Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Криптовалути

Мнение от Anthony_J » 02 Яну 2023, 18:34

Добре, де, пич, нали искаш да дискутираме? Кажи ти с какво те прави независим биткойна, освен от банките? Нали петрола, електричеството, лекарствата, саламите и ракията все още остават неща от първа необходимост, да не говорим, че ако нямаш ток, нямаш и биткойн? Биткойна ли ще сеем в полето и ще чакаме да поникне жито?
Иначе относно наследяването, точно това ми се искаше да ви питам чакащите. Щото нали всички говорите, че това е инвестиция в бъдещото, след 15-20 години ще е голямата игра, ама не знам как отчитате факторът смърт, при положение, че надали сте на 20 години? Аз като се гътна, ще оставя на детето и жената си имоти и някакъв кеш по сметки, приличен бизнес и някакви спомени. Ама ключове и електронни портфейли май не.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Яну 2023, 18:58

Преди ~2 години на Топ Гън-а трябваше да му отговаряме по същия начин, както на теб сега :mhihi: Нагледен пример как идват нови хора и адопцията си върви. :angel:

За наследяването не разбрах кое те притеснява по-точно?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Криптовалути

Мнение от Anthony_J » 02 Яну 2023, 19:37

Ми ок, обяснете ми. Само да поясня, че от 30+ съм в ИТ бизнеса, копал съм крипто, нямам нищо против него, разбирам ползите изцяло. Просто ми обяснете как това те прави независим и променя цялата Вселена?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Яну 2023, 19:52

По въпросите които задаваш не личи да го разбираш тва крипто както твърдиш. Или дори и да разбираш техническата част, не разбираш как работи икономиката, фиятната система и централните банки. Ако знаеше колко са счупени те, нямаше да се чудиш каква свобода ти дава биткойн. Образно казано, първо трябва да видиш, че си роб, а едва след това какви са средствата да се освободиш. Повечето хора изобщо не знаят какво са парите и как ги поробват, камо ли да търсят свободата. :bchug:

Колкото за наследяването е елементарно да оставиш инструкции с частните си ключове на близките си за след тем, не виждам изобщо какво му се чудиш пък на това. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Криптовалути

Мнение от Anthony_J » 02 Яну 2023, 20:53

b_u_b_o написа:По въпросите които задаваш не личи да го разбираш тва крипто както твърдиш. Или дори и да разбираш техническата част, не разбираш как работи икономиката, фиятната система и централните банки. Ако знаеше колко са счупени те, нямаше да се чудиш каква свобода ти дава биткойн. Образно казано, първо трябва да видиш, че си роб, а едва след това какви са средствата да се освободиш. Повечето хора изобщо не знаят какво са парите и как ги поробват, камо ли да търсят свободата. :bchug:

Колкото за наследяването е елементарно да оставиш инструкции с частните си ключове на близките си за след тем, не виждам изобщо какво му се чудиш пък на това. :dunno:
По кои въпроси си личи точно? Освен от банките и конвенционалната валута, от какво друго те освобождава биткойна? Как притежанието му те изважда от световната икономика? Няма да си роб на парите - демек няма да плащаш данъци, няма да имаш нужда от кредити, няма да ти се налага да плащаш за храна, почивки, стоки и услуги? Ставаш самостоятелен и независим човек, понеже имаш криптоактиви, а всички останали са негри, берящи памук? Да, ще си независим от печатането на пари на държавата, но ако искаш да потребяваш услугите ѝ, пак ще си принуден да си плащаш. А биткойн с какво си купуваш, ако не е тайна? С луна, солана или доге? Със сигурност криптото ще промени финасовата система завинаги, дай боже да е към добро, ама няма да промени човечеството.
Колкото за наследяването - колко от вас са си дали частните ключове на близките си или са ги вписали в завещание? И ако имаш деца от друг брак, а си оставил ключа на сегашното ти семейство, какво ще отиде при тях от активите ти? Имоти, акции, дялове и кеш в банките се наследяват по регламент и в България, дори и със завещание, не може да лишиш от наследство жена си и децата, има запазен дял.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 03 Яну 2023, 8:03

При мен няма промяна, затварям всеки месец едни немъчени пари в любимия алт и чакам чудо. Средната ми цена е вече около $9 при $4.50 на пазара в момента, "наградите" от стейкването вече се усещат като нещо малко повече от лек полъх. Трудно ми е да кажа, че съм доволен, по-скоро съм в неведение как ще се развият нещата и от незнание как да навигирам из пазарите само трупам в купчинката :dunno: :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 10:00

Ти си най-лудият засега в крипто, който познавам. При положение, че на 99.9% твоят алт го чака поне 50%-та от тука надолу, а това се знаеше още на бая големи цени не виждам защо продължаваш да го трупаш, сякаш нямаш достатъчно. ОК ще сваляш средна цена, ама ако беше слагал в кон и после в края на 2023 просто да обърнеш всичкото в дота, нямаше ли да е по-добре? В смисъл дори да кажеш и коня може да падне, то ако той падне 50% надолу, твоя ще иде 99% още надолу, а ако коня само ходи нагоре-надолу до края на годината, теб пак те чака още бая път надолу. Да не помислиш, че нещо се заяждам, желая ти най-искрено успех, но ми се струва, ще риска ти е по-голям от всеки, който познавам в крипто и не виждам на каква логика се основава, при положение, че в даден булмаркет твоя койн е възможно да не си стигне върха спрямо Биткойн никога. Но заради твоя ентусиазъм към ноември ще взема и аз малко дот. :mrgreen: Чакам го на далеч по-добри цени тогава.

Тука има един фен на дота, одеве ми излезна като държа да кажа, че не съм разглеждал никога в ю туб видеа за валутата, явно тоя качва за всичко.
Последна промяна Top Gun Maverick на 03 Яну 2023, 11:24, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 03 Яну 2023, 14:46

Аз го казвах и преди, но накратко - късно усетих кога сме преминали от бул в беър, а когато усетих вече бях на загуба и ми бе трудно да продам, макар и с идеята да купя после повече. По едно време търгувах БТЦ/ДОТ и обратно в зависимост от това кое скочи повече и бях сравнително успешен, но последните месеци волатилността е никаква и има основно надолу, та и тая авантюра приключи, отделно и стейкнах ДОТ-а на леджър с 30 дена ънбондинг период.

Защо продължавам? Вече съм му изтърпял "минусите" от върха до дъното, от тук насетне дали ще е на цена $4.50, $3 или $1 е все тая, така или иначе няма да продам и избягам на тези нива - поне да трупам, ако дай Боже тръгне всичко нагоре някога, то би трябвало и моето да тръгне с по-голям ръст от Биткойн - като всеки алт. Дали ще си стигне старите нива и ще направи нов връх - надяваме се, от алтовете тоя е с най-много работещи по него девелопъри след етериум. Тия дето се работят в беър обикновено цъфтят в бул. И да не направи нов връх, твърде вероятно е пак да съм в профит, вече колко... ще видим.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 15:31

Абе и аз мисля, че ще си.
А освен девелопърите, можеш ли да кажеш кое те кара да вярваш в него да речем доста повече от Кардано? Съвсем случайно пиша Кардано, просто защото е от водещите по капитализация проекти. Ако щеш хвани Топъл, Полигон, Солана, все тая, един вид му направи презентация пред нас ако може и не те бърка. Аз питам чисто от инвеститорска гледна точка понеже заради тебе му обърнах някакво внимание и мисля да взема към ноември както писах. Така или иначе ще имам някакъв процент в алтове, мислех да са по равно, но после реших пък защо да не им обърна някакво внимание и да си избера водещи в които да вкарам повече от Шибата да речем в която ще вложа нещичко просто за застраховка, както и в Догето. Но пък моя фаворит съм го казвал Авеланш, но пак ще е с малко. Мен в Етериум ми свети лампа като слагам мъничко, пък каму ли в тия.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 03 Яну 2023, 15:43

Top Gun Maverick написа:Ти си най-лудият засега в крипто, който познавам. При положение, че на 99.9% твоят алт го чака поне 50%-та от тука надолу, а това се знаеше още на бая големи цени не виждам защо продължаваш да го трупаш, сякаш нямаш достатъчно. ОК ще сваляш средна цена, ама ако беше слагал в кон и после в края на 2023 просто да обърнеш всичкото в дота, нямаше ли да е по-добре? В смисъл дори да кажеш и коня може да падне, то ако той падне 50% надолу, твоя ще иде 99% още надолу, а ако коня само ходи нагоре-надолу до края на годината, теб пак те чака още бая път надолу. Да не помислиш, че нещо се заяждам, желая ти най-искрено успех, но ми се струва, ще риска ти е по-голям от всеки, който познавам в крипто и не виждам на каква логика се основава, при положение, че в даден булмаркет твоя койн е възможно да не си стигне върха спрямо Биткойн никога. Но заради твоя ентусиазъм към ноември ще взема и аз малко дот. :mrgreen: Чакам го на далеч по-добри цени тогава.

Тука има един фен на дота, одеве ми излезна като държа да кажа, че не съм разглеждал никога в ю туб видеа за валутата, явно тоя качва за всичко.

От къде се знае тази сигурна информация от -50% на определени валути и кога ще е този момент? И от къде си сигурен, че BTC някога ще има нов ATH ?
:dunno:
Питам чисто от инвеститорска гледна точка :D

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Яну 2023, 15:52

KostovG написа:
Top Gun Maverick написа:Ти си най-лудият засега в крипто, който познавам. При положение, че на 99.9% твоят алт го чака поне 50%-та от тука надолу, а това се знаеше още на бая големи цени не виждам защо продължаваш да го трупаш, сякаш нямаш достатъчно. ОК ще сваляш средна цена, ама ако беше слагал в кон и после в края на 2023 просто да обърнеш всичкото в дота, нямаше ли да е по-добре? В смисъл дори да кажеш и коня може да падне, то ако той падне 50% надолу, твоя ще иде 99% още надолу, а ако коня само ходи нагоре-надолу до края на годината, теб пак те чака още бая път надолу. Да не помислиш, че нещо се заяждам, желая ти най-искрено успех, но ми се струва, ще риска ти е по-голям от всеки, който познавам в крипто и не виждам на каква логика се основава, при положение, че в даден булмаркет твоя койн е възможно да не си стигне върха спрямо Биткойн никога. Но заради твоя ентусиазъм към ноември ще взема и аз малко дот. :mrgreen: Чакам го на далеч по-добри цени тогава.

От къде се знае тази сигурна информация от -50% на определени валути и кога ще е този момент? И от къде си сигурен, че BTC някога ще има нов ATH ?
:dunno:
Питам чисто от инвеститорска гледна точка :D

Нищо не е сигурно и потвърдено!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 16:18

Историята така говори, а докато тя говори другите мълчат. Като стане нещо друго тогава може да кажем, че е станало. Разбира се не говорим да се буфнем с рогата напред, но щом си слагам парите, предпочитам да имам все повече опорни точки. Разгледай чартовете на всички алтове през 2018 и 2019 и ще разбереш нагледно какво виждам. Но не може да разгледаш на всички водещи от тогава понеже някои...ами са умрели.
И да, нищо сигурно няма, това трябва да е ясно. Говоря си за вероятности и коя ми е най-най като да я целна изцяло няма да се случи, но ако поне съм близко ще е добре.
Ти като хванеш един пистолет и стреляш в идеални условия, сигурен ли си, че ще уцелиш мишена на средна дистанция?

П.п: Досега през бедра нещата както съм ги мислил, така стават относно алтовете. Разбира се аз не се мъча да гадая, а както съм писал куп пъти да се подготвя за максимално голям брой възможности с оглед най-вероятните варианти да получават повече внимание от мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 03 Яну 2023, 16:52

Значи да разбирам, че си нямаш никаква идея какво ще се случи както и кога ще се случи. Просто си купуваш надежда, че някой ден евентуално може и да си на плюс (ако миналото се повтори).
Интересно ми е как е си подготвен за обратното движение? Просто ги пазиш докато имаш надежда или ?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Яну 2023, 17:21

Ако имаше дори 99% сигурност, крипто пазара нямаше да е толкова интересен за инвеститори, нямаше да се изкарват такива пари (в случаите, когато си влезнал овреме и излизаш овреме)... риска е налице, и повечето "наясно" са... наясно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Яну 2023, 17:37

KostovG написа:Значи да разбирам, че си нямаш никаква идея какво ще се случи както и кога ще се случи.

Ти като/ако купуваш злато, акции, земя, апартаменти имаш ли някаква идея какво и кога ще се случи с цената им? Това е инвестицията по дефиниция, купуваш нещо което смяташ, че е подценено и се надяваш да му все вдигне цената. Не разбирам защо едно и също се пита през 2 страници. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата