Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от Jorixa » 12 Окт 2024, 9:41

Е.Димитров написа:Според мен, ако нямаш сериозен оборот, въобще не си заслужава да правиш подобни неща

То ти и не можеш. Няма как да купиш кола за 100 бона на данъчен кредит, ако имаш 50 бона годишен оборот. Най-малкото банката няма да е ок, за НАП не знам.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2024, 21:55

Айдееееее, на осмо място сме в Европа, купувайте не останаха:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/b ... ernational.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Окт 2024, 2:44

Повечето от тия, които взимат фактури за горивата имат вземане даване с някакви фирми ( не техни), както спомена някой, и срещу това им дават някакви по-малки суми или услуги. Напълно незаконно, но явно минава…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2024, 6:23

Да ти кажа специално за гориво много хора вземат фактури я на роднини, я на приятели, я за фирмата в която работят(макар да зареждат частната си кола)и такива истории. Чак толкова много незаконни неща там няма. В смисъл никой не им дава 5 лева да речем защото за месеца са му донесли фактури за 500 лева да кажем.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Окт 2024, 7:35

Незаконно си е както и да го погледнеш, но да, основно имах предвид, че ползите за повечето от тия които взимат фактурите са минимални… да не си мисли колегата, че е най-големият балък в държавата като не се занимава с това :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Окт 2024, 8:24

Top Gun Maverick написа:Да ти кажа специално за гориво много хора вземат фактури я на роднини, я на приятели, я за фирмата в която работят(макар да зареждат частната си кола)и такива истории. Чак толкова много незаконни неща там няма.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е от това по-незаконно какво трябва да е? Освен да крадат горивото, или направо да идват да ни вземат парите от джоба!

Българинът като краде публични, обществени и т.н. средства не осъзнава, че краде от всички нас :bowdown:

enigma написа: да не си мисли колегата, че е най-големият балък в държавата като не се занимава с това :lol:

И аз не взимам, а мога да взимам на фирмата на тъщата и тия кинти автоматично стават на жената :mhihi: Ама явно сме балъци, да :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Окт 2024, 8:16

То това с роднини е и за телевизор, за лаптоп, за телефони. И аз като ученик писах един телефон на брат ми на фирмата 8)

Jorixa написа:
Е.Димитров написа:Според мен, ако нямаш сериозен оборот, въобще не си заслужава да правиш подобни неща

То ти и не можеш. Няма как да купиш кола за 100 бона на данъчен кредит, ако имаш 50 бона годишен оборот. Най-малкото банката няма да е ок, за НАП не знам.

То като цяло и 50 бона чисти да взима на година, човека изобщо не е за 100 бона кола :mhihi:

Нещо темата залитна на "ако си възстановиш ДДС-то, ще станеш богат". Няма да станеш богат, просто като фирма държавата предлага възможности за плащане на по-малко данъци. Не е само нашата държава. Но ако слагаш сам камери, а вземеш 4 служебни телефона и 2-3 служебни коли - малко сложно при проверка. Или ако вземеш лакове за нокти на жената, пък във фирмата не е вписано дейност маникюрстване :lol: Преди беше схема и как всеки автомобил се преправяше на товарен с N1 сертификат, F31 и F10 могат и заводски така да се поръчат, джиповете май всички стават. Имах един мениджър, дето го бяха върнали на Калотина да чака с ТИР-овете като е товарен :lol: Полицаите също доста се заяждаха, щото на доста в талона им пишеше 1+1 :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Окт 2024, 8:45

За четири апартамента в София няма да се учудя и тоя дето е полагал грижите да се спомине и да се окаже длъжник според "Арбитражния съд". Вашето мнение по казуса? :arrow:

Въпреки че художникът умира на 2 февруари тази година, смъртният акт е издаден няколко месеца по-късно - на 14 юни. "Няма обяснение защо 4 месеца не беше издаден този смъртен акт. Един час, след като получихме документа, бяха наложени възбрани на всички имоти на починалия. Установих, че това са запори от съдия-изпълнител на всички имоти, които има. При съдия-изпълнителя някой е занесъл документи, с които има Изпълнителен лист, изваден срещу Стефан, на базата на арбитражно дело от месец януари", обяснява мъжът, грижил се за Стефан Родев.

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/vyz ... ia-2397785
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Окт 2024, 10:00

Имотната мафия работи здраво, благодарение на ченгета, нотариуси, адвокати, мутри.
В Булгаристан е така.
Опасно е да си имотен.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Окт 2024, 16:13

Стотици апартаменти на топ локации в София си смениха така собствениците през годините, тези са по-добре организирани и от нарко мрежите...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 21 Окт 2024, 21:27

Преди години купих една земя, уж на стратегическо място, според мен - там където ще се развива града.

Оказах се прав. Свързаха се с мен.

Голям инвеститор. Има готови поне 7-8 големи комплекса.
Някои са огромни на по 14 етажа, други на по 3-4 етажа, луксозни.

И всички на хубави места.

Казах му, разкарай си брокерите, искам директно с теб да говоря - хиени, не понасям.

(Той си има армия от брокери - хиени)

Съгласи се. И вика, ела в офиса ми да ти покажа макет на това, което искам да правя там.
(не е само моя парцел, има и други, за да стане тоя комплекс, който иска да прави)

Говорихме си и му казах, че искам директно обезщетение - директно да си избера готови апартаменти в неговите комлекси и да взема ключовете.

Той се хили и ми вика - честно човек, нямам, нямам. Всичко се изкупува на зелено, като топъл хляб. Само най-големите и най-скъпите на акт 14.

Да имах, ще ти дам. Е виж ми сайта - всичко е изкупено.

Казах му, че сделка няма. Той каза, че щял да мисли нещо. Да видим :mrgreen:

Баси, много богат народ сме, изкупили му всичко на около 1.7К евра :lol: Скъпите и големите на около 3К евра/м2

Не знам от къде народа има толкова много пари :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 21 Окт 2024, 21:42

Той още не е купил земята отдолу, но е продал всички апартаменти на зелено? :conf: :conf: :conf:

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 21 Окт 2024, 22:16

empar написа:Той още не е купил земята отдолу, но е продал всички апартаменти на зелено? :conf: :conf: :conf:

Колегата е поискал от вече направените... Но масово се купува(ше) на зелено, е настъпват се и мотики, но винаги има нови балъци

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Окт 2024, 8:39

На зелено масово се купува за препродаване, не за живеене. Купуват на зелено, после продават на акт 14-16 и правят стабилна горница. Така и по-лесно се перат паричките в саковете. Разбира се, че много го духат. В Пловдив, на Пещерско шосе, West сградата, тя 2008-2009 беше до 3-4 етаж вдигната. Супер, ама 12-ия стана готов май миналата година :mhihi: Та едни 8-9 етажа се чакаха има няма 15 години. Толко за зеленото :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Окт 2024, 8:52

Има и друго,преди 15г кв/м си купувал на 200е сигурно,а сега е 1200е.Инвестиция с не лоша възвръщаемост ;) Не отричам че е рисково,ама който има топки...пИчели

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата