Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Borymeckata написа:TNT написа:Не знам защо не продължават с дистанционното обучение.
Не знаеш, защото нямаш дете, което цялата минала година да е "учило" дистанционно... На десетината процента действително мотивирани хлапета не им пречи да си учат у дома, дори (може би) им е по-добре така. Ама останалите... не знам дали си представяш като оставиш детето цял ден "да учи" във фейсбука - такова образование пада, че чак се чудя какво ще правим след десетина години с толкова много професори...![]()
![]()
С две думи - не става, нищо не научават малките тиквеници, още по-разсеяни и неадекватни стават от "ученето" пред компа.
Абсолютно е така. На едни познати детето миналата учебна година беше в първи клас - сега нито може да чете, нито да пише. Пълна простотия е това дистанционно обучение, поне по начина в България - групички във фейсбук миналата учебна година, сега в Teams им направили акаунти. Учителите попълват всеки ден доклади с едни прекрасни данни как всичко върви по мед и масло, броят лайкове и seen-ове на постовете, а реално 2-3 деца от клас поглеждат материалите.
Учудващо още има хора да вярват на приказките за мега страшния вирус, избил половината човечество

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Лично за мен, това е най-страшната вреда от "мистериозния вирус" - че ни допрецака и без това скапаното образование. Нашият тиквеник уж гледаше нещо там във ФБ, даже контролни и класни правеше. Други уроци гледаше по телевизията - аз също съм се заглеждал, че имаше готини учителки, а една по български наистина добре обясняваше, ако има кой да слуша и да внимава... Други уроци пък ние го натискахме да гледа в "Уча се" - платих му пълен абонамент за цяла година, та дано му влезе нещо в кухата кратуна... Аз в свободните си вечери също влизах в "Уча се" у минавах някои уроци по английски - попълвах си пропуски, че езикът ми трябва за работата.
Като краен резултат нашият нищо не научи от миналия 7-ми клас, само някакъв миш-маш му е останал в главата. Говорил съм и с други родители - всички казват, че уж децата си "запазили" успеха, ама реално нищо не знаят. Още една година така (дистанционно) и тотално ще изпуснат връзката, до 12-ти клас ще изкарат по инерция и после... не знам какво ще праят. Нищо де, то и бачкатори трябва да има, не може всички да са професори... Разбира се, аз говоря за масовката, иначе децата, които наистина искат да учат нямат проблеми. Ама колко са такива...

Като краен резултат нашият нищо не научи от миналия 7-ми клас, само някакъв миш-маш му е останал в главата. Говорил съм и с други родители - всички казват, че уж децата си "запазили" успеха, ама реално нищо не знаят. Още една година така (дистанционно) и тотално ще изпуснат връзката, до 12-ти клас ще изкарат по инерция и после... не знам какво ще праят. Нищо де, то и бачкатори трябва да има, не може всички да са професори... Разбира се, аз говоря за масовката, иначе децата, които наистина искат да учат нямат проблеми. Ама колко са такива...

Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А в училище е много по-различно ли ? На който не му се учи, ще брои мухите през прозореца. То това е и в университета, и навсякъде. Не споря, че е по-трудно онлайн. От 1-2 години го изпитвам лично.
Какво ще стане, когато се появи заразено с вируса дете ? То болници и заводи затвориха, училище няма да затворят. Или ги връщат все едно нищо няма, или всичко вкъщи. Това са половинчати мерки, които само струват пари на данъкоплатеца без никаква полза реално. Горе-долу като тъпотията с КПП-тата. 3 милиона в големите градове затворени, другите щракай с пръсти
Аз съм малко скептичен, че ще има бум на заразени. Ще скокнат малко и живота ще си върви. С някакви мерки тук-там спазващи се.
Какво ще стане, когато се появи заразено с вируса дете ? То болници и заводи затвориха, училище няма да затворят. Или ги връщат все едно нищо няма, или всичко вкъщи. Това са половинчати мерки, които само струват пари на данъкоплатеца без никаква полза реално. Горе-долу като тъпотията с КПП-тата. 3 милиона в големите градове затворени, другите щракай с пръсти

Аз съм малко скептичен, че ще има бум на заразени. Ще скокнат малко и живота ще си върви. С някакви мерки тук-там спазващи се.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе в училище все пак... поне седи там на чина и гледа към дъската. Не е като във фейсбука... Класният на нашитя разправяше - класът си направили група във ФБ, уж да учат. И някакво момиче си поканило всички приятелки в групата. За да е по-весело, нали така.

Tenata написа:да "тупнем" темата.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... eca-999287
Как ви се виждат всички тези "противодействия", продиктувани от родители които незнаят какво искат или толкова си можем.
И кой ти каза ,че било продиктувано от родители пък и като как директорката веднага им е "клекнала" . Няма такъв филм , филмираните гледайки последните месеци "тука има тука нема " - щото такова си беше всичкото всяка сутрин от щаба - са си го измислили . И сега да идат и да им замерят стълбите при проверка отговарят ли на стандарт , понеже гаранция ще има тупнал някой хлапак , ще им ги забранят веднагически . Такова е всичкото куцо и кьораво пък ние ги обсъждаме .
В часовете в плексигласени кутийки, в междучасията всички на купчина
За пред кой го отбиваме тоя номер не мога да разбера. Жалка история

- TNT
- младши ентусиаст
-
А още по-яко ще е, когато всеки учител изкаже собственото си мнение пред децата. Със сигурност ще има крайности от рода на "това е ТВ измама" до "всички ще умрем" 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
streetz написа:Borymeckata написа:TNT написа:Не знам защо не продължават с дистанционното обучение.
Не знаеш, защото нямаш дете, което цялата минала година да е "учило" дистанционно...
С две думи - не става, нищо не научават малките тиквеници, още по-разсеяни и неадекватни стават от "ученето" пред компа.
Абсолютно е така.
И аз съм на 101% съгласен, даже една част въобще не са и посещавали тия онлайн часове, то и отсъствия не са се писали.
А това за влизането през прозореца

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Връщат годжи на екран , засега само в четвъртък . Във втори сезон на сериала "Годжи и мисирките" очаквайте много да умрът .....
....
https://www.24chasa.bg/novini/article/9071217

https://www.24chasa.bg/novini/article/9071217
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
НЕкой трЕбЕ да измести бацю, че го е срам да се показва

Ubi dubium, ibi libertas
- TNT
- младши ентусиаст
-
Тръмп и половинката му били с положителен тест
Сега ще ударят една чашка Доместос, тя ще му направи един кекс с гелче Zhivasept и са готови 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
https://www.thelondoneconomic.com/polit ... OpH3_8xjAo
Ако там карат на ексел нашите сигурно пишат в някоя тетрадка
Ако там карат на ексел нашите сигурно пишат в някоя тетрадка

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
И без "up" темата си е актуална - цяла седмица рекорди поставяме:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/treti-poreden-den-rekord-516-novi-sluchaya-na-covid-19
Аз лично го бях отписал вече тоя вирус, пък гледам - всеки ден все повече заразени излизат. Накъде отива тая работа...

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/treti-poreden-den-rekord-516-novi-sluchaya-na-covid-19
Аз лично го бях отписал вече тоя вирус, пък гледам - всеки ден все повече заразени излизат. Накъде отива тая работа...