Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Nukem написа:Определено ставам фен на bum_bum, напоследък постовете му са 1:1 с моите разбирания!
Или твоите разбирания са 1:1 с неговите постове.
Nukem написа:Абсолютно съм съгласен с горния пост, защо ти са някакви огромни мускули и сланини и после да не може да пробягаш 400м под 1 мин. или да направиш 20-30 набирания! Изглежда смешно!
То изглежда смешно и да си 70кг напикан с "преса" и зимата като застанеш до жена ти, човек който ви гледа в гръб да не може да познае кой е мъжа и кой жената.
Това ако се чудиш закакво го правят значи материята ти е чужда!Nukem написа:Нагледах се и как слагат на 100кг на лежанката и слагат колан/??!!!!!,
Nukem написа:аз тежа 70кг. и си правя спокойно 10-ка на 100 без да ме натоварва тежеста, представям си да сложа колан хахахаххахаха!
На лежанката със 100 серия, а на клека с 50 ???
Nukem написа:Гледам вчера едно момче на 15г. слага 60кг на клека и си увило коленете с бинтове!!!!!
Откъде знаеш това момче, дали няма проблеми с колената или не е почнало да кляка с 40кг и 60 да му идват в повечко и да се пази??
Аз съм свидетел как човек тежащ 130кг го затискат 30кг на лежанката. Да 30кг- лост и 2х5кг на 130кг лично тегло.
Принципно съм против колани, фитили, ръкавици, бинтове, фанелки и каквото и да било различно от нормалното облекло, но се радвам, когато един човек е нов във залата и си пази здравето и взима мерки, преди да научи упражненията, свикне с тежестта и си прецени възможностите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
yavor20V написа:Бум бум ,да не ми заобясняваш ся пак за теориите ,че може да ти се наложи да подигнеш трактор,да обърнеш кола или да се сгъваш арматура,на мен не ми се налага и правя тяга с 90 кила МАКСИМУМ![]()
и пак изглеждам добре ,и пак имам достатъчно сила за позьор![]()
За да разсеем някакви мнения, които битуват тук. Аз не се смятам за особено силен и не съм такъв. Познавам хора тренирали колкото мен или по-малко без да са взимали нищо и са далеч по-силни и издръжливи.
Яворе, няма да ти говоря за теории. Ще ти дам реален пример. Преди два дни както си се набирах и взе че ми се изкърти заварката на лоста и се разпадна целия. Как да е, отървах се без да се пребия но взех да мисля за нещо по-здраво и направено по такъв начин, че да мога да си закача и халнките на високо за да правя силови на тях. Та стигнах до извода, че ми трябва здрав и дебел винкел, който да хвана като релса за тавана.
Отидох в Топливо и взех 4.5 метра квадрат 3мм дебелина. Като тегло, нищо особено може би 30-тина кг, но дълъг и с бая инерция

Кво щях да правя, ако ми трябваха фитили, ръкавици, колан..? Или ако трябваше да го пускам на всеки 10 метра, щото се задъхвам или щото тежи и се суче на където си иска, а аз нямам сила да го спра?
За 90-те кила тяга .. ми не знам какво да кажа. Ама на това ако му викаш "достатъчно сила"..
Сашо, щом изпускаш тежеста на скрипеца без фитили просто е тежко. Ползвайки фитили правиш силен гръб, а сателитните мускули са слаби. От една страна силата е неизползваема, защото утре гърба ще чака да си сложиш фитилите за да си свърши работа, от друга води до контузии.
А и не знам за какво ти е тоя скрипец. С набирания можеш да направиш не по-лош гръб.
Тук много ме е яд, щото правя хиляди набирания с тежест, без тежест, силови, коремни и кво ли не и никога няма да имам гръб, щото гръбнака ми в горната си част е прекалено прав "недостатъчна кифоза" и винаги гърба ще ми е плосък.

latrel написа:То изглежда смешно и да си 70кг напикан с "преса" и зимата като застанеш до жена ти, човек който ви гледа в гръб да не може да познае кой е мъжа и кой жената.
Еми ако вземеш 80 кила бивол за жена е проблем и лятото и зимата. Нека не прикриваме невъзможността да си намерим красива жена зад лозунги "на голям тезгях работи", "аз съм си месар" и т.н..

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
При мен е друга бирата. Не изпускам тежестта, хватът ми е стабилен. Без фитили се получава паразитно движение в китката, което всъщност е чийтинг при това упражнение. От това движение се стяга предмишницата. Когато фитилите са ти на китките и си се вързал здраво няма накъде да мърдаш и въпросното движение го няма. Така определено усещам по-голямо натоварване в гърба. Иначе от няколко месеца не ползвам фитили и се старая да го правя без сгъване в китката. Набирания също правя, но след скрипеца като довършителни серии.

- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
bum_bum написа:
За 90-те кила тяга .. ми не знам какво да кажа. Ама на това ако му викаш "достатъчно сила"..
.
Нали ти казвм,че на мен са ми нюълно достатъчни ве,батя? Аз инам кола,за да товаря и приятел с баничарка ако е нещо голямо..
А тва че праа с 90 не знчи нищо друго,освен че с толкова съм решил да дигам.... Правя двойка на 150, ама не виждам особен смисъл, дископатията дебне зад всяка лежанка и така

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
- yavor20V
-
-
bum_bum написа:
.
Нали ти казвм,че на мен са ми нюълно достатъчни ве,батя? Аз инам кола,за да товаря и приятел с баничарка ако е нещо голямо..
А тва че праа с 90 не знчи нищо друго,освен че с толкова съм решил да дигам.... Правя двойка на 150, ама не виждам особен смисъл, дископатията дебне зад всяка лежанка и така
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Жив и здрав като са ти достатъчни. Ама виждаш ли къде е разликата? Ти като кажеш, че вдигаш 80 кила за мен трябва да е ОК. И е така- прави квото щеш.
Аз като кажа какво правя- "ууу Рамбо", "ще се кунтузиш", "от сланината ще ти се запушат артериите", "ако не ядеш 8 пъти днес ще ти спаднат мускулите", "ако тичаш гол ще хванеш бронхит"...
Игнор ми и тва е. Като взема да се обяснявам защо правя нещо аз излизам заядлив и нервен и кво ли не. Всички други са светци нали. Нито съм много силен, нито съм много напреднал. Просто се старая да живея и тренирам както намирам за добре и го споделям ако някой иска да пробва, защото виждам полза. Вас кво ви бърка толкова?
По различен начин ги виждаме нещата. Аз ако натоваря ръцете и гърба в едно упражнение го смятам за плюс.
Повече сложноставни движения за мен е по-добре. Въобще, откакто открих пудовката като уред забравих за скрипци, макари, кабели и т.н.
Аз като кажа какво правя- "ууу Рамбо", "ще се кунтузиш", "от сланината ще ти се запушат артериите", "ако не ядеш 8 пъти днес ще ти спаднат мускулите", "ако тичаш гол ще хванеш бронхит"...
Игнор ми и тва е. Като взема да се обяснявам защо правя нещо аз излизам заядлив и нервен и кво ли не. Всички други са светци нали. Нито съм много силен, нито съм много напреднал. Просто се старая да живея и тренирам както намирам за добре и го споделям ако някой иска да пробва, защото виждам полза. Вас кво ви бърка толкова?
In_Memoriam написа:При мен е друга бирата. Не изпускам тежестта, хватът ми е стабилен. Без фитили се получава паразитно движение в китката, което всъщност е чийтинг при това упражнение. От това движение се стяга предмишницата. Когато фитилите са ти на китките и си се вързал здраво няма накъде да мърдаш и въпросното движение го няма. Така определено усещам по-голямо натоварване в гърба. Иначе от няколко месеца не ползвам фитили и се старая да го правя без сгъване в китката. Набирания също правя, но след скрипеца като довършителни серии.
По различен начин ги виждаме нещата. Аз ако натоваря ръцете и гърба в едно упражнение го смятам за плюс.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
bum_bum написа:In_Memoriam написа:При мен е друга бирата. Не изпускам тежестта, хватът ми е стабилен. Без фитили се получава паразитно движение в китката, което всъщност е чийтинг при това упражнение. От това движение се стяга предмишницата. Когато фитилите са ти на китките и си се вързал здраво няма накъде да мърдаш и въпросното движение го няма. Така определено усещам по-голямо натоварване в гърба. Иначе от няколко месеца не ползвам фитили и се старая да го правя без сгъване в китката. Набирания също правя, но след скрипеца като довършителни серии.
По различен начин ги виждаме нещата. Аз ако натоваря ръцете и гърба в едно упражнение го смятам за плюс.Повече сложноставни движения за мен е по-добре. Въобще, откакто открих пудовката като уред забравих за скрипци, макари, кабели и т.н.

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
bum_bum написа:In_Memoriam написа:При мен е друга бирата. Не изпускам тежестта, хватът ми е стабилен. Без фитили се получава паразитно движение в китката, което всъщност е чийтинг при това упражнение. От това движение се стяга предмишницата. Когато фитилите са ти на китките и си се вързал здраво няма накъде да мърдаш и въпросното движение го няма. Така определено усещам по-голямо натоварване в гърба. Иначе от няколко месеца не ползвам фитили и се старая да го правя без сгъване в китката. Набирания също правя, но след скрипеца като довършителни серии.
По различен начин ги виждаме нещата. Аз ако натоваря ръцете и гърба в едно упражнение го смятам за плюс.Повече сложноставни движения за мен е по-добре. Въобще, откакто открих пудовката като уред забравих за скрипци, макари, кабели и т.н.
И аз съм съгласен. Павих гръб и от мъртвата доста ме болят предмишниците доста, за което мога само да съм доволен.
- yavor20V
-
-
bum_bum написа:Жив и здрав като са ти достатъчни. Ама виждаш ли къде е разликата? Ти като кажеш, че вдигаш 80 кила за мен трябва да е ОК. И е така- прави квото щеш.
Игнор ми и тва е. Като взема да се обяснявам защо правя нещо аз излизам заядлив и нервен и кво ли не. Всички други са светци нали. Нито съм много силен, нито съм много напреднал. Просто се старая да живея и тренирам както намирам за добре и го споделям ако някой иска да пробва, защото виждам полза. Вас кво ви бърка толкова? .
Не ве,пич....ного лесно е да игнорнеш некой и ако не си ми интересен поне донякъде,щях отдавна да съм го направил!
Но не ми изкривявай думите,никъде не съм казал че ше ти се запушват артериите,там заблудата е масова ,но грешиш като ме причисляваш към тоя кръг хора!
Аз,за разлика от теб ,не казвам на хората,пишещи тук колко грешат с всяко едно движение в залата,разбираш ли ти сега разликата!??
А за някои неща се изказваш повече от лаически и само ше подведеш някой с тия глупости,като вит.Ц по бемлиго колко грама на ден,дето надали можеш да ми кажеш защо го правиш??И некой човек най-много да влезе в нефрологията с бъбречна недостатъчност ако земе да реши и той да е железо като тебе!
Тва ,че ти правиш така ,далеч не значи че е полезно и много се надявам ,като нормално човешко същество ,сирената на линейката да не извие в твоя чест един ден!
Като не си толко силен и толко напреднал ,недей да го даваш се едно ти си измислил тия работи,ааа грешка...и моя стар приятел Милко

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ще ми е интересно да покажеш поне едно научно изследване, че витамин Ц в дози до под 100 гр. на ден могат да доведат до проблеми с бъбреците. Същевременно аз мога да ти покажа поне 20 такива, че е абсолютно безопасно и изключително полезно. Малоумието, че дневната доза трябва да е 60 мг. е отхвърлено отдавна. Препоръчителните дози са 2.5-3 гр. дневно, а при лечение и над 100 гр. За разлика от повечето животински видове, на които организмът сам си синтезира витамин Ц и то в дози по 20 гр. дневно, хората трябва да си го набавят с храната или като хранителна добавка.
- yavor20V
-
-
По-скоро ти ми покажи такова изследване ,в което казват ,че тези дози са безвредни ве?За кво аз тряа да убеждавам някой в отдавна известното и описаното?
Огромни дози се ползват и при лечение на онкологични заболявания,ама сещаш ли се що?
The United States defined Tolerable Upper Intake Level for a 25-year-old male is 2,000 milligrams per day.
това е написано от : United States' National Academy of Sciences
Ако мислиш,че и там са ламери най-страшни и вие ги отбирате повече,евала,...нема кво поИчи да говориме!
Чакам заключението ,дето пише че 100те грама дневно са безопасни!!!!!!!!???
Ама да не ми цитираш само некоя частна академия ,тип Шоуто на Слави,искам нещо дето има поне един доктор ,зачислен на работа
щото иначе малко странно,нали? Или викате,докторите само си лялят ,ние знаеме кое как...
Огромни дози се ползват и при лечение на онкологични заболявания,ама сещаш ли се що?
The United States defined Tolerable Upper Intake Level for a 25-year-old male is 2,000 milligrams per day.
това е написано от : United States' National Academy of Sciences
Ако мислиш,че и там са ламери най-страшни и вие ги отбирате повече,евала,...нема кво поИчи да говориме!

Чакам заключението ,дето пише че 100те грама дневно са безопасни!!!!!!!!???
Ама да не ми цитираш само некоя частна академия ,тип Шоуто на Слави,искам нещо дето има поне един доктор ,зачислен на работа

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ако ти покажа няколко научни изследвания, ще обещаеш ли да спреш да пишеш по селския си начин? И не ми викай ВЕ, щото нито си ми на годините, нито на чекиите. Никой не се е държал грубо с теб, поне се стреми да пишеш нормално и уважавай потребителите.
- yavor20V
-
-
Anthony_J написа:. Малоумието, че дневната доза трябва да е 60 мг. е отхвърлено отдавна..
ok,пич...тогава и ти се въздържай от квалификации,ако не искаш да ти се казва "БЕ" ,става ли?
така...
дай ми колкото искаш изследвания,стига да имат отдолу или отстрани напписано кой ги е публикувал и къде може да се види!
Vitamin C is a water-soluble vitamin that is found in many fruits and vegetables. Vitamin C plays an important role in collagen formation, and it also functions as an antioxidant and as part of the immune system. Although you need to consume vitamin C every day, too much can be toxic.
Upper Limit
When evaluating substances such as vitamin C, a number known as the "tolerable upper limit" can be used to identify what counts as a vitamin C overdose. The tolerable upper limit is the maximum amount of vitamin C you can take each day without experiencing any ill effects. According to The Merck Manuals Online Medical Library, the tolerable upper limit for vitamin C is 2,000 mg per day, or 2 g, which means that doses over this amount could be considered to be an overdose.
Sponsored Links
ARSpeed Tuning Shop Ladeluftkühler Kit´s, Turbolader, Chromfelgen stark reduziert http://www.arspeed.at
Gastrointestinal Problems
Some of the more common symptoms of a vitamin C overdose involve the digestive tract. If you consume more than 2,000 mg of vitamin C, you may develop severe gastrointestinal irritation and diarrhea, EMedTV notes. Not only can this cause significant discomfort, but extended episodes of diarrhea or vomiting can lead to dehydration, causing extreme thirst, fatigue, low urine output and reduced blood pressure. Diarrhea and vomiting can also cause electrolyte imbalances.
Kidney Stones
When you consume vitamin C, your body metabolizes it to form a substance known as oxalate. Some of this oxalate is then secreted in your urine, but if urinary oxalate levels get too high, some of the oxalate comes out of solution and forms deposits known as kidney stones. High vitamin C intake is associated with an increased risk of developing kidney stones, particularly if you already have a history of oxalate kidney stones, the Linus Pauling Institute indicates.
Hemochromatosis
Hemochromatosis is a condition in which iron gets deposited in tissues throughout the body, such as the liver. Vitamin C can help your body absorb iron from your diet. Too much vitamin C can, in theory, cause you to absorb too much iron, causing hemochromatosis. Hemochromatosis can lead to severe organ dysfunction, but it appears that vitamin C overdoses are only dangerous for people who are already predisposed to hemochromatosis, IThyroid.com notes.
Read more: http://www.livestrong.com/article/42177 ... z2KsDCU0um
.....
п.п. и моля те,не определяй стила ми на писане,най-малкото щото е далеч от селски,разбрахме ли се?
Искам те спокоен само.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Що ми се струва че бъркате нещо дозировката и мерната единица на Витамин С.
Неразбирателството в случая идва че единия колега пише 100 грама Витамин С и Доктора подскача понеже го тълкува буквално,а колегата Antony_J просто се е объркал в мерната единица......и Доктора вместо да го каже това,дава някакви справки в които се говори за Витамин С в милиграми

Неразбирателството в случая идва че единия колега пише 100 грама Витамин С и Доктора подскача понеже го тълкува буквално,а колегата Antony_J просто се е объркал в мерната единица......и Доктора вместо да го каже това,дава някакви справки в които се говори за Витамин С в милиграми

Anthony_J написа:Ще ми е интересно да покажеш поне едно научно изследване, че витамин Ц в дози до под 100 гр. на ден могат да доведат до проблеми с бъбреците......
yavor20V написа:По-скоро ти ми покажи такова изследване ,в което казват ,че тези дози са безвредни ве?За кво аз тряа да убеждавам някой в отдавна известното и описаното?
.....

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Темата отново се отплесна в мерене на достойнства...
Всеки има право да прави каквото иска (стига да не пречи на останалите), но се съобразявайте и уважавайте мнението на другите.
@ Yavor20V - относно писането ти - да и аз се чудя, защо го правиш? От изказаното от теб до момента, нямаш нужда да бъдеш още по Cool с начина ти на писане. Съветите и инфото от твоята гледна точка са достатъчно интересни и уважителни

Всеки има право да прави каквото иска (стига да не пречи на останалите), но се съобразявайте и уважавайте мнението на другите.
@ Yavor20V - относно писането ти - да и аз се чудя, защо го правиш? От изказаното от теб до момента, нямаш нужда да бъдеш още по Cool с начина ти на писане. Съветите и инфото от твоята гледна точка са достатъчно интересни и уважителни