Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Войната започна ...

Мнение от Е.Димитров » 16 Мар 2022, 10:30

Странна работа стана с тази , дето се появи в ефира с плакат.
Браво на жената, но определено си беше 15 минутна слава.
Още по-интересно е, че само я глобиха и я пуснаха да дава интервюта на всякъде , както и било излъчено по първи канал на руската телевизия.
Макрон дори и предложил на жената политическо убежище във Франция.
Аз съм малко раздвоен, как така са я пуснали , че даже и интервюта дава и и дават още повече глас да изрази позицията си?
Нали там четем, че собир и "аре чал".
И във Франция ще я пуснат.
Как и да е.
Друга добра новина, в Щатите се събрали и подкрепили санкции лично срещу Путин, да бъде съден в Хага за военни престъпления и всичко, за което се сетят или някой добави.
Това е страхотна новина, дано отпуши тоя канал и да тикнат и другите в Хага, че в последните години света заприлича на швейцарско сирене от операции и инвазии в суверенни държави!
Зеленски се държи , като прес аташе на Зеленски.
Дори вече се усмихва и разказва анекдоти от рода руснаците да се предадат на украинците и с тях ще се отнасят по-добре, от колкото в Русия.
Може, всичко е възможно.
Прави ми впечатление, че преговарят и вдете страни, ама никой май не се сеща да предложи да спрат за малко с бомбенето и от двете страни и да преговарят.
Освен това, преговарят двете страни, ама гледаме изявления само на Зеленски, който се държи така, все едно няма преговори и нещата си продължават.
Според мен, държа си на мнението, нещата са ясни, че в един момент ще се договорят и ще се договорят точно за неутралитет и разбира се, от моя гледна точка всички тези действия са ненужни. Умират хора!
Но , както казах и преди, в момента смъртта на хората е стока, която в момента се продава и после ще поискат сметката!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Мар 2022, 10:45

peshehodetz написа:Бе нещо като цяло ми писна да я чета тази тема

Нормално. Вирусолозите станаха военни експерти :dunno: Тя щом и темата залитна на соц и "кой ще ми даде париииии" за кво говорим :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Мар 2022, 11:49

enigma написа:
steeN написа:Американците може да правят пари ама и европейците ще направят.

Германия купува 35 броя Ф35. Това до вчера беше немислимо.

Не разбирам. Немците искаха да вземат Ф-18 до сега и решиха да е Ф-35 + Юрофайтър след тези събития.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 16 Мар 2022, 11:57

Е.Димитров написа:Странна работа стана с тази , дето се появи в ефира с плакат.
Браво на жената, но определено си беше 15 минутна слава.
Още по-интересно е, че само я глобиха и я пуснаха да дава интервюта на всякъде , както и било излъчено по първи канал на руската телевизия.

То това си беше активно кагебистко мероприятие за пред света ;) В смисъл - "Ето при нас протестират, но имаме справедлива съдебна система и глобичката е 250 евракис" :mrgreen: Или в другия случай някой мнооооооого дебел украински олигарх като Коломойски примерно е дал некой лев и тая шлюха решила да се жертва, оттам кагебе-то решава, че няма смисъл да я гърби тая щото вече по принцип си е ходещ труп и за пред света й слага символично наказание :mhihi: И пак печелят...
Искам да попитам Боримечката защо мисли, че Русия се представя мега зле в тая операция откъм военно отношение? Според мен всичко си върви по план, следват си задачите точно и всичко е много отиграно. Естествено има жертви, но едва ли са тези , които украинците тиражират.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Мар 2022, 12:08

steeN написа:Немците искаха да вземат Ф-18 до сега и решиха да е Ф-35 + Юрофайтър след тези събития.

На мен не ми е ясно... при положение, че някои изтребители са в пъти по-скъпи от други, както за купуване, така и поддръжка. Не е ли по-добре да има 100 по-слаби изтребителя вместо 50 топ изпълнения :dunno: В край на сметка изтребителите не са само да се бият с други изтребители. Дори най-смотания ще разцепи един конвой от камиони :dunno: Или сериозна роля играе обучението на пилотите тук ?

П.П. В нашата държава ясно защо поръчахме на тройна цена, по принцип питам :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Мар 2022, 12:21

Колкото по-дълго продължава всичко в Украйна, толкова по-зле за Украйна! Имам предвид жертви, разрушения, бежанци и т.н. Може да е и стратегия на руснаците...? Друго си мисля аз тези дни... Ако всичко отиде в посока 'завладяна/окупирана' все по-голяма територия от Украйна, Полша дали няма да си 'чопне' и тя някое парченце от нея? Естествено, предлога ще е силно демократичен и социален (ние ги спасяваме, помагаме и т.н.), но все пак нещо да стане техен 'протекторат'. Как мислите?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 16 Мар 2022, 13:02

ildivvy написа:Колкото по-дълго продължава всичко в Украйна, толкова по-зле за Украйна! Имам предвид жертви, разрушения, бежанци и т.н. Може да е и стратегия на руснаците...? Друго си мисля аз тези дни... Ако всичко отиде в посока 'завладяна/окупирана' все по-голяма територия от Украйна, Полша дали няма да си 'чопне' и тя някое парченце от нея? Естествено, предлога ще е силно демократичен и социален (ние ги спасяваме, помагаме и т.н.), но все пак нещо да стане техен 'протекторат'. Как мислите?

Че за Украйна е зле... е ясно. Колкото повече продължава толкова по-зле ще става за Украйна но и за русия. Как русия ще държи окупирана Украйна? Това е огромна територия, трябва да подържа армия с години там... пари от къде? Те американците че имат в пъти по-голям бюджет за армия се изнесоха от конфликтните зони, които подържаха, защото им е скъпо. Една русия със всякакви санкции, свиваща се икономика как ще държи окупирана Украйна с години. То затова целта беше за 2 дни да се стигне до Киев да се сложи някой там и после от там да ги управляват. Сега се вижда, че ако няма за постоянно танкове там няма да никакъв шанс да управляват тая държава.

Полша дали няма да си 'чопне'

Не знам какво се случва в главата ти за си помислиш, че такова нещо е възможно дори в научната фантастика. Дори и Полша да иска такова нещо, как такова нещо ще бъде одобрено от останалия свят. Полша не е САЩ, русия, Китай, които евентуално могат да си позволят такова нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Мар 2022, 13:29

TNT написа:...

Както няма универсална кола няма и универсален самолет. Има такива за въздушен бой, за въздушен конвой, за бомбардировки, за electronic warfare, за поддръжка на наземни сили и т.н. F-35 е опит за швейцарско ножче, но няма как да го знаем, щото никой няма да разкрие истинските възможности. Като цяло американците разчитат на "бавни" стелт ковчези с предимно защитни системи, руснаците разчитат на груба сила, "бързи" тежко въоръжени ковчези :lol: (но и те тръгнаха към американската доктрина). Така, че каквото и да сравняваме винаги ще е ябълки с круши... нито тука някой има необходимата информация да направи изобщо такова сравнение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 16 Мар 2022, 13:42

Не съм сигурен дали завладяване/окупация е точното определение за желаната от руснаците ситуация... То няма и значение! Това, което става там, дори да беше станало за 2-3 дни, с какво променя нещата? Кой да сложат в Киев и какво ще прави той? Имам предвид, че пак трябва да има войска там, ако се търси окупиране. Ако просто се сложи един нов Зеленски, но народа и армията на Украйна са против, то какво става? Нищо! Т.е. все тая, за колко време е станало това, което може да стане, в тази хипотеза на развитие...

Иначе, какво се 'случва в главата ми' и какво си мисля, си е лично моя работа, а не работа на форума...нали? Нека си имаме уважението, поне докато си обсъждаме такива чисто хипотетични неща!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 16 Мар 2022, 13:49

Borymeckata написа:
ivoaudi написа:Русия от доста време трупа резерви и се справя изключително добре. Това много анаЛизатори дори не го забелязаха, а то говори толкова, толкова, толкова много....

Ивчо, това... За сегашната ситуация ли се отнася? Сериозно, мислиш че руската армия се "справя изключително добре" в Украйна?!? Човече, наистина се надявам, че просто не съм те разбрал какво искаш да кажеш.

Имах предвид, че се справя изключително добре с трупането на резерви, Мечо. Съжалявам ако не съм се изразил правилно, понякога пиша изморен и не внимавам изобщо.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 16 Мар 2022, 13:52

ildivvy написа:Не съм сигурен дали завладяване/окупация е точното определение за желаната от руснаците ситуация... То няма и значение! Това, което става там, дори да беше станало за 2-3 дни, с какво променя нещата? Кой да сложат в Киев и какво ще прави той? Имам предвид, че пак трябва да има войска там, ако се търси окупиране. Ако просто се сложи един нов Зеленски, но народа и армията на Украйна са против, то какво става? Нищо! Т.е. все тая, за колко време е станало това, което може да стане, в тази хипотеза на развитие...

Така, но руснаците си мислеха, че ще сложат някой там като Лукашенко и ще приключат. Това преди войната го мислеха. Вече е ясно, че никакъв шанс няма някакво поставено правителство от русия да управлява без постоянни танкове там. Следователно или трябва да държат окупирана Украйна незнайно колко време или да се опитат да договорят нещо и уж от добра воля да си тръгнат като победители (с един милион санкции)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Мар 2022, 15:10

TNT написа:
steeN написа:Немците искаха да вземат Ф-18 до сега и решиха да е Ф-35 + Юрофайтър след тези събития.

На мен не ми е ясно... при положение, че някои изтребители са в пъти по-скъпи от други, както за купуване, така и поддръжка. Не е ли по-добре да има 100 по-слаби изтребителя вместо 50 топ изпълнения :dunno: В край на сметка изтребителите не са само да се бият с други изтребители. Дори най-смотания ще разцепи един конвой от камиони :dunno: Или сериозна роля играе обучението на пилотите тук ?

П.П. В нашата държава ясно защо поръчахме на тройна цена, по принцип питам :lol:

Зависи кой си и какво искаш да постигнеш.

Грубо казано, когато избираш машини имащи реални възможности за въздушен бой(и СУ-25/А-10 имат възможност да водят въздушен бой, но тях не ги броим тук) избираш между две големи групи.

- "Тежки"/"скъпи"/често с два двигателя машини
- "Леки"/"евтини"/ често с един двигател машини.

*Тежки - може да се приема и буквално и преносно в смисъл - тежко въоръжени, с големи радари, с множество сензори и т.н.
*Евтини/скъпи е разтегливо понятие СУ-30МКИ попада в първата група и е голям самолет, но като цена на закупуване е по евтин от Ф-35 който попада във втората група и т.н.

Ако се върнем на твоя въпрос, но гледаме нещо познато примерно Ф-16 срещу Ф-15. Дали да пръснем бюджета за Ф-15 или да купим повече Ф-16 за същите пари?

Отговорът на въпроса до голяма степен ще зависи от това какво имаш около тях и срещу кой си изправен. Грубо казано Ф-15 ще се оправи по-добре ако е изпратен сам без нещо да го поддържа, но при адекватна подръжка(тук визирам основно АУАКС) повече на брой Ф-16 ще свършат сходна работа.

Ако вземем пример от реалността - Тайван. Тайван има голямо количество Ф-16, някакви Миражи 2000, някакви Ф-5 и мисля два Ауакса + не лошо ПВО + някакъв флот с ПВО възможности. Единствения шанс на Тайван да се защити от Китай е ако САЩ им дойдат на помощ т.е. Тайван трябва да удържи Х дни, за да даде време на самолетоносачите да дойдат. тайван освен това е ужасно близо до Китай.
В тази ситуация сензорите/радара и БВР възможностите на Ф-15 не са особено важни. Шансовете при евентуална война да видим въздушна месомелачка над протока са огромни. Това което е важно е колко бройки относително способни самолети имаш за жертване + какви са им способностите за излитане от къси/атакувани писти.
От глдна точка на Тайван всичко което е по-скъпо и сложно от Ф-16 е крайно ненужно.
В същия район Японците оперират Ф-15, защото тяхната ситуация е различна.

П.С. Германците си купуват Ф-35, защото няма кой да им продаде Ф-22, Су57 или J-20, а в така създалата се ситуация им трябва 5то поколение самолет който да изпълнява специални задачи. Т.е. те няма да ползват Ф-35 както го ползват американците - като заместник на Ф-16. те ще го ползват като Ф-22/ СУ-57, а "старите" Тайфуни и компания ще са масовката.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2022, 15:13

Преговорите минали сравнително добре, в смисъл вече имало напредък казали от Руска страна. Искали да ги правят неутрална зона по модела на Австрия и Швеция.
Зеленски пък казал, че Русия ще си тръгне изтощена и победена ли, нещо такова...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Мар 2022, 15:14

как става тоя номер бре, обсаден град, водят се тежки боеве на 9 км от центъра, ония на кафенце?
https://btvnovinite.bg/svetut/premierit ... SSHKeE567M
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 16 Мар 2022, 15:20

Top Gun Maverick написа:Преговорите минали сравнително добре, в смисъл вече имало напредък казали от Руска страна. Искали да ги правят неутрална зона по модела на Австрия и Швеция.
Зеленски пък казал, че Русия ще си тръгне изтощена и победена ли, нещо такова...

За какво изобщо ги водят тези преговори, като май и двете страни не гледат сериозно на тях :dunno: ?

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата