Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от BMW_POWER » 22 Окт 2018, 0:37

Гледах само последните 8 обиколки. Браво на Кими, последният мохикан в колоната. Погледнах букитата. Даваlи са 1:17 за негова победа. Някой е направил парички :yes:

Догодина във Ферари ще има:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Окт 2018, 9:52

Ако в началото на сезона догодина Леклерк започне да понатупва Фетел както Рикардо го направи през 2014 в Ред Бул, с Фетел е свършено.

Не мисля, че има психиката да издържи на натиск от млад и амбициран пилот който може да кара.

2014 в Ред Бул имаше цялата подкрепа зад гърба си и въпреки това Рикардо го отнесе. След този сезон италианците по-скоро го ненавиждат така че ще му е още по трудно в сравнение с 2014.

Разбира се всичко зависи от качествата, амбицията и клаузите в договора на Леклерк. Ако трябва да съм честен ми се струва, че за момента медиите излишно го величаят. Прави силни карания, но ги редува с провали и някой доста левашки грешки. Тази година има доста завъртания в моменти в които условията не са идеални, което поне за мен означава, че му липсват някои качества с които описваме големите пилоти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2018, 10:27

Фетел е подложен на огромно напрежение. Едно, че ония във Ферари са явно пълни кретени и разликата между немския и италианския темперамент му идва в повече.

Отделно изглежда вече е забравено, че дори на Шумахер му отне 5 години за да стане световен шампион с Ферари и журналистите го напъват от всякъде.

Иначе ако погледнем назад поведението на Фетел не изглежда чак толкова зле сравнено с това, че Шумахер направо ги блъскаше или поне се опитваше, ако това му носеше някаква полза.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 22 Окт 2018, 10:58

Има разлика обаче, Шумахер го правеше целенасочено(може бе не е точната дума), правеше го от агресия, твърдост и т.н. Нещо като Верстапен.

Фетел прави една и съща маневра за 3ти път тоя сезон и за 3ти път свършва по този начин. И я прави от отчяние(не споря че е притискан и това е сериозен фактор), хвърля се, изпуска предната ос(сякаш точно тогава осъзнава че е в битка за титлата и не е добре да се удря) и става пасивен вместо да се подпре в противника.

Това здраво му играе по нервите, ако блъснеш някой ала Верстапен или ранен Шумахер това е сериозен бууст за психиката(спечелил си твърд двубой бил той легален или не).
Когато отчаяната ти маневра свърши няколко пъти зле за теб, започваш да се съмняваш и да се губиш.

А това цялото нещо започна от Баку. Там пробва едно напълно ненужно гмуркане на всичко или нищо и загуби(мисля че тогава коментирахме че е "робот", но върши глупости). Сега го разбирам, че няма избор и трябва да опитва, но тогава ситуацията беше друга, а Германия вече го закопа тотално психически. Знаеш, че едно от основните неща е, че когато допуснеш грешка някъде, не трябва да се хвърлиш да я наваксваш в следващите завои. С шампионата е същото, но той сякаш не устоя и се хвърли да наваксва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2018, 11:14

Ми дано поработи с някой да му ги обясни тия неща. Също и факта, че ако не е водач в края на първата обиколка това все още не означава, че е изгубил състезанието.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Окт 2018, 11:22

Това с водачеството му е навик, така си кара в повечето състезания докато събра 4 титли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 22 Окт 2018, 11:30

Аз се учудвам, че Хамилтън почти цял сезон действа изключително зряло. Притиска, но ако няма чист път напред просто остава където е и си взима точките за 2ро, 3то и т.н. място.

Нещо което по принцип не бихме очаквали от него. Е изпусна си нервите в Австрия и стопи новите гуми, вчера май много му се искаше да вземе титлата още сега. Но ако преровя състезанията има дузина моменти в които действа на принципа "губя битката, но ще спечеля войната".

Аз също се надявам да успее да се вдигне(обаче се е набутал в сериозна дупка и италианците няма да му помогнат да излезе). Искаше ми се да е до Хамилтън през цялото време, далеч по-интересно щеше да е.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 22 Окт 2018, 16:10

Grande Kimi! :D
Браво на Ферари, че този път промениха подхода си и подкрепиха Кими! Това ако го бяха направили по-рано Хамилтън щеше да вземе по-малко победи и съответно по-малко точки което можеше да помогне на Фетел, но това е по-скоро в сферата на предположенията.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 22 Окт 2018, 17:48

Фетел от край време си е перде и в много случаи действа детински и незряло. И преди съм го казвал, като изключим рутинните му DRS изпреварвания, много често се хвърля на принципа "варда, па'и се, ида". Без да се разравям по-дълбоко, само няколко примери, в които, ако и да излиза печеливш в случая, само късмета и добрата реакция на другите участници го спасяват от адски сакатлъци...

цък 1
цък 2
цък 3

Да не говорим, че си има отколешно чувство на неподчинение и незачитане на отборния интерес...

цък 1
цък 2

И докато миналата година имаше моето уважение, че с по-слаба кола добута борбата почти до края, този сезон съвсем затвърди убеждението ми, че е най-незаслужилия четирикратен шампион... Азербейджан, Франция, Германия, Италия, Япония, САЩ - за няма и един сезон сътвори повече глупости, отколкото някои за цялата си кариера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2018, 18:18

bmw maniqk ivo bmw написа:Grande Kimi! :D
Браво на Ферари, че този път промениха подхода си и подкрепиха Кими! Това ако го бяха направили по-рано Хамилтън щеше да вземе по-малко победи и съответно по-малко точки което можеше да помогне на Фетел, но това е по-скоро в сферата на предположенията.

В кое състезание Кими имаше шанс за победа и след като го прецакаха Фетел не я взе?

Колко повече да го подкрепят Райконен като Фетел тази година е най-добрия в квалификациите, дори пред Хамилтън?

Райконен по този резултат е след Ботас.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 22 Окт 2018, 18:36

bum_bum написа:Колко повече да го подкрепят Райконен като Фетел тази година е най-добрия в квалификациите, дори пред Хамилтън?

Е и? То квалификациите не ти печелят титлата нали така? В състезанията яко се изложи. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2018, 18:43

Да бе, изложи се ама кажи къде преебаха Кими за да пуснат Фетел преди него и той изгуби позицията?

Може и да е станало ама аз лично не помня, за това ме подсети. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 22 Окт 2018, 18:47

Не се сещам къде в момента, но на Монца му прецакаха победата за да бави Хамилтън.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Окт 2018, 19:00

Различни състезания гледаме явно :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Окт 2018, 19:27

MapkoB написа:И докато миналата година имаше моето уважение, че с по-слаба кола добута борбата почти до края, този сезон съвсем затвърди убеждението ми, че е най-незаслужилия четирикратен шампион...

Да ти кажа,че ми съобщиха,че заради лишаването от твоето уважение Фетел е изпаднал в дълбока депресия,която е причина за загубата на титлата през този сезон........ :winky:
А това кой е заслужил или не шампион ми чупи тъпомера всеки път,когато го прочета..... :ok:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата