Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Имам предложение за смяна на заглавието на темата - Войната по пътищата
Не е некво оригинално
ама като чета тва ми дойде на ум ...
Не е некво оригинално

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Нещо много ме дразнят дърветата покрай пътищата - много хора загиват в тях. Викам да се изкоренят навсякъде. В същия дух хахахаха

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Заглавието не е коректно.Трябва да е "опасни ли са..." Това за мене е главния проблем,защото повече шофьори ме дразнят,отколкото велосипедисти.Лошото е,че при евентуално ПТП последствията са различни.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Отнема предимство на кръстовище, предизвиква ПТП и тръгва да бяга. Като не си прави сметката, че в града ако не е на голям булевард няма къде да иде на макя си в г@за. 500 метра по-надолу го застигам, но той не иска да спре. Препречвам му пътя и се опитва да ме гази. Най-накрая като му казах, че ще го изкарам и ще го спукам от бой отвори и изчака полицията да му напише акт.
Е, аз какво да кажа за колите? Или пак съм бил виновен?
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
adovet написа:Нещо много ме дразнят дърветата покрай пътищата - много хора загиват в тях. Викам да се изкоренят навсякъде. В същия дух хахахаха![]()
![]()
![]()
Не виждам нищо смешно. Всеки удар в крайпътно дърво стълб или билборд завършва със смърт. Не само скоростта води до катастрофи, има още много причини, които да доведат до загуба на контрол и излизане от пътя. Ако попаднеш в ситуация, в която камион изпреварва автобус и единственото ти спасение е да излезеш извън пътя, дали няма да преосмислиш позицията си за дърветата. Какво пречи и на първокласните пътища, както на магистралите, да се почисти една зона от 20-30 метра за по-голяма безопасност.
По темата: Дразнят ме наглите колоездачи, но не ми пречат. Най-добре според мен е дясното платно да бъде по-широко с 1 метър (в Унгария май бях виждал такова изпълнение).
П.П. В началото на темата има едно клипче(колоездачи в холандия май), та в него се редят те на светофара, и хоп, един ги заобикаля през тротоара и минава преди всички. Сигурно е българин

bum_bum написа:
Отнема предимство на кръстовище, предизвиква ПТП и тръгва да бяга. Като не си прави сметката, че в града ако не е на голям булевард няма къде да иде на макя си в г@за. 500 метра по-надолу го застигам, но той не иска да спре. Препречвам му пътя и се опитва да ме гази. Най-накрая като му казах, че ще го изкарам и ще го спукам от бой отвори и изчака полицията да му напише акт.
Е, аз какво да кажа за колите? Или пак съм бил виновен?
И аз това обяснявам през цялото време - трябва да се спазва ППЗДП и да се санкционират нарушителите независимо дали са велосипедисти или шофьори. Лошото е, че има хора които смятат, че отнемането на предимство на велосипедист не е нарушение защото той въобще не трябва да е там, а има и безброй велосипедисти които смятат, че ППЗДП не важи за тях, че е глупав и въобще може просто шофьорите да внимават.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
adovet написа:Нещо много ме дразнят дърветата покрай пътищата - много хора загиват в тях. Викам да се изкоренят навсякъде. В същия дух хахахаха![]()
![]()
![]()
Ти се смей ама...http://m.btvnovinite.bg/article/bulgari ... trofi.html

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
kiko написа:adovet написа:Нещо много ме дразнят дърветата покрай пътищата - много хора загиват в тях. Викам да се изкоренят навсякъде. В същия дух хахахаха![]()
![]()
![]()
Ти се смей ама...http://m.btvnovinite.bg/article/bulgari ... trofi.html
Много гадни тея дървета бе, ти си караш и то се изтърчи на пътя. Малееее колко мъка има по този свят
Като цяло ми беше забавно до тоя цитат:
„Това са дървета на повече от 50-60 години. Те са и морално и сякак остарели. От тях нищо друго не може да излезе, защото някой се опасява, че имаме претенции евентуално дървения материал да събираме”, коментира Методи Попов, кмет на с. Първомай.
И това - кметовете. Работата е плачевна просто. Ма може да насадят некое хай-тек дърво с нано-технология, да се превръща в преграда от гуми, дебела 5м, та да може състезателите да са обезопасени като решат да пробват дръгела дали може да дигне 160 в завоя...
„Това са дървета на повече от 50-60 години. Те са и морално и сякак остарели. От тях нищо друго не може да излезе, защото някой се опасява, че имаме претенции евентуално дървения материал да събираме”, коментира Методи Попов, кмет на с. Първомай.
И това - кметовете. Работата е плачевна просто. Ма може да насадят некое хай-тек дърво с нано-технология, да се превръща в преграда от гуми, дебела 5м, та да може състезателите да са обезопасени като решат да пробват дръгела дали може да дигне 160 в завоя...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Марихуана да садят, хем няма да се убие никой, хем някой лев ще се вади, хора ще я обработват.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сега може да ревнат дървопрегръщачите , че дърветата край пътя не може да се пипат .Пътищата са за всички , но никой не прави двулентов асфалтиран път или магистрали за пешеходци и велосипедисти .Основни ползватели на асфалта са автомобилите .Много велосипедисти смятат че са царете на пътя щото правят нещо на ползу роду , като въртят педалите - спасяват дърво ,спасяват озоновия слой ,спасяват планетата ...тяхна си работа да спасяват нещо .Ама не могат да проумеят че не всички могат да карат велосипед по 100-200 км на ден , не могат да разнасят товари , пътници по 8 часа на ден, не могат да въртят педалите по здравословни причини , и един куп други неща като сезони , метео условия,терен и т.н. Изобщо не съм съгласен някой да ми втълпява че съм виновен за нещо само щото съм с автомобил на пътя .
Карам велосипед за удоволствие , на възможните подходящи места .Въпреки всичко смятам че велосипеда няма технически възможности да бъде равноправен участник в движението , нито подходящо осветление , нито мигачи , нито подходяща стабилност на платното нито нищо подходящо да е участник в трафика .Изобщо съм против карането на велосипед на извънградски пътища , а в градовете смятам че трябва да бъде в подходящи вело алеи и маршрути .Да не говорим че велосипедистите на 90% имат нулеви познания по правилата за движение по пътищата /особено децата /, движат се както те смятат за добре , без предпазни средства както е предвидено по закон , без да подават сигнали за престрояване , без да се интересуват грам за собствената си безопасност а искат някой друг да мисли за тях и да ги пази .
Карам велосипед за удоволствие , на възможните подходящи места .Въпреки всичко смятам че велосипеда няма технически възможности да бъде равноправен участник в движението , нито подходящо осветление , нито мигачи , нито подходяща стабилност на платното нито нищо подходящо да е участник в трафика .Изобщо съм против карането на велосипед на извънградски пътища , а в градовете смятам че трябва да бъде в подходящи вело алеи и маршрути .Да не говорим че велосипедистите на 90% имат нулеви познания по правилата за движение по пътищата /особено децата /, движат се както те смятат за добре , без предпазни средства както е предвидено по закон , без да подават сигнали за престрояване , без да се интересуват грам за собствената си безопасност а искат някой друг да мисли за тях и да ги пази .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Jordana написа:Сега може да ревнат дървопрегръщачите , че дърветата край пътя не може да се пипат.
http://trafficnews.bg/news.php?id=14794
Австралийка твърди, че е правила най-добрия секс в живота си с дърво на име Тим и след незабравимото преживяване планира да се омъжи за него
"Тим задоволява емоционалните и сексуалните ми потребности. Признавам, че се заглеждам и по други дървета, но не ги докосвам, защото искам да бъда вярна на моя любим. Планирам дори да се омъжа за него на скромна церемония в присъствието на семейството. Другите хора може и да ме осъдят, но Тим ме прави изключително щастлива", споделя Ема Маккейб.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако мислите, че в България има дразнещи колоездачи, оидете до Холандия 

Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е, че в България се намират най-раздразнителните хора, които се дразнят от всичко и всеки. Всичко останало произтича от това, а като се добавят комплексите, които не са хич малки в българите, работата става плачевна.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Мен ме дразнят само като ми карат с колелото по пешеходната и ме гледат нагло да им спирам, иначе не ми пречат. По-скоро им се чудя, с тая ниска култура на българския шофьор, как имат смелост да излезнат на пътя с колело
ама тяхна си работа, щом искат 
Повече ме дразнят заспите в лява лента с 40 км/ч... Че и за прави се мислят, имало ограничение на скоростта, ние като искаме да излитаме да си намираме начини

Повече ме дразнят заспите в лява лента с 40 км/ч... Че и за прави се мислят, имало ограничение на скоростта, ние като искаме да излитаме да си намираме начини