Присветвате ли като има Куки ?
Модератор: Общи модератори
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Honzik написа:...През 60-те баща ми е бил още в детските си години... а ти ако преживяваш критическата или пубертета - не е тук мястото...
Един вид се хвалиш, че току що си взел книжка ли?

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
По темата със святкането , святкам винаги.А относно това дали трябва или не....знам 4е на никои от нас не му е приятно като го спират в наушение или не , но особено неприятно е дате спрат за превишена скоруст ( карах с 80км. а уграни4ението беше 40км
. става вапрос за окуловръстно шосе) и да ти кажат 4е от сутринта до сега са станали 14 тежки и 43 леки катастрофи, и 4е ако аз не пазя себеси няма кои да ме пази............ върнаха ми документите и ме пуснаха, след това 3 дни не святках на никои.
пп. караите умно

пп. караите умно
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае то много народ го е яд само на куките... ма после като се замислиш почва да те хваща яд и на половината идиоти-"шофьори" по София (и не само)...
viper,а ти па що не вземеш съвсем компетентно да извадиш бастуна от гърлото си и да си затраеш... кой кога е взел книжка ти е точно ама последната грижа....
Не книжката прави от човека шофьор, ма ти това сигурно трудно ще го разбереш...

viper,а ти па що не вземеш съвсем компетентно да извадиш бастуна от гърлото си и да си затраеш... кой кога е взел книжка ти е точно ама последната грижа....

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Honzik написа:Ае то много народ го е яд само на куките... ма после като се замислиш почва да те хваща яд и на половината идиоти-"шофьори" по София (и не само)...![]()
viper,а ти па що не вземеш съвсем компетентно да извадиш бастуна от гърлото си и да си затраеш... кой кога е взел книжка ти е точно ама последната грижа....Не книжката прави от човека шофьор, ма ти това сигурно трудно ще го разбереш...
Honzik, тoчно ти ли се намери да обясняваш кой, какво да прави? Ти, който само затрайващи си бастуни сънуваш? Ти да не си ченге, а пич? Щото те ченгетата са такива всезнайковци и живеят с мечтата, че това което не им харесва, не трябва да се казва...
По въпроса за шофьорите в София: като не ти изнася - не карай! Даже по-добре емигрирай... ще си спестиш много главоболия и безсънни нощи, прекарани в псуване на "лошите присвяткващи шофьори"

- Mollov
- Мародератор
-
zayo написа:Според мен , трябва да се знае къде има постове на куките.Официално обявени от КАТ а не да ми залягат по храсталаци и отбивки и да ме дебнат като партизани.
Не може София-Варна да видя само 1 патрул![]()
Тва не е реално .....
Аз лично святкам,но мисля ,че не е редно!!!
Ae нали се сещаш, че ако има официално обявени постове всичко живо ще гледа около тях да кара както трябва,а през другото време - както си иска

А за София-Варна - направо не е за вярване, че е имало само един "комплект"... ма ти може да си минал прекалено бързо покрай другите и взаимно да не сте се видяли

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Святкам , в населените места. И на мен ми святкат въпреки че рядко имам полза от това - аз в населено място (по пътя Бургас-София основно , не по Цариградско) с повече от 60 не карам и съответно не съм интересен за полицаите.
С колегата Honzik не съм съгласен по няколко въпроса - първо на Тракия ми написаха фиш за каране със 142км/ч - т.е радарите не са настроени на +20км/ч. и Второ - идеята на присъствието на КАТ в населено място (отново говоря за малки градчета и села , които се явяват само транзитни за огромен трафик) е да накара водачите, които по принцип не спазват ограниченията да минат с безопасна скорост. Ти като не светнеш на идиота , който кара със 100+ в селото с надеждата да го хванат, дали няма 200-300 метра преди поста той да прегази някого ? Като светнеш , всички карат с разрешената скорост.
Тук естествено изниква въпроса , дали не трябва винаги да святкаме , но тогава много бързо всеки ще спре да обръща внимание. Така че аз съм напълно за постоянното присъствие на полицаи на такива места.
Иначе за безумните знаци , които са сложени няма да коментиран , но и наблюденията ми по все същия този път Бургас-София за последните 4 години са , че постовете на КАТ са само в населените места и на едно-две кръстовища.
С колегата Honzik не съм съгласен по няколко въпроса - първо на Тракия ми написаха фиш за каране със 142км/ч - т.е радарите не са настроени на +20км/ч. и Второ - идеята на присъствието на КАТ в населено място (отново говоря за малки градчета и села , които се явяват само транзитни за огромен трафик) е да накара водачите, които по принцип не спазват ограниченията да минат с безопасна скорост. Ти като не светнеш на идиота , който кара със 100+ в селото с надеждата да го хванат, дали няма 200-300 метра преди поста той да прегази някого ? Като светнеш , всички карат с разрешената скорост.
Тук естествено изниква въпроса , дали не трябва винаги да святкаме , но тогава много бързо всеки ще спре да обръща внимание. Така че аз съм напълно за постоянното присъствие на полицаи на такива места.
Иначе за безумните знаци , които са сложени няма да коментиран , но и наблюденията ми по все същия този път Бургас-София за последните 4 години са , че постовете на КАТ са само в населените места и на едно-две кръстовища.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
Honzik написа:zayo написа:Според мен , трябва да се знае къде има постове на куките.Официално обявени от КАТ а не да ми залягат по храсталаци и отбивки и да ме дебнат като партизани.
Не може София-Варна да видя само 1 патрул![]()
Тва не е реално .....
Аз лично святкам,но мисля ,че не е редно!!!
Ae нали се сещаш, че ако има официално обявени постове всичко живо ще гледа около тях да кара както трябва,а през другото време - както си иска"Партизанството" и аз не го одобрявам, ма като че ли е единственият начин да се хванат тия, дето превишават скоростта... и то тия, дето има сми да ги спрат...
А за София-Варна - направо не е за вярване, че е имало само един "комплект"... ма ти може да си минал прекалено бързо покрай другите и взаимно да не сте се видяли![]()
![]()
![]()
Тц Тц и пак Тц , аз не карам бързо

Хозник относно спирането ... нека да ги спират тия дето са изкарали курсове за краш тестове , аз съм за с 2те ръце и 3те крака

Ама ако има 6-7 поста до морето обявени пример: ябланица търново пост 1 .. и т.н ... просто да се знае ,че има .. респекта е по голям .. то ясно,че ще има манекени дето ще карат пак ама се надявам да са по малко

Honzik, моля те, сложи си един Skype, че гледам viper-а има, разбирайте си се там кой не скача е ченге.
По темата - винаги святкам. Дори и никой да няма на пътя, пак си святкам
Колегиално е. А и така отнемам възможността на куката да изнудва някой колега и това ме прави доволен. Ако всички предупреждаваме, ченгетата няма да прибират толкова кинти за час висене. По данни на мой приятел, бачка в районно и има контакти с "Висящия Честмир" на пътищата, средно прибират по 200-300 лева за два-три часа висене в храстите. Това са десетина-петнайсет спряни, по втория начин. 100 лева на час?!? Колко от нас взимат толкова?
Е как да не светкам...
По темата - винаги святкам. Дори и никой да няма на пътя, пак си святкам

Колегиално е. А и така отнемам възможността на куката да изнудва някой колега и това ме прави доволен. Ако всички предупреждаваме, ченгетата няма да прибират толкова кинти за час висене. По данни на мой приятел, бачка в районно и има контакти с "Висящия Честмир" на пътищата, средно прибират по 200-300 лева за два-три часа висене в храстите. Това са десетина-петнайсет спряни, по втория начин. 100 лева на час?!? Колко от нас взимат толкова?
Е как да не светкам...
- Mollov
- Мародератор
-
Zayo, аз по-нагоре го написах..... BG шофьори масово нямат никъв респект към куките.... корумпирани били, "свине" били, "педали" били... и т.н. - сещаш се.... само че като се излезне в чужбина и нещата се променят... всички са най-примерните и спазват правилата за движение... и примерно полицаите в Австрия/Германия вече ги уважават ... и като го спре ония и му каже "300 евро, господине" и навежда глава и е ОК... няма значение, че ония са изкочили от някъде, че не са били "пост", че са били с "маскирана" кола (на която изведнъж на задния джам ти е изкочил надпис "Police, Slow down!") и не ги е видял... в Германия ще си траеш, ма в BG си личен.... ше ги псуваш до дупка...
Фил, с viper-а няма кво да се разбирам - явно съм му под интелектуалното ниво и не мога да му схвана тънката мисъл... ма някви костенурки, кво ли... сложни неща.... иначе за другото - караш с 100лв/час.... а с колко е карал като км? И само не ми казвай, че масово не идва от шофьора предложението "е са не мое ли да почерпя нещо..." - и после ми говори, че куките били корумпирани... на теб за кво ти е да "черпиш", ако не си се провинил??? Бил си карал "само" с 25км/ч над ограничението... ма там имало условия да се кара с повече..... ма кво от това, бре? Какво на теб ти пречи да спазваш въведените ограничения? По-личен си от останалите, по-вездесъщ? Какво? Важи за другите, ма аз съм по-големият шофьор и мога с повече.... Някои хора сте ми много странни как гледате едностранно на нещата... ма монетата има и още една страна.
Фил, с viper-а няма кво да се разбирам - явно съм му под интелектуалното ниво и не мога да му схвана тънката мисъл... ма някви костенурки, кво ли... сложни неща.... иначе за другото - караш с 100лв/час.... а с колко е карал като км? И само не ми казвай, че масово не идва от шофьора предложението "е са не мое ли да почерпя нещо..." - и после ми говори, че куките били корумпирани... на теб за кво ти е да "черпиш", ако не си се провинил??? Бил си карал "само" с 25км/ч над ограничението... ма там имало условия да се кара с повече..... ма кво от това, бре? Какво на теб ти пречи да спазваш въведените ограничения? По-личен си от останалите, по-вездесъщ? Какво? Важи за другите, ма аз съм по-големият шофьор и мога с повече.... Някои хора сте ми много странни как гледате едностранно на нещата... ма монетата има и още една страна.
Така е, винаги има и друга страна. Всички имаме вина, и ние, и те. Ние, че предлагаме, те че приемат.
Винаги съм казвал това, ако ти се занимава да потърсиш из моите мнения, ще видиш.
Но поводите за дразнене идват предимно от полицаите.
Дразнещо е, когато ченгето ти гледа талона вече 20 минути и очевАдно си иска подкупа.
Дразнещо е, когато той ти каже "Как ще се оправяме сега".
Дразнещо е, когато си напълно редовен, непревишил, с колан, хендс-фри, изключени халогени, с изправен пожарогасител, триъгълник, аптечка, жилетка, столче, изобщо - перфектен, и ченгето, поради липса на повод за изнудване, реши да ти пише акт за неугледен външен вид.
Дразнещо е, когато ченгето си бърка в носа, когато покрай него летят поршета, мерцедеси, ламборгинита, джипове, ферарита, нам си кво още, и изведнъж скочи на пътя да те спира, щото си минал с 10+ км/ч.
Дразнещо е, когато те спрат за навлизане в насрещното, без да им пука, че там има дупка, в която направо губиш обхват.
Винаги съм казвал това, ако ти се занимава да потърсиш из моите мнения, ще видиш.
Но поводите за дразнене идват предимно от полицаите.
Дразнещо е, когато ченгето ти гледа талона вече 20 минути и очевАдно си иска подкупа.
Дразнещо е, когато си напълно редовен, непревишил, с колан, хендс-фри, изключени халогени, с изправен пожарогасител, триъгълник, аптечка, жилетка, столче, изобщо - перфектен, и ченгето, поради липса на повод за изнудване, реши да ти пише акт за неугледен външен вид.
Дразнещо е, когато ченгето си бърка в носа, когато покрай него летят поршета, мерцедеси, ламборгинита, джипове, ферарита, нам си кво още, и изведнъж скочи на пътя да те спира, щото си минал с 10+ км/ч.
Дразнещо е, когато те спрат за навлизане в насрещното, без да им пука, че там има дупка, в която направо губиш обхват.
- Mollov
- Мародератор
-
Фил написа:

Това, че не уважаваме полицаите, си е лично тяхна вина. Те сами са си го направили така.
Подкупа е като наркотика - никой не ти продава наркотик, те ти предлагат. Решението дали да го вземеш си е лично твое. Същото е и с подкупа - решението дали да го вземеш си е лично твое. Те решават да го вземат. Какво уважение мога да имам към тях? Те се продават по-евтино от к**ва по околовръстното, а после искат да ги уважавам?
Подкупа е като наркотика - никой не ти продава наркотик, те ти предлагат. Решението дали да го вземеш си е лично твое. Същото е и с подкупа - решението дали да го вземеш си е лично твое. Те решават да го вземат. Какво уважение мога да имам към тях? Те се продават по-евтино от к**ва по околовръстното, а после искат да ги уважавам?