Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Не съм сигурен, дали те разбирам правилно, но параноя и нежелание да ми влизат в личното пространство, са различни неща! Иначе варианта с 'ръчно' активиране на ъпдейтите е чудесен
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Наистина не се заяждам, но отдавна на всички със смартфон и социални мрежи(дори и само от десктоп) са ни навлезли в личното пространство и ни могат да “знаят” какво мислим преди да сме го помислили.
Не твърдя че това е нещо непременно хубаво за нас, но е факт.
Не твърдя че това е нещо непременно хубаво за нас, но е факт.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jorixa написа:Exclusive89 написа:https://www.dnevnik.bg/skorost/avtomobilna_industriia/2023/09/20/4530503_vseki_peti_kupen_nov_avtomobil_v_es_prez_avgust_e_bil/Всеки пети купен нов автомобил в ЕС през август е бил електрически
Е тва не е толко впечатляващо
Колко би те впечатлило ?

Щото 20% при сегашните все още компромисни електромобили и мрежа за зареждане според мен си е доста впечатляващо ...
Само виж анкетата - 46% биха си взели електричка ... в БМВ форума, дето сме некви разбиратели и манЯци ... смятай тия дето им е все тая кво карат колко ще им е през шпека какво точно карат.
Ако върнем лентата назад преди 10г. когато всички казваха НЕ СТАВА, днес казват МОЖЕ, след 10г темата няма да е "Имат ли бъдеще електрическите автомобили?" а има ли бъдеще ДВГ-то ... колкото и да ми е тъжно честно казано ...
Даже се чудя дали да не пусна една тема "Имат ли бъдеще ДВГ автомобилите?"

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
K_Ilkov написа:Само виж анкетата - 46% биха си взели електричка ... в БМВ форума, дето сме некви разбиратели и манЯци
Аз съм сигурен че повечето хора които не се интересуват от електрички, демек масата във форума, вобще дори не са я отваряли тая тема, камо ли да гласуват

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Прав си за камбанарията
Показателно за това колко зле е ориентирана твоята е това в червено
- 03.2023
Да кажем, че е било адекватно някъде преди 6-7 години

Jorixa написа:b_u_b_o написа:Аз го писах и по-назад в темата, повече от половината ми познати които си купиха "градски" електрички за 2ра кола в последствие си смениха и основната кола с електричка с по-голям рейндж.
Е ти колко познати с електрични имаш, че чак па и с по две, че чак па статистики вадиш? Ебаси, аз съм виждал общо има-няма 100 електрички в цяла София, тука в тая тема се оказа че ги познавате всички.
Показателно за това колко зле е ориентирана твоята е това в червено

Да кажем, че е било адекватно някъде преди 6-7 години

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Точно такъв е и моя случай. Купих си първоначално нисан лийф2 като смятах да ми е за градска кола и от време на време до Пловдив. Викам ще си карам БМВто за на дълъг път. След половин година си купих теслата и БМВто го продадох два месеца по късно. В момента не се и замислям за кола с ДВГ 
ПС: в момента нисана си го ползвам за градска кола, теслата за дълъг път

ПС: в момента нисана си го ползвам за градска кола, теслата за дълъг път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
В тази тема, явно е излишно да се говори за връщане на километри, но стареенето на батерията (май му викат (SOH)) и нейните проценти ще са хит сред джамбазите 

- adovet
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:В тази тема, явно е излишно да се говори за връщане на километри, но стареенето на батерията (май му викат (SOH)) и нейните проценти ще са хит сред джамбазите
Гледах една обява дето я разискваха в една тема за покупка на електричка: става въпрос за нисан лийф първо поколение и там показва с едни индикации на таблото колко е SOH на батерията. Джамбазите бяха свалили таблото и бяха сложили лепенки. При по новите вече е доста трудно да се манипулират данните
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
K_Ilkov написа: в БМВ форума, дето сме некви разбиратели и манЯци... смятай тия дето им е все тая кво карат колко ще им е през шпека какво точно карат.
Те манЯците си купуват М-ки, докато не са станали ЕЛ и си пазят Е30-ската все пак....

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това е грешен подход на автоджамбазите , защо изобщо трябва да се манипулира пробега н EV ..нали изкарват по 500 000 км без подръжка и на 1 милион пробег са като нови ?
Логично е ако е на 300 000 да и навъртят километраж например да е стане 500 000 щото това е показва че е читава кола без проблеми в разцвета на батерията , само зареждаш и караш . А такава дето я продават на 100 000 явно нещо не е в ред .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
немо написа:K_Ilkov написа: в БМВ форума, дето сме некви разбиратели и манЯци... смятай тия дето им е все тая кво карат колко ще им е през шпека какво точно карат.
Те манЯците си купуват М-ки, докато не са станали ЕЛ и си пазят Е30-ската все пак....
Сигурно, щом казваш, нямам представа

То и хора дето са имали електричка при създаването на темата сигурно има ама все тая

Последна промяна K_Ilkov на 21 Сеп 2023, 16:14, променена общо 1 път

...
- adovet
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Това е грешен подход на автоджамбазите , защо изобщо трябва да се манипулира пробега н EV ..нали изкарват по 500 000 км без подръжка и на 1 милион пробег са като нови ?Логично е ако е на 300 000 да и навъртят километраж например да е стане 500 000 щото това е показва че е читава кола без проблеми в разцвета на батерията , само зареждаш и караш . А такава дето я продават на 100 000 явно нещо не е в ред ..
Не пробега а SOHa
аз последните 20-25 години като ежеднвеки съм карал само м и амг коли и джипове. последните 5 години карам само електрички и нямам и намерение да си купувам повече двг освен ако не е някакъв бесен хибрид или пистова кола да изпадне
и така. хем ужким разбирам от коли...
за личното пространство- аз нямам проблем с това да ми се знаят спатиите- а щом аз нямам - 99.999% от хората не би трябвало да имат също. ако си мислите, че сте важни за някого еле пък ако сте никой - имате прекалено високо мнение за себе си.
теслата може да е постоянно свързана, а може само да я закачиш на домашния вифи и да е свързана само като си в къщи. гледал съм я моята - на мобилна връзка предава/ приема много малко (предполагам свързано с натовареноста на трафика), но като е закачена на вифи-то обменя по 0.2 - 1гб на ден... какво си говори- не знам и не ме интересува.
за личното пространство- аз нямам проблем с това да ми се знаят спатиите- а щом аз нямам - 99.999% от хората не би трябвало да имат също. ако си мислите, че сте важни за някого еле пък ако сте никой - имате прекалено високо мнение за себе си.
теслата може да е постоянно свързана, а може само да я закачиш на домашния вифи и да е свързана само като си в къщи. гледал съм я моята - на мобилна връзка предава/ приема много малко (предполагам свързано с натовареноста на трафика), но като е закачена на вифи-то обменя по 0.2 - 1гб на ден... какво си говори- не знам и не ме интересува.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:аз последните 20-25 години като ежеднвеки съм карал само м и амг коли и джипове. последните 5 години карам само електрички и нямам и намерение да си купувам повече двг освен ако не е някакъв бесен хибрид или пистова кола да изпадне
Имай предвид и че за тия 25 години ....си остарял

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Той тайкана остаря , да не говорим за двата спарка .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !