Турцизмите в Българският език - "За" или "Про
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
SaSo написа:...
И Босев една забележка към тебе...Искам да ти кажа че по времето на Шекспир Английския език е бил с пъти по богат граматически от сегашния Английски...Сегашния е езика на работническата класа преработен до толкова опростен вариант че няма до къде... Като думи не споря...Но граматически е бил много по-сложен език...
тук съм напълно съгласен с теб, но темата не е за граматиката, а за речниковия състав на един език. И българският език е бил по-богат граматически. Имало е падежи(то и сега има, ама колко хора ползват "кому" вместо "на кого"), сега вече не се ползват. Имало е и повече букви(цели две азбуки), оцеляла е само едната. И това е точно, защотот когато един език се развива той се опростява. Но ние сме нищо, виж горките гърци! До скоро имаха два езика димотики и катаревуса. Имаме гърци тук, те ще разяснят повече, ако има интерес. Но идеята е всеки един език да се оптимизира. Виж, че вече е почти официално да се пише U вместо You. Има и още доста примери. Не само в английския, българския или гръцкия. Езиците са динамична материя и ще се развиват с развитието на обществото.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
мда,има няма 12 времена,колко му еSaSo написа:...Сегашния е езика на работническата класа преработен до толкова опростен вариант че няма до къде... .

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
На света няма по елементарен и глупав език от английския. И ако в него има 12 времена, по логиката им на "фабрикъване на граматика" в българския трябваше да има 32 или повече. Тея техните времена ги има във всеки един език, само дето се приемат по подразбиране и никой не ги обособява в отделна граматическа единица. Това, което казваш с едно време на английски, същото го можеш и на немски, че даже и повече с помощта на конюнктива например, но никой не ги кръщава там "времена".
Според мен времената в английския са нещастен опит на английските граматици да докажат, че езикът им не е чак толкова тъп. И всъщност времената ги величаят тея, които говорят предимно английски, а не отлично друг език и английски. Времената ако ги нямаше вписани в упражнения и уроци по граматиката, щяхте по - лесно да говорите английски и да ползвате времената... Последното е лично мнение, в което съм убеден.
Според мен времената в английския са нещастен опит на английските граматици да докажат, че езикът им не е чак толкова тъп. И всъщност времената ги величаят тея, които говорят предимно английски, а не отлично друг език и английски. Времената ако ги нямаше вписани в упражнения и уроци по граматиката, щяхте по - лесно да говорите английски и да ползвате времената... Последното е лично мнение, в което съм убеден.
- Bogat-Beden
-
-
Това ,4е пове4ето времена в английския са излишни съм на 100 процента съгласен,но това не го прави по-лесен,другото което според мен поне го прави труден е правописа,ше кажеш има няколко правила,които се у4ат лесно и бързо,ама не е само това,защото излиза проблема с многото думи,които се пишат по еднакъв на4ин,а озна4ават нещо разли4но,също и двугласни,които не се срещат в славянските езици и затрудняват правилното произношение.така наре4ените идиоми,които са много 4есто срещани в разговорния английски,и са изкл. много на брой,и др. такива глупости,да не отклоняваме темата,4е доста офф стана 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
баце,не съм съгласен - английския правопис далеч не е труден
една сериозна диктовка по френски примерно няма нищо общо с английската

една сериозна диктовка по френски примерно няма нищо общо с английската

- Bogat-Beden
-
-
аааа,аз кога съм казал 4е френския е лесен 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Правописа им верно е здраво сбъркан, но въпреки това се научава лесно, особено ако си учил друг език от германската група. Странно, но за особеностите в правописа (или по - точно изговора на написаното) немците имат понятия като дифтонги, от които всъщност няма чак такава нужда, бързо се научават, а инглизите, които имат бол такива, хич не се занимават с тях
Имаш чувството, че езикът им е направен да го говори всеки, но малко да го пишат...
А виж, за френския съм съгласен, той наистина е с много изчанчен правопис, но и на английския е приемливо шашав. Всеки език си има особености. Но като най - малк оособен и най вциганен, чуждици и прочие определено следва да изтъкнем английския.

А виж, за френския съм съгласен, той наистина е с много изчанчен правопис, но и на английския е приемливо шашав. Всеки език си има особености. Но като най - малк оособен и най вциганен, чуждици и прочие определено следва да изтъкнем английския.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
продължавам да твърдя, че степентта на трудност при английския не е хич висока и като граматика, и като лексика
ако някой се затрднява с него - нич да не се захваща с други езици
а за адвансд юсерите - японистика

ако някой се затрднява с него - нич да не се захваща с други езици

а за адвансд юсерите - японистика

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4