Политическа.
Модератор: Общи модератори
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Политическа.
С други думи,който гласува избира не този, който да го управлява в негова полза,а кой да го обира и в чия полза-тази на Запада или тази на Русия.Аз няма как да съм по-спокоен ,че някой лишава мен като данъкоплатец на тази страна от правото на по-добър живот,само защото краде под натиска на по-симпатичния ми Запад или обратното.Мен това не ме топли както се казва.
Само че в България има и една трета група хора ,които са прозряли отдавна това и ги е гнус да гласуват,именно поради факта че само определят кой ще взима лъвския пай,нищо повече.И те са мнозинство ,и са фалшиво оплювани че видите ли с пасивността си в гласуването определяли малобройни партии да са фактор.
Нека ви кажа нещо-тази неделя,14-ти декември съвсем случайно се оказа,че жената която прави стоп-кадър снимките на скоростното влакче във Ферари Уърлд в Абу Даби се оказа българка.От Костенец /дано да съм запомнил точно/.Жената беше видимо повече от доволна да срещне още едни българи ,тъй като не са често срещани там.Пита как е времето в България,аз й казах че също не живея там от години.И знаете ли какво ми каза тя : ''Аз съм по професия учителка.Обичам нашата природа и никога не съм си и мислила че ще дойда да работя в тази пустиня тук.Но нямах избор,тук ми се откри възможност за по-добро препитание.Преди 4-5 години се настроих да се връщам в България,но явно няма да е сега.Чакам по-добри времена,защото със сегашните политици нищо хубаво няма и нищо не се е променило......''
Колкото различни дестинации за емигриране ,толкова общ начин на мислене,независимо къде по света е намерил някой сънародник начин да живее и работи по-добре и по-достойно.
Поне едно нещо там ме направи горд че съм българин-стената за катерене ,която ще се открива скоро като още една атракция там тъкмо се строеше от хората на Ивайло Пенчев, съсобственик на "Уолтопия".
Та ,това избират хората-не сини и червени,бели и пембени ,искат по-добри шансове за живот,и като не ги виждат у никой един кандидат управляващ сменят сцената.
Само че в България има и една трета група хора ,които са прозряли отдавна това и ги е гнус да гласуват,именно поради факта че само определят кой ще взима лъвския пай,нищо повече.И те са мнозинство ,и са фалшиво оплювани че видите ли с пасивността си в гласуването определяли малобройни партии да са фактор.
Нека ви кажа нещо-тази неделя,14-ти декември съвсем случайно се оказа,че жената която прави стоп-кадър снимките на скоростното влакче във Ферари Уърлд в Абу Даби се оказа българка.От Костенец /дано да съм запомнил точно/.Жената беше видимо повече от доволна да срещне още едни българи ,тъй като не са често срещани там.Пита как е времето в България,аз й казах че също не живея там от години.И знаете ли какво ми каза тя : ''Аз съм по професия учителка.Обичам нашата природа и никога не съм си и мислила че ще дойда да работя в тази пустиня тук.Но нямах избор,тук ми се откри възможност за по-добро препитание.Преди 4-5 години се настроих да се връщам в България,но явно няма да е сега.Чакам по-добри времена,защото със сегашните политици нищо хубаво няма и нищо не се е променило......''
Колкото различни дестинации за емигриране ,толкова общ начин на мислене,независимо къде по света е намерил някой сънародник начин да живее и работи по-добре и по-достойно.
Поне едно нещо там ме направи горд че съм българин-стената за катерене ,която ще се открива скоро като още една атракция там тъкмо се строеше от хората на Ивайло Пенчев, съсобственик на "Уолтопия".
Та ,това избират хората-не сини и червени,бели и пембени ,искат по-добри шансове за живот,и като не ги виждат у никой един кандидат управляващ сменят сцената.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Много често почнаха да гърмят тея заводи за бомбички .Постоянно намират някакви гранати ,снаряди из входове на блокове ,изчезват безследно топ разузнавачи , пропадат безвъзвратно структурни проекти , фалират банки с милиардни загуби за държавата, национализират пенсионни фондове , цигани масово бият лекари , скандали в съдебната система ...и още такива подобни на кило -чиста случайност според мен 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Jordana написа:..... цигани масово бият лекари ...
Те тия са за бой, лошото е че циганите ги почнаха, или пък нарочно стана така

Ubi dubium, ibi libertas
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
hell's angel написа:Те тия са за бой
искрено ти пожелавам да ти потрябва лекар и посто да няма кой да те прегледа или да няма свободна линейка, щото заради такива малоумници като теб с такова мислене всички (вкл. и аз) напуснахме страната да си упражняваме професията в чужбина, където обществото поне уважава (дори и да не харесва) дадено съсловие. Аз съм учил 10 години, за да мога да помогна на мърльовци като теб през ноща на някоя събота като си се напил като гъз и си си разбил главата в някой бордюр и съм за бой, така ли?. Трябва да почнат да мрът хора по опашките пред кабинетите че да се усетите малко.

съжалявам че отварям на модераторите работа, но не мога да не взема мерки (дори и 1 пост) срещу толкова ярко изявен дебилизъм и слабоумие.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Мислиш ли че ще обърнеш мисленето на хората като цяло за здравната система,а не в частност за този или онзи лекар??????Ако не беше такова състоянието нямаше и тук да има теми ''препоръчайте ми лекар'',''къде да се лекувам'',''направих си изследвания в две лаборатории,показват различни резултати,на кого да вярвам''....
Двама от семейството ми са в здравеопазването.Единия е майка ми с около 32 години вече стаж ,тва без годинките за учене и специализации,които ти така смело включваш .Самата тя е крайно негативно настроена срещу много ''колеги''.Особено по-младичките,закърмени с бизнес нюх към медицинската професия.Сигурно има защо,нали така?
Та,поживей,поработи и така..... 2024 г. поне пак се включи и дай мнение .Че от студентската банка и практиката в разни болници и патологии нещата са едни,но като те подхване системата се осъзнаваш.
А за чужбина недей да говориш с такъв патос.Същото е като в БГ-нямаш ли парата,качеството е според личните качества на лекуващия.Не ме питай откъде знам.
В здравеопазването,полицията,армията и чиновническото съсловие в България има и бели лястовици,но като цяло напълно си заслужават мнението сред обществото.
п.п.Ю нийд мъни?????
п.п.2- същия този мърльо както го определи в изказването си може да е автомонтьора от който да зависи по-бързия и качествен ремонт на колата ти за да стигнеш навреме до новогодишния банкет на вашата болница.разбери че колкото са зависими хората от твоята професия,толкова си зависим и ти от техните.Модерно общество,какво да го правиш.
Двама от семейството ми са в здравеопазването.Единия е майка ми с около 32 години вече стаж ,тва без годинките за учене и специализации,които ти така смело включваш .Самата тя е крайно негативно настроена срещу много ''колеги''.Особено по-младичките,закърмени с бизнес нюх към медицинската професия.Сигурно има защо,нали така?
Та,поживей,поработи и така..... 2024 г. поне пак се включи и дай мнение .Че от студентската банка и практиката в разни болници и патологии нещата са едни,но като те подхване системата се осъзнаваш.
А за чужбина недей да говориш с такъв патос.Същото е като в БГ-нямаш ли парата,качеството е според личните качества на лекуващия.Не ме питай откъде знам.
В здравеопазването,полицията,армията и чиновническото съсловие в България има и бели лястовици,но като цяло напълно си заслужават мнението сред обществото.
п.п.Ю нийд мъни?????
п.п.2- същия този мърльо както го определи в изказването си може да е автомонтьора от който да зависи по-бързия и качествен ремонт на колата ти за да стигнеш навреме до новогодишния банкет на вашата болница.разбери че колкото са зависими хората от твоята професия,толкова си зависим и ти от техните.Модерно общество,какво да го правиш.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
ineedmoney написа:.........
Не се ли замисли, че сигурно има защо да го казвам ....Иначе, благодаря за пожеланията. Поеми си въздух и се замисли къде се намираш. Не ми се влиза в полемики с афектирани, а квалификациите и епитетите си ги пази за в къщи и за хора които познаваш !!!
Ubi dubium, ibi libertas
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз не мога да разбера как някои се мислят за по-важно от други. Това с вечното реване, как лекарите са онеправдани е от край време. В Бг всички са онеправдани, от учителките в основното училище, след това в средното та до университета, какво да кажат инженери, архитекти и др?? Някак си обаче те не реват денонощно колко са важни и как без тях ще умрат другите, а реално не са по-малко важни от лекарите. Много ми е интересно какво ще направи един лекар, ако няма добра техника и оборудване, което се създава от инженери! Ще лекува само с билки ли?? Ще диагностицира с пипане както преди 100 години ли?? И накрая винаги се завършва, ами аз ще бягам в чужбина и тук няма да има кой да ви лекува..Май е по-добре да се внесат лекари от Азия, може и да вършат повече работа от сегашните, които са останали тук заради нас едва ли не. 90% са пълна нула и единственото което ги интересува е колко пари ще оскубят от пациента, дори да нямат хабер какво му има и каква здравна пътека ще опишат.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Да си го кажем направо-при лекарите е една от професиите където най-силно действа естествения подбор.
Аз съм здравно осигурен на две места.И въпреки това с времето съм си намерил читавите специалисти по това което мен ме касае и си плащам.Не ползвам така модерните от няколко години да се наричат дженеръл практишънър доктор и направления-тази брънка във веригата за мен е излишна и само им пълни гушите.
И едно съм разбрал с годините-добрите лекари не работят по здравна каса,пациентите им сами си предпочитат да плащат на ръка ,защото знаят какво получават.За талаша сред медицинското съсловие остават тези които не могат да си позволят да плащат и разчитат на здравната каса.И за съжаление пак си плащат,но по много по неприятен начин граничещ с изнудване.
Така че ако си кадърен-на крака ти идват пациентите,ако не си разчиташ на клиничните пътечки и си креташ в професийката и по форумите никой няма да те препоръча.Пазарна икономика,качество-пари,пари-качество...... и така.
Аз съм здравно осигурен на две места.И въпреки това с времето съм си намерил читавите специалисти по това което мен ме касае и си плащам.Не ползвам така модерните от няколко години да се наричат дженеръл практишънър доктор и направления-тази брънка във веригата за мен е излишна и само им пълни гушите.
И едно съм разбрал с годините-добрите лекари не работят по здравна каса,пациентите им сами си предпочитат да плащат на ръка ,защото знаят какво получават.За талаша сред медицинското съсловие остават тези които не могат да си позволят да плащат и разчитат на здравната каса.И за съжаление пак си плащат,но по много по неприятен начин граничещ с изнудване.
Така че ако си кадърен-на крака ти идват пациентите,ако не си разчиташ на клиничните пътечки и си креташ в професийката и по форумите никой няма да те препоръча.Пазарна икономика,качество-пари,пари-качество...... и така.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ineedmoney написа:...напуснахме страната ...Аз съм учил 10 години..
Има и една друга гледна точка. Мърльото е и данъкоплатец и от неговите данъци е дошла част от няколкото милиона, които държавата е отделила за да те изучи.
Та ти се изучил на негов гръб и бегаш в чужбина да превиваш кръст пред възпитаните господа, щото видиш ли там са цивилизовани.
Тук лекарите масово реват, че труда им не бил оценен, колко взимали и т.н.. Е колко искаш да взимаш в държава със средна заплата като нашата? Един миньор, дето с месеци не вижда слънцето колко взима? Един учител, един учен в БАН? В тая държава всички са неоценени, не само лекарите.
За да имат пациентите уважение то трябва да се заслужи. А лекарите масово са едно такова съсловие гледащо с пренебрежение на хората нямащи понятие що за животно е това панкреаса и има ли то почва у нас.
Нямам за цел да те обидя, просто помисли дали не искаш прекалено много без да даваш същото насреща и кой дефакто е виновен за положението в което са поставени лекарите- те самите, пациентите или държавата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По същата логика може да бие инженерите, защото новите пътища са с дупки/на вълни, а държавата е платила не знам си колко за обучение на инженери
Половината учители/преподаватели като са пълни идиоти и тях да ги бием? Даже може да пуснем залози лекари срещу инженери срещу даскали в клетка 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Кадърен инженер,лекар или учител си знаят цената и си тежат на мястото.Хората такива ги уважават /най-малкото защото никога не биха си позволили да нарекат публично някой ''мърльо''/.Да си висшист не значи да си просто притежател на диплома а да си на едно малко по-високо интелектуално ниво над останалите,ниво което само по себе си елиминира с надграждането му с годините лошият език и проявите на самоизтъкване.
Дипломата в Европа изобщо не е входящ билет за започване на сладка и добре заплатена работа.тя е само част от личностната характеристика на един човек,който тепърва ще трябва да се доказва в обществото.
Някой човешки дейности са и призвание което трябва да си го имаш отвътре,лошо става когато започнат да се бъркат с чист бизнес.....
Дипломата в Европа изобщо не е входящ билет за започване на сладка и добре заплатена работа.тя е само част от личностната характеристика на един човек,който тепърва ще трябва да се доказва в обществото.
Някой човешки дейности са и призвание което трябва да си го имаш отвътре,лошо става когато започнат да се бъркат с чист бизнес.....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:51, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
TNT написа:... може да бие ....
Виж к'во, аз след всичко което съм преживял (включително и загуба на близък човек ) с тия набедени специалисти, дори не съм повишил тон. Въпреки че, т'ва лапе (дето ника му е олицетворение на щенията и лозунга на цялото им съсловие) - с такова държание, едва ли ще го изтрая повече от 5 секунди да ми се плюнчи и да си избива комплексите.

Прекалено много, нещо се поевропейчихме и някой хора взеха да обръщат свободата на свободия, забравяйки кои са и къде се намират, та като няма кой, хората сами ще почнат да ги приземяват-било то и по-брутално...
Добри лекари винаги е имало и се надявам да има и занапред. Дано Господ здраве да има дава - щото друг няма кой ...
Ubi dubium, ibi libertas
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Аз лично, тотално се отвратих от лекарите,когато на един обяд чух разговор между двама лекари и единия се оплакваше,че вече и подкупите там не били като хората, и че 4хил.лв подкуп са му малко...
.

Последна промяна Bareck на 21 Дек 2014, 22:18, променена общо 1 път