България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Да, Е92.
Моето мнение е, че високата скорост тук е факт, но вероятно са се случили поне 5 различни сценария.
От спукане на гума, до животно там.
Там е доста широко, хубав и нов асфалт и топли и сухи дни( не е случайно, че там се провеждат гонки).
И аз там карам с по-висока скорост ~ 100 с колата и 140 с мотора.
Моето мнение е, че високата скорост тук е факт, но вероятно са се случили поне 5 различни сценария.
От спукане на гума, до животно там.
Там е доста широко, хубав и нов асфалт и топли и сухи дни( не е случайно, че там се провеждат гонки).
И аз там карам с по-висока скорост ~ 100 с колата и 140 с мотора.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
TNT написа:Някой разпознава ли модела на колата ?
Някъде четох за Е60.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
И на мен ми изглежда голямо... Е60. Ама така или иначе няма особено значение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
не познавате моделите вече, а те и една снимка за "по-добра" вечеря

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами найс, бил несъвършен закона. Сигурен съм, че тоя чукундур не е успял да убие нито едно дете още след смъртната му присъда. Не оправдавам пияните по никакъв начин и за нищо, но едно е да си пиян и да се тътриш едвам по пътя, друго е да летиш като луд. Имайки предвид как някакви хора са си отивали незаслужено не само в България по време на режима, ами дори и в САЩ през годините, точно за този няма какво толкова да ние яд. В момента в който решите, че е била прекалена тая присъда се сетете за 4 малки момичета на 9 години и родителите им, част от които вероятно още са живи и осят болката в себе си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И като има смъртна присъда очевидно все тая за пиянките , същите изпълнения като преди 50 години . Единствената разлика че сега тоя ще лежи 20 години и ще излезе след 10 за добро поведение . Обществото се скандализира от тия неща и властите са принудени да имитират дейност и тормозят всички водачи с неадекватни правила заради няколко нарушителя . Полицията вместо да ги лови тия без книжките и дрогираните, полицаите ходят пишат глоби за паркиране при положение че проблема с паркоместата в градовете е очевидно занемарен и нерешен с десетилетия . Само че като паркирам на тротоара най много Зак да псува а тоя дрогирания дето никой не го проверява убива хора .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
За тоя наркомана ли говориш? Понеже аз не мисля, че ще му дадат 20 години в крайна сметка след всичките обжалвания през които ще мине. Или имаш предвид за тоя с Жигулата? Понеже и за него да е, той е бил само пиян. А сега ще видиш дрогирания без книжка и с фалшиви номера с жертви и ранени на пътя колко ще му дадат. Първоначално под обществения натиск ще му дадат доволно години, но после когато никой не говори за това, следващата инстанция ще му намали. Особено ако има пари да плати. Съдиите ще се успокояват с това, че така или иначе ще лежи не чак малко и ще има време да преосмисли поведението си. Това би направил нормален човек наистина. Но тоя като го гледаш шанса е максимум 10% това да се случи.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те сега на тези с алкохол и наркотици ги водят извършено по непредпазливост , без умисъл щото е под влияние на упойващи вещество . А оня през 1980г са му дали смъртна за умишлено извършено престъпление по хулигански подбуди . На тоя Семерджиев ако му сложат 15 години и работи ще лежи реално 10 щото им ги смятат 3 за 2 като бачка . И ако хване някоя амнистия ще излезе и по рано като му приспаднат ареста .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:....Само че като паркирам на тротоара най много Зак да псува а тоя дрогирания дето никой не го проверява убива хора .
Мани, само ми трошите тротоарите, деба

Вчера в 7 сутринта влезнах да псувам и цял ден ме държа, без да зная за този,
дето е летял с 200 по околовръстното при ограничение в локалното 50-60 км/с???

Мани, ами ме е супер страх на околовръстното покрай входове и излази на локални и т.н.
Повечето малоумници не знаят кой къде е с предимство. Примерно до ИКЕА

Там буквално ме е супер страх да минавам, щото няколко пъти са щели да ме отнесат с над 100 км/ч хора без предимство

Идва от ей тука като се влкючваш. Вече не рискувам да го правя, щото идват със над 100 км/ч и тоя знак преценят, че нищо не значи.....

https://www.google.com/maps/@42.6252295,23.3524795,3a,75y,141.09h,96.88t/data=!3m6!1e1!3m4!1s2abdqeYdbEUNMwLm55ydCg!2e0!7i16384!8i8192
Ей тука също. Карат в лявата с по 100 и нагоре. И грам не ги ебе

https://www.google.com/maps/@42.628085,23.3455054,3a,75y,119.32h,69.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxtRYtzN9U7zrtzturFKEjA!2e0!7i16384!8i8192
Като цяло гледам да внимавам много на такива места. Излизат, или карат все едно са сами и винаги са с предимство

P.S. Казаха ли с колко е хвърчал тоя и дали е бил надрусан, или такива не ги проверяват, след като починат?

Да еба преценячешка нация, да еба...

zAcK написа:Да, добре. Нация от преценячи сме и това е![]()
Тръгвам рано днес, както всеки път, когато ходя до офиса, за да съм тук в 7:10.
Минавам около 14 км. из София рано сутринта и няма значение дали ограничението е 30, 50, 70, или 80 км/ч.
Почти всички ме изпреварват, а карам с ограничението, или с не повече от 3-4 км/ч над него![]()
Един с някакво аЛди 80 дори ме подмина вероятно с над 120-130 км/ч по България![]()
В 7:00 сигурно бърза да не изтърве бизнес за милиони![]()
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vicho
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Там буквално ме е супер страх да минавам, щото няколко пъти са щели да ме отнесат с над 100 км/ч хора без предимство
на мен ми се е случвало един пред мен с 2-я Mercedes ML СПРЯЛ на околовръстното и чака тези от локалното на ИКЕЯ ... ама спрял, спрял... и чака колоната от локалното

свирих, псувах, даже в локалното като влязохме си бяхме свалили прозорците и тоя ме пита "ЩО СВИРИШ, БЕ?!?!?!?!?!"
засмях се... и махнах с ръка... какво да му обясня?!?!?!?!?!?!?

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vicho написа:zAcK написа:Там буквално ме е супер страх да минавам, щото няколко пъти са щели да ме отнесат с над 100 км/ч хора без предимство
на мен ми се е случвало един пред мен с 2-я Mercedes ML СПРЯЛ на околовръстното и чака тези от локалното на ИКЕЯ ... ама спрял, спрял... и чака колоната от локалното![]()
![]()
![]()
и аз спирам зад него... НА ОКОЛОВРЪСТНОТО , да ме шибне някой отзад поне с 80 ...
![]()
![]()
![]()
свирих, псувах, даже в локалното като влязохме си бяхме свалили прозорците и тоя ме пита "ЩО СВИРИШ, БЕ?!?!?!?!?!"
засмях се... и махнах с ръка... какво да му обясня?!?!?!?!?!?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Тоя и той явно е бил от тези, за които знаците нямат значение, или го е било страх повече и от мен

- vicho
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Тоя и той явно е бил от тези, за които знаците нямат значение, или го е било страх повече и от мен![]()
![]()
имаше колона 20на коли и караха с 20-30 км/ч

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
vicho написа:zAcK написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Тоя и той явно е бил от тези, за които знаците нямат значение, или го е било страх повече и от мен![]()
![]()
имаше колона 20на коли и караха с 20-30 км/ч
Ясно! Преценил е, че знаците нямат значение

Като написах онова по-горе се замислих. То май рано сутрин си е доста опасно и дори по-опасно от това да ходиш на работа в 9:00

Щото най-пияните и надрусаните точно тогава летят из София, като е по-празно и са си тръгнали по светло от кОпон

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Официално: Семкаджиев е бил под въздействието на мета-амфетамини. Допълвам, че пробата е взета 48 часа след деянието със съдебно ли беше нареждане.
Сега...тези 48 часа в крайна сметка ще им изядат ушите за по-голяма присъда. Тезата на прокуратурата според мен ще е, че за това е избягал боклука, а неговата ще бъде, че след това се е надрусал. Тази сегашната, че не е бил в колата ще спре да я повтаря(и че е бил отвлечен
)и ще признае вина, но не знам на кой етап от делото. Всъщност трябва преди делото, иначе няма да му намалят присъдата. Тоест за мен хода на този е да, карах, ама...после се надрусах.
Сега...тези 48 часа в крайна сметка ще им изядат ушите за по-голяма присъда. Тезата на прокуратурата според мен ще е, че за това е избягал боклука, а неговата ще бъде, че след това се е надрусал. Тази сегашната, че не е бил в колата ще спре да я повтаря(и че е бил отвлечен