Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Криптовалути
CDBC по дизайн трудно ще замени другите форми на пари. Най-малкото ще дестабилизира банковата система.
Идеята е да се ползва предимно за пазаруване, защото в момента такива плащания са много тромави, сложни и скъпи.
Иначе дистопични идеи може да се измислят много.
Идеята е да се ползва предимно за пазаруване, защото в момента такива плащания са много тромави, сложни и скъпи.
Иначе дистопични идеи може да се измислят много.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Методите за постигане на целите са едни и същи. Въпрос на време да го последват "по-добрите" примери. Или викаш останалите се стремят към всичко най-добро за народа си и просперитет 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Нещо във връзка с това ли имате предвид:
https://cryptodnes.bg/cenata-bitcoin-ni ... gna-38700/
Или се е случило и нещо ново, което съм проспал тия дни?
https://cryptodnes.bg/cenata-bitcoin-ni ... gna-38700/
Или се е случило и нещо ново, което съм проспал тия дни?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Мда, това е следствието от тези действия. Изненадан съм, че не го правят по "правилния" начин - първоначално малко залъгалки и бонбонки под формата на ваучери, бонусчета и т.н. ако си дадеш кеша в замяна на CBDC и после лека полека да затягат примката.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Няма време за постепенно, много са насрани нещата. За паунда си мислех, че ще е лека полека... ама те направо го плюнчат за ръгане с ташаците 

Колеги някой от вас има ли LN Routing Node?
Исках част от средствата си да ги насоча към канали в България, макар че принципа на мрежата не е географски. Все пак смятам, че трябва да имаме някакви връзки на местно ниво вместо да минаваме през Германия или САЩ например. Node-вете които намирам в 1ML обаче или са с по един канал или са 2-3 големи Node-а с по стотици канали и нищо по средата.
Исках част от средствата си да ги насоча към канали в България, макар че принципа на мрежата не е географски. Все пак смятам, че трябва да имаме някакви връзки на местно ниво вместо да минаваме през Германия или САЩ например. Node-вете които намирам в 1ML обаче или са с по един канал или са 2-3 големи Node-а с по стотици канали и нищо по средата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
В момента печелившо ли е ?
Появяват се места, които започват да приемат плащания, но мисля сме още далече от трафик.

Зависи от много неща....
Дори на настоящите цени на Хелиума от един хотспот изкарвам драстично повече отколкото от LN Node-a., който ползва същия хардуер.
Ако го погледнем от гледна точка на "заключени средства" и доходност тип стейкинг пак съм доста под масовите 6% на година.
Освен това трябва да се инвестират не малко време и средства, за да се научиш как стават нещата.
Ползите обаче са:
- имаш директен достъп до BTC mainchain-a и LN мрежата чрез "self hosted hot wallet".
- имаш пасивен доход в BTC без да се налага да ползваш custodial платформи.
- ако си готов да развиваш мрежата доходът ще нараства прогресивно.
- с развитието на разплащанията в тази валута обемите и печалбите ще нарастват.
Аз го направих, защото исках това което продавам да може да се плаща през LN, съответно исках да имам пълен контрол. Ако се върже по този начин с бизнес транзакциите ще забързат развитието на Noda-a.
Накратко в момента не се става богат от това, дори не може да ти плаща сметките, с развитието на мрежата и приемането на разплащанията в крипто обаче нещата ще се променят.
Дори на настоящите цени на Хелиума от един хотспот изкарвам драстично повече отколкото от LN Node-a., който ползва същия хардуер.
Ако го погледнем от гледна точка на "заключени средства" и доходност тип стейкинг пак съм доста под масовите 6% на година.
Освен това трябва да се инвестират не малко време и средства, за да се научиш как стават нещата.
Ползите обаче са:
- имаш директен достъп до BTC mainchain-a и LN мрежата чрез "self hosted hot wallet".
- имаш пасивен доход в BTC без да се налага да ползваш custodial платформи.
- ако си готов да развиваш мрежата доходът ще нараства прогресивно.
- с развитието на разплащанията в тази валута обемите и печалбите ще нарастват.
Аз го направих, защото исках това което продавам да може да се плаща през LN, съответно исках да имам пълен контрол. Ако се върже по този начин с бизнес транзакциите ще забързат развитието на Noda-a.
Накратко в момента не се става богат от това, дори не може да ти плаща сметките, с развитието на мрежата и приемането на разплащанията в крипто обаче нещата ще се променят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
TheDriver написа:Накратко в момента не се става богат от това, дори не може да ти плаща сметките, с развитието на мрежата и приемането на разплащанията в крипто обаче нещата ще се променят.

И аз имам очаквания как до няколко години ще е новата мания за копане

В момента всичко е "прекалено ръчно", за да може да става за масово копане.
Освен това изисква да "заключиш" не малко пари, за да почнеш, не става само с купуване на хардуер.
Дори да приемем, че автоматизацията ще премахне необходимостта от това да четеш и да се образоваш, проблемът с парите си остава. А той ще се задълбочава с покачването на цената и с приемането на повече разплащания.
Минимумът с който може да се започне (и няма да се печели нищо) е 5-10 милиона сатошита, а те гонят 2.5-5к лв. в момента.
Освен това изисква да "заключиш" не малко пари, за да почнеш, не става само с купуване на хардуер.
Дори да приемем, че автоматизацията ще премахне необходимостта от това да четеш и да се образоваш, проблемът с парите си остава. А той ще се задълбочава с покачването на цената и с приемането на повече разплащания.
Минимумът с който може да се започне (и няма да се печели нищо) е 5-10 милиона сатошита, а те гонят 2.5-5к лв. в момента.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе в тая тема голямо спокойствие настана относно цена. От колко време скокнахме към 25 и се въртим там някъде отдолу обикновено, няколко пъти и отгоре, но на никой не му пука. Щом аз го гледам равнодушно и не се вълнувам, работата е добре.
Харесва ми това, няма фомо, нищо няма, някакво спокойствие. Даже мечоците спряха да дращят вече.
Сега ако може да задържим тия нива горе-долу година...ще е супер. Под тия нива имам предвид 21-28...
Но не вярвам. Сигурно ще го качат до лятото и ще има едно друсане лък докъдето падне. Ще чакаме след това да напълним още, че ще дойде време и за някой алт от старите, които мислим, че ще оцелеят и ще идат към нещо като нов връх другия бул.

Сега ако може да задържим тия нива горе-долу година...ще е супер. Под тия нива имам предвид 21-28...

Но не вярвам. Сигурно ще го качат до лятото и ще има едно друсане лък докъдето падне. Ще чакаме след това да напълним още, че ще дойде време и за някой алт от старите, които мислим, че ще оцелеят и ще идат към нещо като нов връх другия бул.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:ще дойде време и за някой алт от старите, които мислим, че ще оцелеят и ще идат към нещо като нов връх другия бул.
Моята стратегия е, че алтове преди нов ATH на биткойн няма и да погледна. С разликата, че ти си мислиш да вкарваш фиатки директно в алтове, което според мен не е оптимална стратегия. Лично аз бухам всичко в биткойн, и когато той скочи изпреварващо всичко останало, да използвам момента да обърна до 10% в алтове, с потенциал ако тези алтове направят средно х10 в биткойн да си удвоя портфолиото. За тази цел обаче смятам да не пипам старите алтове. Щото там шанса за повече от х2-х3 е малък. Ще си направя проучване кои са “модерните" към ония момент и ще вкарам по макс 0,5-1% в 10-20 проекта и ще чакам върхове спрямо биткойн. Като даже ще гледам да си прибера обратно първоначалната инвестиция още като пъмпнат х5 примерно и няма да чакам да правят х100, най-важно ми е да не си губя биткойните в тоя хазарт с алтовете.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз също мисля да пробвам това с преливането, но при мен е малко по-различно защото нямам пари сега за ДЦА.
Тоест ако коня не е скочил много до следващия миг в който имам пари за вкарване(края на лятото го мисля)то ще взема кон и ще преливам. Ако обаче коня е скокнал, това ще е с много малка сума преливането. Ще вкарвам директно тетер в алтове.
А каквото съм купил досега в БТЦ забрави да го пипам за алтове. Просто искам да имам един минимум в кон, който да си стои и за халвинга 2028-ма. Ако отиграя някак добре тоя бул, за следващия беър ще съм далеч по-добре подготвен с решенията мисля.
А за старите алтове не си прав. Това, че преди обикновено са умирали без нов връх, не значи, че ще е така все. Според мен колкото и смешно да ти звучи, Догето пак ще пъмпне. Нали не мислиш, че мАск ще пропусне да използва Туитър и за това? Авеланж подхвана партия с Амазон, там също може да се очаква нещо. Кардано много зор според мен, но и на него ще заложа нещо. Зор защото вече има голям кап, но пък работата по него не спира.
Соланата се чудя дали ще умре защото ако не го направи може пак да изненада. Догето скочи ли, идиотите виждащи новото Доге в Шиба Ину пак ще налазят ю туб и Туитър. Не подценявам никой алт от топ 10 в момента. С изключение на Шибата донякъде, но апетита идва с яденето и може да поискат да се позадържат и да сменят леко нивото. Според мен ако нещо фатално щеше да става с тия алтове преди следващия Беър, то щяха да изгърмят с Луната или покрай ФТХ.

А каквото съм купил досега в БТЦ забрави да го пипам за алтове. Просто искам да имам един минимум в кон, който да си стои и за халвинга 2028-ма. Ако отиграя някак добре тоя бул, за следващия беър ще съм далеч по-добре подготвен с решенията мисля.
А за старите алтове не си прав. Това, че преди обикновено са умирали без нов връх, не значи, че ще е така все. Според мен колкото и смешно да ти звучи, Догето пак ще пъмпне. Нали не мислиш, че мАск ще пропусне да използва Туитър и за това? Авеланж подхвана партия с Амазон, там също може да се очаква нещо. Кардано много зор според мен, но и на него ще заложа нещо. Зор защото вече има голям кап, но пък работата по него не спира.
Соланата се чудя дали ще умре защото ако не го направи може пак да изненада. Догето скочи ли, идиотите виждащи новото Доге в Шиба Ину пак ще налазят ю туб и Туитър. Не подценявам никой алт от топ 10 в момента. С изключение на Шибата донякъде, но апетита идва с яденето и може да поискат да се позадържат и да сменят леко нивото. Според мен ако нещо фатално щеше да става с тия алтове преди следващия Беър, то щяха да изгърмят с Луната или покрай ФТХ.