Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 8:43

https://youtu.be/ef1bvo74lg0
Вчера гледах това видео показващо една различна гледна точка относно Биткойн. Доста логични неща се казват вътре, интересно е и обяснението относно разликата между ликвидност и маркет кап, особено при шиткойните. Засяга Shido конкретно и как буквално два адреса могат да ти сринат ликвидността и да останеш с пръст в уста при всеки шиткойн. Разбира се това важи и за Биткойн, но в много по-малка степен.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Мар 2023, 9:59

Top Gun Maverick написа:За трети път гледам цяло добро утро крипто, че ми стана интересно за някакви неща извън крипто и то поред и Пламен нещо избочи, че му се струвам редовен и ме направил модератор. Смятайте колко нормално за спамър като мен. :ahah:

По принцип само слушам подкастите и от време на време поглеждам, ако показва някаква графика. Но веднъж се зачетох в чата. "Аз съм бакшиш, карам си една Зафира, много съм доволен" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 10:26

Вярно, че нещо говореше за бакшишите преди бая време и аз го базикнах, това ми беше първия коментар в добро утро крипто, тогава го пусках от време на време, че нямаше интересни събития. :mhihi: Той между другото много често ги споменава. :conf: Както и БМВ, но като примери за някакви неща все.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Мар 2023, 12:48

https://www.coindesk.com/policy/2023/03 ... act-banks/

IMF Had Warned G-20 That Widespread Crypto Use Would Impact Banks

:wave:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 13 Мар 2023, 14:40

Да си дойдем на думата

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 14:48

Е, че това да не е нещо ново? Те отдавна си го пееха това. Въпросът е сега как ще го разтегнат и какво ще предприемат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Мар 2023, 14:58

Забавното е, че CDBC и крипто "impact"-ват банките по идентичен начин. Интересно вие по какъв начин си мислите, че ги засягат?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 15:14

Той начинът е само един, който ги вълнува власт имащите - парите не са под техен контрол. Всичко друго е ала-бала. Сега, оставяме малка роля и на това, че хората инвестират в крипто, вместо да си губят парите в други инвестиции, които са пряко или косвено свързани с банките. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Мар 2023, 15:38

Цялата тая схема ала "ще си играем с крипто, но ще си прибираме печалбите в долари" е крайно вредна за крипто света и изобщо не е лошо, че основният играч на тая сцена - Silvergate сгъна цирка.
Парадоксалното е, че причината изобщо не е криптото, а обезценяването на ДЦКтата които са държали като обезпечение в следствие на вдигането на лихвите.

Те за това така бързо скочиха да ги спасяват докато паралелно сочат с пръст криптото. Тези 3те едва ли са единствените, които имат проблем с ДКЦ обезпеченията.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Мар 2023, 16:38

steeN написа:Забавното е, че CDBC и крипто "impact"-ват банките по идентичен начин. Интересно вие по какъв начин си мислите, че ги засягат?

Мен пък ми е интересно още ли чакаш под 13к, че да почнеш да се готвиш за вход?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Мар 2023, 16:45

Според мен Стийн е онзи, който чертаеше графики е спамеше всички групи, че чакаме 7777 8)
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 16:51

10...

Ама то и аз "чаках" 14, но...

Ей тоя Гарет пък викаше 12 до края на 2022, а се води от разбирачите. След това в началото на 2023 още чакаше и поддържаше тезата дори след нелогичния за всеки(в това число и за мен )скок от 16 до 21, че отива на 12, но от снощи нещо смени палачинката:
https://youtu.be/mFdrKx8iyzo :mhihi:
Тоя път май ще е устойчиво. Макар след това фалити да се очакваше голяма волатилност.

П.п: Карданото, Соланата и моето Аваксче изкъртиха. Изненадващо за мен и Лайткойн.

А тука долу са само видимите големи, ботовете кой знае какво правят за големите:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Мар 2023, 18:23

Прекалено бързо всички станаха бикове според мен, още е рано да тръгваме нагоре. Тепърва ще има сътресения и всичко ще кърви. Честно казано съм изненадан, очаквах подобни събития лятото някъде. Плановете на ФЕД за следващите вдигания на лихвите се объркаха тотално, утре излиза CPI за февруари, интересно ще е и там как вървят нещата. Сега ще видим имат ли топки наистина да продължат да клатят крушата докато изпопадат гнилите ябълки или ще се юрнат да спасяват положението. До тук изглежда ще е второто, но да видим. Ако обърнат на QE това няма как да е за дълго защото инфлацията ще излети още по-нагоре. И после само ще трябва да се вдигат още повече лихви и да се вкарват в още по-голяма рецесия за да я укротят.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Мар 2023, 18:33

Разбира се, че е рано. Аз само питам някой, който не е купил до момента нищо чака ли баш дъното, че да влезе точно тогава :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 19:02

Тези кукловоди могат да го изпомпят сега колкото си искат и до 60-70 ако щеш и да друснат здраво крушата после с което да платят едни милиарди за банките.
При мен еуфорията е свързана само и единствено с това, че все повече ми намирисва 15 да е било баш дъното. Въобще нямам желание бързо да си стига стария връх защото от 50 нагоре ще вземе да ме сърби да продавам нещо с цел да купувам като дропне после, понеже няма как да не дропне ако катерим много преди 2025.
Идеално би ми било сега да се движи настрани, лятото да иде до към 50 и да падне на 30 като върви що годе така до халвинга. После вече ситуацията ще покаже. Но сега да скачаме въобще нямам желание, само ще се засилят спекулациите с актива.
До сряда ако не сме минали с доста 25, то има голям шанс всичко да е просто помпа и да срине пак докъдето решат китовете.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата