Избор на джип/сув?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Избор на джип/сув?

Мнение от grkv » 07 Мар 2022, 13:45

terorero написа: кутията е вариаторна но не е никаква драма.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 07 Мар 2022, 13:56

ildivvy написа:Аз пък когато се интересувах от подобни коли, останах с впечатлението, че италианския дизел не е толкова добър, колкото на Мерцедес-а. Нещо по ангренажа, цена на части и майстори и т.н. Мерцедес-а си има също своите 'особеност', като топло-обменника, колекторите, моторчето за клапите и т.н.

Да.Италианския е гаден и това ме спира от WK2.Отделно е с помпа нато на N моторите,а там е ужас като се скапе.
Явно не останаха читави коли вече :banghead:
Проучвах и варианти за някакъв нов боклук,но не си заслужава при положение,че минавам по 15-20000 км годишно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Мар 2022, 14:26

Да ползвам леко темата
някой с преки впечатления от каджар 1.2бенз. 130кс? По конкретно от двигателя,знам че се слага и в други модели на рено

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 07 Мар 2022, 14:46

grkv написа:

Изображение

?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 07 Мар 2022, 15:52

Джипа не е мой /на приятел е / и обмисля да го качва по сайтовете , на реални 160к/км. 3-ка дизел като цена сигурно ще е 2/3 от бюджета :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 07 Мар 2022, 15:55

kiko написа:Да ползвам леко темата
някой с преки впечатления от каджар 1.2бенз. 130кс? По конкретно от двигателя,знам че се слага и в други модели на рено

Преди години имаше яко проблеми с този мотор, потърси в интернет. За чисто новите не знам.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 07 Мар 2022, 16:58

v_p_m написа:Джипа не е мой /на приятел е / и обмисля да го качва по сайтовете , на реални 160к/км. 3-ка дизел като цена сигурно ще е 2/3 от бюджета :)

Ако реши да го продава ми пиши колега.Имам интерес.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Мар 2022, 21:37

Аз съм на мнението на богат-беден. Според мен остани с марката. Преходът извън нея ще е труден след толкова време и можеш да останеш разочарован ако не уцелиш.

Някоя x3 с m57 двигател, ще си свиркаш.

Паджеро 4 съм споменавал, че имам - препоръчвам ти го. Сузуки джимни също, малка въшка е, но я препоръчвам и нея, особено ако преобладава градското каране. И двата обаче са си професионални джипове, може би нямаш нужда чак от такъв. Г класа на Мерцедес също взех наскоро. Надхвърля бюджета, но пък нямам лоша дума за нея също. Пак си е професионален джип обаче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Мар 2022, 12:05

Аз също бих препоръчал да се остане с марката, макар и с някой компрорис! Познаваш я, имаш опит - преходите са скъпо и времеемко "удоволствие".

Аз лично си ходя за риба с 46цата, но стилът и локациите ми на риболов са такива, че рядко минавам по повече от килемотър равен черен път на сезон, а под 30-40 излета на година рядко правя! На малкото места, на които има по-сериозни препятствия(т.е. неравен черен път) обикновено съм с други хора с по-високи коли и толкова.

Освен ако не дърпаш лодка, истински джип(т.е. НА РАМА) не ти е нужен! За риболов и разни черни пътища всеки автомобил с по-висок клиренс върши работа. Поне аз така го виждам, но отново с уговорката, че ловя с една въдица в ръчичка и всичко е по джобовете или на гърба! Ако си шаранджия, Бога ми - повече от 30 метра между бивака и колата са абсурдни!

Любител съм на истинските джипки, ходя от време на време на "разходки" с разни мераклии и е супер готино, има общо с риболова и природата, но недостатъчно! "Проблемът" при тях е, че на асфалт са адското наказание, а именно там е 99.9% от пътуването към рибите!
При последното ходене с такова нещо за риба се бях намразил направо. За да не минем 1 километър пеша през една гора се влачихме близо 6 часа от София до Козлодуй с Падежеро 2ка с mud-terrain гуми при снеговалеж! :dummy:

sub_eleven написа:Паджеро 4 съм споменавал, че имам - препоръчвам ти го. Сузуки джимни също, малка въшка е, но я препоръчвам и нея, особено ако преобладава градското каране. И двата обаче са си професионални джипове, може би нямаш нужда чак от такъв. Г класа на Мерцедес също взех наскоро. Надхвърля бюджета, но пък нямам лоша дума за нея също. Пак си е професионален джип обаче.

Човеко, искрено ти завиждам за автопарка! :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Мар 2022, 20:56

empar написа:Човеко, искрено ти завиждам за автопарка! :driving:

Благодаря, че го оценяваш! С много мерак съм ги подбирал и поддържал.
Джиповете на мен не са ми фикс идея, а са ми средство за да обслужвам една моя страст и най-голямото ми хоби.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Мар 2022, 1:18

terorero написа:
grkv написа:

?

Кутията на Rogue е консуматив. И първа, и втора генерация.

Transmission issues already plagued the first generation of the Nissan Rogue in 2007. Common problems include failing to accelerate from stand-still, and whining and grinding noise while accelerating. The transmission usually experiences complete failure at around the 120,000-mile mark.

Второ поколение 2013-16

The problem: The continuously variable automatic transmission may shake, shudder, bump or vibrate during normal operation in certain Nissan vehicles, including select Altimas and Rogues. This is due to either a faulty valve body inside the transmission or the CVT needing to be replaced.

https://www.cars.com/articles/2013-2016 ... 683183828/

С тази фирма не се занимавам. Запознах се с един нашенец, дето живее далече и кара близо 60км в едната посока, за да ходи на работа. Първо поколение Rogue на малко над 400К беше колата и директно го попитах, колко скоростни кутии е сменил. Той каза "три". Това е за моделите в Северна Америка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 10 Мар 2022, 6:23

С вариаторните кутии е малко като с ванкеловите двигатели - много се пробваха, нито един не успя да го направи така, че да си струва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 10 Мар 2022, 8:51

sub_eleven написа:
empar написа:Човеко, искрено ти завиждам за автопарка! :driving:

Благодаря, че го оценяваш! С много мерак съм ги подбирал и поддържал.
Джиповете на мен не са ми фикс идея, а са ми средство за да обслужвам една моя страст и най-голямото ми хоби.

:bchug:

Ти мисля, че имаше тема за гегата, ама нещо не я намирам. Какво конкретно взе и дали може да споделиш малко повече впечатления?

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 10 Мар 2022, 9:31

G500 взех, 6+1, на 120000км от щатите. Впечатленията ми са, че бих карал само нея. Дори на градско е много приятна. Единствен минус е разхода, друго няма наистина, освен да спомена, че беше прекалено тиха... преди да й сложа оригинални заглушители от G63 :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Мар 2022, 9:34

Както е казал народа единствено Г55 е по-хубавонот Г500. :ok:
Със здраве да се ползва.Много хубаво е кубчето. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата