Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Тънката разлика е, че другото са борси. Влизаш, купуваш/продаваш каквото ти трябва и го прехвърляш в "топъл" или "студен" портфейл по твой избор.
Да не говорим, че от един момент натам дори борсите не са ти нужни за покупко-продажба.
Докато NEXO се рекламират и оперират като банка в която си оставяш криптото. Разликата е огромна. Да не говорим, че "крипто банка" поначало директно противоречи на идеята на bitcoin и общността като цяло.
В тоя ред на мисли им съчуствам само за начинът по които ги "опраскаха"(поредните станали жертва). Иначе съм на мнение, че такива като тях по-добре да ги няма.
Да не говорим, че от един момент натам дори борсите не са ти нужни за покупко-продажба.
Докато NEXO се рекламират и оперират като банка в която си оставяш криптото. Разликата е огромна. Да не говорим, че "крипто банка" поначало директно противоречи на идеята на bitcoin и общността като цяло.

В тоя ред на мисли им съчуствам само за начинът по които ги "опраскаха"(поредните станали жертва). Иначе съм на мнение, че такива като тях по-добре да ги няма.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
TheDriver написа:Докато NEXO се рекламират и оперират като банка в която си оставяш криптото.
Реално услугата която предлагат е да изтеглиш заем в стейбъли като оставиш крипто като обезпечение. Или да им оставиш стейбъли на депозит срещу лихва. Това го предлагат и борсите и други компании. В това няма лошо ако всичко е чисто и прозрачно, или поне регулирано по-някакъв начин. Вече има и defi възможности за същото, което за мен би било много по-разумен вариант. Но все още са си сложнички за работа от повечето потребители. Иначе услугата е много добра, защото ако имам в момента 20 биткойна купувани на $1К и искам да си купя нещо за $100К долара в момента, трябва да продам 5 броя на днешна цена. Обаче тва би било глупаво, ако смятам, че след 2 години само 1 ще струва толкова. Та днеска давам 10 броя обезпечение, взимам 100К харча си ги, плащам си там някаква лихва през тия 2-3 години докато цената ме устройва и тогава продавам 1 покривам си заема и съм 4 биткона напред.
Къде стои BTC-то което е обезпечение? Предполагам в портфейл на техен node?
Бих го приел, ако има някаква схема при която стои в non-custodial топъл портфйл, който е на твое име. Но те държат 2FA-a за withdraw. Или някаква друга подобна схема при която ти продължаваш да си собственик на криптото, но не можеш да се разпореждаш с него.
Бих го приел, ако има някаква схема при която стои в non-custodial топъл портфйл, който е на твое име. Но те държат 2FA-a за withdraw. Или някаква друга подобна схема при която ти продължаваш да си собственик на криптото, но не можеш да се разпореждаш с него.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
TheDriver написа:Тънката разлика е, че другото са борси. Влизаш, купуваш/продаваш каквото ти трябва и го прехвърляш в "топъл" или "студен" портфейл по твой избор.
Докато NEXO се рекламират и оперират като банка в която си оставяш криптото. Разликата е огромна. Да не говорим, че "крипто банка" поначало директно противоречи на идеята на bitcoin и общността като цяло.![]()
+1, за мен това си е пирамида но дефоулт, пък ако ще и да съществува 10 години още. И остави, че била на Божков, връзки с политици и т.н. Самата му идея на това ти святка няколко сигнални лампички, пък ти ако искаш ги игнорирай, може и никога да не изгърмиш с парите. Питай сега защо никой от тука съжаляващите ги не си е дал криптото в коя да е подобна "банка", пък дори и да казват колко хубав проект в.
zAcK написа:Mollov написа:Като знам кой стои зад NEXO, не схващам кой с акъл би си оставил криптото/парите при тях... може би само хора, които не са наясно...
А зад другите крипто проекти, борси и т.н. знае ли се кой стои?![]()
Ами никой не ти гарантира, но първо и най-важното, колегата над мен го е написал - вкарваш и изкарваш за няколко минути ако щеш, никой не иска да си държиш криптото там! Дори е по-добре да го няма и според самите борси, макар за тях да не е точно така

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Тва че нексо се рекламират като банка, не значи че са банка. По принцип 90% от криптото си е чиста проба измама, Нексо включително. Ама въпроса е че криптопазара все още не е регулиран и си е един вид легална измама. Аз поне от тва което чух до сега, не виждам кой точно закон са нарушили. Тва че техен клиент е пратил пари на терорист по принцип си е нарушение, но по-скоро административно и могат да им наложат глоба и предупреждение, ама не е някакъв грандиозен скандал както гешевтурата го изкара. И аз работя във финтех компания, и при нас се случва клиенти да правят зулуми, ама кво да праиш колкото и контрол да налагаш все се случва чат-пат такова нещо.
Тоя случай на мен ми все повече ми прилича просто на поредната бухалка на прокуратурата тип "или ни даваш част от бизнеса, или ти го взимаме целия". Нагледахме се на цифра такива случай последните 30 години. Просто 90те тва го правеше мафията, сега вече мафията се нарича прокуратура.
Тоя случай на мен ми все повече ми прилича просто на поредната бухалка на прокуратурата тип "или ни даваш част от бизнеса, или ти го взимаме целия". Нагледахме се на цифра такива случай последните 30 години. Просто 90те тва го правеше мафията, сега вече мафията се нарича прокуратура.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Както показаха, преводите са били драстично по-рано от обявяването на човека за терорист. И то един вид терориста не е при тях, а е с акаунт в Бинанс
Все едно утре да направят ограничението по магистралата 110 и да ни глобят всички, че последните години сме карали със 140 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ама нищо не са нарушили бе, просто само тях са решили да погнат и не знам защо свеждате нещата само до нашата прокуратура. Чудя се защо като казвате с такава увереност,че сте почти сигурни как нищо няма в тоя казус, само разпределяне на баницата(може и така да е, но никой не знае при какви условия са се пръкнали тия
и с на кой благословията)и не трябвало да ги обвиняват хората без да знаят, вие откъде знаете, че няма защо и какво пречи след като излезнат фактите да ги оправдаете тогава изцяло? А че може нищо да не излезе както с КТБ и пак както с Божков едва ли ще учуди някого. Или ще е от некадърност, или ще си платят каквото трябва ако са се пръкнали с някакви схеми, или...са невинни.
Ама няма начин някой в таксито да не ми ги говори, че да ми дава примери с това какво и що се случва баш за Нексото.

TNT написа:Разпитай още малко в таксито
Ама няма начин някой в таксито да не ми ги говори, че да ми дава примери с това какво и що се случва баш за Нексото.

Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Яну 2023, 14:44, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
Според теб дали са в процес за листване в NASDAQ, ако са толкова набъркани, колкото ги изкараха ? Вероятно не са напълно чисти, но коя ли голяма компания е.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Така е, но ако са се пръкнали с благословията на някой и са ползвали преференции е най-нормално да ги думне властта стига да може. Това се изпуска във всички иначе много логични коментари. Затова кой крив и кой прав...може и да разберем един ден със сигурност.

- TNT
- младши ентусиаст
-
https://www.youtube.com/watch?v=zdsR1PpJPDw&t=673s
На Plan B новите прогнози. Според мен са тип "небето е синьо"
И една интересна картинка за друго нещо, което фалира от години

На Plan B новите прогнози. Според мен са тип "небето е синьо"

И една интересна картинка за друго нещо, което фалира от години

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Малко офтопик, ама как прави впечатление, че дори посланика в някаква плюнка държава е толкова голям професионалист, че учи езика за няколко години освен всичките си задължения... а тука пращаме предимно някакви да ги скрием надалече и с имунитет.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Те даже беше почнала още преди да дойде, като пристигна връзваше прилични изречения...
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:Нещо ми се струва, че коментирате нашият полиглот Бареков![]()
![]()
То да беше само той! Примат до примата, мила моя майно льо!
Като се почне от човекоподобното, което българопитеците избират вече 15-20 години да ни управлява!
Боко примата кмет. Боко примата премиер-министър и т.н.
Ама какво друго да има начело на държава от селяндури?
Ей това си избират! Изключително прост и вулгарен примат, да им съвпада на ценностите бугарски...
И това ще е най-дълго управлявалият ни след ония другия турбоселяндур от Правец. Няма такъв народ

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real