Комерсиализира ли се прекалено форумът?
Модератор: Общи модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Комерсиализира ли се прекалено форумът?
Не ве батенце, аз не пускам теми в които да си чешаме езиците и да създавам работа на модераторите! Вие си ги пускате, пък после било зле, че не можели да смогнат. Аз се чудя защо се хабят, за таа пуста извън темата, ма знам ли? Явно си имат причините. Цъканията и влизанията са важни за рекламата. Успех с реформите, че освен да сравняваш, никви предложения не видях.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Верно, я кажи къде съм ср*л аз по техническите форуми? Не ми отговаряй, няма смисъл.
Доколкото разбирам вече имаме предложение за реформиране от колегата и той е да махнем подфорум Извън темата.
Доколкото разбирам вече имаме предложение за реформиране от колегата и той е да махнем подфорум Извън темата.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
KPETEH написа:Не ве батенце, аз не пускам теми в които да си чешаме езиците и да създавам работа на модераторите! Вие си ги пускате, пък после било зле, че не можели да смогнат. Аз се чудя защо се хабят, за таа пуста извън темата, ма знам ли? Явно си имат причините. Цъканията и влизанията са важни за рекламата. Успех с реформите, че освен да сравняваш, никви предложения не видях.
Няма как да видиш предложения, защото мозъка ти не може да осмисли идеята правилата да важат за теб и още няколко човека.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Това, че имало много информация и само трябвало да се търси не е много вярно.
Примерно за Е36 повечето теми в полезни са от преди 10 и повече години. Оттогава досега доста нови неща има - и като части, и като цени, и като практики. Освен това от тогава доста по-лесно стана да се пазари от чужбина и не е ограничен избора само до дилърите, моргите и китайските боклуци.
А комерсиализирането по принцип не ми е проблем. Само дето всичките търговци тука си дават типично българска услуга - все нещо недоразбрали, все нещо ги домързяло, все нещо не знаят и си стоят на нивото от преди 10-20 години.
Примерно за Е36 повечето теми в полезни са от преди 10 и повече години. Оттогава досега доста нови неща има - и като части, и като цени, и като практики. Освен това от тогава доста по-лесно стана да се пазари от чужбина и не е ограничен избора само до дилърите, моргите и китайските боклуци.
А комерсиализирането по принцип не ми е проблем. Само дето всичките търговци тука си дават типично българска услуга - все нещо недоразбрали, все нещо ги домързяло, все нещо не знаят и си стоят на нивото от преди 10-20 години.
Разликата е, че когато пишеш такива неща всеки ден на безброй хора във форума теб не санкционират. Що не вземеш да говориш с някой лекар, в темата за затъмнените стъкла имаше някакви идеи, детство, родители, грешки, затвори... Сигурен ли си, че всичко ти е наред, може нещата да се оправят с няколко посещения при лекар? Пробвай.
Гледам бързо ти изчезна мнението.
Гледам бързо ти изчезна мнението.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Изчезна защото знам кога да спра да се занимавам с глупости. Казах каквото трябваше. Ти си развявай гащите....
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Ето от мен конкретно предложение:
Нека да се въведе във форума система репутация която може да се дава само на мнения в техническите форуми. Гаранция това ще доведе до повече и по смислени коментари във форума. Може да не значи нищо но пак е стимул дори малък за хора да отговарят, а не като сега глас в пустиня. От както съм тук в този форум винаги съм се чудел какъв е начина адмистраторите на тоя стимулират смислените мнения и теми - еми не няма такъв. За това и тия които знаят не пишат, а тези които не знаят не четат.
Нека да се въведе във форума система репутация която може да се дава само на мнения в техническите форуми. Гаранция това ще доведе до повече и по смислени коментари във форума. Може да не значи нищо но пак е стимул дори малък за хора да отговарят, а не като сега глас в пустиня. От както съм тук в този форум винаги съм се чудел какъв е начина адмистраторите на тоя стимулират смислените мнения и теми - еми не няма такъв. За това и тия които знаят не пишат, а тези които не знаят не четат.
KPETEH написа:Изчезна защото знам кога да спра да се занимавам с глупости. Казах каквото трябваше. Ти си развявай гащите....
В смисъл аз сега ако напиша, че си просто копеле и след това го изтрия бързо брои ли се, че съм казал каквото трябва? Верно ходи на лекар.
За мен не е нормално в техническия подфорум да се обсъжда да кажем някой модул и оп някой да снесе "ами аз съм единствения дето се занимава с тея неща в БГ ако искаш повече информация на ЛС"
Ей от такива тънки коментарчета стават прословутите "далавери" , човека прочел нещо дето в САЩ или Русия са го открили още на 2рата седмица след премиерата на колата нашия "капацитет" открал от там информацията и оп станал 1я тука дето разбира и може всичко
че и услуги предлага ...
За тая работа си има борса, сервизи, обяви в платения раздел който си мисли че има капацитета да направи нещо и да стой зад действията си там му е мястото. Такива ама познавам един приАтел дето много ги разбира или аз съм си го направил на моята и стана супер дай и на твоята да го направим ... директно се трият и потребителя заминава в лятна ваканция
Тук говоря за услуги срещу заплащане ! щото и аз съм чел по руските форуми как се кодират модули, моята съм си кодирал каквото ми трябва ама не си предлагам знанията срещу пари или да ги предложа ще е да помогна на някой поискал съвет.

За тая работа си има борса, сервизи, обяви в платения раздел който си мисли че има капацитета да направи нещо и да стой зад действията си там му е мястото. Такива ама познавам един приАтел дето много ги разбира или аз съм си го направил на моята и стана супер дай и на твоята да го направим ... директно се трият и потребителя заминава в лятна ваканция

Тук говоря за услуги срещу заплащане ! щото и аз съм чел по руските форуми как се кодират модули, моята съм си кодирал каквото ми трябва ама не си предлагам знанията срещу пари или да ги предложа ще е да помогна на някой поискал съвет.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
efren написа: В смисъл аз сега ако напиша, че си просто копеле и след това го изтрия бързо брои ли се, че съм казал каквото трябва? Верно ходи на лекар.
Питаш ме, какво да правиш ли? Взимай собствени решения и си носи последствията!
Нали беше казал каквото трябваше? Може би сега казваш каквото не трябва?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Точно това ми беше мисълта.don_gori написа:За мен не е нормално в техническия подфорум да се обсъжда да кажем някой модул и оп някой да снесе "ами аз съм единствения дето се занимава с тея неща в БГ ако искаш повече информация на ЛС"Ей от такива тънки коментарчета стават прословутите "далавери" , човека прочел нещо дето в САЩ или Русия са го открили още на 2рата седмица след премиерата на колата нашия "капацитет" открал от там информацията и оп станал 1я тука дето разбира и може всичко
че и услуги предлага ...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Интересни мнения има.
Направи ми впечатление, един колега, който спрял на според него закъсала мома и на двама младежи, дето си отворили капака, където човека искал да помогне.
Евала на колегата, казвам го с чисто сърце, но от позицията на годините и опита ми му препоръчвам да НЕ го прави, да не спира и да не предлага НЕ поискана помощ.
Друго, което ми прави впечатление е думата "Фен".
Според някой, фен означава човек, който няма пари, надскочил се е, взел си е нещо, което не може да поддържа и моли да му се оправи без пари от някой, който знае кое как става. Често този някой е напълно непознат
Не казвам, че всичко е пари и на всяка цена, аз лично съм помагал на закъсали хора (последно теглих някакви закъсали на пътя за Девин, нещо не можеха да запалят колата и бяха цяло семейство, като качих пътниците в моята кола, оставих шофьора да управлява колата си и го теглих с голям риск из онези завой) и не съм търсил възмездие, но смятам, че не трябва всичко да е така. Не може да искаш някаква тунинг настройка, смяна на шарнир примерно или носач, да опираш до "фенщината" на хората, тези неща се заплащат.
За мен "Фен" е човек, който освен че обича марката автомобил, има възможност да се грижи за колата си финансово.
п/п
преди години, закъсах на магистрала Тракия. Счупи се водната помпа на Е46 цата ми. Понеже ми изтече водата, реших да охладя колата, като налея вода, като съответно си изхабих водата за пиене.
Бях се обадил на познат с репатрак, понеже знаех, че тези с репатраците по магистралата ще ми махнат главата и зачаках.
Това бе малко преди тунела Траянови врата, посоката София.
Беше лято, страхотна жега, някъде около 18 часа вечерта в Петък.
Бях много жаден и нямах вода, защото, както написах, опитвах да охладя колата с водата, която имах за пиене. Докато чакам репатрака, а човека дойде след повече от 3 часа (бавно се движи и идваше от другият край на София) съм махал да спре някой и да го помоля за вода.
Колеги, никой не спря, ама никой!
Дойде репатрак да ме пита да ме извлачва, казах му че чакам моя кола, поисках му вода и ония ми обясни, че нямал
и замина.
Направи ми впечатление, един колега, който спрял на според него закъсала мома и на двама младежи, дето си отворили капака, където човека искал да помогне.
Евала на колегата, казвам го с чисто сърце, но от позицията на годините и опита ми му препоръчвам да НЕ го прави, да не спира и да не предлага НЕ поискана помощ.
Друго, което ми прави впечатление е думата "Фен".
Според някой, фен означава човек, който няма пари, надскочил се е, взел си е нещо, което не може да поддържа и моли да му се оправи без пари от някой, който знае кое как става. Често този някой е напълно непознат

Не казвам, че всичко е пари и на всяка цена, аз лично съм помагал на закъсали хора (последно теглих някакви закъсали на пътя за Девин, нещо не можеха да запалят колата и бяха цяло семейство, като качих пътниците в моята кола, оставих шофьора да управлява колата си и го теглих с голям риск из онези завой) и не съм търсил възмездие, но смятам, че не трябва всичко да е така. Не може да искаш някаква тунинг настройка, смяна на шарнир примерно или носач, да опираш до "фенщината" на хората, тези неща се заплащат.
За мен "Фен" е човек, който освен че обича марката автомобил, има възможност да се грижи за колата си финансово.
п/п
преди години, закъсах на магистрала Тракия. Счупи се водната помпа на Е46 цата ми. Понеже ми изтече водата, реших да охладя колата, като налея вода, като съответно си изхабих водата за пиене.
Бях се обадил на познат с репатрак, понеже знаех, че тези с репатраците по магистралата ще ми махнат главата и зачаках.
Това бе малко преди тунела Траянови врата, посоката София.
Беше лято, страхотна жега, някъде около 18 часа вечерта в Петък.
Бях много жаден и нямах вода, защото, както написах, опитвах да охладя колата с водата, която имах за пиене. Докато чакам репатрака, а човека дойде след повече от 3 часа (бавно се движи и идваше от другият край на София) съм махал да спре някой и да го помоля за вода.
Колеги, никой не спря, ама никой!
Дойде репатрак да ме пита да ме извлачва, казах му че чакам моя кола, поисках му вода и ония ми обясни, че нямал

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Комерс е яко!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
georgivar написа:Това, че имало много информация и само трябвало да се търси не е много вярно.
Колега това е несериозно, за Е36 специално има всичко което може да ти се повреди, как да се поправи, как да се подобри за да не се разваля ако е детска болест и прочие.
Има тонове инфо кое как се прави за окачване за мотори за тенекии ако щеш....
Аз от години не го отварям почти, само защото ми е скучен и няма какво ново да прочета там.
Имал съм три Е36ци и съм ги разглобявал от до, писал съм много там преди години и доста време съм го модерирал, сега Иво се мъчи сам, как не му е дотегнало и на него незнам

Понягога го отварям и темите които виждам са същите като преди 5 години, е няма и как да са различни модела е същия проблемите са еднакви.
Това коя част от къде да си закупиш, определено не е тема за дискусия в технически форум, поне не е основната му цел.
Целта е да се дискутира и споделя информация кое как и защо