Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от barabqga » 24 Фев 2013, 16:17

Bogat-Beden написа:Братя,кажете колко трябва да е продължителността на цялата тренировка (без загрявка)
а почивки между сериите? :paranoid:

гледам да не почивам почти , че после почва да ме мързи, а иначе всяка ми протича различно , ама гледам да са по-интензивни

_говоря за лостове и лицеви опори , коремни преси , тичане , колело-всички тези съчетавам , и от време на време футбол и баскетбол _

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 24 Фев 2013, 16:48

sambeto написа:
MOGY написа:
sobiss написа:това с кръвта ми е много смешно. Все едно като тренираме крака и горната част на тялото остава на сухо :mhihi:

При мен така става с големи кила като права винаги се замайвам,и ми се виждат звездички :mhihi: (а не съм с ниско кръвно или нещо такова)

MOGY,може да си с високо кръвно,и от това да са звездичките.Некой "добавки" вдигат кръвното и на мене ми се е случвало :mrgreen:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Или ако задържаш дишането по време на тежка серия ,после като станеш и ти е шеметно
Не сте ли гледали клипчета как некви тигърчета правят тяга и като оставят щангата и се припадат като Марадона ахахахахх

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Фев 2013, 17:43

търся някаква плътност и твърд мускул, гледам че хората препоръчват Vanadyl Sulfate, някой ползвал ли го е ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 24 Фев 2013, 17:49

плътност в смисъл, че ти е "мазно" около мускула ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Фев 2013, 17:57

не съм мазен, но искам по голяма плътност, някой казват да се набляга с големи тежести и много ставни упражнения. Може би са ми по меки не знам.
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 24 Фев 2013, 18:26

Става ванадил сулфат или хром пиколинат ;) ама трябва и да си доста чист,защото самата кожа или по-скоро подкожието, донасят малко или много за тая мекота.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Фев 2013, 2:32

barabqga написа:
Bogat-Beden написа:Братя,кажете колко трябва да е продължителността на цялата тренировка (без загрявка)

гледам да не почивам почти , че после почва да ме мързи, а иначе всяка ми протича различно , ама гледам да са по-интензивни

_говоря за лостове и лицеви опори , коремни преси , тичане , колело-всички тези съчетавам , и от време на време футбол и баскетбол _
е кЪк ти стига въздуха? :|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 25 Фев 2013, 8:42

Bogat-Beden написа:
barabqga написа:

е кЪк ти стига въздуха? :|

силата ми свършва първо , не толкова въздуха

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 27 Фев 2013, 11:27

kulov написа:друго - тука видях да се коментират различни начини за самоунищожение.

http://www.youtube.com/watch?v=qEwKCR5JCog
вижте го сега тоя сладур какво прави. обаче това не е точно каквото търсех по нета. точно такова не мога да намеря. такова чудо изглежда го има само по нашите ширини. става въпрос за милитъри преси (някои им викат раменни преси) с по 100+ кг. (нема емотикона за фейспалм за съжаление)

второ, по същата тема - раменната става е проектирана за движение, не за да бъде крик. недейте го забравя. главата на хюмероса (костта на ръката) никога и при никое положение не е влязла по-дълбоко от 50% в гленоид фосса (плиткия джоб на раменната става), то ест захващането на ставата е сравнително слабо.

и трето, има една група мускули, rotator cuffs - субскапуларис, инфраспинатус, терес минор и къфто там беше последния, които са разположени под делтоидите и имат функция както да стабилизират раменния пояс, така и да извършват въртеливите движения на ръката. е па на тея ротатор куффс как им се е@ава майката от големите железа - не е истина. и почваш да усещаш, че те боли нещо там долу, ама няма бате...

:yes:

Съжалявам, но нямам интерес в анатомията а и не съм сигурен, че ще овладея тънкостите с имената които си цитирал. Може ли да те помоля малко по-просто да обясниш :)
Например това движение считаш ли го за опасно:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... tB3-bwtm84
Като цяло едното рамо съм го вадил три пъти при някакви нелепи ситуации във футбол и всеки път се е намествало само обратно.
Като се набирам и изпълнявам тези упражнения с пудовката го чувствам по-стегнато и не ми се струва, че ще се вади от само себе си. Ама знам ли ... да не даде фира докато имам тежест над главата :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 27 Фев 2013, 12:41

в случай на медицински състояния трябва да се консултираш с лекар. аз за съжаление не съм такъв и етиката не ми позволява да ти давам съвети.

иначе съвсем просто обяснение на 3те точки, защо не бива да се тренира рамото с тежко:

1. при седнало положение мускулите на корема и кръста се отпускат и цялата тежест на горната част на тялото пада върху петте лумбални прешлена (най-долните 5 на гръбнака). затова дисковата херния си е шофьорска болест. и при това положение е супер вредно да вдигаш допълнителни 50-100 кг над главата си и да ги товариш още.

2. раменната става е проектирана за движение, не за сила. ябълката на костта на ръката влиза около 20-30% в джоба (glenoid fossa). това е с цел по-голям обхват на движение. и самата костна структура на рамото поради тази причина е сравнително слаба.

3. първата част на всички упражнения за раменнтие мускули се започват от ротаторната група, които са разположени под делтоидите. тоест когато вдигаме железата движението го започват ротаторите, вече някъде от 40-50% след началото му (от средата към горната част) се включват и делтоидите, като те са най-силни отгоре. докато железото е в долната част те не играят. големите тежести водят до много травми в тази група мускули.

затова аз препоръчвам (по принцип, не на теб специално), да се правят раменни преси с дъмбели 20-маааксимум 30 кг от стоеж (краката го играят амортисьори, иначе всичко върви в кръста). предимството на дъмбелите пред щангата в това конкретно упражнение е, че позволява отгоре ръцете да се съберат, а с щангата това го няма. все пак е добре през някоя седмица да се прави и с щанга (пак от стоеж и с леко) за да не се получава рутина в тренировката.

тук мисля, че максимално просто съм го обяснил, но ако нещо не е ясно - питайте, няма проблем :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Фев 2013, 15:23

kulov написа:в случай на медицински състояния трябва да се консултираш с лекар. аз за съжаление не съм такъв и етиката не ми позволява да ти давам съвети.

иначе съвсем просто обяснение на 3те точки, защо не бива да се тренира рамото с тежко:

1. при седнало положение мускулите на корема и кръста се отпускат и цялата тежест на горната част на тялото пада върху петте лумбални прешлена (най-долните 5 на гръбнака). затова дисковата херния си е шофьорска болест. и при това положение е супер вредно да вдигаш допълнителни 50-100 кг над главата си и да ги товариш още.
Страхувам се,че си прав
преди 2 години правех раменни преси с по 35 кг дъмбели при около 90 кг лично тегло (около 20 процента поне от които чиста свинска мас :mhihi: ) и се сдобих със така нежелания проблем на Л5 С1 :|
Дали е било точно или само от това,божа работа,но резултата е налице :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от yavor20V » 27 Фев 2013, 20:55

Може би е от много други фактори,а накрая и това...
Аз послушах съвета на Кулов и последните ми две тренировки за рамо са с по-малки тежести ,но пък за сметка на това по-интензивни и съм доволен какво натоварване получих.
Намалих на 20-25кг дъмбелите ,пробвах прав,ама залата е ниска и ше избуша гипсокартона отгоре :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 27 Фев 2013, 21:59

Колеги,да питам и аз нещо,макар,че в нета има писано по въпроса.Интересува ме дали смятате за удачно,при желан ефект редуциране на теглото,към добавките,които приемам ( термогенен бърнър и течен Л-карнитин ),да се прибавят и АК ? Преди 3-4 години,когато пак бях решил да "чистя",приемах АК на Universal (2700 mg),комбиниран отново с Л-карнитин.Издръжливостта при кардио тренировка тогава беше значително по-голяма от сегашната.Знам,че издръжливостта се покачва постепенно,но все пак ....разликата е осезаема.Иначе въглехидратите са максимално орязани от храненето и при все това,ефекта няма нищо общо с предишното "чистене".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Фев 2013, 22:13

Дай 20-30мин. на боксовия чувал преди тренировката и скивай после какво става :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 27 Фев 2013, 22:26

TNT написа:Дай 20-30мин. на боксовия чувал преди тренировката и скивай после какво става :mhihi:

Боксов чувал имаше в залата,но го махнаха преди месец.Иначе преди да започна тренировката правя по 15-20 минути кардио,или на велоергометъра,или на крос-тренажора...и след тренировка 40 минути минимум пак кардио.Отделно в 1-2 дни от седмицата ходя да тичам и там е разликата спрямо преди :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата