Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Хубави бяха волтовете, имах колега с такъв преди 10 години, ползваше го като електричка главно.
Е това беше подобна идея, похарчиха едни пари, не можа да стане нещо

Е това беше подобна идея, похарчиха едни пари, не можа да стане нещо

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тва беше някакъв тотален барутник
Особено интериора му беше като в час по трудово.
Дори не помня какво има под ламарините вече... ама май и там се бяха осрали.

Дори не помня какво има под ламарините вече... ама май и там се бяха осрали.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- rosen vanev
- Потребител
-
Хонда Сивик е с такава концепция от 2023г. и изглежда интересна кола.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Spunky написа:Мазда ще връща роторите за генератори уж
това да го видя няма да го повярвам. ванкела е супер лаком и няма въртящ момент- всичко е обороти при него- един вид точно обратното което трябва да е един gen-set сетъп.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
b_u_b_o написа:Е трудно ми е да повярвам, че с две деца пътуваш 4-500км без да спреш за 15 минути.
Никакъв проблем със спирането. Аз нямам нужда да спирам, да пия кафе или да пикая. Жената и децата също. Малката не беше още родена, но с голямата сме пътували веднъж 8 часа без тва да мръдне изобщо. Няма телефони, таблети, пилаене, ядене..
Не ми е проблем да спра за 15 мин или дори повече, ако трябва да дозареждам. Мисълта ми беше, че не са чак толкова независими от климатика и отоплението, колкото тук се твърди, поне според калкулатора им.
bum_bum написа:b_u_b_o написа:Е трудно ми е да повярвам, че с две деца пътуваш 4-500км без да спреш за 15 минути.
Никакъв проблем със спирането. Аз нямам нужда да спирам, да пия кафе или да пикая. Жената и децата също. Малката не беше още родена, но с голямата сме пътували веднъж 8 часа без тва да мръдне изобщо. Няма телефони, таблети, пилаене, ядене..
Не ми е проблем да спра за 15 мин или дори повече, ако трябва да дозареждам. Мисълта ми беше, че не са чак толкова независими от климатика и отоплението, колкото тук се твърди, поне според калкулатора им.
… напомни ми никога да не пътувам с тебе….

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
alx написа:bum_bum написа:b_u_b_o написа:Е трудно ми е да повярвам, че с две деца пътуваш 4-500км без да спреш за 15 минути.
И аз това си помислих

500км карам без проблем и повече дори, но 500км без кафе при мен

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
ivanski_2 написа:alx написа:bum_bum написа:b_u_b_o написа:Е трудно ми е да повярвам, че с две деца пътуваш 4-500км без да спреш за 15 минути.
И аз това си помислих
Е това че имате зависимости към субстанции не значи че всички имат. Всеки си има лични предпочитания и нужди и това му е хубавото на свободния пазар. Поне докато все още е "свободен" и не са ни забранили двг-то

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не съм казал, че не пия кафе, а че не спирам за кафе, защото по бензиностанциите кафе няма, а нещо, което само така го наричатivanski_2 написа:alx написа:bum_bum написа:b_u_b_o написа:Е трудно ми е да повярвам, че с две деца пътуваш 4-500км без да спреш за 15 минути.
И аз това си помислих

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз също не съм по кафетата, но пия вода. Което носи след себе си нужда от спиране 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е и аз спирам за вода понякога, ама вода се купува за 3 минути. За толко време не знам колко ток ще заредиш
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
И аз съм така, пия доста вода и щеш не щеш спирам. А това спиране през 3-4ч. (примерно) ми действа много добре, чувствам се доста свежb_u_b_o написа:Аз също не съм по кафетата, но пия вода. Което носи след себе си нужда от спиране

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
https://www.24chasa.bg/biznes/article/15715122
Голямо паве е това и вижте как няма нужда да се зарежда.
Голямо паве е това и вижте как няма нужда да се зарежда.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоест този камион се зарежда все пак . Тоест този камион е приложим само за подобна кариера където пълния камион се спуска и зарежда батерията на генератор. Малко е странно щото повечето камиони се изкачват пълни и се спускат празни в кариерите , но да допуснем че има такава кариера с обратен наклон ...Тоест този камион работи с 65 тона камъни и 45 собствена маса които му задвижват генератора при спускането , или бъркам ?!!На теория камионът трябва да произвежда повече електричество по време на спускане, отколкото е необходимо за изкачването, но това все още не е постигнато

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...