Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
sub_eleven написа:Аз имам моя лична статистика
Евала. Я направи една статистика колко от тия тежко изкаралите са пили вода в тоя период. Гарантирам ти, че са всички! Шок! Аз говоря, че водата е за миене ма никой не слуша

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
bioz написа:Да, аз точно така направих по препоръка на личната. Даже каза имаш нямаш темп пиеш парацетамол на всеки 6 часа. Сигурно си мисли, че са бонбонки. Изкарах го тежко.sub_eleven написа:Bogat-Beden написа:Всъщност препоръчва да се избягва?
Не съм дочел....
Аз имам моя лична статистика на всички тежко карали вируса. Всичките са започнали сваляне на температурата с парацетамол веднага. Писал съм го поне два пъти в темата.
Високата температура е защитна реакция на организма за преборване на вирусите и инфекциите. Тя спомага за по-бързото функциониране на имунната система и обмяна на вещества. Като цяло температура до 38.5-39 С не е опасна за организма. Ако се вдигне над 39 тогава вече не е добре и тогава трябва да се вземе лекарство за сваляне - парацетамол или подобно. Това го знам от личната лекарка, която има сигурно над 40 години практика. Да държиш организна с нормална температура може и да се окаже лошо, когато има налична инфекция.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
NGneer4eto написа:Високата температура е защитна реакция на организма за преборване на вирусите и инфекциите. Тя спомага за по-бързото функциониране на имунната система и обмяна на вещества. Като цяло температура до 38.5-39 С не е опасна за организма. Ако се вдигне над 39 тогава вече не е добре и тогава трябва да се вземе лекарство за сваляне - парацетамол или подобно. Това го знам от личната лекарка, която има сигурно над 40 години практика. Да държиш организна с нормална температура може и да се окаже лошо, когато има налична инфекция.
Съгласен.
Spunky написа:Евала. Я направи една статистика колко от тия тежко изкаралите са пили вода в тоя период. Гарантирам ти, че са всички! Шок! Аз говоря, че водата е за миене ма никой не слуша
Аз съм разпитвал много хора, които са го карали тежко, без да коментирам или правя заключения пред тях. И повярвай ми, всичките до един са пили хапчета за сваляне на температура от самото начало.
Аз и малко хора като мен, не сме пили хапчета за понижаване на температурата и никой не го е карал тежко, тъй като инфекцията не се е развивала и нямаме последствия.
Ти си мисли каквото искаш и си блъскай главата, където искаш.
Колкото до водата, съмнявам се да са пили достатъчно, както 95% от хората по принцип, не само в период, в който са болни.
..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
sub_eleven написа:NGneer4eto написа:Високата температура е защитна реакция на организма за преборване на вирусите и инфекциите. Тя спомага за по-бързото функциониране на имунната система и обмяна на вещества. Като цяло температура до 38.5-39 С не е опасна за организма. Ако се вдигне над 39 тогава вече не е добре и тогава трябва да се вземе лекарство за сваляне - парацетамол или подобно. Това го знам от личната лекарка, която има сигурно над 40 години практика. Да държиш организна с нормална температура може и да се окаже лошо, когато има налична инфекция.
Съгласен.Spunky написа:Евала. Я направи една статистика колко от тия тежко изкаралите са пили вода в тоя период. Гарантирам ти, че са всички! Шок! Аз говоря, че водата е за миене ма никой не слуша
Аз съм разпитвал много хора, които са го карали тежко, без да коментирам или правя заключения пред тях. И повярвай ми, всичките до един са пили хапчета за сваляне на температура от самото начало.
Аз и малко хора като мен, не сме пили хапчета за понижаване на температурата и никой не го е карал тежко, тъй като инфекцията не се е развивала и нямаме последствия.
Ти си мисли каквото искаш и си блъскай главата, където искаш.
Колкото до водата, съмнявам се да са пили достатъчно, както 95% от хората по принцип, не само в период, в който са болни.
Ето ти жив пример - аз не свалям Т преди да стане 39, и сега се мъчих 5 дни без лекарства, но така или иначе не спадаше като започнах да пия нещо. Така че Т рядко успява да се пребори с вируса, ако е успял да пробие. Поддържането й висока дълго време обаче удря органите (бъбреци основно), така че и с това трябва да се внимава. За водата е вярно - и аз почти не пиех, а е задължително. Дори и само заради без друго натоварените в такива моменти бъбреци.
Never mistake motion for action...
Не помня дали е коментирано, но да не се пие вода е голяма грешка. Аз моята така я поддържах до към 38 и малко. Буквално две чаши вода я смъкнаха от 39 и малко на 38.5. Това го забелязах без да искам, но е факт.
Бях се улисал нещо този ден и забравих да пия достатъчно вода. В някакъв момент усетих, че хич не ми е добре и след като премерих се оказа 29.1 - 39.2. Изпих две чаши вода една след друга и след 20 - 30 мин бях с 38.5.
До преди знаех, че да се приема достатъчно вода е важно обаче не подозирах, че е чак толкова важно.
Бях се улисал нещо този ден и забравих да пия достатъчно вода. В някакъв момент усетих, че хич не ми е добре и след като премерих се оказа 29.1 - 39.2. Изпих две чаши вода една след друга и след 20 - 30 мин бях с 38.5.
До преди знаех, че да се приема достатъчно вода е важно обаче не подозирах, че е чак толкова важно.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Отчитам се с 3-ти чип Файзер след първи два Астра. За сега само ме боли рамото.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Относно водата бих добавил, че и с нея не трябва да се прекалява. Над определени количества започва да чисти организма от всякакви минерали, които са жизненоважни. Говоря примерно за 4л на ден и нагоре чист прием на вода.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Писал съм не веднъж за водата . Пие се 2-3.5 литра на ден , това е нуждата от чиста вода на мъж в нормална ежедневна среда . Приема над 4 литра вода на ден е опасна за здравето . Това не важи за екстремни условия когато организма има повишена нужда от вода , но и там има мярка и трябва да се вземат таблетки за минерализация на водата за да компенсират загубата на соли . Щото ако пиеш 4 литра значи си загубил 4 литра а това е огромно количества за организма и се нарушава солевия баланс .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Съгласен съм с казаното.
Между другото професионалните спортисти стигат до 10л вода на ден при сваляне на кг и желание за достигане ударно до някаква категория.
А съм чул и за хора, които се лекуват с висок прием на вода, без да се хранят.
Между другото професионалните спортисти стигат до 10л вода на ден при сваляне на кг и желание за достигане ударно до някаква категория.
А съм чул и за хора, които се лекуват с висок прием на вода, без да се хранят.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това при спортистите и сваляне на кг е нещо съвсем различно - наливат тялото с много вода и после остават само на диуретици, че да накарат организма ударно да изхвърли много вода... при културистите се прави преди състезание...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Само да вметна, че все още никой не знае със сигурност, дали минералите и т.н. във водата са важни, до какво води това, да пиеш много повече вода и т.н.
Хидратирането е супер важно, това водата да разкарва всякаква гнус от организма също, ама много от другите неща не са ясни как работят 
Хидратирането е супер важно, това водата да разкарва всякаква гнус от организма също, ама много от другите неща не са ясни как работят 
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- sub_eleven
- ентусиаст
-
zAcK написа:Само да вметна, че все още никой не знае със сигурност, дали минералите и т.н. във водата са важни, до какво води това, да пиеш много повече вода и т.н.Хидратирането е супер важно, това водата да разкарва всякаква гнус от организма също, ама много от другите неща не са ясни как работят
Минералите във водата са нищожни за един спортист примерно, а мен ако питаш и за всеки индивид. Трябва човек да знае достатъчно и да си познава организма, за да възстановява дефицитите, които има, например на магнезий, цинк, калций и т.н. Ако започнеш да прекаляваш с някой минерал, това води до дефицит на друг и т.н. Даже магнезият и калцият, които дадох за пример са обвързани доколкото помня обратно пропорционално. Така помня, но няма да ползвам Гугъл за справка.
При правилно и разнообразно хранене и снабдяване с хранителни вещества, при достатъчен прием на вода и достатъчно движение, коронавирус би трябвало да не ни мъчи.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
sub_eleven написа:
При правилно и разнообразно хранене и снабдяване с хранителни вещества, при достатъчен прием на вода и достатъчно движение, коронавирус би трябвало да не ни мъчи.
Това ако беше така, много "проблеми" нямаше да ни мъчат...
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Относно пиенето на вода: Чудя се на времето. Вода са носили от кладенци и реки на няколко километра от къщата и са пестели всяка капка за пиене и миене. Чудя се как са докарвали тия 3 литра на ден за да бъдат толкова здрави, че и без антибиотици са изкарвали по 60-70 годишна възраст, че и повече. Странна работа. Едно кисело мляко, кисело зеле и ракийка са имали. А на запад и толкова са нямали.