Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ехееее супер изглежда! И ебаси правилната форма има това месо, мойте са като грозни като последната Мис България....
Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз по друга рецепта ги соля . 24 часа на морска сол , после ги кисна 6 часа във вода да се махне малко солта че не обичам много солено и ги натискам с нещо тежко за 3 часа да добият правилна форма . Но това е по желание , и да не ги мачкаш пак става както и другите неща могат да варират според вкуса . После докато са още влажни подправките и тънкоста е че се ги слагам на 70 -80 градуса във фурната на духалка за 3 часа . Филенцето се стяга запазва формата и задържа добрия вид . После сушене по класическия начин на въженцето или в хладилника , за 4-5 дена е готово . Рядко се хващам да правя такива филета че не ги трая да се сушат 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Аз по друга рецепта ги соля . 24 часа на морска сол , после ги кисна 6 часа във вода да се махне малко солта че не обичам много солено и ги натискам с нещо тежко за 3 часа да добият правилна форма . Но това е по желание , и да не ги мачкаш пак става както и другите неща могат да варират според вкуса . После докато са още влажни подправките и тънкоста е че се ги слагам на 70 -80 градуса във фурната на духалка за 3 часа . Филенцето се стяга запазва формата и задържа добрия вид . После сушене по класическия начин на въженцето или в хладилника , за 4-5 дена е готово . Рядко се хващам да правя такива филета че не ги трая да се сушат
Искам го процесът по точки и със снимки
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
За мързеливите като мен има оферта от Лидл:

Суджук за сушене - връзва се по 9 лева килото.

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ами не е лош вариант с тоя судужук - ако се комбинира със един лидълски STEK зарядно така се удрят два заека с един патрон . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, тия лидълските наденици наистина не изглеждат зле... Купих две опаковки, малко ги сплескахме и ги закачихме на балкона да съхнат, а жената опече три броя в долапа на печката. Оказа се почти чисто месо - пуснаха много малко мазнина. Даже са ми малко сухи - може би заради говеждото...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Като застудее , ще метна някоя наденица на балкона. Обикновено всяка зима купувам по 10-15 чатала /подкови/ "домашна" наденица от една транжорна и като заветрят ги пека. Като свършат, нови залагам и така. И филе съм сушил и става, но в хладилник нещо не ми допада, а достатъчен студ от бая време не съм уцелвал да го сложа на терасата.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа: Оказа се почти чисто месо - пуснаха много малко мазнина...
To може и да е чисто месо, ама въпроса е от какво

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
По-добре е да не си задаваме такива въпроси...
Сериозно, още като ученик (1980 - 1985) всяка есен съм ходил на бригада в една консервна (викахме й "вакуумна") фабрика, която работеше основно за износ. Уке Личко знае за какво говоря. Виждал съм каква продукция се караше, как се миеше, как се обработваше и консервираше... Затова ми е чудна тази носталгия по соц-а - как тогава храната била "истинска", а сега ядем само пластмасови боклуци. Поправка - и тогава ядяхме същите боклуци, просто за 30 години химията е напреднала и сега боклуците са по-трайни и ни изглеждат по-вкусни...
Все пак ако трябва да избирам (а се налага...) - бих предпочел "месото" от Лидл пред това от пазара. Лично мнение...

Сериозно, още като ученик (1980 - 1985) всяка есен съм ходил на бригада в една консервна (викахме й "вакуумна") фабрика, която работеше основно за износ. Уке Личко знае за какво говоря. Виждал съм каква продукция се караше, как се миеше, как се обработваше и консервираше... Затова ми е чудна тази носталгия по соц-а - как тогава храната била "истинска", а сега ядем само пластмасови боклуци. Поправка - и тогава ядяхме същите боклуци, просто за 30 години химията е напреднала и сега боклуците са по-трайни и ни изглеждат по-вкусни...
Все пак ако трябва да избирам (а се налага...) - бих предпочел "месото" от Лидл пред това от пазара. Лично мнение...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Е тя нали за износ работила тая соц фабрика , продукцията е отивала в някой лидъл , кауфланд из европата !
Иначе имаше едно "русенско варено " дето си беше чисто месо . Ехххх..а какви жени имаше едно време ... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те шитните почват да се слагат в храната още от 60-те години. В последно време просто в продукта има повече добавки и пълнители, отколкото истинска храна.
Колкото до това какво има в месото- имам един познат, тая година е студент 1-ва година. Младо момче. И много обича да яде печени пиленца.. Е, наскоро ходи на пластична операция да му махнат циците. Че бяха станали по-големи от на майка му.
Ето какво причинява естрадиола в месото. Преди беше запазена марка за културистите. Сега като гледам по морето поне 60% от мъжете я имат без изобщо да предполагат причината поради която му се друсат цицките малко повече. В повечето случаи е по-малко очевидна от това на снимките, щото са по дебели и положението се позамазва.

Колкото до това какво има в месото- имам един познат, тая година е студент 1-ва година. Младо момче. И много обича да яде печени пиленца.. Е, наскоро ходи на пластична операция да му махнат циците. Че бяха станали по-големи от на майка му.
Ето какво причинява естрадиола в месото. Преди беше запазена марка за културистите. Сега като гледам по морето поне 60% от мъжете я имат без изобщо да предполагат причината поради която му се друсат цицките малко повече. В повечето случаи е по-малко очевидна от това на снимките, щото са по дебели и положението се позамазва.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Borymeckata написа:За мързеливите като мен има оферта от Лидл:
Взех три "тарелки" и аз

Сплесках ги хубаво и ги сложих да се сушат . Намерих предназначение на стойката за къпане на детето , която вече не се ползва .
Няколко въпроса :
1./ На по-проветриво място ли трябва да се сушат или не?
2./ Колко време да ги оставя да се сушат ? След това е ясно ,че няма да може да ги изядем всичките на един път - как да ги съхранявам ? На опаковката пише във фризер

Като са готови ще има снимков мАтрЯл / на фона на bum_bum / с винце , суджук и сланинката на Borymeckata

Като допълнително инфо - до момента не е мръднала и има същия перфектен вкус

Страничен въпрос - аджеба от къде намирате хубаво домашно вино ? Купил съм си дамажданки , но търся с нещо качествено да ги напълня ?

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ба това момче тре'а да е изяло една птицеферма с пилци, че да му станат така босчиците....добре, че поне е поправимо.
Мой познат получи същото, ама след като заболя от пневмония, и лекари му изписаха и тестостерон за подсилване на организма.
Мой познат получи същото, ама след като заболя от пневмония, и лекари му изписаха и тестостерон за подсилване на организма.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не знам за суджуците - аз очаквах да има някакви указания за сушенето на опаковката...
За сланината - уж сме се разбрали с майстора, обеща първата партида да е за мен. Предвид интереса, поръчал съм му да приготви поне 20 кила, а може и 30. Ще му оставя някой лев отгоре, та може да има символично увеличение от порядъка 30 - 50 стотинки на кг.

За сланината - уж сме се разбрали с майстора, обеща първата партида да е за мен. Предвид интереса, поръчал съм му да приготви поне 20 кила, а може и 30. Ще му оставя някой лев отгоре, та може да има символично увеличение от порядъка 30 - 50 стотинки на кг.