Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Криптовалути
TNT написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/parvo-pred-btv-pozicijata-na-nekso-za-rezsledvaneto-na-prokuraturata.html?fbclid=IwAR23uc0iFOPmXBM1bGN-XBbUkzROEPzkgp-tS-wxHe57yE6abObmn81hJWA
Ето отговор от Нексо.
На мен все повече ми прилича, че някой на някой не е платил. Една показна акция, пирамида било, терористи, не знам си кво. Накрая ще се окаже, че от 10 обвинения са виновни за 1-2 и държавата пак ще бъде осъдена.
П.П. Щом и СлавитУ клип по въпроса направи, още повече ми миришеhttps://www.youtube.com/watch?v=z1igBymIIqc
Има заповед от някаква Германска институция /не запоминх каква беше/, координирано с интерпол и още нещо международно. Наще тука според мен само изпълняват. Интересното че искочиха доста интересни лица свързани с тази компания.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И тука се пишат същите глупости които се говорят по телевизора общо взето
За какво ги гонят в щатите, за какво ги тарашат тука и какво се приказва от маумните ни медии са 3 тотално различни неща. В щатите ги гонят щото нямат банков лиценз пък услугите им били банкови, прокурорката говори за пране на пари и терористи, пък по телевизора само пирамиди и фараони. Лошото е, че средния зрител е достатъчно необразован за да се връзва на всичко което му кажат.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
TNT написа:Сега ще видим. Аз съм сигурен, че някои от нещата са вярниНо силно ме съмнява да е всичко. И още повече започва да ме съмнява след като нашите политици наскочиха всичките. Всичките станаха експерти по криптовалути, биткойни, миткойни, пирамиди и фараони. А онези 200 000+++ биткойна още не знаят къде са
Със сигурност и ръководството на компанията е със съмнителни връзки и контакти в българската политика.
Убеден съм, че няма да е вярна всичката помия, която излизват, просто сега някакви яхват вълната. Ти сам казваш, че политиците подскачат, кога ако не сега?

Прали пари на ПП

Иначе да, аз също не съм убеден за какво точно ги гонят в САЩ, ако е това с банковия лиценз ок, ама аз реално даже и не разбрах платформа ли са тия или просто банка, понеже нашите идиоти го обясняват 20 пъти и по двата начина.

Накрая може и нищо да не докажат, ама нямаше да е лошо да вдигнат някакъв голям шум, та да крашне цената, а то на Биткойн тотално не му пука за Нексо, сякаш не съществуват.

Асен Василев нали го чухте какво мислеше за Биткойна като го питаха преди да стане вовластващ? Ами аз забравих думите, ама нищо хубаво не каза, някакво несериозно се отнесе към него даже. За мен демонстрира непознаване, ама сега всичките ще станат експерти.

П.п: Тия 200000 Биткойна нали се оказа, че никога не са ги докопвали нашите власти?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Че те реално не съществуват на крипто картата. Кака ти Сийка вчера говори за 94 милиарда оборот за 5 години и се подсмихва. Байнанс имат 20 милиарда оборот ВЧЕРА. Който е завършил 2ри клас би трябвало да му е ясно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
А след като криптото не е пари, дали им трябва лиценз за банка или за заложна къща ?
Регулациите навсякъде са доста мътни и всичките криптоборси плуват в мътни води. "Нямате лиценз", "а как да си изкараме?" - "и ние не знаем" е работата. Този проблем е ясен. Много пари въртите в нещо, дето не е регулирано. А това с терористи, пирамиди и фараони - засега няма никаква информация.
Според мен от момента, в който стана законно разплащателно средство, биткойн трябва да се третира като чужда валута. Останалите криптовалути, токени, шиткойни и т.н. да се оправят.

Според мен от момента, в който стана законно разплащателно средство, биткойн трябва да се третира като чужда валута. Останалите криптовалути, токени, шиткойни и т.н. да се оправят.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами трябва, Бразилия ще е първата сериозна страна, та не знам за нейната хартиена валута ще налагат ли данъци както при Биткойн? Това не е въпрос де. Просто е несправедливо, но ние и без това не бързаме, излизаш в Тетер, купуваш малко на по-ниско я другия беър и си ти. А хората с Тетера в БГ са супер сериозни, миналия ден даже жена ми с детето пращах, че имах работа, въобще за миг не може да ми мине през акъла за нещо нередно. Купуват и продават колкото решиш. Излизаш в Тетер като искаш хартийки и на деня ти дават хартийки за Тетера.
Да забравят за данъци.
Да забравят за данъци.

- TNT
- младши ентусиаст
-
А бе при една ревизия... ще светнеш като коледна елха
Ако се възприеме като чужда валута (което в момента на практика е), доста хора биха били по-смели в закупуването и адопцията. А счетоводно за фирмите ще стане доста лесно. Дали няма да влезнат бързо плащания навсякъде ?
https://karamanev.me/sreshti/blagovest- ... tFFpElFRNg
Едно интервю с Благовест Белев. Аз лично много му уважавам мнението.

https://karamanev.me/sreshti/blagovest- ... tFFpElFRNg
Едно интервю с Благовест Белев. Аз лично много му уважавам мнението.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Top Gun Maverick написа:Купуват и продават колкото решиш.
Няма ли около теб някъде такъв биткомат или каквото е там? Отиваш с кеша в ръка, вкарваш, даваш адрес и ти праща каквото и колко си искаш. Тея хора от които купуваш ако вземе някой по някаква линия да ги подгони после може и тебе да искат да те гледат под лупа. Поне аз такова притеснение бих имал.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Чак за Тетери не мисля, че в обозримо бъдеще някой може да гони някой законово. Стейбълкойн, който е криптовалута. Върви докажи законово, че си вземал кеш за него. Плюс това аз скоро не мисля да разкешвам, а само вкарам. Ако дойде това време един ден, вероятно ще има адопция в бая държави за 0 данъци.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тия и те са се насрали като кака Ружа, де идваше с яхтата и само дето не мяташе пачки от нея
Ама като чета, Nexo приключи на 100%
https://dnes.dir.bg/temida/povdignati-sa-obvineniya-na-chetirima-po-sluchaya-nekso

Ама като чета, Nexo приключи на 100%

https://dnes.dir.bg/temida/povdignati-sa-obvineniya-na-chetirima-po-sluchaya-nekso
Привлечени са като обвинени четири лица по случая "Нексо". Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел да върши съгласувани в страната и в чужбина престъпления - пране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз. Предвидените наказания по тези обвинения са за са над 3 години затвор, заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг.
Имената на обвинените не бяха посочени.
На всички тях е наложена забрана за напускане на страна.
Според разследващите единият от обвиняемите е ръководил престъпната група, другите са привлечени към отговорност като участници в нея.
Групата е започнала дейността си в началото на 2018 година и я е развивала на територията на България, Великобритания, Северна Ирландия, Швейцария и Кайманови острови.
На двама от обвиняемите е наложена мярка "парична гаранция" - съответно по 1 и 2 млн. лв. Другите двама се издирват. Няма официални данни те да са напускали страната.
При акцията вчера са иззети огромен брой магнитни носители на информация, които в момента са обект на оглед. Претърсени са 17 обекта - офиси и жилищни домове.
Разпитани са 20 души. Някои от тях - анонимно.
"Някои от свидетелите са изразили притеснение за своята сигурност и ще бъдат включени в Програмата за защита на свидетели", добави Сарафов.
Установено е, че част от транзакциите са били насочвани към Мохамед Махмуд Айеш, сочен от Израел за терорист към палестинска терористична групировка, каза Светослав Василев, началник на отдел "Киберпрестъпления" в НСлС.
Назначени на четиримата са данъчни ревизии, както и на свързаните с тях физически и юридически лица. Задействани са НАП и КП КОНПИ.
"Има данни, че тези лица разполагат с изключително големи финансови възможности. Имат скъпи имоти в Дубай, Карибските острови, Бахамите и притежават яхти. В един от претърсените домове са намерени и иззети 35 картини на скъпи художници като Салвадор Дали, Пикасо и Матис, които ще бъдат предадени на Националната художествена галерия", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Е те, че имат кинти - имат. Нали миналата година сравняваха някакви данни от регистъра и излезе, че са същите хора, които са зад Кредисимо и ХелпКарма. По спомен, де.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В края на всеки икономически цикъл, сложността и големината на финансовите измами нараства експоненциялно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ти кажи ще пада ли коня, че тия дни рипа нагоре, стига с тия общи приказки.