Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Дилема за „правилен” бърнър.
Според това, което изрових от нет-а те се делят на няколко вида според принципа си на действие:
1. Thermogenic Fat Burners
Тук аз виждам, че сте споменали в темата Lipo6 на Nutrex, а също sambeto ме насочи към Oxyelite Pro, но и за двата бърнъра четох доста информация и заради близкия им състав те водят до повишаване на кръвното, изостряне на чувствителността. Едва ли не организма работи в режим на постоянен стрес и е under pressure.
Бих пробвам Термогенен бърнър, ако няма такъв страничен ефект.
Можете ли да препоръчате нещо ?
2. Carb Blockers – блокират абсорбацията на въглехидрати като подтискат ензимите разграждащи конкретен тип храни. Този и следващия тъп бърнър не ми допада и не вярвам да проработи за мен, понеже сам мога да си наложа каква ще е диетата ми и съответно приема на храна.
3. Appetite Suppressants – Ясно е от името – намалят апетита. Мога и сам отново не ми е необходим такъв бърнър.
4. Thyroid Regulating Fat Burners – базирани на извлеци от растения, които от своя страна забързват метаболизма.
5. Fat Blockers – сходни на въхлехидрат блокърите, само че за мазнини.
6. Cortisol Blockers – смъкват нивата на „вредния” кортизол
Изобщо в това уравнение ми е неясно към кои и изобщо спада ли към някой L-carnitine, все пак е аминокиселина която спомага изгарянето на мастните киселини още на ниво митохондрия.
Сигурно греша или изпускам доста неща, но се надявам някой по-вещ да сподели тип бърнъри е най-безвредния.
Според това, което изрових от нет-а те се делят на няколко вида според принципа си на действие:
1. Thermogenic Fat Burners
Тук аз виждам, че сте споменали в темата Lipo6 на Nutrex, а също sambeto ме насочи към Oxyelite Pro, но и за двата бърнъра четох доста информация и заради близкия им състав те водят до повишаване на кръвното, изостряне на чувствителността. Едва ли не организма работи в режим на постоянен стрес и е under pressure.
Бих пробвам Термогенен бърнър, ако няма такъв страничен ефект.
Можете ли да препоръчате нещо ?
2. Carb Blockers – блокират абсорбацията на въглехидрати като подтискат ензимите разграждащи конкретен тип храни. Този и следващия тъп бърнър не ми допада и не вярвам да проработи за мен, понеже сам мога да си наложа каква ще е диетата ми и съответно приема на храна.
3. Appetite Suppressants – Ясно е от името – намалят апетита. Мога и сам отново не ми е необходим такъв бърнър.
4. Thyroid Regulating Fat Burners – базирани на извлеци от растения, които от своя страна забързват метаболизма.
5. Fat Blockers – сходни на въхлехидрат блокърите, само че за мазнини.
6. Cortisol Blockers – смъкват нивата на „вредния” кортизол
Изобщо в това уравнение ми е неясно към кои и изобщо спада ли към някой L-carnitine, все пак е аминокиселина която спомага изгарянето на мастните киселини още на ниво митохондрия.
Сигурно греша или изпускам доста неща, но се надявам някой по-вещ да сподели тип бърнъри е най-безвредния.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-

Реших един месец да тествам какъв ще е резултата без бърнъри, а само 5 дни в седмицата тренировки (80% кардио и 20% силови). Кардиото ми е единствено кростренажор - сега правя 60 минути разделени на спринтове.
Взел съм си мерки и съм се притеглил - ограничил съм въхлехидратите до минимум.
Приемам Суроватъчен протеин, БЦАА и Л-Глутамин на NOW, преди и след тренировка.
След тоя месец, който взимам за контролен ще вкарам и Л-Карнитин и ще продължа със същите темпове на тренировки като може би ще се променят 70/30 в полза пак на кардиото.
Не ми се "трови" с блокатори на ензими, ефедрини, извлеци от растения забързващи метаболизма. Всичко регулиращо хормоните и всякакви неща които считам за ненужни ги отбягвам . Сиреч неща, който ще поставят тялото ми в неестествена среда и ще го стресират излишно.
Като резултат от четенето, в което инвестирах тия дни, стигам до следния извод за бърнърите. Те са главно за мързеливи и повредени хора, както и за такива без особенна воля.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа::mhihi: както и да е.
Реших един месец да тествам какъв ще е резултата без бърнъри, а само 5 дни в седмицата тренировки (80% кардио и 20% силови). Кардиото ми е единствено кростренажор - сега правя 60 минути разделени на спринтове.
Взел съм си мерки и съм се притеглил - ограничил съм въхлехидратите до минимум.
Приемам Суроватъчен протеин, БЦАА и Л-Глутамин на NOW, преди и след тренировка.
След тоя месец, който взимам за контролен ще вкарам и Л-Карнитин и ще продължа със същите темпове на тренировки като може би ще се променят 70/30 в полза пак на кардиото.
Не ми се "трови" с блокатори на ензими, ефедрини, извлеци от растения забързващи метаболизма. Всичко регулиращо хормоните и всякакви неща които считам за ненужни ги отбягвам . Сиреч неща, който ще поставят тялото ми в неестествена среда и ще го стресират излишно.
Като резултат от четенето, в което инвестирах тия дни, стигам до следния извод за бърнърите. Те са главно за мързеливи и повредени хора, както и за такива без особенна воля.
Много правилно си се насочил.

1 път съм пил бърнър и освен, че нямаше осезаем ефект, последните няколко дни започна да ми се вие свят, нещо което никога не ми се е случвало, така че такива лайна - на боклука. има къде и къде по-добри и по работещи добавки.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Doberman_vas написа:1 път съм пил бърнър и освен, че нямаше осезаем ефект....
Пробвай ефедрин + кофеин + аспирин и после кажи дали няма ефект. Това е възможно най-евтиния и най-ефикасен бърнър. И трите компонента от бърнъра може да се намерят в аптеката.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Да тая комбинация и съвет е точно каквото ти трябва за да си качиш кръвното и да си повишиш пулса.
С препоръката на колегата latrel трябва да се внимава, ако имате проблеми със сърце и кръвно ...
Ефекта от тая комбинация е сходен на термогенните бърнъри. Точка 1.
Може и да действат на някой, но на други ще навредят - имайте го предвид.
С препоръката на колегата latrel трябва да се внимава, ако имате проблеми със сърце и кръвно ...
Ефекта от тая комбинация е сходен на термогенните бърнъри. Точка 1.
Може и да действат на някой, но на други ще навредят - имайте го предвид.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
С ефедрин шега не бива,аз веднъж съм се наигравал с по-голяма доза и за една бройка да колабирам като соколЕ след финалните серии за рамо
кофтито е ,че повишава нуждата на сърдечния мускул от кислород,иначе няма проблем че повишава артер.кръвно налягане и пулса....ако обаче човек има проблем с коронарните съдове или сърдечно заболяване,инфарктът може лошо да го застигне...

кофтито е ,че повишава нуждата на сърдечния мускул от кислород,иначе няма проблем че повишава артер.кръвно налягане и пулса....ако обаче човек има проблем с коронарните съдове или сърдечно заболяване,инфарктът може лошо да го застигне...

тука в тази връзка искам да добавя, че за хипертоници и въобще хора с по-високо кръвно тежките силови упражнения са силно непрепоръчителни. без да говорим за добавки или нещо...
някой ако пита защо мога и да се обоснова, ама няма да е сега точно, че ме мързи бая.
някой ако пита защо мога и да се обоснова, ама няма да е сега точно, че ме мързи бая.
- yavor20V
-
-
тежките физически натоварвания могат да доведат до т.нар. съдов инцидент...ако е в сърцето-инфаркт,ако е в мозъка -инсулт...от които състояния смъртта е по-близо ,отколкото всеки Опел до ръждата,а всички знаем че последното е едва ли не ръка за ръка
друга прекрасна възможност е т.нар. аневризъм ,което ни връща при Опелите...
и сега,най-забавното...според СЗО ,всяко трайно завишено до 130 горна граница на артериалното налягане ,се води хипертония 1степен

друга прекрасна възможност е т.нар. аневризъм ,което ни връща при Опелите...
и сега,най-забавното...според СЗО ,всяко трайно завишено до 130 горна граница на артериалното налягане ,се води хипертония 1степен

аз имах предвид специално тренирането с големи тежести.
кардиото при контролиран пулс и зелена светлина то личния лекар е дори препоръчително за хипертоници.

при трениране с тежести се изпълнява така нареченият valsalva maneuver. т.е. при концентричната фаза на движението (докато се опитваш да издишаш) ларингсът затваря трахеята, и дъхът се задържа в това положение почти до края на концентричната контракция (става въпрос конкретно за упражнения, свързани със стабилност в гръбначния стълб, примерно като правиш прасец, предмишница и тн. го няма). въпросният валсалва маньовър придава двойно по-голяма стабилност на тялото, като отделно качва силата с 20%.
той е инстинкт - примерно някой ако хвърли силно топка срещу вас инстинктивно го правите докато я поемете. по принцип за млад, здрав човек няма проблем да си задържа дъха за 2-3 секунди по време на тежко физическо натоварване, но за хипертоник е силно противопоказно.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
yavor20V написа:......и сега,най-забавното...според СЗО ,всяко трайно завишено до 130 горна граница на артериалното налягане ,се води хипертония 1степен
Ей Докторе ти сигурен ли си,понеже аз пък наскоро четох че от миналата година кръвно налягане за зрял и пораснал човек в границите 140/90 се води нормално.
Е...не е като 120/80....но го водят нормално

- yavor20V
-
-
Ми... Доколкото съм чел 1степен е от 130 до 139 , от 140 до 149 е 2 степен....? После ше проверя да ти кажа....
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Едно приятелче беше ходил на лекар че му се появиха масни топчета под кожата, на предмишницата и лекаря му беше казал да почине малко, защото го боляха. Гледам че и на мен ми се появиха, от какво се получават ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Липоми най-вероятно. Ако зобиш сам се сещаш от какво са. Храненето също е причина, др вариант е наследствено, но ако е такова тогава са много по цялото тяло и са свързани и с други проблеми. Като цяло механизма на появата не е много ясен на учЕните, както и не съществува лечение. Освен оперативно, което по същество не е лечение.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Aз имах такава чудесия на лявата китка няколко години- изчезна напълно от само себе си
Но не бива да се подценява и един преглед няма да е излишен..

Но не бива да се подценява и един преглед няма да е излишен..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Не до сега не съм зобил, забелязах че от тренировки ми се появяват, сега даже и на корема, от 1 месец го напънах яко и имам 1 малко. Видимо не се виждат, просто ги напипах.