Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Много зависи и от възрастта. Над 40 години не е добре да поддържаш 180 пулс за дълго време.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То и преди това не е добре. За това казвам, че е горната граница. И все пак всичко е индивидуално. Някои имат сърца като компресори, други след 2 етажа стълби и вече са в редлайна.
не е добре горната граница да е прекалено висока. the training effect я смъква до едно ниво, което не може да бъде преминато (създават се естествени механизми за протекция). ще си цитирам един стар пост:
kulov написа:@xerial, кардио е процес, при който вкарваме О2 в клетките, използвайки за мускулното съкращение не АТФ или мускулен гликоген, а масните запаси на организма (по този начин от клетката също така се изхвърлят и отпадни вещества). някъде назад в страниците на темата бях качил една снимка за енергийното разпределение на организма върху време извършена работа - при по-продължителна работа, организмът влиза в кардио режим някъде след 2рата минута на упражнението, като първоначално черпи повече енергия от въглехидратния метаболизъм и по-малко от мастния. този процент с течение на минутите се обръща и най-оптималният кардио ефект се постига след 15-20 минута. ще вмъкна един малък съвет, преди кардио пийте по 1 кафенце. кофеинът подтиска въглехидратния метаболизъм и същевременно подпомага мастния. кафето е много добър фетбърнър, съчетано с кардио. само по себе си не е нищо.
значи, говорим че сме влезли в кардио режим, когато поддържаме сърдечния ритъм някъде в рамките на 55-85% от максималния. максимален сърдечен ритъм условно се определя по формулата 220 минус възрастта. да речем аз съм на 32, моят е около 190. това е много условно, разбира се, има всякакви хора, но така е по книга. за да вляза в режим кардио трябва да вдигна пулса на 55-85% от 190. за по-аджемии атлети този процент е по-близък до 55-65, а за машини като бум-бум - 75-85%.
ефектът на загуба на вода по време на тренировката е кратковременен, като после е задължително тя да бъде възстановена. така че примерно да се използват някакви термо пояси с цел да се таргетира по-голямо сваляне в коремната област е безсмислено.
последни няколко думи за кардиото - когато сме в режим кардио, кръвта ни се стреми да достигне и захрани все повече и повече клетки. самата кръвоносна система има тази функция да се саморазширява. изобщо с 2 думи - правете кардио.
много неща не написах тук в тоя кратък пост, но кардио трябва да се прави. това е истината.
тука малко едит ще си направя сам - това окисляване, което се извършва в клетките по време на режим кардио не бива да се бърка с оксидирането в организма. под влияние на вредни външни фактори - замърсяване, слънчева светлина, цигари и тн. се случва вътре в човешкото тяло молекула кислород да загуби един електрон. в следствие на което тя става силно реактивна. тази майна е наречена свободен радикал. когато се получи въпросният рецидив, той тръгва по тялото в търсене на други молекули, с които веднага се свързва, взема от там един електрон, но цялото получено съединение също остава високо реактивно, свързва се с други молекули и се разраства. крайният ефект е, че тази майна унищожава клетъчните мембрани, насочва се в клетъчното ядро и прави ДНКто вътре на дроб сърма, в следствие на което клетките не могат да се регенерират и възпроизвеждат. тук говорим за видимите ефекти на стареенето в следствие на тютюнопушенето. когато свободният радикал е в кръвния поток, има подлото свойство да се свързва с LDL (липопротеин с ниска плътност, или още известен като лошия холестерол) и се получава един хубав тромб.
най-разпространените антиоксиданти са зелен чай и гингко билоба.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
bum_bum написа:То и преди това не е добре. За това казвам, че е горната граница. И все пак всичко е индивидуално. Някои имат сърца като компресори, други след 2 етажа стълби и вече са в редлайна.
Тука далеч не е само до сърСе,батя....важно е колко работещи алвеоли има в белия дроП,освен дали сърцето ис уъркинг пропърли

А и прекомерното бууст-ване на сърцето води до неприятни последици след време...

----------
съгласен съм с написаното от Кулов,с единственото уточнение ,че последното е ембол,а не тромб

благодаря за уточнението, док
не чета на български и се случва да изтърся някоя глупост като използвам българската терминология.
поправяй ме винаги 

не чета на български и се случва да изтърся някоя глупост като използвам българската терминология.

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Значи да дигам тежко и на често и да не правя никакво кардио и ще извадя фаянса така ли? 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
а от какво се появява "уголемено сърце" ?
основно сърцата биват 3 вида, ако е нетренирано е или мъничко и тупка като на мишчица или уголемено, но слабо (заради затлачените от LDL кръвоносни съдове) и вижда бая зор да функционира.
вече 3тия вид, за който вярвам че питаш, е силен мускул, с добро оросяване, повишен обем и си цъка като машина.
от какво идва... от тренировки сигурно
дори и анаеробните тренировки развиват сърцето и имат известна част от полезните ефекти, които съм описал, но просто не са съпоставими а аеробните такива.
вече 3тия вид, за който вярвам че питаш, е силен мускул, с добро оросяване, повишен обем и си цъка като машина.
от какво идва... от тренировки сигурно

- yavor20V
-
-
Т.нар. хипертрофия на миокарда и последваща дилатация (разширение) са кофти моменти и те са усложнения на едно трайно повишено артериално налягане.
Причините за него могат да са най-разнообразни,вървят ръка за ръка с килограмите най-общо,пушене,алкохол,тортички,мазнотии,туршии,СОЛ,лебец и т.н. диабет,стрес и прочие
Както и да е...та,патологията идва след дългото време на работа на сърдечния мускул (основно лявата камера) срещу това повишено налягане,което той трябва да бори,за да изпомпа ударния си обем(средно 60мл на удар ,ако не ме лъже паметта,за нормален човек)В аортата е най-високото налягане и най-голямото съпротивление ...В следствие на тая "тренировка",всеки ден,24 часа ,се стига до едно удебеляване на стената на лявата камера и в последствие раздуването й,които ефекти са вредни ,защото сърцето няма тези възможности и капацитет ,както едно здраво и нормално такова...следват проблеми с клапите,сърдечна недостатъчност и т.н.
При тренировките сърдечния мускул се товари ,за да смогва да доставя оксигенираната кръв до сичките ни мускули и ако е в млада възраст,това води до неоваскуларизация (образуване на нови съдове),което е добре за храненето на самия миокард.
Ако някоя от артериите ,хранещи самия мускул на сърцето бъде запушена ,започват едни болки под ключицата или лявата ръка(понякога и в гърба или около и над сърцето) ,които се явяват дори ако се затичаш за да хванеш рейса...това не е никак добре,щото най-често предхожда инфаркт на миокарда..
дано съм бил от полза
Причините за него могат да са най-разнообразни,вървят ръка за ръка с килограмите най-общо,пушене,алкохол,тортички,мазнотии,туршии,СОЛ,лебец и т.н. диабет,стрес и прочие
Както и да е...та,патологията идва след дългото време на работа на сърдечния мускул (основно лявата камера) срещу това повишено налягане,което той трябва да бори,за да изпомпа ударния си обем(средно 60мл на удар ,ако не ме лъже паметта,за нормален човек)В аортата е най-високото налягане и най-голямото съпротивление ...В следствие на тая "тренировка",всеки ден,24 часа ,се стига до едно удебеляване на стената на лявата камера и в последствие раздуването й,които ефекти са вредни ,защото сърцето няма тези възможности и капацитет ,както едно здраво и нормално такова...следват проблеми с клапите,сърдечна недостатъчност и т.н.
При тренировките сърдечния мускул се товари ,за да смогва да доставя оксигенираната кръв до сичките ни мускули и ако е в млада възраст,това води до неоваскуларизация (образуване на нови съдове),което е добре за храненето на самия миокард.

дано съм бил от полза

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
няли тея дето взимат химия, даже едно момче беше починало от подобно нещо..
- yavor20V
-
-
При много от химиите има задръжка на вода...това ,в съчетание с подходяща генетика и вече наличие на високо кръвно,води до повишаването му от задръжката на водата и може да има т.нар. съдов инцидент,а иначе проблеми със сърцето от химия може да има при дълги периоди употреба...има хора,дето зобят с години ,почти без прекъсване!!
Имаше един културист ,казваше се Цветко Цветков (от Враца) ,той си отиде заради тия химии ,но на него му отказва черния дроб и така...
А със сигурност бая народ се е споминал от химия,ама статистиката мълчи..
Факт е обаче ,че в клиниките по ендокринология много рядко попадат хора с проблеми,които са им дошли от зоба...според мен обаче не защото ги няма,а защото не търсят помощ....

Имаше един културист ,казваше се Цветко Цветков (от Враца) ,той си отиде заради тия химии ,но на него му отказва черния дроб и така...
А със сигурност бая народ се е споминал от химия,ама статистиката мълчи..
Факт е обаче ,че в клиниките по ендокринология много рядко попадат хора с проблеми,които са им дошли от зоба...според мен обаче не защото ги няма,а защото не търсят помощ....

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
За мен целта на спорта е на първо място да си здрав, силен и в добра кондиция, а на последно - да изглеждаш добре. Ако човек обърне приоритетите, най-често посяга към стероидите. И то не, че не може да постигне същите резултати и без тях, но просто иска да го направи бързо за да изпъкне на плажа или в дискотеката. Така се губи смисълът от спорта и той почва да вреди, вместо да помага.
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
При хипертрофия на сърдечния мускул в следствие на много аеробни натоварвания, нали се получава и спортна брадикардия. Това доколкото знам не е вредно или се бъркам?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
yavor20V написа:.....Имаше един културист ,казваше се Цветко Цветков (от Враца) ,той си отиде заради тия химии ,но на него му отказва черния дроб и така......
Ти познаваш ли го,че говориш така.....знаеш ли точно какво е станало,че си е отишъл?!
Или и ти си поредния фен на фитнеса,който мисли че щом Цветко беше най големия Български културист....значи черния му дроб е бил 5 пъти по голям,че даже знаеш че и тоя черен дроб е отказал ?
Много са ми интересни някой хора,дето чули или прочели това онова и правят изводите.
Истината за смъртта му е доста по различна от това,което си написал ти !
п.с. Само за информация твоя ще ти кажа,че Цветко ми беше приятел и комшия по онова време,от него се запалих по тоя спорт,тренирали сме много пъти заедно в залата на "Империал" дето той я държеше тогава.
Та претендирам,че съм по запознат от тебе за това как и какво е станало,че Цветко е починал....и такива коментари като твоя дето си чул недочул са меко казани смешни