Давност на акт !
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Дилян Пенчев написа:D3BEP написа:Чл. 158. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)(1)Броят на точките за потвърждаваневалидността на свидетелството се възстановява: 1.(изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 51 от 2007 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 отпървоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж засрок от 1 година при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, коетоудостоверява със съответните платежни документи;2.(изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на двегодини, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
Четейки удебеления текст и подчертания да разбирам ли че последния акт с който са ми отнети точки беше лятото на 2004 година, а след него имам 2 за ПТП-та и с тези актове имам само парична глоба без отнемане на точки...това ще рече ли че вече имам максимален брой точки?
Не мога да кажа ,с реда за възстановяване на контролни точки не съм запознат, но съдейки по текста на закона - да.
Вероятно можеш д го провериш в кат на гишето за издаване на книжки. Системаа ако не се лъжа е компютърна.
Аз от както не ми върнаха миналата година книжката ме е страх да стъпя там, камоли да си дам документите там за някаква сверка, или други от техните простотии! Стискам зъби и догодина, като ми дойде датата за пълнене на книжката ще видим какво ще стане! Ако не ги възстановят, ще се разправяме, па ако трее и ше се съдиме дет се вика
П.С. Да си търсиш правата в КАТ е като да наливаш от пусто в празно за съжаление ......
П.П.С. Леле тия как ги мразиммммм .....

П.С. Да си търсиш правата в КАТ е като да наливаш от пусто в празно за съжаление ......

П.П.С. Леле тия как ги мразиммммм .....

_!_
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
деееба и ся след по малко от месец правя
2 години без отнемане на то4ки а имам около 5 то4ки само
само един акт ми трябва да остана без книжка
и сега незнам дали ще се възстановят, имам задължения към мвр
и то доста
бахти тъпата държава
никои неможе да ми кажа нищо със сигурност
трябва ли да плащам или не и как става автоматично или не?
и да си провериш точките е ебатти панаира
направо незнам
2 години без отнемане на то4ки а имам около 5 то4ки само

само един акт ми трябва да остана без книжка
и сега незнам дали ще се възстановят, имам задължения към мвр
и то доста
бахти тъпата държава

никои неможе да ми кажа нищо със сигурност
трябва ли да плащам или не и как става автоматично или не?
и да си провериш точките е ебатти панаира
направо незнам

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:трябва ли да плащам или не и как става автоматично или не?
По първата част на въпроса ти: Да, трябва да си платиш.
По втората част на въпроса ти: Именно туй е въпроса. Не е упоменато в закона. Би следвало да е автоматично, но ако не го направят и ти натресат допълнителен акт, ходи и се разправяй кое е било първо....
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Доколкото си спомням в закона някъде пишеше, че ако имаш 2 години без акт ти се възстановяват до пълния брой автоматично
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
///peter написа:Доколкото си спомням в закона някъде пишеше, че ако имаш 2 години без акт ти се възстановяват до пълния брой автоматично
да бе колега целата тема само тфа се повтаря ти не я ли прочете

въпроса е че никои не е засекъл до сега това да е станало

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
bam-bam написа:///peter написа:Доколкото си спомням в закона някъде пишеше, че ако имаш 2 години без акт ти се възстановяват до пълния брой автоматично
да бе колега целата тема само тфа се повтаря ти не я ли прочете![]()
въпроса е че никои не е засекъл до сега това да е станало
Аз имам една катастрофа с -9 от преди 2години близо, ама ме е страх да хода, че ако ме фанат да плащам

В тая или в друга тема, бях обещал да пиша като разбера, е разбрах. Значи имам един приятел милиционер, накарах го днес да провери колко точки имам и се оказа, че имам пълен актив 39, това означава, че ако 2 години сте без никакво нарушение, автоматично се възстановяват точките, преди 1 месец ги проверявах, бяха 7, сега са си 39, последното ми нарушение е от края на октомври или началото на ноември 2005 година. Така, че който укара 2 години без нарушение, му се възстановявт абсолютно всички отнети до момента точки. 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
аха,ясно!
аз пък имам някво дело заведено от Минестерството на Финансите,за едни актове от няколко години,ама вече незнам колко дължа....
аз пък имам някво дело заведено от Минестерството на Финансите,за едни актове от няколко години,ама вече незнам колко дължа....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4