bitcoin $800?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: bitcoin $800?
bioz написа:Най-вероятно години
Макар в момента "копаенето" на BTC с видеокарти е малко глупост, има поне една смислена алтернативна валута, която с две видеокарти подходящи за целта (Radeon R7900/280X) може да ти докара 1 BTC за доста по-малко от 50 месеца (актуалната сметка за нужното време с тези две видеокарти да направиш 1 BTC)... а по-конкретно за само 1 месец.
Нещата при "копаенето" обаче далеч не са толкова елементарни, колкото някои им се струва... трябва да се подберат правилно компонентите, да се направят ефективни настройки с цел максималното ефективно натоварване на графичните карти и не на последно място - малко късмет с курса спрямо BTC.
Защо се обсъжда изобщо за GPU mining, в момента положението, що се отнася за копане, е ASIC or GTFO.
Що се отнася до altcoins, в частност scryptcoins дори и да е по-рентабилно пак е горе-долу никакъв смисъл...
Като се сетя че съм продавал за 10-11 еур/бтц ми става смешно, защото иначе трябва да се разплача

Що се отнася до altcoins, в частност scryptcoins дори и да е по-рентабилно пак е горе-долу никакъв смисъл...
Като се сетя че съм продавал за 10-11 еур/бтц ми става смешно, защото иначе трябва да се разплача

In Ban We Trust!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
rosendaal написа:А зад златото,диамантите и прочее оценено по някакви критерии какво стои?
Стои това, че са необходими и изчерпаеми ресурси. Не съм чул някой да произвежда злато, но за сметка на това се използва в производството на всякаква електроника и много, много други... Никой не го произвежда, но всички го използват и в крайна сметка, ако гледаме в дългосрочен аспект цената му винаги расте.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bitcoin $800?
Златото точно има минимална индустриална употреба. Това, за което мислиш като казваш електроника е среброто. А диамантите имат нулева и това не пречи цената им да е абсурдна, просто защото някой е решил, че имат някаква субекивна красота 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Ако не си запознат,drago_pavlov, точно за златото досега човечеството за цялата си история е добило приблизително колкото обема на 4 басейна олимпийски рамер!!!
Или няма и 3 процента от предполагаемите световни запаси.Като най много има в земното ядро.
Така съм чел наскоро ,дали е вярно или не незнам и не ме интересува.
Виждам че и за диамантите вече преждеписалия ме изпревари-подкрепям мнението.Още повече че живея до една от най-големите диамантени борси в Европа и ми е ясно кои се занимават с това.
А на мен мисълта ми бе кой и как определя колко като цифра в дадена валута да струва нещо си.С други думи ако една валута е скъпа то златото купено чрез нея ще е евтино.А защо злато,защо някой някога е избрал всичко да се изчислява в еквивалент в злато-не и заради рядкостта на този метал защото се оказва че го има много,Дори в България има огромни за площта на страната ни ресурси злато.
Така че по-скоро всичко е игра на психология-да убедиш някого че нещо струва еди-колко си и да караш цената му да се качва.
Всичко на този свят е съизмеримо на база алчността и заблужденията на хората,нищо повече.
Едни продават камъни от Луната,други еднопосочни билети до Марс,трети биткойни........има ли значение кой какво продава след като е бил достатъчно находчив да заблуди ХХХХ на брой хора че това е ценно си и струва??????
Той Донал Тръмп си го е казал човека-едно костюмче му трябва ако случайно фалира.Нищо повече.Балъци бол,тоест всеки човек си има слабо място и е алчен за нещо.
Ама няма нужда да си четем лекции за злато и ала бала.Парите са в иновациите,в новите идеи които да накарат предприемача успешно да заблуди инвеститора че нещо си струва.защото рано или късно всичко рухва,въпроса е колко си ловък за да смениш навреме бизнеса.
Или няма и 3 процента от предполагаемите световни запаси.Като най много има в земното ядро.
Така съм чел наскоро ,дали е вярно или не незнам и не ме интересува.
Виждам че и за диамантите вече преждеписалия ме изпревари-подкрепям мнението.Още повече че живея до една от най-големите диамантени борси в Европа и ми е ясно кои се занимават с това.
А на мен мисълта ми бе кой и как определя колко като цифра в дадена валута да струва нещо си.С други думи ако една валута е скъпа то златото купено чрез нея ще е евтино.А защо злато,защо някой някога е избрал всичко да се изчислява в еквивалент в злато-не и заради рядкостта на този метал защото се оказва че го има много,Дори в България има огромни за площта на страната ни ресурси злато.
Така че по-скоро всичко е игра на психология-да убедиш някого че нещо струва еди-колко си и да караш цената му да се качва.
Всичко на този свят е съизмеримо на база алчността и заблужденията на хората,нищо повече.
Едни продават камъни от Луната,други еднопосочни билети до Марс,трети биткойни........има ли значение кой какво продава след като е бил достатъчно находчив да заблуди ХХХХ на брой хора че това е ценно си и струва??????
Той Донал Тръмп си го е казал човека-едно костюмче му трябва ако случайно фалира.Нищо повече.Балъци бол,тоест всеки човек си има слабо място и е алчен за нещо.
Ама няма нужда да си четем лекции за злато и ала бала.Парите са в иновациите,в новите идеи които да накарат предприемача успешно да заблуди инвеститора че нещо си струва.защото рано или късно всичко рухва,въпроса е колко си ловък за да смениш навреме бизнеса.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
steeN написа:Златото точно има минимална индустриална употреба. Това, за което мислиш като казваш електроника е среброто. А диамантите имат нулева и това не пречи цената им да е абсурдна, просто защото някой е решил, че имат някаква субекивна красота
Минимална, минимална, колко да е минимална.
И не си мисля за сребро, а точно за злато - то е най-добрият проводник на електричество и топлина, най-ковкият метал, един от най-плътните... Абе много най- има в златото и приложенията са му много.
За диамантите съм съгласен - за индустрията се произвеждат синтетични, а естествените са си лукс, което едва ли ще се промени някога

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Mollov написа:...
Добре, Молов, гледам, че ги разбираш разпиши малко сметки с този BitCoin.
Да кажем с една конфигурация за 2.5к лв. за колко време можеш да изкараш 1 BTC?
Правилно ли е да разсъждавам, че сега ако го изкарвам за 1 месец, след като мине 1 месец може да се вдигне "нивото" и да се изкарва за 2 месеца, и т.нат.
Чудех се, аз ако съм сис-админ някъде примерно с 50 компютъра, нищо не пречи вечер да се пуска копаенето на 50 машини и т.нат. Правилно ли разсъждавам :?
- Mollov
- Мародератор
-
Разсъждаването за сисадмина не ти е правилно, освен ако не администрираш графични ферми с видеокарти на AMD... иначе на процесори вече няма сми да се занимаваш, освен в случаите, когато разполагаш с брутални многоядрени процесори на Intel от най-ново поколение, които наредени по много ще ти дават достатъчно KH да копаеш LTC... за BTC няма сми...
Колкото до машината за миньорстване за 2500лв... за тия пари ще направиш система с три броя Radeon 7970/280X, които ще дават около 2100-2200 KH... което по днешна трудност е малко над 1 LTC, което пък от своя страна е около 30$... т.е. ако приемем, че трудността не се повишава за 1 месец напред (ретаргет-а на трудността е горе-долу на всеки три дни), за 30 дни ще направиш около 35 LTC, което при запазване на курса ще е около 1000$... трудноста на LTC в момента обаче почна да се вдига много, след като курса от 3-4$ за две седмици скочи до 50$... и народа полудя и се хвърли да купува видеокарти
Очакванията обаче продължават да са за повишаване на курса спрямо $ дори над 50$/1 LTC...
Факт е, че има много "ако" в цялата схема, но в това е цялата работа... късмет, късмет и много късмет... и правилно позициониране спрямо хардуера и условията...
Обсъжда се, щото LTC с ASIC малко ще ти е трудно да копаеш... а когато профита при VGA копаене при LTC е 30 пъти над профита да копаеш BTC и с две видеокарти правиш почти 1 LTC на ден... ти сам си сметни... дали е никакъв смисъл или не.
Колкото до машината за миньорстване за 2500лв... за тия пари ще направиш система с три броя Radeon 7970/280X, които ще дават около 2100-2200 KH... което по днешна трудност е малко над 1 LTC, което пък от своя страна е около 30$... т.е. ако приемем, че трудността не се повишава за 1 месец напред (ретаргет-а на трудността е горе-долу на всеки три дни), за 30 дни ще направиш около 35 LTC, което при запазване на курса ще е около 1000$... трудноста на LTC в момента обаче почна да се вдига много, след като курса от 3-4$ за две седмици скочи до 50$... и народа полудя и се хвърли да купува видеокарти

Факт е, че има много "ако" в цялата схема, но в това е цялата работа... късмет, късмет и много късмет... и правилно позициониране спрямо хардуера и условията...

eraziel написа:Защо се обсъжда изобщо за GPU mining, в момента положението, що се отнася за копане, е ASIC or GTFO.
Като се сетя че съм продавал за 10-11 еур/бтц ми става смешно, защото иначе трябва да се разплача![]()
![]()
Обсъжда се, щото LTC с ASIC малко ще ти е трудно да копаеш... а когато профита при VGA копаене при LTC е 30 пъти над профита да копаеш BTC и с две видеокарти правиш почти 1 LTC на ден... ти сам си сметни... дали е никакъв смисъл или не.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
drago_pavlov написа:steeN написа:Златото точно има минимална индустриална употреба. Това, за което мислиш като казваш електроника е среброто. А диамантите имат нулева и това не пречи цената им да е абсурдна, просто защото някой е решил, че имат някаква субекивна красота
И не си мисля за сребро, а точно за злато - то е най-добрият проводник на електричество и топлина, най-ковкият метал, един от най-плътните... Абе много най- има в златото и приложенията са му много.
За диамантите съм съгласен - за индустрията се произвеждат синтетични, а естествените са си лукс, което едва ли ще се промени някога
И си прав, и не си прав.
Най-добрият проводник на електричество и термална енергия е среброто - златото е на вторo място. Проблема на среброто е, че потъмнява (оксидира), което намаля качествата му. Златото до 400 градуса по Целзий не реагира с нищо друго освен царска вода - под 400 градуса на практика е неразрушимо. Златото е единствения вариант за свръхтънки електрически проводници - дори жичка с дебелина един атом никога няма да "ръждяса" или патинира и винаги ще провежда ток, ако околната температура е под 400 градуса.
А за електрониката среброто е много по-използвано и много по-важно, но засега никой не се занимава с рециклирането му, а световните запаси намаляват. А и среброто е най-използваната суровина в света - почти няма отрасъл, в който среброто да не е индиректно или директно намесено.
Si non confectus, non reficiat.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Mollov
- Мародератор
-
С две видеокарти консумацията на ток е около 50лв... груба сметка, зависи от самото захранване и неговата ефективност (между Bronze и Platinum може да даде няколко лева осезаема разлика в тока). Една машина с четири видеокарти и 1000W Gold/Platinum PSU се смята, че грубо средно харчи около 110-120лв на месец...
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Zagy написа:drago_pavlov написа:steeN написа:Златото точно има минимална индустриална употреба. Това, за което мислиш като казваш електроника е среброто. А диамантите имат нулева и това не пречи цената им да е абсурдна, просто защото някой е решил, че имат някаква субекивна красота
И си прав, и не си прав.
Най-добрият проводник на електричество и термална енергия е среброто - златото е на вторo място. Проблема на среброто е, че потъмнява (оксидира), което намаля качествата му. Златото до 400 градуса по Целзий не реагира с нищо друго освен царска вода - под 400 градуса на практика е неразрушимо. Златото е единствения вариант за свръхтънки електрически проводници - дори жичка с дебелина един атом никога няма да "ръждяса" или патинира и винаги ще провежда ток, ако околната температура е под 400 градуса.
А за електрониката среброто е много по-използвано и много по-важно, но засега никой не се занимава с рециклирането му, а световните запаси намаляват. А и среброто е най-използваната суровина в света - почти няма отрасъл, в който среброто да не е индиректно или директно намесено.

Silver - 15.87 nΩ·m - 10.490 g·cm−3
Coppер - 16.78 nΩ·m - 8.960 g·cm−3
Gold - 22.14 nΩ·m - 19.300 g·cm−3
Aluminum - 26.50 nΩ·m - 2.700 g·cm−3

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е ми да, Уорън Бъфет не е чак толкова прост, че да каже
“Gold gets dug out of the ground in Africa, or someplace. Then we melt it down, dig another hole, bury it again and pay people to stand around guarding it. It has no utility. Anyone watching from Mars would be scratching their head.”
“Gold gets dug out of the ground in Africa, or someplace. Then we melt it down, dig another hole, bury it again and pay people to stand around guarding it. It has no utility. Anyone watching from Mars would be scratching their head.”
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Аз да кажа няколко думи.. значи тези биткоини ги чух когато излезнаха... не им обърнах внимание.. сега струват 1100$.. мамка му
. Значи биткоините са краен брой за ваше сведение.. и по точно 21,000,000. До достигане на крайния брой обаче ще мине доста време. Към 2100 и някоя година ще стане. Пактетите които съдържат биткоини, сега съдържат по 25 биткоитна. предните 4 години са съдържали 50, след 4 години ще съдържат по 12.5 и така докато свършат. След това с копаене БТК няма да се правят. В момента за да си в играта ти трябва машина с производителност 500Gh... което струва около $3-4-5к Сега има риск тази инвестиция, ясно се вижда, но шанса все още е добър. Какво ще се окаже бъдещете само можем да гадаем. Врътката е че един коин може да бъде разделен на каквото си искате число... т.е. може да има число... 0.0000001BTC, който да струва 10$ примерно. Абе който не е учил математика ше хапне дръвцето тук, ясно е. Та, забравете за вашите ПЦ та те вече не играят. Трябват специални АСИК , интегрални схеми които са направени само за това. Ако имате $ може да пробвате
и после споделете.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
steeN написа:Е ми да, Уорън Бъфет не е чак толкова прост, че да каже
"Не слушай какво говори Уорън Бъфет, а гледай какво прави." - стара китайска поговорка

Доколкото мога да преценя се интересуваш малко или много от икономика, пазари и борси - значи ти е ясно, че официалното становище на дадена фирма или личност рядко е и реалното й/му поведение на реалния пазар. Специално Уорън Бъфен нееднократно е показвал и доказвал, че играе рамо до рамо с Уол Стрийт - това само по себе си е достатъчно доказателство.
Si non confectus, non reficiat.