Забраняват безплатния Wi-Fi
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
enigma написа:какво разбираш под "теглиш" и "теглят" ... виждаш ssh сесии примерно, или конекции към imap-ssl или нещо друго, което ми се полага да ползвам.
пак много ровиш- всеки "нормален" хост има по 1-2 сесии навън и навътре. като те видя че имаш по 3-4 и във 2 върви към тебе и във другите 2 върви навън... и си готов. не забравяй че 99.9% от юзърските хостове са 80/20 входящ/изходящ трафик. в момента в които те видя че си отворил няколко сесии и си по-близо към 50/50...
а и не виждам защо си говориме глупости. във момента тракерите на света (събрани във ц-клас събнетс) ми се броят на пръстите на 2те ръце. просто отрязваш достъпа до тях и...
а неща като сендвайн не можеш ги засили във ядрото на мрежата на някое голямо (тиър 1) исп защото те са решения правени за по-малки тръби.... дори във едно исп като комкаст сендвайн-а му дойде трафика малко много...
Опитните мрежови мениджъри понякога забравяте, че колкото повече рестрикции налагате, толкова по-изобретателни стават потребителите ви в заобикалянето им
не си правя илюзии че не е така. но забравяш че това игра на числа- добрите компютърджий винаги ще си намират откъде да точат. политическия "успех" би бил да се елиминира голямата част от пиратския обмен като се направят нещата по-трудно достъпни за "простолюдието".
enigma написа:Най-много някакъв realtime traffic analysis да направят ...
това което ти написах най-горе - какво мислиш че е ?

Последна промяна alx на 01 Фев 2008, 19:27, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
sawo написа::ahah:
alx Мноо филми гледаш - сигурно си на държавна работа, понеже звучиш като онея дето разпалено обясняват на селските телевизии като bTv как щели да следят Skype и даже си вярват.Знам че 256bit ssl нищо не са за ваща фирма, но по-селска полиция и медии от нас никой друг няма.Разбирам че искаш да блеснеш като деен комунист още отрано, пък дано те вземат в партията кога дойде време, но все пак и от компютри поназнайваме, не само от коли недей така
Тея ралти се прокарват точно заради дребни чиновници с мислене како твоето които всичко могат и всичко знаят, а после като стане време да вършат работа смущения от космоса им пречели(справка системата за гласуване в парламента)
... добре почваш във форума...
ще ти напиша 2-3 неща- барем прозреш...
256бит ссл ако ми покажеш някои за които не са проблем- имам $150к на година работа за него/нея... щото аз почти не се сещам за 128бит ссл дето някои може да разнищи.. пък и както казах- какво пише във пакетите никои не го интересува. аз мога да те "позная" че си торен юзър само по поведението ти. на какъв език говориш ми е все тая.
за блесването отрано, избирането и тн - много изобретателно си го измислил (предполагам си го мислил щото аз бях очарован от изящноста на решението ти за прокопсване). проблема е че квалификациите, финалите, победата и наградите във тая дисциплина отдавна съм ги събрал. разбирането от коли е едно от следствията.
пожелавам ти съвсем добронамерено и ти да развиеш дребно чиновническо мислене като моето...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Дай да забраниме WiFi-я като технология ебати. Некой тъп проС фатмак му е хрумнала тая идея. И кво? Някъде ако искам да си пусна Wireless for free и давам само малки ip-та кво има да им записвам? Или пък адреса ще му записвам? WTF? Те разните хакери дето правят поразиите да не седят по кафетата. Те си имат проксита и тн.
mi6u написа: Те разните хакери дето правят поразиите да не седят по кафетата. Те си имат проксита и тн.
а прокситата си имат логове.
99% от неразкритите от този тип престъпления (източване/пазаруване на/със чужди карти) не се разкриват защото не може да се посочи кой седи зад ип-то източник.
тази наредба прави опит да сложи име зад всяко крайно ип... нищо повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:mi6u написа: Те разните хакери дето правят поразиите да не седят по кафетата. Те си имат проксита и тн.
а прокситата си имат логове.
99% от неразкритите от този тип престъпления (източване/пазаруване на/със чужди карти) не се разкриват защото не може да се посочи кой седи зад ип-то източник.
тази наредба прави опит да сложи име зад всяко крайно ип... нищо повече.
А проксито като е в Узбекистан и после ония мине през 16 други проксита ходи търси по логовете.
А това с името зад всяко IP е супер тъпо, защото означава всеки с реално IP, а те до колкото знам са на привършване. Голяма част от провайдърите ползват малки IP-та. И сега те трябва да си вземат незнам си колко реални IP-та които да раздават. Мислено мислено, недомислено.
mi6u написа:А проксито като е в Узбекистан и после ония мине през 16 други проксита ходи търси по логовете.
съгласен. идеята както казах е да се направи живота на тези хора по-труден. колкото по-трудно- толкова по-малко хора ще се занимават със него. като всяко друго нещо.
за малките ип-та - и за това си има решение. до колкото провайдъра знае на кого какво малко ип е дал- всичко е наред. в момента не знаят. затова е и цялата дандания.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4