигнеш надника само за един ден , няма как да му увеличиш квалифицираността .Кадърния парите сами ще идват при него.
И каква е гаранцията че всички няма да се юрнат да стават лекари предвид привлекателното заплащане???
Въобще защо някой си мисли,че заплатата като такава определя качеството на труд в България?Некадърника и тройно да му вдигнеш надника само за един ден , няма как да му увеличиш квалифицираността .Кадърния парите сами ще идват при него.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Лекарите взимат повече от сервитьорките, ама мед.сестрите бая има да ги гонят. А тези, които взимат подкупи... стоят на работа, щото тоя над тях точи по 40к+ на месец от държавата и не ги закача. В държавните се краде да си ебе мамата по високите етажи. А дали всички щели да се юрнат да стават лекари... то ако медицински университет така се завършваше... По принцип много бързо може да се вкара контрол, но хората, които могат да го направят... нямат интерес от това.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Как се завършва медицински ли?
Варна е 900+ лева семестъра ,но пак трябва да звънна на племенника да питам.Ако не влезеш с изпити,може да влезеш като дарител,ако ще ме разбереш.Ако си чуждестранен студент пък плащаха по 5-6000 долара или нещо от сорта........
Та питай пак как се завършва медицински към днешна дата като гледаш как се влиза???!!!
п.п. А ето ти и цитат от в.Монитор 2011г.,да не кажеш че блъфирам:...............''7414,20 лв. трябва да си приготвят за предстоящата учебна година желаещите на всяка цена да следват специалностите медицина, фармация или дентална медицина в родните медицински университети. За неуспели да се запишат за лекари в редовната приемна сесия Медицинският университет – София,
отпуска 90 места платено, за зъболекари квотата е 48
а 50 места са заделени за кандидат-фармацевти. ''..................
Ако мама и тати са паралии,кихат яко 6-7 години покрай теб,после ти си биеш дипломата у челото и наричаш некви си там в някъв форум ''мърльовци''.Кво му плащаш,дет се вика?
Варна е 900+ лева семестъра ,но пак трябва да звънна на племенника да питам.Ако не влезеш с изпити,може да влезеш като дарител,ако ще ме разбереш.Ако си чуждестранен студент пък плащаха по 5-6000 долара или нещо от сорта........
Та питай пак как се завършва медицински към днешна дата като гледаш как се влиза???!!!
п.п. А ето ти и цитат от в.Монитор 2011г.,да не кажеш че блъфирам:...............''7414,20 лв. трябва да си приготвят за предстоящата учебна година желаещите на всяка цена да следват специалностите медицина, фармация или дентална медицина в родните медицински университети. За неуспели да се запишат за лекари в редовната приемна сесия Медицинският университет – София,
отпуска 90 места платено, за зъболекари квотата е 48
а 50 места са заделени за кандидат-фармацевти. ''..................
Ако мама и тати са паралии,кихат яко 6-7 години покрай теб,после ти си биеш дипломата у челото и наричаш некви си там в някъв форум ''мърльовци''.Кво му плащаш,дет се вика?
- TNT
- младши ентусиаст
-
Е то навсякъде има платено обучение. После всеки изпит ли си плаща 6 години? И после специализацията избутва по същия начин? И дори да е така... ако имаше конкуренция в тази професия, след това щеше да му е направо невъзможно да си намери работа.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Ти усещам те че от 100 дола вода ще ми извадиш сега.
Но като ти следя мисленето се чудя за една и съща страна ли говорим???
Ти що мислиш че в България е пълно с турски студентчета -камикадзета по автобусни спирки???Заради сините ни честни очи или заради лесното завършване с една диплома призната в ЕУ???
В университет в България магаре да вържеш на двора да стои и да му плащаш семестрите и на него диплома ще дадат.А едно време тоя лаф само за Военното училище важеше.
Но като ти следя мисленето се чудя за една и съща страна ли говорим???
Ти що мислиш че в България е пълно с турски студентчета -камикадзета по автобусни спирки???Заради сините ни честни очи или заради лесното завършване с една диплома призната в ЕУ???
В университет в България магаре да вържеш на двора да стои и да му плащаш семестрите и на него диплома ще дадат.А едно време тоя лаф само за Военното училище важеше.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Говорихме трябва или не трябва да се бият лекарите, ти започна с колко взимали сервитьорките и за турските студенти в България
Чак се чудя защо няма такъв наплив от лекари. И по 4 бона ще си взимат, и ще си завършат лесно, и ще си тренират после ММА редовно... Даже направо още от университета да си почва боя, да свикват.

- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Мисля че не ме разбрахте правилно....подкупите от 4 хил. са му били малко,а не че толкова взима на месец...
- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Bareck написа:Мисля че не ме разбрахте правилно....подкупите от 4 хил. са му били малко,а не че толкова взима на месец...
Тия работи много ми понамирисват... Кой ще извади 4 хил за подкуп на лекар?! Оставям настрана, че е практика подкупничеството в сектора, но 4 хил., за голяма част от хората, са годишния им доход... 400 по-може.
Live forever or die trying
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Centurione написа:Bareck написа:Мисля че не ме разбрахте правилно....подкупите от 4 хил. са му били малко,а не че толкова взима на месец...
Тия работи много ми понамирисват... Кой ще извади 4 хил за подкуп на лекар?! Оставям настрана, че е практика подкупничеството в сектора, но 4 хил., за голяма част от хората, са годишния им доход... 400 по-може.
А защо реши, че е от един човек ? Просто това е сумарно на месец...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
///M Power написа:
А защо реши, че е от един човек ? Просто това е сумарно на месец...
Bareck написа:Аз лично, тотално се отвратих от лекарите,когато на един обяд чух разговор между двама лекари и единия се оплакваше,че вече и подкупите там не били като хората, и че 4хил.лв подкуп са му малко....
Защото така е написано - 4 хил. подкуп, а не 4 хил. от подкупи... най-малкото е двусмислено.
Live forever or die trying
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Лекарската професия (всъщност призвание) е свещена. Няма нищо по-ценно от здравето. Проблемът е, че в общия хаос много голяма част от съсловието се възползва да злоупотребява с инстинкта на хората да дават всичко за здравето си. Но безкористни добри лекари има, гарантирам. А това, което колегата написа, че истински добрите лекари не се занимават с направления, е вярно. При тях винаги има наплив, времето им е ценно и разпределено за месеци напред, не зависят от парите от касата и в този смисъл единствено съвестта им може да ги предпази от злоупотреби с доверието на пациента.
Never mistake motion for action...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Лекарската професия (всъщност призвание) е свещена.
и учителската професия е признание, и на миньорите работата им физически тежка и полицая би трябвало да "Serve and protect", ама докато нарочно ни държат на ръба на мизерията, единият ще кашира при борчето, другия ще бичи частни уроци, треният ще му е през оная работа, че отвсякъде му тече кръв на твоя близък.
Докато не се вземем в ръце, и не потрошим 100 200 депутата и още толкова от съдебната система, все така ще е и каквото и да си говорим, пак само ще се делим, плюеме и хейтваме един друг.
Лекарите, учителите и полицаите - те нямат ли близки, техните хладилници сами ли ще се напълнят?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
няма да влизам в полемика с никой, защото след това което прочетох просто е безсмислено. Нито ще тръгна да защитавам колегите, които с действията си са ви довели до тези изводи, нито ще ви разяснявам кои са причините да не работи тази система, просто защото няма да ви стигне интелектуалния капацитет за да направите извода. За толкова години в тоя форум и след стотиците подобни теми (и в частност изказванията в последните 2 страници) се убедих че на тези на които трябва да им се разясни (като ангела на ада и сие) разсъжденията са им на ниво оцеляване в джунглата.
Но ще ви разясня за това което ще разберете - заплащането. Имам колега специализант в университетска болница заплатата му е 793.14 лв преди данъци. Колежка специалист (+50лв), доктор на науките (+40 лв), асистент в академията на студенти (+120лв) - 960 лв преди данъци. Виждал съм фиша и на колега с 30 години опит и 2 специалности - малко над 1000. И това е за София. По другите градове всичко изброено е с 200 лв надолу! Приятелката на един познат работи като консултантка в магазин за дрехи в дъ мол заплатата й е ~720 лв със среден успех за средно образование от кварталното средно-общообразователно училище в младост. Сестрата на друг познат започна в кол-центъра на Сиско - 1500 лв, без ден трудов стаж преди това. За това говорим, а не за реване! Ревът колежките от нощната които ги бият. Колегите по болниците спряха с реването и започнаха да си взимат каквото им се полага, щом няма 1 държавник, който да има топките да промени проблема със заплатите. На ченгетата за последните 2 години 4 пъти им вдигнаха заплатите, много приятели в системата се похвалиха. И няма лошо така трябва да е. Учителите, полицаите и лекарите трябва да имат хубави заплати за да работи едно общество, но защо само по време на протести и то все на тях?
Който има IQ над 20 ще разбере. За другите: "Абе тия лекари са баси бялата мафия, добре че циганите ги погнаха че аз съм на работа да им плащам детските на 15-те циганета. Ама ако ми падне един извън работно време и аз ще го смеля, щото преди 2 години на един познат на тъща му й правиха операция и ми иска 500 лв за някви винтове, ама аз си плащам осигоровки от 20 години по 50 лв, как ще ми иска пари тоя мафиот. А и за линейките, как ще чакат хората по 15 мин за линейка, само бой по тия идиоти да се научат следващия път, нали колеги?"
айде със здраве, че иначе не знам кво ще правите. И следващия път като нямате кво да кажете пак ме питайте що ми е такъв ника и има ли връзка с професията ми
Но ще ви разясня за това което ще разберете - заплащането. Имам колега специализант в университетска болница заплатата му е 793.14 лв преди данъци. Колежка специалист (+50лв), доктор на науките (+40 лв), асистент в академията на студенти (+120лв) - 960 лв преди данъци. Виждал съм фиша и на колега с 30 години опит и 2 специалности - малко над 1000. И това е за София. По другите градове всичко изброено е с 200 лв надолу! Приятелката на един познат работи като консултантка в магазин за дрехи в дъ мол заплатата й е ~720 лв със среден успех за средно образование от кварталното средно-общообразователно училище в младост. Сестрата на друг познат започна в кол-центъра на Сиско - 1500 лв, без ден трудов стаж преди това. За това говорим, а не за реване! Ревът колежките от нощната които ги бият. Колегите по болниците спряха с реването и започнаха да си взимат каквото им се полага, щом няма 1 държавник, който да има топките да промени проблема със заплатите. На ченгетата за последните 2 години 4 пъти им вдигнаха заплатите, много приятели в системата се похвалиха. И няма лошо така трябва да е. Учителите, полицаите и лекарите трябва да имат хубави заплати за да работи едно общество, но защо само по време на протести и то все на тях?
Който има IQ над 20 ще разбере. За другите: "Абе тия лекари са баси бялата мафия, добре че циганите ги погнаха че аз съм на работа да им плащам детските на 15-те циганета. Ама ако ми падне един извън работно време и аз ще го смеля, щото преди 2 години на един познат на тъща му й правиха операция и ми иска 500 лв за някви винтове, ама аз си плащам осигоровки от 20 години по 50 лв, как ще ми иска пари тоя мафиот. А и за линейките, как ще чакат хората по 15 мин за линейка, само бой по тия идиоти да се научат следващия път, нали колеги?"
айде със здраве, че иначе не знам кво ще правите. И следващия път като нямате кво да кажете пак ме питайте що ми е такъв ника и има ли връзка с професията ми

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Колегата е прав парите са мизерни, факт!!!, но и много лекари са чисти непукисти и гледащи само как да точат системата и болните. Последните години имам голям допир с тази система, и виждам, че въпреки парите, където има желание има резултати. Лекарите трябва да имат адекватни заплати - абсолютно ЗА! , но трябва и да поемат вината когато има безхаберие и немърливост ( която цари поне в 70% от държавните болници). Трябва да направят хората да ги уважават (защото сега цари общото мнение, че не си гледат работата в момента) и тогава могат да поискат повече пари, и хората ще застанат зад тях. 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti