Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Това, че сам се разпознаваш в квалификацията ми за малоумието на 60 мг дневна доза, си е лично твой проблем. Аз не виждам някъде да си го казал, това са твърдения на българските лекари от миналия век. И аз съм много спокоен, за разлика от теб. Колкото до "стила" ти на писане - ами селски си е. Така може да си говориш с приятелчетата в дискотеката, а не с хора, които не познаваш въобще. Културата в изказа не винаги е обвързана с умствения капацитет, но прави лошо впечатление. А за теб ще е хубаво да се образоваш относно витамин Ц, а и не само. Ще ти дам малка насока - http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling
Надявам се, че човек с две нобелови награди и светило в химията, биохимията и молекулярната биология ще е достатъчно достоверен източник дори и за такива, които не искат да си отворят очите и да си променят възгледите
Няма нито едно доказателство, че витамин Ц уврежда бъбреците. Може да имаш дразнене на стомаха при много големи дози, но нищо повече. За сметка на това ползите са му огромни и клинично доказани.
И за последно искам да кажа, че нямам никакво намерение на споря с теб или да те убеждавам. Дървените философи имат само една гледна точка - тяхната. Аз се опитвам да чета много, да се уча и развивам, но не държа и другите да го правят. Всеки човек си има глава на раменете и сам взима решения как да се грижи за здравето си.
Надявам се, че човек с две нобелови награди и светило в химията, биохимията и молекулярната биология ще е достатъчно достоверен източник дори и за такива, които не искат да си отворят очите и да си променят възгледите
Pauling is the only person to be awarded two unshared Nobel Prizes, one of only four individuals to have won more than one (Marie Skłodowska-Curie, John Bardeen and Frederick Sanger are the others) and one of only two people awarded Nobel Prizes in different fields (the Chemistry and Peace prizes), the other being Marie Curie (the Chemistry and Physics prizes).
Няма нито едно доказателство, че витамин Ц уврежда бъбреците. Може да имаш дразнене на стомаха при много големи дози, но нищо повече. За сметка на това ползите са му огромни и клинично доказани.
И за последно искам да кажа, че нямам никакво намерение на споря с теб или да те убеждавам. Дървените философи имат само една гледна точка - тяхната. Аз се опитвам да чета много, да се уча и развивам, но не държа и другите да го правят. Всеки човек си има глава на раменете и сам взима решения как да се грижи за здравето си.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
sambeto написа:Що ми се струва че бъркате нещо дозировката и мерната единица на Витамин С.
Неразбирателството в случая идва че единия колега пише 100 грама Витамин С и Доктора подскача понеже го тълкува буквално,а колегата Antony_J просто се е объркал в мерната единица......и Доктора вместо да го каже това,дава някакви справки в които се говори за Витамин С в милиграми
Anthony_J написа:Ще ми е интересно да покажеш поне едно научно изследване, че витамин Ц в дози до под 100 гр. на ден могат да доведат до проблеми с бъбреците......yavor20V написа:По-скоро ти ми покажи такова изследване ,в което казват ,че тези дози са безвредни ве?За кво аз тряа да убеждавам някой в отдавна известното и описаното?
The United States defined Tolerable Upper Intake Level for a 25-year-old male is 2,000 milligrams per day.
.....
Не съм се объркал, колега

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
sambeto написа:Що ми се струва че бъркате нещо дозировката и мерната единица на Витамин С.
Неразбирателството в случая идва че единия колега пише 100 грама Витамин С и Доктора подскача понеже го тълкува буквално,а колегата Antony_J просто се е объркал в мерната единица......и Доктора вместо да го каже това,дава някакви справки в които се говори за Витамин С в милиграми
Anthony_J написа:Ще ми е интересно да покажеш поне едно научно изследване, че витамин Ц в дози до под 100 гр. на ден могат да доведат до проблеми с бъбреците......yavor20V написа:По-скоро ти ми покажи такова изследване ,в което казват ,че тези дози са безвредни ве?За кво аз тряа да убеждавам някой в отдавна известното и описаното?
The United States defined Tolerable Upper Intake Level for a 25-year-old male is 2,000 milligrams per day.
.....
Става въпрос точно за 100 ГРАМА! Много пъти съм се опитвал да го кажа, както к съм пускал проучванията ма споменатия по-горе ама всички са заети да ми казват как ще ми изгният бъбреците и ще умра и никой няма идеята да прочете каквото съм пуснал.
Как да е. Който иска да пие 60мг, който иска 6 грама, нали?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
latrel написа:Nukem написа:Определено ставам фен на bum_bum, напоследък постовете му са 1:1 с моите разбирания!
Или твоите разбирания са 1:1 с неговите постове.Nukem написа:Абсолютно съм съгласен с горния пост, защо ти са някакви огромни мускули и сланини и после да не може да пробягаш 400м под 1 мин. или да направиш 20-30 набирания! Изглежда смешно!
То изглежда смешно и да си 70кг напикан с "преса" и зимата като застанеш до жена ти, човек който ви гледа в гръб да не може да познае кой е мъжа и кой жената.Това ако се чудиш закакво го правят значи материята ти е чужда!Nukem написа:Нагледах се и как слагат на 100кг на лежанката и слагат колан/??!!!!!,
Nukem написа:аз тежа 70кг. и си правя спокойно 10-ка на 100 без да ме натоварва тежеста, представям си да сложа колан хахахаххахаха!
На лежанката със 100 серия, а на клека с 50 ???Nukem написа:Гледам вчера едно момче на 15г. слага 60кг на клека и си увило коленете с бинтове!!!!!
Откъде знаеш това момче, дали няма проблеми с колената или не е почнало да кляка с 40кг и 60 да му идват в повечко и да се пази??
Аз съм свидетел как човек тежащ 130кг го затискат 30кг на лежанката. Да 30кг- лост и 2х5кг на 130кг лично тегло.
Принципно съм против колани, фитили, ръкавици, бинтове, фанелки и каквото и да било различно от нормалното облекло, но се радвам, когато един човек е нов във залата и си пази здравето и взима мерки, преди да научи упражненията, свикне с тежестта и си прецени възможностите.
Ти ако приятелката ти е 70кг, аз си ги търся до 55кг, съжалявам те искренно, не виждам ползата да съм на моя ръст от 176см 80,90,100кг защо да мъча организма с излишни кг-ми та дори и да са мускули!
Момчето с бинтовете, го знам че няма проблеми с коленете, защото тренирам всеки ден и познавам всички в залата и ми е приятел!
За материята дали ми е чужда тренирам от 20години почти без прекъсване, интересувал съм се, бил съм запален събирал съм си списания, чета си новите неща в нет-а, така че не ми обяснявай колко съм запознат, тренирал съм и с професионални треньори, така че кой те знае какъв плужек си пък даваш оценки!
Но както каза един колега по-горе всички са разбирачи, чул от някъде нещо и винаги готов да нарежда! Аз затова и избягвам да пиша, но няколко поста на бум_бум ме впечатлиха защото са за неща който наистина работят и са ценни!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Anthony_J написа: Не съм се объркал, колегаНа онкоболни пациенти им вливат по 100-150 гр. витамин Ц дневно. Не съм убеден дали има ползи от това, твърдя само, че дневни дози от 2-3 гр. са изключително полезни за хората, особено за активно спортуващи, пушачи, болни и т.н.

Е за онкоболните не знам,иначе аз взимам по около 2 грама на ден Витамин С...щото ги броя 20 хапченца от по 100 мг.
bum_bum написа:.....Много пъти съм се опитвал да го кажа, както к съм пускал проучванията ма споменатия по-горе ама всички са заети да ми казват как ще ми изгният бъбреците и ще умра....
Ако това е към мене...честно казано немам спомен да съм го казвал

Nukem написа:Ти ако приятелката ти е 70кг, аз си ги търся до 55кг, съжалявам те искренно, не виждам ползата да съм на моя ръст от 176см 80,90,100кг защо да мъча организма с излишни кг-ми та дори и да са мускули!
Момчето с бинтовете, го знам че няма проблеми с коленете, защото тренирам всеки ден и познавам всички в залата и ми е приятел!
За материята дали ми е чужда тренирам от 20години почти без прекъсване, интересувал съм се, бил съм запален събирал съм си списания, чета си новите неща в нет-а, така че не ми обяснявай колко съм запознат, тренирал съм и с професионални треньори, така че кой те знае какъв плужек си пък даваш оценки!
Но както каза един колега по-горе всички са разбирачи, чул от някъде нещо и винаги готов да нарежда! Аз затова и избягвам да пиша, но няколко поста на бум_бум ме впечатлиха защото са за неща който наистина работят и са ценни!
Кой говори за 70кг момичета бе мен? Казвам, че ти като си 70кг със дебелите дрехи зимата стоиш точно толкова атлетичен колкото 55кг гадже, капиш??
Та казваш на 176см перфектните кг са 70????
Тренираш от 20 години, четеш пишеш, тренираш с профита и кво ли не пък не знаеш защо се ползва колан при лежанка.... И за всичките тея години bum_bum ти отваря очите с днешна дата тц тц
Плужек, на баща ти нали знаеш

- Anthony_J
- ентусиаст
-
sambeto написа:Anthony_J написа: Не съм се объркал, колегаНа онкоболни пациенти им вливат по 100-150 гр. витамин Ц дневно. Не съм убеден дали има ползи от това, твърдя само, че дневни дози от 2-3 гр. са изключително полезни за хората, особено за активно спортуващи, пушачи, болни и т.н.
![]()
Е за онкоболните не знам,иначе аз взимам по около 2 грама на ден Витамин С...щото ги броя 20 хапченца от по 100 мг.bum_bum написа:.....Много пъти съм се опитвал да го кажа, както к съм пускал проучванията ма споменатия по-горе ама всички са заети да ми казват как ще ми изгният бъбреците и ще умра....
Ако това е към мене...честно казано немам спомен да съм го казвал![]()
Аз си взимам с удължено освобождаване на Now. 250 таблетки по 1000 мг. за около 33 лв.
П.П.
Пичове, тази тема е за мнения и препоръки, тъпо е да се нападаме и да си мерим пишките.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Anthony_J написа: Не съм убеден дали има ползи от това, твърдя само, че дневни дози от 2-3 гр. са изключително полезни за хората, особено за активно спортуващи, пушачи, болни и т.н.
Добре де,това е много общо казано,се едно да кажем ,че портокалите са полезни,освен вкусни!??
Кажете, каква е ползата всъщност,какво ще се случи като е толкова полезно?Освен плацебото,което е дар от Бога!

Не искам да споря с никого,за да си доказвам доводите,просто това е своего рода дискусия,в която има право да пише всеки!?
Относно моят стил на писане...ами слабо ме вълнува кой как го възприема,достатъчно съм интелигентен за да мога и да избера дали да пиша като простак ,или издържано по етикет!Достатъчно е ,че пиша грамотно,от там нататък нека това да е мой личен проблем,аз се забавлявам във форумите,не нарушавам правилата,не обиждам никого ,така че не виждам какъв е проблемът ?А,също така нямам стремежа да съм cool или да изпъквам в това пространство,просто формата в който пишем,би трябвало да позволява малко по-свободен изказ и то единствено с цел фън...както и да е.
Съжалявам за отклонението от темата.
Anthony_J написа:Аз си взимам с удължено освобождаване на Now. 250 таблетки по 1000 мг. за около 33 лв.
П.П.
Пичове, тази тема е за мнения и препоръки, тъпо е да се нападаме и да си мерим пишките.
аз пия от тия Cetebe ,ама често пъти пропускам ,щото забравям покрай другите 15 хапа дето пия всеки ден

п.п. абсолютно съм съгласен с теб за казаното!

bum_bum написа:всички са заети да ми казват как ще ми изгният бъбреците и ще умра и никой няма идеята да прочете каквото съм пуснал.
Как да е. Който иска да пие 60мг, който иска 6 грама, нали?
Написал съм го в миналия пост ,цитирано от PubMed ,ако не се лъжа,че Има повишен риск от бъбречно-каменна болест .Доказано е много отдавна ,че съществува тази връзка.
Трябва да сме на ясно,че с всяко нещо за пиене/ядене не бива да се прекалява ,ако това се прави идват рискове.Никъде не съм казал,че ще ти изгният бъбреците,ама не прочитам причина да приемам по толкова витамини ,дори и нищо да не ми стане като нежелан ефект?
xerial написа: Съветите и инфото от твоята гледна точка са достатъчно интересни и уважителни![]()
радвам се да е така,колега!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кое е общо казано. Посочен ти е Др. Паулинг. Вярвам и на Бг ще се намери какво да се прочете ако не ти се чете на английски.
Това за PubMed е въпрос на възприемане на истината и източниците. Същите тези, които ни казват че над 2гр витамин С докарват редица болести ни казват и че маргарина е полезен и пази сърцето, колата е безвредна, мазнините правят мазнини и т.н..
Това за PubMed е въпрос на възприемане на истината и източниците. Същите тези, които ни казват че над 2гр витамин С докарват редица болести ни казват и че маргарина е полезен и пази сърцето, колата е безвредна, мазнините правят мазнини и т.н..
- yavor20V
-
-
bum_bum написа:Кое е общо казано. Посочен ти е Др. Паулинг. Вярвам и на Бг ще се намери какво да се прочете ако не ти се чете на английски.
На фона на ПъбМед ,викаш, името Др.Паулинг звучи много впечяатляващо ,тежко и истинно,а?
п.п. и всъщност не беше ПъбМед,объркал съм...под всеки абзац стои източник

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Cetebe е 500 мг, значи надвишаваш дневната доза над 9 пъти 

- yavor20V
-
-

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
yavor20V написа:bum_bum написа:Кое е общо казано. Посочен ти е Др. Паулинг. Вярвам и на Бг ще се намери какво да се прочете ако не ти се чете на английски.
На фона на ПъбМед ,викаш, името Др.Паулинг звучи много впечяатляващо ,тежко и истинно,а?
п.п. и всъщност не беше ПъбМед,объркал съм...под всеки абзац стои източник
Добре де, ти не сядаш да прочетеш, а само филосовстваш. На Полинг сигърно двете нобелови награди са му ги дали за неща изсмукани от пръстите.

@колеги, стига сте се кълнали, ае малко по-позитивно.
ще се върна една страница назад в темата, относно използването на фитили. при определени движения се гененрира огромен въртящ момент, като ставите се явяват един вид оси (с ударение на О-то) и тялото извършва естествени въртеливи движения с цел да ги предпази. да си представим как примерно, караме любимия автомобил, при завъртането на волана въртящият момент, който се предава към колелата е най-силно концентриран в една определена точка. силите, които се генерират в тази точка са огромни и без въпросните "паразитни движения" (които фитилите любезно изолират) е възможно да стане голяма беля.
да вземем за пример едно противоречиво упражнение - knee extension на машина. ако при изпълнението коленете бъдат прекалено изолирани и не им се позволи да защитното въртеливо движение, силите преминаващи през тази ос просто е твърде възможно да ги прецакат.
и като заключение по този въпрос бих добавил, че с фитили се изолират мускули, които изпълняват изометрична контракция по време на упражнението. като цяло това е нежелателно и безполезно.
ще се върна една страница назад в темата, относно използването на фитили. при определени движения се гененрира огромен въртящ момент, като ставите се явяват един вид оси (с ударение на О-то) и тялото извършва естествени въртеливи движения с цел да ги предпази. да си представим как примерно, караме любимия автомобил, при завъртането на волана въртящият момент, който се предава към колелата е най-силно концентриран в една определена точка. силите, които се генерират в тази точка са огромни и без въпросните "паразитни движения" (които фитилите любезно изолират) е възможно да стане голяма беля.
да вземем за пример едно противоречиво упражнение - knee extension на машина. ако при изпълнението коленете бъдат прекалено изолирани и не им се позволи да защитното въртеливо движение, силите преминаващи през тази ос просто е твърде възможно да ги прецакат.
и като заключение по този въпрос бих добавил, че с фитили се изолират мускули, които изпълняват изометрична контракция по време на упражнението. като цяло това е нежелателно и безполезно.