Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: Криптовалути

Мнение от ///M Power » 13 Яну 2023, 22:57

b_u_b_o написа:И тука се пишат същите глупости които се говорят по телевизора общо взето :mhihi: За какво ги гонят в щатите, за какво ги тарашат тука и какво се приказва от маумните ни медии са 3 тотално различни неща. В щатите ги гонят щото нямат банков лиценз пък услугите им били банкови, прокурорката говори за пране на пари и терористи, пък по телевизора само пирамиди и фараони. Лошото е, че средния зрител е достатъчно необразован за да се връзва на всичко което му кажат.

Все тая колега за какво ги гонят, натъпили са някъде говното и се размирисало. Или си мислиш, че не са играли далаверители?
пс: Тук се заговорихме с познати и споменаха, че са карали служители на компанията да трият, каквото имат, да не се окаже че си кошарят както трябва.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Яну 2023, 0:26

Как ще е все тая за какво ги гонят. Аз съм убеден, че има за какво да ги гепят Нексо, щото само като видиш собствениците е ясно, че не са читави хора и имат със сигурност мръсни ризи. Тва обаче не значи, че всеки кретен може да се упражнява в плямпане на глупости в теми които нищо не разбира. Тука включвам всеки изказал се от прокуратурата, данс, всички журналя и кой ли още не който ни показаха по телевизора, както и всеки който повтаря мисловните пръдни чути от някоя "медия". Ядосвам се, защото нивото е изключително ниско и хората лесно вярват в глупости, и не разбирам как се приказват очевидни простотии от хора с претенции.

ПП Ще се окаже, че е и работата с терориста е "не били компютри, а компоти" :mhihi:
https://www.facebook.com/groups/sofiacr ... 733214773/

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Яну 2023, 2:12

Спите ли бе? Докоснахме 20. Мен като новобранец ме удари фомото и напазарувах известно количество, че и Етер. Просто мислих, мислих и...точно фомо. След като една седмица се чудих на нива от под 17 и си виках дъното е минато, но мечите гласове ми влияеха много и не взех, сега си рекох, че цената ако иде нагоре ще изгубя много повече, отколкото ако иде надолу. Кофти работа са тия покупки. Нагледно видях защо всеки знае, че ДЦА редовно ти дава някаква относителна сигурност или поне ти минимизира грешките. За другият беър маркет ще знам. :ahah: То и сега го знаех, цяла година си го повтарях и накрая направих друго. Както казвам много пъти оная корейска поговорка - да видиш едно нещо сто пъти не е като да го изживееш веднъж. Най-тъпото при мен е, че се заричах как дъното ще е ноември поне два месеца преди това и като видя фитила ноември ще вкарам основното тогава, а не го направих. Не го направих въпреки убежденията си и сигналната лампа, че за да падне цената до близо 15200 трябваше да фалира голяма борса като FTX и дори това не може да събори чак толкова много цената.
Ами желая и аз успех на тия, които чакат 12к, аз чаках 14 на фона на масовото 12, но както се оказа и при беъра когато всички чакаха 100, а аз 86...си останах с чакането.
И някой да не си помисли, че съм се нашил 100%, някъде с 60%, 40% остават за застраховка при катаклизъм. До лятото, тогава ще вкарам още нещо за застраховка и ще чакам края на годината за спад при коня, ако не дойде ще се вземат тогава някакви алтове. А спад ще има със сигурност по някое време де.

Сега вероятно цената ще падне и ще се окаже, че тая помпа е била класическа заради ниските данни за инфлацията и очакванията феда да намаля увеличаването на лихвите до 0.25 и аз като шаран съм лапнал куката. :mhihi: Но...какво да правиш, жертва на фомото. Както писах тия дни, алтовете са нереално високи и трябва да падат. Като се замисля многото мислене ме спряха да купя на 15400, после на 17000 също. Като си решил шиеш и чакаш, другото е за китовете май, поне за моите способности не го виждам как да стане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 14 Яну 2023, 9:55

Помниш ли като ти казах, че просто искаш вече да си купил, за да ти се махне като проблем от главата? Точно това си направил. Викай му фомо, стрес или както искаш, дошло ти е в повече емоционално и си дръпнал спусъка, сега ти е мирно и се оправдаваш за "лошата" (в твоите очи) покупка пред нас и пред себе си :lol: Не ти го казвам с лошо, и аз съм ги усещал тия неща и съм го правил. Следващата "клопка" в пътя ти е да се опиташ да продадеш сега купеното в профит и да купиш утре с повече, на по-ниско.
Не знам как купуваш, но аз преди купувах само на спот през мобилното приложение и беше едно дебнене до секундата по цял ден, чартове и ала-бала. Яд ме е било, че съм изпуснал цена, 'щото при нас е било 2 през нощта в делничен ден, примерно. И нарочно отказвах да ползвам ордъри, защото при дроп в реално време можеш да застреляш по-добра цена с целия стак за покупки, а не през 50 долара надолу и накрая да имаш някакъв не лош аверидж. Все още мисля, че е така, просто не живея щастливо по тоя начин :lol: Слагай си ордърите и приеми, че повече от половината ти ордъри няма да се запълнят, а стоят там ако евентуално нещо странно се случи.

Иначе за тая помпа така и не намерих читаво обяснение, ама шортс скуийз + нуждата от релийф рали, сложи и малко фомо, че не е имало пъмп от доста месеци и ето го резултата. За мен няма особен смисъл, тъй като икономиката въобще не е подготвена за нов бул рън, хората не са проимали изведнъж свободни пари да сложат във високо рисков актив, не се тръби по медиите колко народ са извадили милиони от биткойн или разни маркетинг чудеса тип стейпълс център... за мен това няма как да издържи в ъптренд или да запази сегашните нива и много скоро пак ще закотвим на 16к, за надолу - не знам.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Яну 2023, 10:34

Ами...не слагам ордъри. :banghead: Вероятно обаче няма и да сложа, аз съм много корава глава по принцип. Тоя път обаче от много мислене и чакане така се наредих защото хем не взех много на 16 и нещо, хем сега взех на близо 20 и тия 21 които се въртят в момента хич не ги виждам като нещо издръжливо. От друга страна исках някакво количество, което да имам и си викам, че ако ги махна сега ако иде на 22 както ти казваш...знам ли, може пък и тоя път дъното да е различно и както нямаше връх като връх, да няма и дъно като дъно. Гледайки назад графиката, все си е вървяло настрани от ноември до края на март през беъра на четири годишните цикъли. Може просто да са изкупили койните и малко заради инфлацийката да направиха помпата докато никой не очаква рали и да си върви така настрани сега докато си иска и всеки да продължава да си чака дроп. Във всеки случаи мислите ми вече са хаотични и вървят във всякакви посоки.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Яну 2023, 11:00

Офффффф, продадох всичко купено от снощи, а не беше никак малко. Не го махнах заради "печалбата", а защото мисля, че няма да е устойчива тая цена. Ще се спукам от яд ако не дропне в следващия месец, но....
Една анкета от снощи и видео се появи на Ванката за първи сигнал за обръщане на тренда...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Яну 2023, 14:18

Top Gun Maverick написа:Офффффф, продадох всичко купено от снощи

Не те слуша главата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Яну 2023, 18:17

Като цяло не виждам нещо да се е променило, макрото все още е беъриш, въпреки че има светлина в тунела скоро да се промени. Но под скоро разбирам средата на годината или след това. Както казах преди седмица и Стийн ми се смя, очаквам зелен годишен кендъл, НО не мисля че ще е без никаква опашка надолу. Което значи, че поне ще тестваме старото дъно ако не и ново да направим. Обаче ще е за кратко, според мен буквално за часове. Затова аз лично съм си наслагал ордери надолу и продължавам да добавям. Разбира се не спирам и DCA-то, защото няма как да съм сигурен какво ще стане.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Яну 2023, 20:48

Последна промяна c04 на 14 Яну 2023, 23:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 14 Яну 2023, 23:17

b_u_b_o написа:Както казах преди седмица и Стийн ми се смя, очаквам зелен годишен кендъл, НО не мисля че ще е без никаква опашка надолу.

Тука вече ви стана навик да си измисляте яко нещо? Изобщо не коментирах предсказанието. Ходи прочети пак и не си нагласяй поне. Стийн тва стийн онова, казах го тогава и го казвам сега... спориш с пазара, не с мен.

steeN написа:То това е хубавото, че аз каквото и да кажа нищо няма да променя в това как ще остарее тва. Не се бориш срещу мен, а срещу пазара... и той не отговаря на молби и желания. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Яну 2023, 23:47

Изтърва влакчето и почна да подскачаш като ученичка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Яну 2023, 23:52

In_Memoriam написа:Изтърва влакчето и почна да подскачаш като ученичка :mhihi:
Ново предсказание виждам аз, че някакъв влак заминал понеже е да кажем $21К :mhihi: и импотентни опити да се заяждате.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Яну 2023, 18:25

Купих пак. :mhihi:
Ебал съм го, прекалено много му мислих и от мислене си изтървах дъното, което чаках ноември. После ще се аргументирам, отивам към Леджъра за да няма вече идващи на акъла ми безумни идеи. :mhihi: Заради "изтърваното" дъно вкарах малко повече в Етер, 70/30 в полза на Биткойн разбира се с днешната покупка, общо май стават 75/25 или 80/20.
Все ми е тая вече какво ще става с цената, ще се видим в края на 2025-та живот и здраве. Ходъл и после ще ви разсъждавам на който му се четат простотиите ми. :ahah:

Така, приключих с мятането на флашката, забравям ги тия койни. Общият процент сега го сметнах е около 76/24 в полза на Биткойн. Мислих, мислих и взех това решение. Съзнавам, че цената може да иде пак на 16, но...разгледах ситуациите ако иде на 25 и иде на 16. Ами първата не ми е опция, не вкарвам пари от закуски и след като всички бтц индикатори ми сочат, че дъното отдавна мина, а аз вярвам в бтц, няма какво да му мисля вече. Настроението навсякъде е, че тоя пъмп няма да е устойчив, което може да значи точно обратното и всички да се излъжем. Аз мисля, че ще слезе цената, но купувам обратно на логиката ми. :mhihi: И то просто защото сценарий 25 би ми било много по-неприятен ако не съм купил, отколкото сценарий 16. Това е истината и трябваше на 17500 да го помисля по този начин. Но като за първи Беър маркет ако се окаже, че 15 и малко е било дъното, мисля ще е повече от добре отиграно. Още повече, че аз не разполагах с парите когато трябваше и не чаках спокойно. Живот и здраве ако продам нещо по време на була, ще съм подготвен по-отрано.
Сега ако цената иде нагоре мисля плавно до лятото може да се удвои и после да коригира до 20-25 пак, знам ли, може и до 15 ако нещо стане друго.
Сега като се замисля дъното реално беше лятото и цената си се вдигна до 20 преди да дропне пак ноември, а за тая цел беше нужно да гръмне нещо като фтх. Сега не мисля, че ще има повече катаклизми. Първи февруари феда казва 0.25 и другия месец почват да върти опашка, че видиш ли, ами май овладяхме инфлацията и сега е добре да вдигнем тавана на дълга, иначе рискуваме бла-бла. Разбира се имам странното усещане, че САЩ ще натиснат тая война да спре ако включат принтера за да го оправдаят и с това, че...трябва да реанимират Украйна. :mhihi: Варианти много, тези вижда мозъка ми в опит да търси вече положителни новини на база позицията ми на пазара. А като преживея тоя Булмаркет и дойде следващия Беър ще ми е абсолютно все тая какво става с цената както в момента им е през оная работа на всички купували 2016-2017-2018-2019, за преди това да не говоря. :mhihi: А тези дни общувах с достатъчно такива и е далеч по-полезно от това да слушаш мечките, които дращят навсякъде или още по-зле - ноукойнърите, които са в меча кожа.

Следващият ми ход ще е лятото надявам се да взема още малко Тетер и да чакам дроп в който да взема бтц и етер или ако има катастрофален дроп за алткойните. Тях мисля ноември да ги преглеждам по-сериозно, макар правилния момент да е догодина преди халвинга за да съм сигурен, кои ще оцелеят, макар да не се знае какъв връх ще направят. Задължителните ми ще са в тоя ред - Кардано понеже е дърт проект и много народ работят върху него, Солана понеже с тоя хайп миналия бул много народ се набълбукаха и държат все още, Полигон, понеже направиха силен бул и очаквам да не умрат, Полкадот заради grkv :mhihi: (не се шегувам, все ми е тая какъв е проекта, но убежденията му са много силни) Доге и Шиба с още по-малко от другите просто защото има малоумно силен хайп около тях заради мАск, Авеланж понеже има общо с БТЦ и Етер като идея, Монеро заради тъмната мрежа най-вече, един вид го виждам като алткойн, който има приложение макар движението му да съм 99% сигурен, че ще е слабо, Лайткойн колкото да се брои, че съм го взел, абсолютно нищо не очаквам от него, както и от следващия Рипъл и накрая...Трон. Последният е ясно защо за който е в крипто, чудеса със сигурност няма да направи, но с това си широко приложение не мисля, че има шанс скоро да умре. Със сигурност пропускам много неща, но да не ви отегчавам повече.

grkv беше прав за това, че просто искам да взема решение и да не се занимавам. Писна ми да гледа графики, видеа, само объркват. Другият беър дца от лятото на 2026 до ноември, там декември и януари малко повече и това е то. Единствената сигурна стратегия в най-рисковия актив крипто е тази. Ако някой надиграе пазара по друг начин е на чист късмет. Чудех се защо всеки, който е отдавна в крипто ми казваше дца, ноукойнърите се смееха и подиграваха, но явно имаше защо. Не го проумях по-рано пак дотам, че да го доведа до край с действия, но все пак взех на 16 и малко два пъти не малко количество, което продадох, но все пак с някаква печалба и май мога да броя, че съм взел на 20.
Успех на всички, които чакат 12-10-8 и т.н.
Успех на всички, които ще купуват още следващите месеци без значение каква е цената.

П.п: Не видях за колко точно летят по мрежата моите 0.1 Биткойна и 0.1 Етера, но май първите летят към флашката за 10-на минути(някой път по-малко) вторите за няма и 5. Там някъде е разликата. Биткойн за собственост е всичко друго, но не и бавен!!!

П.п 2: Ебах му таковата, как ми олекна ако знаете...не мисля ще друсне ли Тетера, не мисля ще ми крашне ли борсата, не мисля каква ще е цената утре...ебати кефа, честно. :ahah:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 15 Яну 2023, 21:27

Ти си скъси живота с 10 години сигурно от толкова размисли и страсти покрай тоя кон :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Яну 2023, 8:34

Всеки плаща някаква цена за действията и бездействията си. Но по-спокоен не съм бил откакто цената от 40 взе да пада към 20 и осъзнах, че няма да има нов връх в цикъла.
Тая сутрин ми попадна това:
https://youtu.be/EuTV9aMMxOk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата