Чакат медиците на летище София?!?!!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 26 Юли 2007, 23:52

истината е че са продавали спринцовките и банките с крьв и други консумативи от болницата на египтянин и от там става ГОЛЕМИЯ ГАФ (сещате се когато едно време ни биеха инжекции в училище, караха с една стьклена спринцовка) само че тогава нямаше спин. В никакьв случай не са ги заразили умишлено просто говорим за 20-30 000$ печалба по нашенски с лека доза мьрлявщина и наистина няма никакьв заговор за заразяването както го изкараха либийците, те просто изкараха 1млрд. от леката кражба на медиците, лошото е че сега ще трябва да ни ги запишат кьм вьншният ни дьлг. А относно Саркози , Франция продаде изтребители на Катар за 16 млрд. евро и ние попаднахме в сделката им като лека комисионна
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 27 Юли 2007, 0:09

interlagos написа:истината е че са продавали спринцовките и банките с крьв и други консумативи от болницата на египтянин и от там става ГОЛЕМИЯ ГАФ (сещате се когато едно време ни биеха инжекции в училище, караха с една стьклена спринцовка) само че тогава нямаше спин. В никакьв случай не са ги заразили умишлено просто говорим за 20-30 000$ печалба по нашенски с лека доза мьрлявщина и наистина няма никакьв заговор за заразяването както го изкараха либийците, те просто изкараха 1млрд. от леката кражба на медиците, лошото е че сега ще трябва да ни ги запишат кьм вьншният ни дьлг. А относно Саркози , Франция продаде изтребители на Катар за 16 млрд. евро и ние попаднахме в сделката им като лека комисионна
съгласен съм с тебе....но едно нещо не искам в живота си да виждам----умиращи 400 деца--как може -как :?: нима има такива хора на тоя свят :!: :!: господ да ги изгори :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 27 Юли 2007, 0:18

аз гледам обективно на нещата и не искам да давам коментари но понеже ги изкараха светци нека оня горе да се оправя с тях ние простосмьртните ще им се радваме и от време на време срамно ще навеждаме глави като стане на вьпрос че 400 деца някьде умират заради дребнавата алчност на някои мед. лица. :(
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 27 Юли 2007, 0:29

interlagos написа:аз гледам обективно на нещата и не искам да давам коментари но понеже ги изкараха светци нека оня горе да се оправя с тях ние простосмьртните ще им се радваме и от време на време срамно ще навеждаме глави като стане на вьпрос че 400 деца някьде умират заради дребнавата алчност на някои мед. лица. :(
ами имайнапредвидче нямам деца а в тоа форум има доста бащи ------само с мисълта че някой ми е заразил детето което все още нямам аз почвам да изтръпвам....немогада пиша повече-съжелявам...тоа кошмар трябва да свърши :( :(извинете ме за правописа :(
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 27 Юли 2007, 2:02

Позволих си да пиша по темата, защото съм много добре запозната със случая още от самото му начало.
Сигурна съм, че повечето от вас, които дискутирате по темата в момента са започнали да следят случая от показването му по телевизията.
Всичко започва преди 1998 година. Незнам дали сте чули за българският лекар Петко Крумов . По странно стечение на обстоятелствата този български лекар е сред първите предупредили за епидемиологичната вълна от ХИВ/СПИН в Бенгази.
Той е бил вирусолог от висока класа и е командирован от либийското министерство на здравеопазването да изследва епидемиологичната обстановка в болницата "Ал Фатех" в Бенгази. Взетите от него кръвни проби са доста тревожни. Той умира същата година от инфаркт, но остава доклада му направен върху изледванията, който до този момент не получава публичност. Въпреки изключителната си дискретност д-р Крумов поделя с български колеги, че в Бенгази става нещо изключително тревожно. Кои са тези хора? Каво им е предал д-р Крумов? Адвокат Шейтанов (първият защитник на медиците) се среща с някои от тях, като мед. сестра В.Н. Шейтанов разговаря с нея след като тя напуска Либия.

Сега историята.. Декември 98г. в болница "Ал Фатех" са арестувани шестима чуждстранни мед. работници.. Задържани са български мед. сестри Севда Ябланска, Снежана Димитрова и унгарската сестра, която се води старша- Мария. Те са разпитани и освободени след 5 дни. Но причината за ареста са подозрения, че задържаните са присвоили опиати.
Дъздава секомисия за разследване на случая в детската болница в Бенгази. Това става декември 98г. Три дни преди създаването на Комисията е извършен втори арест на български сестри в Бенгази.

През месец февруари 99г. са арестувани 23-ма българи. По това време са задържани и около 50 филипинци, палестинец, две полякини, унгарка, египтянин, швейцарец и англичанин.
След намесата на българския посланник Илов и консула ни Маринов до една седмица са освободени 17 от общо 23-та задържани българи.
Освободените са предупредени да не говорят за задържането. Дават им се инструкции да твърдят, че са "били на гости". В следствения арест остават 7 души и срещу тях започва разследване

Месеш по- късно либийският външен министър изпраща послание на Надежда Михайлова, в което казва, че по- голямата част от българите са освободени и че ще ускорят действията по освобождаване и на останалите.
В деня на ареста на филипинците по настоятелството на корейска фирма те са освободени. Намесва се и послкият консул и освобождават полякините. Освободена е и унгарската сестра, както и гражданите на Швейцария, Египет, Великобритания, Турция, които напускат Либия.
Не видяхте да има пълна намеса на нашето външно министерство по времето на Михайлова нали? А и нали все някой трябва да понесе вината, че има заразени деца. И точно това са тези 7 души, с които започва цялата трягедия.
Кой е този седмият? Това е Смилян Тачев, специалист по подръжка на мед. апаратура. След 5 месеца той е освободен и в ареста остават познатите за всички нас Нася, Кристияна, Валя, Валентина, Снежана и Здравко.

12 месеца либийското правителство твърди, че българите са задържани като свидетели на следствие, което се води срещу ръководителите на Детската болница.

Всички знаете в какво са обвинени тези 6- ма души. Както знаете, 1е става въпрос за болница "Ал Фатех" в Бенгази. Ще посоча само тези, които не са имали нищо общо с Дестската болница. Това са съпрузите Кристияна и Здравко.

Кристияна Вълчева- заминава на работа в Либия през 91г. До момента на арестуването и работи в болница " Хауари". Обвинена в масово убийство на деца, чрез инжектиране на вируса ХИВ. и още няколко неща.

Здравко Георгиев
-към момента на арестуването си работи в един от лагерите на корейска компания край гр. Мисурата. Когато отива да търси съпругата си той е аресуван. Обвинен е в масово убийство на деца, чрез инжектиране на вируса ХИВ, употреба на алкохол и т.н

Тогавашният защитник на медиците ни Шейтанов решава да прегледа цялото дело в дълбочина и прочите около 10 хил. страници. Само обвинителното постановление заема около 2000 страници.
Първата задача, която си поставя е да рповери твърдението, че са заразени 393 деца, от които 23 са починали до определена дата.
Започва да проверява броя на децата по списъците и установява, че лиспват доказателства за заразеност на всичките 393 деца. Лисват значителен брой "Историй на болестта".
От сравнението по списъците Шейтанов установява, че някои деца са записани по два пъти. Точно в тези списъци се оказва, че има не само деца, но и върастни хора.
Също така от списъците адвокатът разбира, че е имало заразени деца в боницата "Ал фатех" още преди бълг. сестри да са знаели, че ще работят там.

След това адвоктът проверява броя на починалите УЖ 23 деца, като търсидокументи, удостоверяващи смъртта. Оказва се, че броят им е по-малък от 23 и те нямат смъртни актове.

Последното, ккоето ще напиша, че много дълго стана :roll: е за един документ, който е изготвен от д-р Ал- Манфи. В него пише, че към датата на арестуването на медиците ни са проведени изследвания на 6030 деца, от които 347 са установени като серопозитивни, 14 са починали, изследвани са 175 майки, от които 14 са били серопозитивни: изследвани са и 136 бащи, за които не е установен положителен резултат.
Тези данни показват, че едва половината от майките са изследвани и още по- малко са изследваните бащи. В докладите на Люк Монтание и Люк Перен е посочено,че част от майките и огромно мнозинство от бащите са отказали да бъдат изследвани за СПИН.

Аз изводи за цялата история съм си направила отдавна. Оставям ви да си направите и вие.

Данните, които съм посочила са от книгата на адвокат Шейтанов за процесът в Триполи. В книгата са приложени всчки документи и списъци.
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Юли 2007, 2:16

В крайна сметка те получиха това, което искаха... Говоря за Либия. По новните казват, че сме им опростили дълг от 60 милиона долара. Ако това бяха американски сестри, според мен можеше и да се стигне до война. Радвам се за хората, но не смятам, че сме спечелили. А тази книга ще ми е интересно да я прочета. Самият факт, че се стигна до политическо решение говори сам за себе си...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 27 Юли 2007, 3:33

Eliana написа:....

Наистина вкара яснота по въпроса и разкри доста неща, но никъде не видях дали това, което пише колегата interlagos е така. Има логика в думите му, но до колко е вярно не знаем. Ще те помоля ако имаш някаква информация да я споделиш...

Моята позиция е следната. Тръгнахме на сляпо да защитаваме хора без дори ние самите да знаем дали това, което говорят е истина. Винаги ще съществува онова съмнение, че наистина може да са заразили децата със смъртносния вирус. В такъв случай аз не оправдавам постъпката на правителството и на всички, които се намесиха за да ги оневинят. Живота на 400 деца не се измерва дори и в 1млрд. долара. Това е едната страна на нещата.
Ако пък приемем това, което написа Eilana за истина ще кажа, че всичко е било политика и че тези 400 деца както и нашите медици са били едни пионки, чрез които Либия постига някакви техни си цели. Наистина проблема се разви и в световен мащаб. Истината е, че в края те бяха под натиск, но така извъртяха нещата, че в крайна сметка да получат това което искат. Говориха, че Кадафи бил клекнал и такива работи, но той доказа, че е изключителен политик.
Ситуацията ми напомня на онази дето бяха заловили снайперисти по някакви сгради, когато Буш беше тук. Хвърлят ни прах в очите, а всъщност няма такова нещо. Аз доколкото знам, за това че са останали там са виновни Иван Костов и Надежда Михайлова. Намесата им била закъсняла и не дръпнали медиците ни. Ако е наистина така, просто не ми се мисли колко ще имат да плащат "после".

Общо взето не вярвам на това, което пишат по вестниците, защото са писали неща, които съм слушал завъртяни по съвсем различен начин, за да придобият скандалност. Истината вероятно я знаят малко хора, но ако наистина това с далаверите е вярно, заслужават да лежат по 2 живота и тогава помилването от страна на президента е абсолютно непревилно. Язък за дечицата без значени кой и как ги е заразил. Лошо е, когато си използван за да помогнеш на някой да придобие нещо...

А на медиците мога да им кажа добре дошли... Съвестта ще си каже своето ако са те... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 27 Юли 2007, 12:39

идеята на вси4ки дори и на либийците в на4алото бе6е да ги сьдят справедливо за това което са извьршили а не 4е уми6лено са ги заразили ,пак казвам 4е става вьпрос за НЕМАРЛИВОСТ а не за тероризьм. преди години си говорих с техният посланник тук и той сподели 4е се притесняват 4е много се раздухва слу4аят в нашата преса, самите либийци сьщо нямаха изгода да го раздухват имайки предвид 4е тогава имаха реноме на терористи пред запада. тогава на6ите политици и емисари знаеха за далаверите им и настояваха за справедлив процес да ги сьдят за това което са извьршили а не 4е умишлено са ги заразили, но след като слу4аят придоби световен мащаб либийците се вьзползваха от това финансово. 99 г. имаше бьлгарска делегация вьв врьзка сьс спорта и тогава имаше среща сьс сина на полковнок кадафи 4иято фондация изигра решаваща роля за изхода, на вьпроса от кьде знам за тези неща отговора е 4е баща ми беше един от хората които бяха на преговорите. По темата може да се пише много но сьгласете се 4е след целия цирк на политици и шоумени
истината няма да излезе на яве. Остава само да се надяваме 4е има господ и той е спрведлив, аз сьщо имам две деца
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 27 Юли 2007, 13:03

Ще пусна още малко ФАКТИ, които бих искала да прочетете.
Integralos, прочети ги и ще разбереш дали немърливостта се дължи на нашите медици.
Всичко, което съм написала е плод на неоспорими факти.

Заключенията на проф. Люк Монтание, двама либийски лекари, проф. Люк Перон, както и проф. Аргирова гласят, че установеният през 98г. взрив в детската болница в Бенгази е вътреболнична инфекция, предизвикана от 3 кръвопреносими вируса ХИВ-1, ХЕПАТИТ С и ХЕПАТИТ В. Това вирусно многообразие говори замножествени, нееднородни и сменящи се източници на инфекцията. В този смисъл “намерените” банки или предварително “приготвените”
Спринцовки с инфекциозен материал не могат да обяснят произхода и наличието на това вирусно многообразие. Оттук тезата за криминално умишлено заразяване става необоснована и несъстоятелна.
Документирано е, че тази вътреболнична инфекция съществува преди 98г. и била непрекъсната през 99г., т.е. преди и след периода, в който реално са работили обвиняемите български медици.
Началото на заразяването не съвпада с времето на пребиваване на подсъдимите сестри в Либия. Шейтанов представя справка на съда от органите на гранична полиция в България, според която 3 от 5-те обвиняеми български медицински сестри пристигат в Либия на работа в началото на февруари, а една от тях- в началото на август. Пристигналите през февруари започват работа през март 98г, а според обвинението е са извършили заразяването от март до октомври същата година (98г)

Пред съда Шейтанов цитира имената на деца, които са пребивавали в болницата преди началото на “периода на заразяване” от нашите сестри. (няма да ви ги пиша, защото списъците е дълъг)
Също така адвокатът посочва и деца родени след ареста на българките. Детето Фатма е било родено през януари 99г. ,т.е след ареста на българките. Майката на това дете не е била серопозитивна, което означава, че то е заразено в болницата. Садика е родена през април 99г. в Италия и е била серопозитивна, каквато е и нейната майка . Соад е постъпила в детската болница януари 99г., а Ноха е родена на 14 март 99г. Пак да повторя, че това са деца постъпили в болницата след ареста на мед. сестри, но са включени в списъка, че и те са жертви на българите.
В обвинителният акт обаче се посочва доклад на 10-ма либийски лекари, който гласи, че в Бенгази и Либия като цяло нямало случаи на СПИН. :lol: Смешно е, защото се опитват да докажат, че Либия е останала незасегната, когато болестта СПИН е обявена за "болест на десетилетието" и африканските държави са пламнали.

Твърдението на следствието, че пробите от кръвна плазма са показали наличие на вируса ХИВ е абсолютно невярна поради една причина. В доклада се казва, че при изследването са използвани два вида тестове (ELISA and Western Blot). В медицината е известно, че тези тестове се изпозват за установяване на антитела, образувани от организма срещу вируса ХИВ при изследване на хора или на кръв, предназначена за даряване. Те не могат да открият самия вирус.

Познавам една жена,която е работила като мед. сестра в Либия, но причината да напусне въпреки доброто заплашане е, че мизерията на тези хора и липсата на всякаква хигиена е ненадмината.
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 27 Юли 2007, 14:55

Там не знам как е,ама и при нас хигиената не е на най-високо ниво и има още много какво да се желае ;)
Личен опит... :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юли 2007, 18:27

историята никои няма да я знае цялата. никога. просто много интереси и кървави пари са намесени тука... всеки има свободата да си измисли своята конспирация която да дава логично обяснение на всичко.

логичния завършек е изтъкан някъде между личните интереси на хитрия арабин, липсата на популярност правителството му, интересите на французите във либия, прогреса на медицината и.. руските и френски сделки със оръжия във региона. и цялата тази система разбира се трябва да има бушони :)

а каката с черпака - хубаво си изнесла фактите, но мисля че изводите всеки ще си ги извади различни. ма що- нали чалгата и пиенето си вървят- и тоз керван ще отмине..
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата