Себастиан Фетел шампион за 2012
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Себастиан Фетел шампион за 2012
За катастрофата в началото единствено Фетел си беше виновен, колкото и да го харесвам и аз не мога да си кривя душата. А и Уебър не знам за какво се бореше там ама много кофти му се нареди на старта. За разлика от Маса, който затвори Уебър за да може Алфонс да ги изреже и двамата.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Уебър цял сезон недоволства от напълно заслужената си (не в живота, а само в този сезон
) роля на втори пилот и в първия завой сякаш си го върна... А Маса, който имаше много повече основание да не се грижи за съотборника си, а да си гледа състезанието пред родната публика, беше най-мечтания съотборник! Няколко пъти помогна много на Алонсо, а по едно време откровено бавеше задните, като се моташе пред тях, за да вземе испанеца безопасна дистанция... Цялата тая негова роля, по принцип не е от нещата, които харесвам, но вече толкова съм свикнал със гледката в света на Ф1, та даже вече не ме и дразни!

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
bum_bum написа:За катастрофата в началото единствено Фетел си беше виновен, колкото и да го харесвам и аз не мога да си кривя душата. А и Уебър не знам за какво се бореше там ама много кофти му се нареди на старта. За разлика от Маса, който затвори Уебър за да може Алфонс да ги изреже и двамата.

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
За мен беше състезателен инцидент
http://vbox7.com/play:73948f0f40 http://www.youtube.com/watch?v=pyP3hbjuhjI
http://vbox7.com/play:73948f0f40 http://www.youtube.com/watch?v=pyP3hbjuhjI

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
audi_rulzzz написа:Фетел изобщо не е велик пилот.Велик пилот е когато трябва да изпреварва рибите... когато трябва да се състезава с добрите е лайно некадърно
типично изказване на (г)АЛ(ф)ОНСО фен.
Фетел на няколко пъти през сезона започваше последен и стигаше до подиума (Абу даби), както и в последното когато го бутна Сена. Да не говорим колко пъти би алонсо в преки двубой. Това може да го постигне само велик шампион. (Шумахер го е правил и той не веднъж). Алонсо ако беше толкова добър щеше да е дал на инженерите feedback който да им помогне да му направят по-бърза кола. И в Макларън като беше цяла година хленчеше че не е пилот номер едно, а в същото време Хамилтън като дебютант го отвяваше винаги.
Фетел още докато караше за БМВ-Заубер си пролича че е най-големия талант който този спорт е виждал.
Да не говорим за рекордите които има и то не само с Ред бул. С БМВ става най-младия пилот записвал точка в историята на Формула 1. На другата година става най-младия пилот печелил пол позишън и в последствие състезание от формула 1 (рекорд държан от алонсо до тогава). През 2010 става най-младия световен шампион. А сега е най-младия трикратен световен шампион и с това се сещаш колко други велики шампиони задминава.
В която и кола да седне тва момче, той винаги ще е сред първите защото знае как да подаде правилната информация на инженерите. Качество което само Кими има сред другите пилоти.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ineedmoney написа:В която и кола да седне тва момче, той винаги ще е сред първите
E, чак толкова няма как да е. Но ако например седне в началото на сезона в болид на HRT например в края на сезона болида ще е конкурентен на Ферари, МакЛарън и Ред Бул и като нищо да е записал някоя и друга победа. А втората година вече да се бори за шампионска титла. Аз лично тва очаквам от Кими през 2013. Гледа ми се Фетел vs. Кими следващата година

xpl0d написа:... Гледа ми се Фетел vs. Кими следващата година...
А дано, ама тогава ще залагам на Кими

Кими да влезе във форма и Лотус да засилят колата, Грожан да се научи как да НЕ блъска другите, Перес да свикне с Макларъна и да се сработи с екипа, РедБул са си бързи, остава само Маса да се амбицира да кара и Бътън да живне малко и хАлонсо ще го уволнят поради очевадна некадърност- за горкия ще е постижение ако успее да се докопа до повече от 10 точки

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Цялото това противоречие относно качествата на Фетел идва от това,че добрата техника не му позволява да има конкурент с който цял сезон да карат гума до гума.
При неговите титли реално не е имал здрава битка,не е имало борба в която да докаже качествата си.
Няма и помен от войните по пистата от преди 10 15 години,като Шуми и Хакинен,Шуми и Монтоя,Шуми и Алонсо,още по-малко пък Сена и Прост.
Ей това му липсва на Фетел - конкуренцията.
И не защото никой пилот не се доближава до него по качества(напротив) а защото колата му наистина е много по-добра от всички останали.
Общо взето тоя сезон беше хаус,Пирели смениха значението на думата състезание.
За да се състезава един пилот трябваше да не е толкова добър самия той,а просто в отбора да са добри математици.
Не може цяло състезание да пазиш гуми и да не смееш да настъпиш газта щото същите ще станат на мармалад.
Може и да е трикратен шампион но ... някак си много му се суха биографията до момента.
А и специално тоя сезон се видя,че всеки на грида може да спечели състезание,така че според мен не е до пилотски качества.
При неговите титли реално не е имал здрава битка,не е имало борба в която да докаже качествата си.
Няма и помен от войните по пистата от преди 10 15 години,като Шуми и Хакинен,Шуми и Монтоя,Шуми и Алонсо,още по-малко пък Сена и Прост.
Ей това му липсва на Фетел - конкуренцията.
И не защото никой пилот не се доближава до него по качества(напротив) а защото колата му наистина е много по-добра от всички останали.
Общо взето тоя сезон беше хаус,Пирели смениха значението на думата състезание.
За да се състезава един пилот трябваше да не е толкова добър самия той,а просто в отбора да са добри математици.
Не може цяло състезание да пазиш гуми и да не смееш да настъпиш газта щото същите ще станат на мармалад.
Може и да е трикратен шампион но ... някак си много му се суха биографията до момента.
А и специално тоя сезон се видя,че всеки на грида може да спечели състезание,така че според мен не е до пилотски качества.

- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Binev_OuT написа:Общо взето тоя сезон беше хаус,Пирели смениха значението на думата състезание.
Колега, тук си изключително прав! От Пирели направо се подиграха със състезанието, а да не говорим за идиотските правила да караш с гуми от квалификацията...
Live forever or die trying
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е то преди години, нямаха право да сменят гуми
Искрено ше се кефа догодина Райконен да разплаква ревльо...че има много да му връща..
А на Фетел, дано да стане 8 кратен...

Искрено ше се кефа догодина Райконен да разплаква ревльо...че има много да му връща..
А на Фетел, дано да стане 8 кратен...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Binev_OuT написа:.......
.....

Та той е САМО на 25 години бре,вие какво очаквате,да е летял в космоса и да има 4 развода ,за да не му е толкова суха

За 6 години в кервана, 3 пъти е шампион и това ако е "суха" биография ,здраве му кажи

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
xpl0d написа:Бруно Сена го бутна отзад и го завъртя.
http://www.youtube.com/watch?v=pyP3hbjuhjI дали?

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Абсолютно Фетел затвори завоя пред Бруно,защото не го видя ,при условие,че по външната треактория беше свободно... Негова грешка,за която си плати с последното място ,но се измъкна мъжки от "фалстарта" на състезанието...

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
plradev написа:Binev_OuT написа:.......
.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Та той е САМО на 25 години бре,вие какво очаквате,да е летял в космоса и да има 4 развода ,за да не му е толкова суха![]()
За 6 години в кервана, 3 пъти е шампион и това ако е "суха" биография ,здраве му кажи
Знаеш ли какво имам в предвид?
Биографията му е нещо от сорта на...
Австралия 2011 - пол - победа
Бахрейн 2011 - пол - победа
Е все пак има и някои яки неща,примерно Монреал 2011 последния завой преди последния шикан на последната обиколка

За трите му запомнящи се сезона има 3 запомнящи се ситуации:
Турция 2010 - най-некадърната маневра която съм виждал
Канада 2011 - изтърва победата след загуба на контрол
Монца 2011 - изпреварването му срещу Алонсо наистина беше голяма работа

Това имам в предвид .Но както каза има поне още 10 сезона - да е жив и здрав да печели още титли и да става по-добър,просто моето мнение за него е че не е най-добрия карач.

Е сега като се замисля какво помня от кариерата на Шумата се сещам основно за избутани противници, умишлени удари решили титлата и други ку*венски номера- не че няма и запомнящи се битки и изпреварвания, но лошото надделява. На тоя фон- по-добре да му е скучна биографията на Фетел.
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5