Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от enigma » 10 Окт 2024, 18:06

Spunky написа:Фискално неразумно е да купуваш "по-лъскави" служебни коли и до голяма степен се ползват нелегално, като лични коли, което е присъщо за публични компании.

В Германия не знам как са законите, но при нас в Америка си е абсолютно незаконно това. Служителят трябва да логва колко мили ползва колата за бизнес и за лични нужди и това има ефект върху данъците.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Окт 2024, 18:30

alx написа:Служебната кола както казах може да са нови кафе машини, офис подобрения или каквото се сетиш което е свързано с бизнеса ама е повече кеф за душата. Щото тия пари така и така потъват- поне да са ти пред очите къде са отишли а не в държавната хранилка- черна дупка.

По-голяма тъпотия не бях чел скоро...
Къде потъват тия пари ако не ги похарчиш???
Плащаш им 10% данък печалба и 5% данък дивидент и останалото го прибираш в джоба...
А иначе джоба ти е празен, но се радваш, че не си платил данъци и имаш кафемашина в офиса :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 10 Окт 2024, 18:48

Алекс сигурно говори за семейния бюджет, понеже и аз оттам имам горчив опит.
Ако не ги похарчиш за играчки, жената ги прибира и потъват в разни фондове и инвестиции, където само ги гледаш през апп-а цифричките :mrgreen: докато пиеш гадно кафе :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Окт 2024, 19:03

Ако бележка от работодателя се приема за 'официален документ' от банката, то би трябвало да се приема за такъв и от съда (като доказателство) и да се осъждат по бързата процедура фирмите, които ги издават!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2024, 19:50

drago_pavlov написа:
alx написа:Служебната кола както казах може да са нови кафе машини, офис подобрения или каквото се сетиш което е свързано с бизнеса ама е повече кеф за душата. Щото тия пари така и така потъват- поне да са ти пред очите къде са отишли а не в държавната хранилка- черна дупка.

По-голяма тъпотия не бях чел скоро...
Къде потъват тия пари ако не ги похарчиш???
Плащаш им 10% данък печалба и 5% данък дивидент и останалото го прибираш в джоба...
А иначе джоба ти е празен, но се радваш, че не си платил данъци и имаш кафемашина в офиса :mhihi:

Убягна ти идеята на упражнението…. Остави… :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Окт 2024, 21:34

ildivvy написа:Ако бележка от работодателя се приема за 'официален документ' от банката, то би трябвало да се приема за такъв и от съда (като доказателство) и да се осъждат по бързата процедура фирмите, които ги издават!

Тц, това с бележката от фирма Х към банка Y си е споразумение/договорка между юридически лица. Държавата тези неща не я касаят. Единият иска пари, другият му дава и ако всичко е точно ( при връщането на парите) , значи всичко е точно...И всички са доволни.
Трябва ли да ти казвам,че е много по-лесно да вземеш нещо на изплащане за 5к, отколкото потребителски кредит за същата сума ?
Защо така ?
Струва ми се ,че не си го играл тоя мач.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Окт 2024, 2:39

steeN написа:Тва за мен е просто част от тази измама... служебна кола, за някой който работата му не е свързана с пътуване и т.н.

Чета ви постовете и се замислих, защо всеки път като зареждам ме питат дали искам фактура... :lol:
Явно много хора еват държавата и зареждат уж служебно, за да приспадат ддс предполагам?

Каква е врътката, трябва да си направя фирма и колата да ми се води служебна ли, някой може ли да обясни малко по-подробно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Окт 2024, 7:15

dhtj написа:
steeN написа:Тва за мен е просто част от тази измама... служебна кола, за някой който работата му не е свързана с пътуване и т.н.

Чета ви постовете и се замислих, защо всеки път като зареждам ме питат дали искам фактура... :lol:
Явно много хора еват държавата и зареждат уж служебно, за да приспадат ддс предполагам?

Каква е врътката, трябва да си направя фирма и колата да ми се води служебна ли, някой може ли да обясни малко по-подробно?

Е защото масово всички зареждат с фактура. Най-обичам събота вечер като някоя натокана кифла пред мене сипе бензин на Ц-класата с фактура :mhihi: Имам чувството че аз съм единствения балък дето не иска фактура. По едно време преди 15на години бяха забранили уикенда да се зарежда на фирма, ама ясно че в тая държава такива такива закони не живеят дълго. Давай да вдигаме осигурителния праг до откат, па тия масата дет крадат данъци никой не ги поглежда дори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2024, 7:19

немо написа:
ildivvy написа:Ако бележка от работодателя се приема за 'официален документ' от банката, то би трябвало да се приема за такъв и от съда (като доказателство) и да се осъждат по бързата процедура фирмите, които ги издават!

Тц, това с бележката от фирма Х към банка Y си е споразумение/договорка между юридически лица. Държавата тези неща не я касаят. Единият иска пари, другият му дава и ако всичко е точно ( при връщането на парите) , значи всичко е точно...И всички са доволни.
Трябва ли да ти казвам,че е много по-лесно да вземеш нещо на изплащане за 5к, отколкото потребителски кредит за същата сума ?
Защо така ?
Струва ми се ,че не си го играл тоя мач.....

Не съм го 'играл' , но знам, че е така... Плащам си винаги, а ако нямам парите, не купувам! Не съм 'подходящ' за ръст на икономиката :D ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2024, 8:19

Давай да вдигаме осигурителния праг до откат, па тия масата дет крадат данъци никой не ги поглежда дори.
Държавата е откраднала достатъчно данъци от горивата . Един път през мита , втори път 20% ддс като плащаш на касата и още един път върху цялата сума с ддс 10% през данък доход на парите ти . В нормалните държави разхода за транспорт се приспада от данъците дори на домакинството , не е нужно да имаш фирма за тая работа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Окт 2024, 8:21

Най-добре са си земеделците, където директно си сипват от нафтата, която е за тракторите :lol:

dhtj написа:

Те врътките са много и безброй. Взимаш 6+1 от магазина и му приспадаш ДДС-то, а сумата минава и като разход. С лекотоварни (в които са и пикапите) е същата схемата. Ако се чудиш защо са им на хора пикапи в София... ей за тва :lol: Ако колата е под наем, може цялата вноска (в която да се включат и обслужвания, застраховки и т.н.) да мине като пълен разход на фирмата - пак махаш ДДС-та и данъци. От горивата пак така. Земеделците не съм сигурен дали и акциза не приспадат, или го взимат без акциз, някаква подобна схема имаше май май. За тях не съм 100% сигурен, но те за тракторите си сипват и различен дизел - без добавките, био дизел и т.н. Съответно и нямат проблеми с дюзи, филтри и т.н.

Накратко всичко се взима на фирмата, печалбата на фирмата е 1000лв, плаща се 100лв данък и тва е :lol: Както писаха по-нагоре - кафемашината и тя е на фирмата.

Jordana написа:
Давай да вдигаме осигурителния праг до откат, па тия масата дет крадат данъци никой не ги поглежда дори.
Държавата е откраднала достатъчно данъци от горивата . Един път през мита , втори път 20% ддс като плащаш на касата и още един път върху цялата сума с ддс 10% през данък доход на парите ти . В нормалните държави разхода за транспорт се приспада от данъците дори на домакинството , не е нужно да имаш фирма за тая работа .

Да, като цяло това е проблема да си физическо лице - нищо не може да приспадаш, само те клатят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 11 Окт 2024, 8:46

Jordana написа:Държавата е откраднала достатъчно данъци от горивата . Един път през мита , втори път 20% ддс като плащаш на касата и още един път върху цялата сума с ддс 10% през данък доход на парите ти . В нормалните държави разхода за транспорт се приспада от данъците дори на домакинството , не е нужно да имаш фирма за тая работа .

Не ти разбрах логиката. За тебе митото и ДДС-то са "кражба" и е редно и ти да си "краднеш", така ли? В "нормалните държави" се субсидира публичния транспорт, не личния.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Окт 2024, 9:38

Вероятно иска да каже, че държавата така изчислява не щата в горивата, че се получава "данък върху данъка".
Имаш акциз и след това още едни 20% върху акциза.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Окт 2024, 12:20

Да знаете, че се оглеждам за нещо като това, което се чудих дали да купувам. Последен етеаж, 4 стаи, голяма тераса, гараж. От Цариградско на изток. :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Окт 2024, 12:32

Ти още ли не си купил, колко години минаха вече :mhihi:

Нещо интересно по темата:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата