xHP Flashtool - Ремап на автоматични скоростни кутии за БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Re: xHP Flashtool - Ремап на автоматични скоростни кутии за

Мнение от dpopov » 25 Яну 2018, 16:45

dextuar написа:
dpopov написа:Колеги,

някой с 330D /N57/ да е сложил този flash на кутията и да има желание да ме повози?? :mrgreen: :mrgreen:

Аз съм се возил на 6/шест/ коли с този ремап на кутията и потвърждавам мнението на колегите - не е ли твоята кола, ти да караш и да си я познаваш, не можеш наистина да усетиш разликата - да, такава има, но чувството, когато ти я подкараш, е съвсем различно.

dpopov написа:Още нещо, кво правим, ако има ремап колата? Тая кутия дали няма да й се види тежко да включва по-бързо с повече torque?

Ако си с ремап, може да си само по-доволен от крайния резултат.

Nice, nice. Да видим само дали аз ще го правя или в някой от сервизите им на тия.

Мерси за инфото, колеги!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Яну 2018, 17:35

Аз мога да те повозя на е61 с такъв мотор и такава кутия да видиш разликата нагледно.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S.Simov » 29 Яну 2018, 12:00

При така наречените "Официални дилъри" пак ли се плаща този лиценз или плащаме само цената за желания "Stage" ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Яну 2018, 12:52

S.Simov написа:При така наречените "Официални дилъри" пак ли се плаща този лиценз или плащаме само цената за желания "Stage" ?

Според мен отговорът е логично да е, че не плащаш само цената за Stage-а, иначе защо въобще щяха да пишат цял APP за това? А и самият APP е безплатен, лиценза се плаща и за да можеш да слагаш custom софтуер.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Яну 2018, 12:53

S.Simov написа:При така наречените "Официални дилъри" пак ли се плаща този лиценз или плащаме само цената за желания "Stage" ?

Разбира се, че се плаща, цените са почти същите, като да си го направиш сам, само дето си спестяваш това да си купиш захранване на което трябва да е включена колата докато го правиш и някой друг носи риска, ако при флаша се усерат нещата да ти оправи колата ;)
Тия неща струват пари по цял свят и тук не е по различно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 01 Фев 2018, 14:40

Колеги, какви пари излиза ремапа, ако си го правиш сам? При кореспонденция с тях ми обявиха една цена, при представител друга и не знам последно на кого да вярвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 01 Фев 2018, 14:54

bir40o0 написа:Колеги, какви пари излиза ремапа, ако си го правиш сам? При кореспонденция с тях ми обявиха една цена, при представител друга и не знам последно на кого да вярвам.

Цената е каквато я виждаш в приложението, по спомен stage 1 излизаше ~ 330-340лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 04 Фев 2018, 17:01

Вчера ремапнахме кутията с колега @dextuar и ще напиша малко първи впечатления, макар и да не съм навъртял много километри. Аз си избрах директно stage 3, защото най-много ми приляга на стила на шофиране и не мога да дам мнение от първа ръка за другите два, но ето за stage 3:

- кутията на D сменя много плавно, направо не я усещам
- и на D и на DS има кикдаун, макар и в сайта да пише, че няма. Това е голям + за мен, защото си мислех, че няма да имам kickdown в пътите, в които си карам лекичко и ми потрябва по-ниска предавка за да изпреваря, но това не е така. Все още не съм тествал обаче колко предавки сваля т.е. дали поведението е както преди, но би трябвало.
- Тръгва от 1-ва, преди тръгваше от 2-ра.

Такаа, най-интересното е на M, където си минава на truе manual.
- Не downshift-ва, което е най-важното за мен. Много беше тегаво, когато карах на Витоша и катерех на 3-та, например, и на някой завой настрани кутията реши, че трябва да свали предавка и да ми вдигне оборотите :lol: или другият случай като набиеш kickdown от М2 на 50 км/ч и тя свали 1-ва и си запали гумите :D
- Има си изравняване на обороти при downshift.
- Сменя супер бързо..
- Има много як "шут", при смяна на предавки.
- Не upshift-ва сама, а чака ти да си я качиш.

Все още впечатленията ми са пресни, като я покарам още 400-500 км ще дам още информация :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Фев 2018, 18:47

....тея "шутове" освен да разбият целият Powertrain друго няма да стане...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 04 Фев 2018, 19:59

Бързата смяна е ОК, подобреното "поведение" ОК, но тези шутове както им казвате, каква им е концепцията ? Няма ли да разбие кутията така...пък и не само, както е споменал колегата по-горе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Фев 2018, 20:19

astrapower написа:Бързата смяна е ОК, подобреното "поведение" ОК, но тези шутове както им казвате, каква им е концепцията ? Няма ли да разбие кутията така...пък и не само, както е споменал колегата по-горе.

концепцията е много проста - продават ти някакъв софтуер, който е на базата на оригиналният софтуер, само че с малки промени, и ти го продават като спортни версии. Ниво 1, 2 и 3. С две думи зарибявка. Има много причини, оригиналният софтуер на кутята да сменя точно така скоростите и това е един голям компромис, който се прави от много хора. Много ясно, че са могли на времето да направят кутия още от завода да бие "шутове", да няма приплъзване в торка и т.н., но всичко е за сметка на нещо друго.

С две думи, качваш си софтуера и всичко е на твой риск - правиш се на състезател, докато кутия работи. Ако се развали, отиваш в бокса и после може би ще си помислиш, че е по - добре с оригиналният софтуер.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 04 Фев 2018, 20:24

@2bar написа:....тея "шутове" освен да разбият целият Powertrain друго няма да стане...

Колкото ще го разбият на кола с ръчна кутия при състезание или агресивно шофиране, при което пускаш рязко съединителя :mhihi:
Едва ли някой ползва точно тоя режим при нормална употреба в ежадневно шофиране.
Няма как иначе да се постигне бързината на превключване, тя е за сметка на комфорта ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

xHP Flashtool - Ремап на автоматични скоростни кутии за БМВ

Мнение от Dextuar » 04 Фев 2018, 20:30

@2bar написа:
astrapower написа:Бързата смяна е ОК, подобреното "поведение" ОК, но тези шутове както им казвате, каква им е концепцията ? Няма ли да разбие кутията така...пък и не само, както е споменал колегата по-горе.

концепцията е много проста - продават ти някакъв софтуер, който е на базата на оригиналният софтуер, само че с малки промени, и ти го продават като спортни версии. Ниво 1, 2 и 3. С две думи зарибявка. Има много причини, оригиналният софтуер на кутята да сменя точно така скоростите и това е един голям компромис, който се прави от много хора. Много ясно, че са могли на времето да направят кутия още от завода да бие "шутове", да няма приплъзване в торка и т.н., но всичко е за сметка на нещо друго.

С две думи, качваш си софтуера и всичко е на твой риск - правиш се на състезател, докато кутия работи. Ако се развали, отиваш в бокса и после може би ще си помислиш, че е по - добре с оригиналният софтуер.
Абсолютно същото важи и за ремапа на двигателя, но много хора карат с такъв Софтуера на xHP е много добре тестван, преди да се пусне до крайния потребител. Има особено 335и-ци, които се карат брутално на писта с този софтуер дори и със Stage 4, досега на нито един не е родила кутията. Аз лично препоръчвам Stage 1/2, но на много напомпани коли няма как собственикът да не поиска 3-ката, който на M е може би единственият stage, който яде живота на кутията за сметка на светкавично превключване.

Btw: И от Алпина ли ти продават софтуер, който да ти счупи кутията :winky: ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Фев 2018, 20:42

vld написа:
@2bar написа:....тея "шутове" освен да разбият целият Powertrain друго няма да стане...

Колкото ще го разбият на кола с ръчна кутия при състезание или агресивно шофиране, при което пускаш рязко съединителя :mhihi:
Едва ли някой ползва точно тоя режим при нормална употреба в ежадневно шофиране.
Няма как иначе да се постигне бързината на превключване, тя е за сметка на комфорта ;)

дали точно толкова ще го разбият...малко ме съмнява. При ръчните скорости нещата изглеждат малко по - различни. Няма смисъл да се впускаме в хистограми и т.н.

Бързината на превключване влияе на комфорта, но няма начин "шепа" ентусиасти (в никакъв случай не умаложавам тръдът им) да постигнат
по - добър компромис от копромисът, който са постигнали професионалистите. Затова едните са професионалисти, другите са ентусиасти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Фев 2018, 20:45

dextuar написа:
@2bar написа:

Абсолютно същото важи и за ремапа на двигателя, но много хора карат с такъв Софтуера на xHP е много добре тестван, преди да се пусне до крайния потребител. Има особено 335и-ци, които се карат брутално на писта с този софтуер дори и със Stage 4, досега на нито един не е родила кутията. Аз лично препоръчвам Stage 1/2, но на много напомпани коли няма как собственикът да не поиска 3-ката, който на M е може би единственият stage, който яде живота на кутията за сметка на светкавично превключване.

Btw: И от Алпина ли ти продават софтуер, който да ти счупи кутията :winky: ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

аре покажи една една 335, която се кара на писта, покажи ми и пистата, да видим, колко пъти се налага превключване и чак тогава да си говорим. че от каране на писта....до каране на писта има доста голяма разлика...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата