Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от sambeto » 29 Окт 2018, 16:15

Ехееее супер изглежда! И ебаси правилната форма има това месо, мойте са като грозни като последната Мис България....

Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Окт 2018, 17:20

Аз по друга рецепта ги соля . 24 часа на морска сол , после ги кисна 6 часа във вода да се махне малко солта че не обичам много солено и ги натискам с нещо тежко за 3 часа да добият правилна форма . Но това е по желание , и да не ги мачкаш пак става както и другите неща могат да варират според вкуса . После докато са още влажни подправките и тънкоста е че се ги слагам на 70 -80 градуса във фурната на духалка за 3 часа . Филенцето се стяга запазва формата и задържа добрия вид . После сушене по класическия начин на въженцето или в хладилника , за 4-5 дена е готово . Рядко се хващам да правя такива филета че не ги трая да се сушат :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Окт 2018, 1:06

Jordana написа:Аз по друга рецепта ги соля . 24 часа на морска сол , после ги кисна 6 часа във вода да се махне малко солта че не обичам много солено и ги натискам с нещо тежко за 3 часа да добият правилна форма . Но това е по желание , и да не ги мачкаш пак става както и другите неща могат да варират според вкуса . После докато са още влажни подправките и тънкоста е че се ги слагам на 70 -80 градуса във фурната на духалка за 3 часа . Филенцето се стяга запазва формата и задържа добрия вид . После сушене по класическия начин на въженцето или в хладилника , за 4-5 дена е готово . Рядко се хващам да правя такива филета че не ги трая да се сушат :mhihi:

Искам го процесът по точки и със снимки

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Окт 2018, 7:51

За мързеливите като мен има оферта от Лидл:
Изображение

Суджук за сушене - връзва се по 9 лева килото.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Окт 2018, 9:53

Ами не е лош вариант с тоя судужук - ако се комбинира със един лидълски STEK зарядно така се удрят два заека с един патрон . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Ное 2018, 20:15

Колеги, тия лидълските наденици наистина не изглеждат зле... Купих две опаковки, малко ги сплескахме и ги закачихме на балкона да съхнат, а жената опече три броя в долапа на печката. Оказа се почти чисто месо - пуснаха много малко мазнина. Даже са ми малко сухи - може би заради говеждото...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Ное 2018, 0:55

Като застудее , ще метна някоя наденица на балкона. Обикновено всяка зима купувам по 10-15 чатала /подкови/ "домашна" наденица от една транжорна и като заветрят ги пека. Като свършат, нови залагам и така. И филе съм сушил и става, но в хладилник нещо не ми допада, а достатъчен студ от бая време не съм уцелвал да го сложа на терасата.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Ное 2018, 4:09

Изображение

Колко му трябва на човек, за да е щастлив :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 03 Ное 2018, 22:43

Borymeckata написа: Оказа се почти чисто месо - пуснаха много малко мазнина...

To може и да е чисто месо, ама въпроса е от какво :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Ное 2018, 8:52

По-добре е да не си задаваме такива въпроси... :mhihi: :mhihi:
Сериозно, още като ученик (1980 - 1985) всяка есен съм ходил на бригада в една консервна (викахме й "вакуумна") фабрика, която работеше основно за износ. Уке Личко знае за какво говоря. Виждал съм каква продукция се караше, как се миеше, как се обработваше и консервираше... Затова ми е чудна тази носталгия по соц-а - как тогава храната била "истинска", а сега ядем само пластмасови боклуци. Поправка - и тогава ядяхме същите боклуци, просто за 30 години химията е напреднала и сега боклуците са по-трайни и ни изглеждат по-вкусни...

Все пак ако трябва да избирам (а се налага...) - бих предпочел "месото" от Лидл пред това от пазара. Лично мнение... :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Ное 2018, 9:05

Е тя нали за износ работила тая соц фабрика , продукцията е отивала в някой лидъл , кауфланд из европата ! :mhihi: Иначе имаше едно "русенско варено " дето си беше чисто месо . Ехххх..а какви жени имаше едно време ... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2018, 13:00

Те шитните почват да се слагат в храната още от 60-те години. В последно време просто в продукта има повече добавки и пълнители, отколкото истинска храна.

Колкото до това какво има в месото- имам един познат, тая година е студент 1-ва година. Младо момче. И много обича да яде печени пиленца.. Е, наскоро ходи на пластична операция да му махнат циците. Че бяха станали по-големи от на майка му.

Ето какво причинява естрадиола в месото. Преди беше запазена марка за културистите. Сега като гледам по морето поне 60% от мъжете я имат без изобщо да предполагат причината поради която му се друсат цицките малко повече. В повечето случаи е по-малко очевидна от това на снимките, щото са по дебели и положението се позамазва.

Изображение Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Ное 2018, 15:49

Borymeckata написа:За мързеливите като мен има оферта от Лидл:
Изображение

Суджук за сушене - връзва се по 9 лева килото.

Взех три "тарелки" и аз :mhihi:
Сплесках ги хубаво и ги сложих да се сушат . Намерих предназначение на стойката за къпане на детето , която вече не се ползва .
Няколко въпроса :
1./ На по-проветриво място ли трябва да се сушат или не?
2./ Колко време да ги оставя да се сушат ? След това е ясно ,че няма да може да ги изядем всичките на един път - как да ги съхранявам ? На опаковката пише във фризер :dunno:

Като са готови ще има снимков мАтрЯл / на фона на bum_bum / с винце , суджук и сланинката на Borymeckata :mhihi: .
Като допълнително инфо - до момента не е мръднала и има същия перфектен вкус :bchug:

Страничен въпрос - аджеба от къде намирате хубаво домашно вино ? Купил съм си дамажданки , но търся с нещо качествено да ги напълня ? :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Ное 2018, 16:00

Ба това момче тре'а да е изяло една птицеферма с пилци, че да му станат така босчиците....добре, че поне е поправимо.
Мой познат получи същото, ама след като заболя от пневмония, и лекари му изписаха и тестостерон за подсилване на организма.

Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Ное 2018, 16:52

Не знам за суджуците - аз очаквах да има някакви указания за сушенето на опаковката... :mhihi: :mhihi:
За сланината - уж сме се разбрали с майстора, обеща първата партида да е за мен. Предвид интереса, поръчал съм му да приготви поне 20 кила, а може и 30. Ще му оставя някой лев отгоре, та може да има символично увеличение от порядъка 30 - 50 стотинки на кг.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата