Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
@bum_bum
И съвсем случайно човекът продава собствена линия Витамини!
Искам да ти кажа нещо,не оспорвам ничия титла,ама лозунги от сорта "Можем да победим болестта!" "Златната витаминна линия" и тем подобни са ми меко казано несериозни,разбираш ли??
В крайна сметка всеки си избира на кого да вярва,има хора които вярват и на тия кретени от Канал8 или оня психопат със Синдрома на емоционалния срив....
Всичко ,което прочетох са няк'ви благи разкази в сферата на пожелателното и написани на доверие ,без нито една таблица,без сравнение,без описани резултати на кръвни показатели преди/след...ама може да има,все още не съм изчел всичко ,което има в гугъл..
Истната е някъде там...нали така казваха в един филм?
аз ползвам фитили ,когато се набирам...което и без това ми е трудно
вършат работа точно според мен,точно по описаните причини,които ти изброи!
на мен ми е много по-акцентирано едно гребане със щанга върху гръбните мускули,когато ползвам фитили,в сравнение без тях.А аз търся акцент точно там,защото искам да тренирам гръб в тоя ден....
И съвсем случайно човекът продава собствена линия Витамини!

Искам да ти кажа нещо,не оспорвам ничия титла,ама лозунги от сорта "Можем да победим болестта!" "Златната витаминна линия" и тем подобни са ми меко казано несериозни,разбираш ли??
В крайна сметка всеки си избира на кого да вярва,има хора които вярват и на тия кретени от Канал8 или оня психопат със Синдрома на емоционалния срив....
Всичко ,което прочетох са няк'ви благи разкази в сферата на пожелателното и написани на доверие ,без нито една таблица,без сравнение,без описани резултати на кръвни показатели преди/след...ама може да има,все още не съм изчел всичко ,което има в гугъл..

Истната е някъде там...нали така казваха в един филм?

kulov написа:
и като заключение по този въпрос бих добавил, че с фитили се изолират мускули, които изпълняват изометрична контракция по време на упражнението. като цяло това е нежелателно и безполезно.
аз ползвам фитили ,когато се набирам...което и без това ми е трудно

на мен ми е много по-акцентирано едно гребане със щанга върху гръбните мускули,когато ползвам фитили,в сравнение без тях.А аз търся акцент точно там,защото искам да тренирам гръб в тоя ден....
друго - тука видях да се коментират различни начини за самоунищожение.
аз искам да ви обърна особено внимание на един много често срещан (и съм убеден, че едно 90% от ходещите по фитнесите също правят тази колосална грешка) - а именно, най-добрият и лесен начин да си докараме дискова херния.
http://www.youtube.com/watch?v=qEwKCR5JCog
вижте го сега тоя сладур какво прави. обаче това не е точно каквото търсех по нета. точно такова не мога да намеря. такова чудо изглежда го има само по нашите ширини. става въпрос за милитъри преси (някои им викат раменни преси) с по 100+ кг. (нема емотикона за фейспалм за съжаление)
така. има едно занимателно четиво, относно опасностите от продължителното прекарване в седнало положение, как абдоминалният корсет, който опасва поясната област се отпуска и напрежението върху 5те лумбални прешлена нараства 11 пъти.
тука отварям една голяма скоба за хората, които работят седнали и прекарват повечето си време така - при всяка възможност шавайте наляво - надясно, ставайте и се разхождайте напред назад. голям плюс са подлакътниците на работния стол. също така препоръчвам при седеж коленете да бъдат разделечени един от друг и последно по възможност по-голям ъгъл на седеж (един вид малко по-полегнали да сте, полегнала е тодора както се пее в народната песен). аааа и щях да забравя, ако имате как, по време на деня полягайте, ама наистина, за минутка две. помага много за прешлените.
връщаме се на темата - с 2 думи, това да седнеш ти, да ти се отпуснат абдомините, обликовете и еректор спинае, да вдигнеш над главата си някакво железо 120 кила и да вземеш да го лашкаш нагоре надолу, щот си много як е ебати чутовната простотия, заклевам се!!! най-прекият път към дисковата херния.
второ, по същата тема - раменната става е проектирана за движение, не за да бъде крик. недейте го забравя. главата на хюмероса (костта на ръката) никога и при никое положение не е влязла по-дълбоко от 50% в гленоид фосса (плиткия джоб на раменната става), то ест захващането на ставата е сравнително слабо.
и трето, има една група мускули, rotator cuffs - субскапуларис, инфраспинатус, терес минор и къфто там беше последния, които са разположени под делтоидите и имат функция както да стабилизират раменния пояс, така и да извършват въртеливите движения на ръката. е па на тея ротатор куффс как им се е@ава майката от големите железа - не е истина. и почваш да усещаш, че те боли нещо там долу, ама няма бате...
надявам се повече хора да вземат предвид този пост, щото това е ебати често срещаното ужасяващо упражнение и аз се изморявам вече да се чукам по челото...
хубава вечер и весел празник на всички!
p.s. и малко по-позитивно, ок?
аз искам да ви обърна особено внимание на един много често срещан (и съм убеден, че едно 90% от ходещите по фитнесите също правят тази колосална грешка) - а именно, най-добрият и лесен начин да си докараме дискова херния.
вижте го сега тоя сладур какво прави. обаче това не е точно каквото търсех по нета. точно такова не мога да намеря. такова чудо изглежда го има само по нашите ширини. става въпрос за милитъри преси (някои им викат раменни преси) с по 100+ кг. (нема емотикона за фейспалм за съжаление)
така. има едно занимателно четиво, относно опасностите от продължителното прекарване в седнало положение, как абдоминалният корсет, който опасва поясната област се отпуска и напрежението върху 5те лумбални прешлена нараства 11 пъти.
тука отварям една голяма скоба за хората, които работят седнали и прекарват повечето си време така - при всяка възможност шавайте наляво - надясно, ставайте и се разхождайте напред назад. голям плюс са подлакътниците на работния стол. също така препоръчвам при седеж коленете да бъдат разделечени един от друг и последно по възможност по-голям ъгъл на седеж (един вид малко по-полегнали да сте, полегнала е тодора както се пее в народната песен). аааа и щях да забравя, ако имате как, по време на деня полягайте, ама наистина, за минутка две. помага много за прешлените.
връщаме се на темата - с 2 думи, това да седнеш ти, да ти се отпуснат абдомините, обликовете и еректор спинае, да вдигнеш над главата си някакво железо 120 кила и да вземеш да го лашкаш нагоре надолу, щот си много як е ебати чутовната простотия, заклевам се!!! най-прекият път към дисковата херния.
второ, по същата тема - раменната става е проектирана за движение, не за да бъде крик. недейте го забравя. главата на хюмероса (костта на ръката) никога и при никое положение не е влязла по-дълбоко от 50% в гленоид фосса (плиткия джоб на раменната става), то ест захващането на ставата е сравнително слабо.
и трето, има една група мускули, rotator cuffs - субскапуларис, инфраспинатус, терес минор и къфто там беше последния, които са разположени под делтоидите и имат функция както да стабилизират раменния пояс, така и да извършват въртеливите движения на ръката. е па на тея ротатор куффс как им се е@ава майката от големите железа - не е истина. и почваш да усещаш, че те боли нещо там долу, ама няма бате...
надявам се повече хора да вземат предвид този пост, щото това е ебати често срещаното ужасяващо упражнение и аз се изморявам вече да се чукам по челото...

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
ако взема ZMA(цинк,магнези и витамин б6) + трибестан дали ще се увеличи белтъчния синтез. И имали някакви добавки който да ограничат естрогена ?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
ditko1 написа:ако взема ZMA(цинк,магнези и витамин б6) + трибестан дали ще се увеличи белтъчния синтез. И имали някакви добавки който да ограничат естрогена ?
Ако те притеснява нивото на естрогена при използване на написаните от тебе препарати...хич не се притеснявай.
Трибестана вдига нивата на твоя тестостерон,и няма как част от него да се конвертира в естроген.
Естрогена се влияе от вкарване на външен източник на тестостерон (енантат,ципионат,пропионат и т.н.),и тогава се вземат препарати блокиращи нивата на естроген.Такива са тамоксифен и нолвадекс.
@ kulov....чак ме накара да се замисля,че то аз раменни преси правя откак се помня бре

Че и тежестите дето слагам са около 100 кила,плюс минус 10 килограма

- yavor20V
-
-
kulov написа:друго - тука видях да се коментират различни начини за самоунищожение.

а ония другите са teres major и supraspinatus

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
yavor20V написа:@bum_bum
И съвсем случайно човекът продава собствена линия Витамини!![]()
....
Пич, извинявай ама като го играеш опозиция имай поне уважението към опонентите да прочетеш и тяхната теза преди да спориш. С отваряне на Гугъла и гледане на снимките не става. Опитваш се много начетен да се изкараш ама явно не обичаш да четеш и си от типовете, които обичат да са в спора.
Доктор Полинг е починал преди близо 20 години и това можеш да го видиш в първото изречение на линка, който ти е дал колегата. МОЖЕ ЛИ СПОРЕД ТЕБ УМРЯЛ ЧОВЕК ДА ПРОДАВА ВИТАМИНИ? Видял си снимка на Ъруин Нейчъралс в Гугъл, щото те мързи да четеш.
Много те моля, от тук натам избягвай да коментираш мои изказвания. За мен си некомпетентен и неподготвен и не желая да дискутирам нищо с теб. Яж, пий и тренирай както искаш. Не коментирай мойте мнения обаче.
- yavor20V
-
-
Оууу,извинете...жив и здрав да си,най-компетентния си,бъди спокоен сега и продължавай да си мислиш ,че си гуруто в БМВ клуб България!
И нали не мислиш,че като ми дадеш някакво име или тема,ше прочета всичко за 1 час?
Мислех си ,че поне в едно от мненията ти ще можеш да се лишиш от самочувствието си на всезнаещ,но всеки бърка....

И нали не мислиш,че като ми дадеш някакво име или тема,ше прочета всичко за 1 час?
Мислех си ,че поне в едно от мненията ти ще можеш да се лишиш от самочувствието си на всезнаещ,но всеки бърка....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
yavor20V написа:И нали не мислиш,че като ми дадеш някакво име или тема,ше прочета всичко за 1 час?
...
Не, не очаквам да изчетеш всичко за един час, но колегата ти е посочил конкретен линк. Петата дума в него е годината на смърта на човека. Ти и до там не си стигнал.. Отворил си картинките на Гугъл като за по-лесно и си видял витамините, които се произвеждат по препоръки вседствие неговите проучвания.
Аз и без да съм гуруто на фитнеса съм си направил труда да прочет и знам защо точно 60мг, а не 50 или 40 вит С се водят като препоръчителна доза, знам какви са доводите да не се препоръчват повече от 2000мг и т.н.
Ти си този, който не е наясно с тезата на другия и спори само от любов към спора. Това е обидно.
Със сигурност не съм всезнаещ ама като споря с някой си давам труда да се информирам и за неговата гледна точка. И се опитвам да го разбера, защото може и да е прав и този спор може да промени становището ми.
- yavor20V
-
-
Това е нещо ново,поне за мен...имам предвид последното,което си написал
Винаги ,когато си давал линк съм го прочел,но май няма значение.
Съгласен съм с много неща,които ти също мислиш за истинни,като например холестерола,въглехидратите ,ама ти постоянно говориш,че съм ти казвал че ше ти се запушат артериите и не знам си още какво.
Плюс това не говориме за някакъв кой знае какъв спор,аз ти давам извадки от едни текстове,показвам най-синтезираното за което говоря,същността дет се вика ,а ти мидаваш някакви имена или линкове с безкрайни писаници.Разбирам ,че не може да се напише в два реда,дааа...но все пак...
дори сега съм сигурен,че няма да можеш да се сетиш за какво е "спорът" ,ако не се замислиш малко?защото сме твърде далеч от него вече!
Винаги ,когато си давал линк съм го прочел,но май няма значение.
Съгласен съм с много неща,които ти също мислиш за истинни,като например холестерола,въглехидратите ,ама ти постоянно говориш,че съм ти казвал че ше ти се запушат артериите и не знам си още какво.
Плюс това не говориме за някакъв кой знае какъв спор,аз ти давам извадки от едни текстове,показвам най-синтезираното за което говоря,същността дет се вика ,а ти мидаваш някакви имена или линкове с безкрайни писаници.Разбирам ,че не може да се напише в два реда,дааа...но все пак...
дори сега съм сигурен,че няма да можеш да се сетиш за какво е "спорът" ,ако не се замислиш малко?защото сме твърде далеч от него вече!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Спорещите, може ли да ми дадете най-правилния метод за измерване на мазнините с клипер? Аз пробвах с този на 4те точки - бицепс, трицепс, плешка и корем, ама ме изкара че съм 16%. Аз не мисля, че съм 16% 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пластмасовия калипер става ако се мериш само ти и му хванеш цаката. Тогава става да си го ползваш с относителна точност. Иначе е пълен ташак ако се ползва за мерене на много хора.
Истинския калипер е калибрирания метален ама е много $$
За най-точен метод обикновено се посочва този на седемте гънки на Джаксън и Полок.
Истинския калипер е калибрирания метален ама е много $$
За най-точен метод обикновено се посочва този на седемте гънки на Джаксън и Полок.
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
http://izmeri.com/images/omron_fat.jpg на такъв уред може ли да се има някаква вяра,защото един такъв ме изкара 9,6 %,ама много много не ми се вярва
.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колкото можеш да имаш вяра на хороскоп и нумерология 

- trance4life
- Потребител
-
Предложете ми хубав l-carnitine до 50 лв и хубави аминокиселини може би BCAA пак до 50 лв.
И добра комбинация ли е за чистене и запазване на мм
И добра комбинация ли е за чистене и запазване на мм

:)
- yavor20V
-
-
А-ха...ама ако махнеш L-карнитина само.
Изобщо не си давай парите за такива боклуци,намали калориите и увеличи разхода им,за да почнеш да чистиш.БЦАА са хубав избор ,поп-вай по 3-4 табелтки през 3-4- часа,за да поддържаш относително постоянно ниво на аминокиселини в кръвта ти.
ако ше пиеш някакви добавки за топене,по-добре дай повече лев за нещо като Animal Cuts или Lipo-6 Black ...или ако искаш и Кленбутерол.
Последното не е препоръка,а моят избор.
Изобщо не си давай парите за такива боклуци,намали калориите и увеличи разхода им,за да почнеш да чистиш.БЦАА са хубав избор ,поп-вай по 3-4 табелтки през 3-4- часа,за да поддържаш относително постоянно ниво на аминокиселини в кръвта ти.
ако ше пиеш някакви добавки за топене,по-добре дай повече лев за нещо като Animal Cuts или Lipo-6 Black ...или ако искаш и Кленбутерол.
Последното не е препоръка,а моят избор.