Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Коланът не ти решава проблемите с лошата техника, нито ти гарантира 100% предпазване. Ако не ти е перфектна техниката и с 20 кила може да се контузиш.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
То и презерватива е 97% сигурен амЪ..за лошата техника съм съгласен.
Да споделите нещо за предмишници, на едната ми ръка е леко по дебела?!?!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vanci88 написа:Как учите хората да не слагат колан ..
Е ти как ги учиш да правят с колан?
Пропагандираш насилствено създаване на диспропорция в силата и устойчивостта на мускулите. Това е допустимо само за професионалисти. За трениращи за здраве и форма хора подобни неща като фитили, колани и т.н. са абсолютно противопоказни. Ако не можеш да го вдигнеш без колан и без фитили значи не е за теб тая тежест.
Създаваш едни мускули, който са по-силни от кръста ти да речем и в един даден момент тези мускули като са на 100% кръста ти е на 120 и кво става тогава, ако не си с колан? Не говоря за случай да си го забравиш, а при съвсем нормални действия в ежедневието или трениране на нещо друго.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
bum_bum написа:vanci88 написа:Как учите хората да не слагат колан ..
Е ти как ги учиш да правят с колан?
Пропагандираш насилствено създаване на диспропорция в силата и устойчивостта на мускулите. Това е допустимо само за професионалисти. За трениращи за здраве и форма хора подобни неща като фитили, колани и т.н. са абсолютно противопоказни. Ако не можеш да го вдигнеш без колан и без фитили значи не е за теб тая тежест.
Създаваш едни мускули, който са по-силни от кръста ти да речем и в един даден момент тези мускули като са на 100% кръста ти е на 120 и кво става тогава, ако не си с колан? Не говоря за случай да си го забравиш, а при съвсем нормални действия в ежедневието или трениране на нещо друго.
Не бе просто ми е чудно колко сте смели на 200кг без колан. Сега знам,че ти си нинджа,но повечето не сме. За фитилите съм съгласен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма значение какви са килограмите. Ако изпълняваш упражнението правилно дали са 100 или 200 все тая. Щом имаш сила да го вдигнеш, значи е ОК за тялото стига да спазваш добра форма.
Ако се назобиш това вече променя нещата.
Ако се назобиш това вече променя нещата.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Само при тяга ли отписахте фитилите или и по принцип ? Ако е и по принцип, много искам да видя как се опитвате да натоварите гърба на скрипец без фитили 

In_Memoriam написа:Не че товаря бесни килограми, но имах случай да ми изпука нещо откъм кръста и два дни не можех да си вържа обувките. Разбира се грешката си беше в мен, че не ми беше правилна стойката, но с колана ми е по-спокойно.
И при мен така изпука, та едва се прибрах... После и аз така не можех да си вържа обувките... След това над половин-един час седнал и не може да се търпи болката... Та сега се пият хапчета, мажат се мазила

Но рязко бях качил килограмите, което не знаех, че не бива

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
аз за тва не правя , иначе колко клипове съм гледал , ама все нещо куца и по-добре да не си докарвам сериозни контузии
иначе ми се прави за тяга става въпрос
иначе ми се прави за тяга става въпрос
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Страха от контузии е по голям от реалният риск да си докараш такава....това при условие, че се работи с умерени тежести и имаш правилната техника.
Ако пък някой иска да се контузи, може да ги направи и на лег и на клек, стига да не се съобразява със собствените си възможности.
Ако пък някой иска да се контузи, може да ги направи и на лег и на клек, стига да не се съобразява със собствените си възможности.
- vanci88
- ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Само при тяга ли отписахте фитилите или и по принцип ? Ако е и по принцип, много
искам да видя как се опитвате да натоварите гърба на скрипец без фитили
Тренираш здраво предмишница и си ти. Аз така започнах да свиквам само с фитили и предмишница не тренирах грам. В един момент се усетих,че хвата ми куца навсякъде и започнах да намалям употребата им. Сега ги ползвам само на последните серии на тяга 200-220кг от 8 серии. При набиранките има смисъл ако правиш много повторения 20-30 и повече. Освен,че бях загубил хвата преебах и китките и вечно имах болки.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Аве,батки масони....вие сте потенциални пациенти на баща ми (травматолог е) ,като се силите с тия цифри от сорта на 200-220 кила
Какъв е смисълът от това?
Бум бум ,да не ми заобясняваш ся пак за теориите ,че може да ти се наложи да подигнеш трактор,да обърнеш кола или да се сгъваш арматура,на мен не ми се налага и правя тяга с 90 кила МАКСИМУМ
и пак изглеждам добре ,и пак имам достатъчно сила за позьор
аз пък как не прочетох веднъж ,откакто следя тая тема,почетох и назад бая ,ти да се съгласиш с некой ,освен за филиите с мас и сланината ,дето си зарибил няколко човека
остави хората да си дигат с колани ,без колани,с фитили ,с динамит ако щеш ,сички са на ясно че немаш слаба тема,ама извинявай, понекога прекаляваш много!

Какъв е смисълът от това?
Бум бум ,да не ми заобясняваш ся пак за теориите ,че може да ти се наложи да подигнеш трактор,да обърнеш кола или да се сгъваш арматура,на мен не ми се налага и правя тяга с 90 кила МАКСИМУМ

и пак изглеждам добре ,и пак имам достатъчно сила за позьор

аз пък как не прочетох веднъж ,откакто следя тая тема,почетох и назад бая ,ти да се съгласиш с некой ,освен за филиите с мас и сланината ,дето си зарибил няколко човека

остави хората да си дигат с колани ,без колани,с фитили ,с динамит ако щеш ,сички са на ясно че немаш слаба тема,ама извинявай, понекога прекаляваш много!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
vanci88 написа:In_Memoriam написа:Само при тяга ли отписахте фитилите или и по принцип ? Ако е и по принцип, много
искам да видя как се опитвате да натоварите гърба на скрипец без фитили
Тренираш здраво предмишница и си ти. Аз така започнах да свиквам само с фитили и предмишница не тренирах грам. В един момент се усетих,че хвата ми куца навсякъде и започнах да намалям употребата им. Сега ги ползвам само на последните серии на тяга 200-220кг от 8 серии. При набиранките има смисъл ако правиш много повторения 20-30 и повече. Освен,че бях загубил хвата преебах и китките и вечно имах болки.
Имах предвид, че с фитили се изолира гърба. Без фитили усещам зверско натоварване в предмишницата и по-малко в гърба. Иначе за тягата не са необходими освен при големи килограми. С едната ръка в под, и другата в надхват се чувствам добре.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Определено ставам фен на bum_bum, напоследък постовете му са 1:1 с моите разбирания!
Абсолютно съм съгласен с горния пост, защо ти са някакви огромни мускули и сланини и после да не може да пробягаш 400м под 1 мин. или да направиш 20-30 набирания! Изглежда смешно!
Гледам ги как се вързват да правят набирания с фитили и на тягата с някакви смешни тежести пак с фитили, а после ми се смеят аз като правя упражнения за предмишница, питат ме защо правя безсмислени неща, защо ми било това!
Нагледах се и как слагат на 100кг на лежанката и слагат колан/??!!!!!, аз тежа 70кг. и си правя спокойно 10-ка на 100 без да ме натоварва тежеста, представям си да сложа колан хахахаххахаха!
Гледам вчера едно момче на 15г. слага 60кг на клека и си увило коленете с бинтове!!!!!
Нямам думи!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!