Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Богат, и аз с малки изклчения не пуша по заведенията
Принципно говориме
Другия ми вреден навик, има мораториум ся и имам фрее тайм, тенкс

BFM написа:Дано нямаш и други вредни навици, защото не знам какво ще поискаш в замяна на това да ги спреш
Принципно говориме

Другия ми вреден навик, има мораториум ся и имам фрее тайм, тенкс

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Добре де ...ма...му стара ...кой от вас като баща ще се радва детето му да пропуши още от 7-8 години /айде да не мрънка някой дори и на 18 / ,примерно ,като е толкова безвредно ...а нали не е демократично да ограничаваме със забрани кой какво да прави ? -
/дъртия ,дай едно огънче !!!/ нали и за ТОВА СЕ ЗАБРАНЯВА за да се ограничи сред подрастващите ?
Да не говорим ,че тези които нехаят за здравето си допълнително натоварват здравната система. Т.е здравия плаща да се лекува болния.
/дъртия ,дай едно огънче !!!/ нали и за ТОВА СЕ ЗАБРАНЯВА за да се ограничи сред подрастващите ?
Да не говорим ,че тези които нехаят за здравето си допълнително натоварват здравната система. Т.е здравия плаща да се лекува болния.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
klintan66 написа:Да не говорим ,че тези които нехаят за здравето си допълнително натоварват здравната система. Т.е здравия плаща да се лекува болния.
ако трябва да сме точни, това в същност е реалната мотивация зад този закон.
въпреки, че и монетата има и друга страна...
http://www.huffingtonpost.com/2009/04/0 ... 84554.html
A Dutch study published last year in the Public Library of Science Medicine journal said that health care costs for smokers were about $326,000 from age 20 on, compared to about $417,000 for thin and healthy people.
The reason: The thin, healthy people lived much longer.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Като оставим базиците на страна.....
На първия въпрос, чесно незнам как да отговоря (щото имам 2)..и изобщо, според мен, не се забранява заради подрастващите ( така е доказано, че ги насърчаваш повече)....И тъй като имам някво наблюдение, преди палехме 95% цигари ( преди 89та)...сега е 50% да на %50 не, като 80% са минали през някво друсане (общо, леки и т.н.).
На втория, аз си плащам здравно...(в БГ ми е по-скъпо от колкото ми беше за УСА компания (като там ми беше безплатно + 40$ за семейството ми, тук само за мен е 250 лв
- месец + че важи само за БГ))...ако тук ми се налага да ходя на лекар, пак си плащам понеже нямам време.или тряя да взимам отпуск за да мина бюрокрацията по пътеки, дето дефакто си ги плащам...
И по начало плащам за себе си не за някой друг...
По същата логика е пенсионното в БГ, все едно аз не си плащам за мен ми за некой друг.
И ако наистина ги бърка, здравните застраховки/осигуровки, що няма клауза пушач (двойно)/ непушач???
На първия въпрос, чесно незнам как да отговоря (щото имам 2)..и изобщо, според мен, не се забранява заради подрастващите ( така е доказано, че ги насърчаваш повече)....И тъй като имам някво наблюдение, преди палехме 95% цигари ( преди 89та)...сега е 50% да на %50 не, като 80% са минали през някво друсане (общо, леки и т.н.).
На втория, аз си плащам здравно...(в БГ ми е по-скъпо от колкото ми беше за УСА компания (като там ми беше безплатно + 40$ за семейството ми, тук само за мен е 250 лв

И по начало плащам за себе си не за някой друг...
По същата логика е пенсионното в БГ, все едно аз не си плащам за мен ми за некой друг.
И ако наистина ги бърка, здравните застраховки/осигуровки, що няма клауза пушач (двойно)/ непушач???
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Сондьора написа:И ако наистина ги бърка, здравните застраховки/осигуровки, що няма клауза пушач (двойно)/ непушач???
Щото от НСИ ще изкарат статистика, че в България пушачи не съществуват

steeN написа:klintan66 написа:Да не говорим ,че тези които нехаят за здравето си допълнително натоварват здравната система. Т.е здравия плаща да се лекува болния.
глупости на търкалета

тезата за допълнителното натоварване издиша, щото част от парите от акциза на цигарите /който е 3 лева на кутия/ отива точно към здравното обслужване

та ако се направи точна сметка май ще се окаже, че пушачите набиват повече пари реално от непушачите в здравната система

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
тук може би си прав..zazomazo написа:steeN написа:klintan66 написа:Да не говорим ,че тези които нехаят за здравето си допълнително натоварват здравната система. Т.е здравия плаща да се лекува болния.
глупости на търкалета![]()
тезата за допълнителното натоварване издиша, щото част от парите от акциза на цигарите /който е 3 лева на кутия/ отива точно към здравното обслужване![]()
та ако се направи точна сметка май ще се окаже, че пушачите набиват повече пари реално от непушачите в здравната система
но с тая контрабанда..
а и не отчиташ разходите по лечението на болестите свързани с пафкането,които са много..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:....
а и не отчиташ разходите по лечението на болестите свързани с пафкането,които са много..
колко да са много?
айде да направим една груба сметка:
Данните на големите компании сочат, че през 2008 г. легалният пазар у нас е бил 19,1 млрд. къса, през 2009 г. се е свил до 16,4 млрд. къса, а миналата година са продадени 10,5 млрд. къса
тези 10 млрд. са 500 млн. кутии по 3 кинта прави 1.5 млрд на година
при бюджет за здравната система 2.5 млрд това прави повече от половината от парите определени за здраве ...
и това без да включвам парите от здравни осигуровки на пушачите, които те така или иначе плащат и които са поне 500 млн.

та нали не искаш да ме убедиш, че разходите по лечение на болести свързани с пафкането възлизат на повече от 2 млрд. годишно и съответно ощетяват непушачите, харчейки повече пари отколкото са внесли в системата?

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
е тука може и да си прав
но като цяло не сте прави

но като цяло не сте прави

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
приходите от акцизите на цигарите възлизат на 10% от БВП,така че всички закони дето се гласуват против тютюнопушенето са чисто популистки .
Ето и пример от германия,в момента имаме посещение от 6 човека от германия,и за да няма спекулации че са били от източната част,тц,от Мюнхен,Щутгарт и Бон са хората,само един е не пушач,другите пушат цигари,точно преди малко го попитах къде пушат ,щото тука излизаме на вън да пушим и човека ми сподели че имат обособена зона вътре в компанията специално направена за пушачи,а нашият закон забранява това.
Ето и пример от германия,в момента имаме посещение от 6 човека от германия,и за да няма спекулации че са били от източната част,тц,от Мюнхен,Щутгарт и Бон са хората,само един е не пушач,другите пушат цигари,точно преди малко го попитах къде пушат ,щото тука излизаме на вън да пушим и човека ми сподели че имат обособена зона вътре в компанията специално направена за пушачи,а нашият закон забранява това.
Обаче квото и да си говорим в България лице на кампанията "Борба с тютюнопушенето" задължително трябва да е Бориса Тютюнджиева

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
zazomazo написа:[ та ако се направи точна сметка май ще се окаже, че пушачите набиват повече пари реално от непушачите в здравната система
добро утро!!! много ясно, че ще набиват повече пари, след като са по-предразположени към заболявания, а освен това и вредят на околните
от 20 страници се дъвче едно и също, няма да се стигне до консенсус, за кво изобщо седи отворена темата още ?
never drive faster, than your guardian angel can !
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Бааа, още ли я дъвчете тая тема 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Radinka написа:zazomazo написа:[ та ако се направи точна сметка май ще се окаже, че пушачите набиват повече пари реално от непушачите в здравната система
добро утро!!! много ясно, че ще набиват повече пари, след като са по-предразположени към заболявания, а освен това и вредят на околните
от 20 страници се дъвче едно и също, няма да се стигне до консенсус, за кво изобщо седи отворена темата още ?
Ей така си ги повтаряте некакви неща ,щото некой друг ги е казал.
Хайде малко анализи.
Основен проблем на населението е...затлъстяването,никъде не пише тютюнопушенето а затлъстяването,затлъстяването води до такива хронични и не хронични заболявания че огромна част от парите за лечение отива именно в тази посока,за лечение на инфарти,инсулти и ред още заболявания че дори и до изкривяване на гръбначният стълб и счупени кости.
Лечението на подобни заболявания от затлъстяване дълго и скъпо,то води и до намаляване на трудоспособността и трайни увреждания.
Та доказано е че тези неща са враг номер 1 и се изразходват най-много средства за лечение,а както знаем цигарите не водят до затлъстяване
Е.Димитров написа:Radinka написа:zazomazo написа:[ та ако се направи точна сметка май ще се окаже, че пушачите набиват повече пари реално от непушачите в здравната система
...
Основен проблем на населението е...затлъстяването....
Емо, недей започва темата за затлъстяването, че може девойката да е с голям пърделник и да я депресираш....