Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Имотният пазар
Е.Димитров написа:Според мен, ако нямаш сериозен оборот, въобще не си заслужава да правиш подобни неща
То ти и не можеш. Няма как да купиш кола за 100 бона на данъчен кредит, ако имаш 50 бона годишен оборот. Най-малкото банката няма да е ок, за НАП не знам.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Айдееееее, на осмо място сме в Европа, купувайте не останаха:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/b ... ernational.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/b ... ernational.
Повечето от тия, които взимат фактури за горивата имат вземане даване с някакви фирми ( не техни), както спомена някой, и срещу това им дават някакви по-малки суми или услуги. Напълно незаконно, но явно минава…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Да ти кажа специално за гориво много хора вземат фактури я на роднини, я на приятели, я за фирмата в която работят(макар да зареждат частната си кола)и такива истории. Чак толкова много незаконни неща там няма. В смисъл никой не им дава 5 лева да речем защото за месеца са му донесли фактури за 500 лева да кажем.
Незаконно си е както и да го погледнеш, но да, основно имах предвид, че ползите за повечето от тия които взимат фактурите са минимални… да не си мисли колегата, че е най-големият балък в държавата като не се занимава с това 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Да ти кажа специално за гориво много хора вземат фактури я на роднини, я на приятели, я за фирмата в която работят(макар да зареждат частната си кола)и такива истории. Чак толкова много незаконни неща там няма.

Е от това по-незаконно какво трябва да е? Освен да крадат горивото, или направо да идват да ни вземат парите от джоба!
Българинът като краде публични, обществени и т.н. средства не осъзнава, че краде от всички нас

enigma написа: да не си мисли колегата, че е най-големият балък в държавата като не се занимава с това
И аз не взимам, а мога да взимам на фирмата на тъщата и тия кинти автоматично стават на жената

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
То това с роднини е и за телевизор, за лаптоп, за телефони. И аз като ученик писах един телефон на брат ми на фирмата
То като цяло и 50 бона чисти да взима на година, човека изобщо не е за 100 бона кола
Нещо темата залитна на "ако си възстановиш ДДС-то, ще станеш богат". Няма да станеш богат, просто като фирма държавата предлага възможности за плащане на по-малко данъци. Не е само нашата държава. Но ако слагаш сам камери, а вземеш 4 служебни телефона и 2-3 служебни коли - малко сложно при проверка. Или ако вземеш лакове за нокти на жената, пък във фирмата не е вписано дейност маникюрстване
Преди беше схема и как всеки автомобил се преправяше на товарен с N1 сертификат, F31 и F10 могат и заводски така да се поръчат, джиповете май всички стават. Имах един мениджър, дето го бяха върнали на Калотина да чака с ТИР-овете като е товарен
Полицаите също доста се заяждаха, щото на доста в талона им пишеше 1+1 

Jorixa написа:Е.Димитров написа:Според мен, ако нямаш сериозен оборот, въобще не си заслужава да правиш подобни неща
То ти и не можеш. Няма как да купиш кола за 100 бона на данъчен кредит, ако имаш 50 бона годишен оборот. Най-малкото банката няма да е ок, за НАП не знам.
То като цяло и 50 бона чисти да взима на година, човека изобщо не е за 100 бона кола

Нещо темата залитна на "ако си възстановиш ДДС-то, ще станеш богат". Няма да станеш богат, просто като фирма държавата предлага възможности за плащане на по-малко данъци. Не е само нашата държава. Но ако слагаш сам камери, а вземеш 4 служебни телефона и 2-3 служебни коли - малко сложно при проверка. Или ако вземеш лакове за нокти на жената, пък във фирмата не е вписано дейност маникюрстване

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
За четири апартамента в София няма да се учудя и тоя дето е полагал грижите да се спомине и да се окаже длъжник според "Арбитражния съд". Вашето мнение по казуса?
https://dariknews.bg/regioni/sofiia/vyz ... ia-2397785

Въпреки че художникът умира на 2 февруари тази година, смъртният акт е издаден няколко месеца по-късно - на 14 юни. "Няма обяснение защо 4 месеца не беше издаден този смъртен акт. Един час, след като получихме документа, бяха наложени възбрани на всички имоти на починалия. Установих, че това са запори от съдия-изпълнител на всички имоти, които има. При съдия-изпълнителя някой е занесъл документи, с които има Изпълнителен лист, изваден срещу Стефан, на базата на арбитражно дело от месец януари", обяснява мъжът, грижил се за Стефан Родев.
https://dariknews.bg/regioni/sofiia/vyz ... ia-2397785
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имотната мафия работи здраво, благодарение на ченгета, нотариуси, адвокати, мутри.
В Булгаристан е така.
Опасно е да си имотен.
В Булгаристан е така.
Опасно е да си имотен.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Стотици апартаменти на топ локации в София си смениха така собствениците през годините, тези са по-добре организирани и от нарко мрежите...
Never mistake motion for action...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Преди години купих една земя, уж на стратегическо място, според мен - там където ще се развива града.
Оказах се прав. Свързаха се с мен.
Голям инвеститор. Има готови поне 7-8 големи комплекса.
Някои са огромни на по 14 етажа, други на по 3-4 етажа, луксозни.
И всички на хубави места.
Казах му, разкарай си брокерите, искам директно с теб да говоря - хиени, не понасям.
(Той си има армия от брокери - хиени)
Съгласи се. И вика, ела в офиса ми да ти покажа макет на това, което искам да правя там.
(не е само моя парцел, има и други, за да стане тоя комплекс, който иска да прави)
Говорихме си и му казах, че искам директно обезщетение - директно да си избера готови апартаменти в неговите комлекси и да взема ключовете.
Той се хили и ми вика - честно човек, нямам, нямам. Всичко се изкупува на зелено, като топъл хляб. Само най-големите и най-скъпите на акт 14.
Да имах, ще ти дам. Е виж ми сайта - всичко е изкупено.
Казах му, че сделка няма. Той каза, че щял да мисли нещо. Да видим
Баси, много богат народ сме, изкупили му всичко на около 1.7К евра
Скъпите и големите на около 3К евра/м2
Не знам от къде народа има толкова много пари
Оказах се прав. Свързаха се с мен.
Голям инвеститор. Има готови поне 7-8 големи комплекса.
Някои са огромни на по 14 етажа, други на по 3-4 етажа, луксозни.
И всички на хубави места.
Казах му, разкарай си брокерите, искам директно с теб да говоря - хиени, не понасям.
(Той си има армия от брокери - хиени)
Съгласи се. И вика, ела в офиса ми да ти покажа макет на това, което искам да правя там.
(не е само моя парцел, има и други, за да стане тоя комплекс, който иска да прави)
Говорихме си и му казах, че искам директно обезщетение - директно да си избера готови апартаменти в неговите комлекси и да взема ключовете.
Той се хили и ми вика - честно човек, нямам, нямам. Всичко се изкупува на зелено, като топъл хляб. Само най-големите и най-скъпите на акт 14.
Да имах, ще ти дам. Е виж ми сайта - всичко е изкупено.
Казах му, че сделка няма. Той каза, че щял да мисли нещо. Да видим

Баси, много богат народ сме, изкупили му всичко на около 1.7К евра

Не знам от къде народа има толкова много пари

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Той още не е купил земята отдолу, но е продал всички апартаменти на зелено?

- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
empar написа:Той още не е купил земята отдолу, но е продал всички апартаменти на зелено?![]()
![]()
Колегата е поискал от вече направените... Но масово се купува(ше) на зелено, е настъпват се и мотики, но винаги има нови балъци
- TNT
- младши ентусиаст
-
На зелено масово се купува за препродаване, не за живеене. Купуват на зелено, после продават на акт 14-16 и правят стабилна горница. Така и по-лесно се перат паричките в саковете. Разбира се, че много го духат. В Пловдив, на Пещерско шосе, West сградата, тя 2008-2009 беше до 3-4 етаж вдигната. Супер, ама 12-ия стана готов май миналата година
Та едни 8-9 етажа се чакаха има няма 15 години. Толко за зеленото 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Има и друго,преди 15г кв/м си купувал на 200е сигурно,а сега е 1200е.Инвестиция с не лоша възвръщаемост
Не отричам че е рисково,ама който има топки...пИчели