Кой скутер?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Re: Кой скутер?

Мнение от lancerpor » 25 Мар 2013, 13:52

Southside написа:Извинявам се, че се намесвам, ама кажете някакво впечатление за т. нар. супермото категория със скутеровите двигатели? Нещо като дерби сенда или априля рх :roll: Позицията на седене като на нормален мотор предполага по- добра управляемост, теглото би трябвало да е по- ниско и най- вече не изглеждаш като човек със запек върху тоалетна чиния.

Супер са! Ако си 16 годишен с току що взета М категория... Докато излезеш от кръстовището си на 4-та :lol:

KUM4o написа:Да добавя,че при изброените 50-ки водното охлаждане е без принудително охлаждане(вентилатор) и в големите жеги има риск от прегряване на двигателя при престой и работа.

Допълнителна ел. перка се слага за под 10 минути, въпроса е, че няма смисъл ако системата работи както трябва. Карал съм напилена 70-тка - бърнаути, и пълна газ от светофар до светофар и съм нямал проблеми. Единствено на дълъг път извънградско в големите жеги като го карам продължително с 50-60 за изчаквам другата група започва да загрява, но като го изцепя два пъти на дълго и си охлажда. Плюс това в момента има на пазара plug&play кит за модифициране на водната помпа, който включва по-голяма перка и съответно капак за нея. Уж до 30-40% по голяма ефективност имала, но пак казвам, на мен не ми е било нужно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Апр 2013, 19:57

Качвах се на голям и малък скутер.

Определено за това за което ми трябва ще е малкия. Въпреки че малко седя като насран на него.

Дербито е уж на промоция. Днес ходих да го видя. 2 часа преди края на работното им време вече бяха затворили. Звъннах по тел- нямало го, щото не се произвеждало от 3 години и няма да го има..

Априлята пък е с 500лв по-скъпа от цената на сайта и няма избор на модели и цветове.

Тия дни ще ходя да видя Аерокса. Там кой знае кво ме чака...

Абе булгаристан!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 05 Апр 2013, 20:21

Здравей !
Имах такова Дерби , което ти търсиш обаче моя беше модела без веригата. Аз го взех още докато беше в гаранция за 2300 лв и бях много доволен от него. Сравнително по-голям е от другите 50 кубикови , но и по-тежък . Без веригата модела е с Пиаджо двигател ,същия който се слага и на Априлията след 2006 година. Да ,може би ще имаш един от десетте такива Дербита в България , но после няма продаване.
Аз също съм за Аерокса , защото двигателя е най-масовия , най-харесвания е сред всичките 50 кубикови и може лесно да се продаде на някой 16 годишен младеж ,който току що е изкарал М категория. На аерокса можеш и да си слагаш разни шукарийки като диоден стоп , пачи крак(може би незнаеш какво значи това) , лесно можеш да си намериш и втора ръка евтини части за лек ъпгрейд по двигателя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Апр 2013, 22:48

Колега,заложи на Ямаха Аерокс...имах такъв 4 години и никога не съм имал проблеми с него ! Според мен е безумие да дадеш около 4000+ лева за скутер,но не искам да ти се бъркам и да ти давам акъл,по хубаво от новото няма,но 1 аерокс за около 1200-300 лева + около 100 лв ще го направиш като нов...там частите са жълти стотинки,и реално при скутерите няма никакво значение коя година е..заложи на аерокса няма да сгрешиш :yes:

Изображение

Ето една снимка на стария ми аерокс,който продадох преди 2 години,който ми служеше вярно 4 години :yes: Ако все пак си решил да взимаш нещо другo,НИКОГА не взимай 50 кубиков инжекцион,това е най-големия боклук,и в БГ няма поне аз за 4 години не намерих нито 1 майстор който да може да оправя такава машина..много са капризни и електрониката там е пълен ужас !

bum_bum написа:Абе никога не съм сядал на скутер и ще ида да видя как ми стои първо. Ако са много дребни може и да взема нещо по-голямо. :mhihi: Малките ме влекат главно от практична гледна точка.

Екипировка задължително ще има. Вече заръчах каска. Предстои и яке. Ръкавици си имам също. Малко е смешно да се опаковам като за Мото ГП върху скутер ама предпочитам да ми се смеят, отколкото да замирише на кебапчета като се изтърся.

Относно това колега....и на мен мойте приятели с които карахме тогава бях на 16 ми се присмиваха,че карам с ръкавици цели scott,ризница FOX и каска,ама като паднаха няколко пъти си промена мнението...особенно тази ризница с този гръбнак отзад при хрилете,ме спаси няколко пъти от сериозни удари при падане... :yes:

И още нещо понеже прочетох някъде по нагоре,че ако си 100 кила щяло да бъде проблем...няма такова нещо.Аз съм 100кг,и скутера си вдигаше без проблем 80-85кг със спортно гърне Technigas next R...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 06 Апр 2013, 8:49

не си прочел колега... ставаше въпрос за двама души по 100 примерно :winky:
въпреки,че с бившата ми Джилера Рънер с двама вдигах на моменти 80км/ч
но за 40км извън града и изкачвания на мен лично не ми върши работа за това минах на 250куб. и сега си перкам със 100-120 с двама души без никакви проблеми,изпреварвам си коли и т.н.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2013, 14:34

За дербито не ми е проблем дали ще се продаде после. След 5 или 6 години ще си е избил парите, ще съм си го покарал като нов и все тая колко ще му взема.

Днес бях до Ямаха да видя и се кача на Аерокса. Както и подозирах и там КУR! Вече тотално ми писна. Значи ква е равностметката? Харесвам си три скутера, искам да дам 4-4500 за едно колело със спойлери и една шепа мотор. И няма кой да ми вземе парите. :dunno:

А после плачат като вдовица за ... "няма пари", "не се купува", "криза".. Чета по форумите в нормалните държави. Отиваш при дилъра- кеф ти тест драйв на каквото искаш. Модификация- която искаш. Цвят- който искаш..

Тука кво става. Харесал съм си три.

Първият (априлята) има само един, само един цвят и само една модификация. Цената е драстично различна от обявената в сайта.

Втория (Дерби) изобщо го няма и никога повече няма да го има, щото бил спрян от продажба. Иначе го има в сайта и е на промоция. Магазина е затворен 2 часа преди края на работното време.

Третия (Аерокс) има някакъв сайт на който не пише работно време, а телефоните не се вдигат. Отивам на място днес преди обяд и е затворено. :dunno: Ако работя от 9 до 6 кво прайм, да си взема отпуска, че да ида да им погледна моторите ли?

Тъй като гледам работата отива да си взема нещо на старо или от чужбина, щото тия не заслужават и една стотинка печалба.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 06 Апр 2013, 20:03

А някой нещо за Piaggio NRG :dunno: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2m9z9k

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 06 Апр 2013, 21:05

bum_bum написа: И няма кой да ми вземе парите. :dunno:

.
и това за скутер...а иди с 40000-50000 да видиш пак същия кур :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 07 Апр 2013, 4:16

bum_bum написа:Тъй като гледам работата отива да си взема нещо на старо или от чужбина, щото тия не заслужават и една стотинка печалба.

Liberti-то (по назад в темата го бях пуснал) не ти ли хареса като модел? Според мен ще ти пасне най-добре.
Относно представителствата, в това на Пиаджо са най-свестни като че ли. Намират се зад Нова ТВ (към летището). Ако искаш мога да ти дам тел. на точния човек!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2013, 11:51

Либертито ми е грозничко. Т.е. не че е грозен ама на мен явно ми харесват тия спортните от типа на Енерджи, СР и подобните. Вече почнах да се чудя кво да правя. Май най-добре да ида до Дупница да разгледам много моторчета на куп или да изкарам А1 и да си взема един 125 или 200 гол мотор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 07 Апр 2013, 12:01

Не е лошо да рагледаш и в Дупница, изпадат много хубави скутери. Лично аз моя скутер си го взех от там, уникално запазен на добри пари. Мога да ти дам телефона на едни момчета там, които внасят само и единствено скутери. Намират се в с. Бистрица - на 5км. от Дупница.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2013, 12:44

:yes: другата седмица живот и здраве ако съм още на тоя акъл :mhihi: и тръгна натам ще ти пиша да го дадеш.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Апр 2013, 14:53

bum_bum написа::yes: другата седмица живот и здраве ако съм още на тоя акъл :mhihi: и тръгна натам ще ти пиша да го дадеш.

Звънни да ходиме заедно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Апр 2013, 16:04

N.Mihaylovski написа:Дайте некои скутер ама да не е прахосмукачка, нещо около 150цц ама и да има вид, че верно са грозни сикутерите, ако е над 5000, направо взимам WR и се прикючва :lol:

Ами взимай WR-a и да се приключва...
И към колегата автор - направо е лудост тия пари дето си ги приготвил да ги дадеш за скутер. Едно 250 четритактово еднуро/супермото ще ти е много по добре. и може да перкаш и през поляни, гори, бурдюри и т.н. без проблем.
Единственото кофти е, че трябва книжка ако нямаш.

Но който и да, ако ще взима нещо над 50цц да е мотор, не тия тоалетни чинии.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2013, 17:08

Книжка нямам. А и по принцип не искам нещо вдигащо над 70.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата