Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Политическа.

Мнение от bum_bum » 10 Дек 2014, 11:51

Добре де, като не му стигат 2.70 защо работи там?

Значи дядо ми като получи инсулт и го закарахме в Бърза помощ лекарката каза, че имал паркинсон и да си ходи. Аз не съм лекар и не ги разбирам ама паркинсон за няколко часа ли се получава? Или за 2.70 не им се занимава със старци?

Баща ми като го лекуваха една година от туберкулоза и накрая се оказа рак пак ли щото са им ниски заплатите не успяха да поставят една година диагноза, докато не стана прекалено късно?

С баба ми случая дори не ми се коментира..

Не искам да защитавам циганите ама утре едно дете ако се разболее те няма да пратят линейка, щото някой ошамарил лекарите в гетото. Това дете каква точно вина има?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 10 Дек 2014, 11:56

На същата основа мислене и полицая взима подкупи /иска дори,което е по-лошо/,и чиновника в общината ми иска рушвет,и проверяващите данъчни и те си искат,и учителите и те под формата на частни уроци си искат и си правят кръг от обвързани ученици,и преподавателите в университетите и те си искат да си купите точно техния учебник и да скъсате страница от него за еди-кой си тест за да имаш гарантирано тройка поне........Всичко това защото според всички тези професията им е много ниско заплатена.
А когато на фона на всички професии и твоята не прави изключение да е ниско платена как се нарича това????Просто държава с по-нисък стандарт на живот.
''Ти знаеш ли колко е тежко при нас да се работи.........'' е само едно лицемерно извинение за корупцията и алчността във всеки един отрасъл и сфера в България.Ние имаме огромни проблеми с морала и възпитанието си,с трудовата дисциплина и надничането в канчето на другия и едва тогава със заплащането.Щот заплащането утре,вдруги ден,след 5 години ще го оправят,но Дориан Грей у всеки един у нас трудно ще се ампутира.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2014, 12:09

bum_bum написа:Добре де, като не му стигат 2.70 защо работи там?

Еми то за това след още 15-20 години изобщо няма да имаме доктори, а не такива или онакива ...

И аз съм чакал 2 часа линейка с майка ми ...
2 часа до Лъвов мост - знаете къде е на Сточна гара Бърза помощ ...
След, което като дойде линейката щеше да се разпадне докато стигне до Първа градска ...

bum_bum написа:Не искам да защитавам циганите ама утре едно дете ако се разболее те няма да пратят линейка, щото някой ошамарил лекарите в гетото. Това дете каква точно вина има?

А доктора си е виновен и да си го шамарят боядисаните ...
Те са си балъци докторите по принцип що да не ги бием тук-таме за респект е така ...

jorsenbmw написа:Просто държава с по-нисък стандарт на живот.

:nono:

За България ли говориш?
Щото хич не сме с нисък стандарт ако се съди по доста неща.

Просто парите са в наще и да го духат бедните ...
Тва е все едно да кажеш, че Русия е с нисък стандарт ...
Едни са гепили кранчетата, там и буквално, и останалите са на прага на мизерията ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Дек 2014, 12:12

Значи ако заплатата е 10к евра в спешната помощ , няма да ги бият ? Да ,ама не .Тогава ще ги бият още повече ,един път заради това дето ги бият сега -втори път заради това че вземат големи заплати .
Теорията че получаваш 500лв и работиш като за 500лв а като получаваш 1000лв ще работиш като за 1000 е напълно сбъркана и неработеща .И в двата случая работиш едно и също само дето в първия случай си мислиш че си прецакан с разликата до 1000лв а във втория си мислиш че си прецакан с разликата до 1500лв :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Дек 2014, 12:15

bum_bum написа:Не искам да защитавам циганите ама утре едно дете ако се разболее те няма да пратят линейка, щото някой ошамарил лекарите в гетото. Това дете каква точно вина има?

Детето като се разболее трябва да отиде в болница с родителите си и да си платят прегледа, ако нямат осигуровки. А не за една температура да викат спешна помощ, понеже е безплатна...
Вината на това дете е, че майка му и баща му не са платили 1 стотинка осигуровки през живота си... А аз им плащам тока, водата, линейките, детските, помощите и куп други привилегии, които моето дете няма!!!
Не само че не трябва да им пращат линейки, ами гетата трябва да оградени с 2 метра бодлива тел, по която да тече ток... Вътре да си създават микро климат и да се оправят...
Аман от паразити...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2014, 12:24

Jordana написа:Значи ако заплатата е 10к евра в спешната помощ , няма да ги бият ?

Много буквално гледаш на нещата ...
За съжаление сега и по 20к да им направят заплатите нищо няма да се промени.

А това с боя е една ептем друга тема нямаща общо със заплатите на лекарите ...

Тия процеси не са от днес за утре, и у нас са близо до необратими :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 10 Дек 2014, 12:32

Ето как се случва и по белия свят:

http://www.edinburghnews.scotsman.com/n ... -1-1312528

Изразът "някой ошамарил лекарите" е изключително циничен. Последната лекарка беше "ошамарена", понеже представител от клана на потърпевшата се качил на мотопед, линейката спряла рязко заради дупка и въпросният се нашил отзад.

Въпросната форма на живот приела случая като проява на неуважение и опитала да "ошамари" шофьора, ама не успяла, да посегнала и на жената.

Какви деца, каква вина, какви 5 лева? Това е абсолютно недопустимо !!!

Последно майка ми получи бъбречна криза, чаках линейка 15 мин и си я качих в колата, да я закарам сам в интензивното. Там в чакалнята заради едно циганче със спукана глава имаше още 4-ма от клана, като заради липсата на място една бита жена трябваше да чака навън в студа.

Всеки път когато някъде се бави линейка, може би същата е на адрес, на който един мърляв, подивял примат е поискал спешна помощ, защото му се полага.

Цинизъм !!!
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 10 Дек 2014, 12:34

А колко от вас осъзнават,че всъщност държавата призна за още един аспект,че имаме държава в държавата за пореден път.Че самата държава не може да се справи с определени етнически териториални зони???? Да,самия факт че сиганите са научили Бърза Помощ да не може да им откаже въпреки че не са осигурени и въпреки че са умишлено неплатежоспособни ,че се лежи пак на кълката ''нашите избиратели не могат да бъдат дискриминирани гусин министър...''Страшни язви имаме.Който има пари или просто воля и желание емигрира,защото вижда накъде отиват нещата,ама може ли всички бели,млади и трудоспособни да си идат????Еми явно държавата така иска.

K_Ilkov написа:
jorsenbmw написа:Просто държава с по-нисък стандарт на живот.

:nono:

За България ли говориш?
Щото хич не сме с нисък стандарт ако се съди по доста неща.
.

Не говоря за ценово равнище,нека не бъркаме парите с качеството и стандарта.И при Бай Тошо хубавите неща си бяха скъпи и не по джоба на шлосера,учителката,шофьора на градския транспорт или кварталната магазинерка.Но имаше първо качество и за тях,а екстра качество за тези които можеха да си платят или бяха ''наши хора''.
Днес,към 10 декември 2014 година в България ,да има хора със страшно много пари ,но ........В тая държава или си беден или къде да си похарчиш парите място няма.
п.п. Пролетта ми се наложи да ме приемат по спешност в болница в бяла страна в Европа.Платих си и то много /ако искаш да кажа колко точно и пак да си поговорим за стандарт?/.Няма да пиша суперлативи за болничните грижи,с една дума-очарован съм /но не искам да проверявам втори път/.При средна заплата 2780 евро за региона,сестрите които се грижеха за мен взимат по около 1800 ...Проверил съм го лично тъй като бидейки пациент точно това ми дойде като българско гадно изкривено подсъзнание да се запитам първо-колко взимат тея бе дали.Та...... не всичко е пари приятелю,не всичко е пари.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Дек 2014, 12:37

K_Ilkov написа:
bum_bum написа:Добре де, като не му стигат 2.70 защо работи там?

Еми то за това след още 15-20 години изобщо няма да имаме доктори, а не такива или онакива ......

Не схващам разликата. Баща ми умря и с лекар, до една голяма степен щото половин година не могат да поставят диагноза. Или щото не искат понеже в днешно време е далеч по-изгодно да си болен от една болест, вместо от друга.

Дядо ми още е жив единствено и само, щото го качихме в колата и отиде в друга болница в София. Нищо, че има 50 години трудов стаж и сещай се колко данъци и осигуровки е платил за това време. Каква е разликата, че имаше там някакъв лекар в Бърза помощ?

Баба ми умря от "лекарска грешка". Ако нямаше лекар можеше и да е жива все още.

drago_pavlov написа:Детето като се разболее трябва да отиде в болница с родителите си и да си платят прегледа, ако нямат осигуровки. ..

А как се решава без да е видян болния е ли за спешна помощ или не е? Защо не плащат осигуровки? Мен могат да ме накарат, а тях не. Защо? :dunno:

Достъпа до здравеопазване е конституционно право. Не е в правото на никой министър да лишава някой от него. Ако има проблем да си го решават, но не така. Утре ако някой зашлеви даскалицата какво ще направим? Няма да му търсим отговорност, а ще затворим училището за всички ли? Ако някой кара с 300 по магистралата и нея да я затворим? Не е това начина по който се решават проблемите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 10 Дек 2014, 12:49

bum_bum написа:Достъпа до здравеопазване е конституционно право. Не е в правото на никой министър да лишава някой от него. Ако има проблем да си го решават, но не така. Утре ако някой зашлеви даскалицата какво ще направим? Няма да му търсим отговорност, а ще затворим училището за всички ли? Ако някой кара с 300 по магистралата и нея да я затворим? Не е това начина по който се решават проблемите.

Това са алабализми.

Има проблем с циганите и циганската престъпност. Както и да го наричаме, това е факт.

По същото време, когато цигани шамарят лекарите ни, един друг циганин изнасили българско дете в тоалетна на българско училище, пред очите на друг циганин.

Трябва да се потърси някакво решение преди да се започне с пълномащабното и категорично решение на проблема, защото от него никой няма да спечели.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2014, 12:53

jorsenbmw написа:При средна заплата 2780 евро за региона,сестрите които се грижеха за мен взимат по около 1800 ...Проверил съм го лично тъй като бидейки пациент точно това ми дойде като българско гадно изкривено подсъзнание да се запитам първо-колко взимат тея бе дали.Та...... не всичко е пари приятелю,не всичко е пари.......

А тези 1800 евро стигат ли и да води някакъв приличен начин на живот?
А на БГ сестра стигат ли и?

Eдит:
Ето, кажи сега с 520 лева какво прави въпросната сестра?:

Средната заплата на медицинските сестри в България е 520 лева.

http://novanews.bg/news/view/2014/12/09 ... %82%D0%B8/

Не всичко е пари ама от едни пари на там ...
Като става въпрос за екзистенцминимум шЪ знаеш приятелю, че всичко е пари :winky:

bum_bum написа:Не схващам разликата.

Разликата, е че докторите били те читави или не са поставени в положението да мислят за пари ...
Ако има нормална система гнилите ябълки по един или друг начин, ще изхвърчат.
А те са останали само те в болшинството. Кадърните и честни са или в чужбина или не седят за 2.70, а се занимават с друго и така ...
Всичко е сбъркано в тая държава. Тва е.
Последна промяна K_Ilkov на 10 Дек 2014, 13:17, променена общо 1 път
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Дек 2014, 13:00

bum_bum написа:Достъпа до здравеопазване е конституционно право.

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Бай мангал взима по 35 лв. за всяко едно чааве, а моето дете не взима нищо, защото видиш ли дохода ни бил над определеното...
Това не е ли ограничаване на правата на детето ми заради имущественото му състояние?

bum_bum написа:Утре ако някой зашлеви даскалицата какво ще направим? Няма да му търсим отговорност, а ще затворим училището за всички ли? Ако някой кара с 300 по магистралата и нея да я затворим? Не е това начина по който се решават проблемите.

Като бях в Щатите, за съжаление, ми се наложи да ме посети бърза помощ. След като се обадих на 911, ПЪРВО дойде полиция след около 2-3 мин. и провери паспортите на всички в апартамента. Едва след това пристигна линейката.
Та няма нужда за затваряме болници, училища и магистрали. Просто трябва фуражките да си вършат работата, а не да си драпат дебелите гъзове по цял ден...

_galio_ написа:Трябва да се потърси някакво решение преди да се започне с пълномащабното и категорично решение на проблема, защото от него никой няма да спечели.

Решението е измислено преди 70 години... Преди 2 дни бях там и да ти кажа, това май е единственото решение - казва се Аушвиц.
Само че като се замисля, България е Аушвица на Европа... Ние сме нещо като лагер, в който европейците държат надалеч от себе си всичката измет - цигани, талибани, екстремисти, бежанци...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Дек 2014, 13:53

Ами да слагаме табелата на капъкуле "Arbeit macht frei" и да си идват нещата по местата :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 10 Дек 2014, 14:51

_galio_ написа:

Трябва да се потърси някакво решение преди да се започне с пълномащабното и категорично решение на проблема, защото от него никой няма да спечели.

Ти какво предлагаш? (обичам ги точно колкото и ти!)
Ама някакво реално решение - такива Аушвиц-Маушвиц, народен съд - са просто глупости и чешане на езици.

Както колегата спомена в една друга тема - Сиганите нямат много задължения, но за сметка на това имат огромни права - и това благодарение донякъде на великия ЕУ.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Дек 2014, 14:59

BMW_RIDER написа:
_galio_ написа:

Ти какво предлагаш? (обичам ги точно колкото и ти!)
Ама някакво реално решение - такива Аушвиц-Маушвиц, народен съд - са просто глупости и чешане на езици.

Що да са глупости? В Русия и сега ги има, малко по-цивилизовани, но ги има...
Аз в Москва негър или талибан не съм виждал, нито гей или мангал... Вече се замислям там да емигрирам, че тия педали от ЕС съвсем ще ни затрият сред мангали и гейове...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата