Акумулатор какъв ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Акумулатор какъв ?

Мнение от bmw_g_power » 16 Ное 2012, 18:39

В боша е истината само да не е от тия турските които се оплакват колегите!Аз вече 5-та година карам със такъв ама аз го купих от официален магазин и сервиз на БОШ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 17 Ное 2012, 19:03

Вчера си взех AES, турски е, по лиценз на Exide, но им е голям стартовия ток и цената е добра. 100 аН, 960 стартов ток, 198 лв. А за 3.0d му дават минимум 95 аН и 850 стартов.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 17 Ное 2012, 22:13

Изберете българското! МОНБАТ :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 18 Ное 2012, 10:01

Kalin Kulev написа:Изберете българското! МОНБАТ :yes:

Много малко стартов ток имат. 100 аН имат 730 стартов ток, не ми върши работа.

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 21 Ное 2012, 0:38

BadAngel написа:какви са тия акумулатори, дето заминават на 3тата година?

вземи си оригинален акумулатор и няма да имаш ядове

баща ми кара с фабричния си акумулатор вече 7ма година, аз карам 5та

никога никакви специални грижи не са били полагани нито за единия, нито за другия.

Най-вярното мнение в темата... Читав оригинален акумулатор втора употреба издържа много повече от какъвто и да е нов :yes: Е36-цата е с такъв 8 години откакто е купена, а преди това не се знае кога е сменян и чак тази година тръгна да се предава :mhihi: На Е30-ката също 3 години със стар оригинален няма мърдане, последно колата стоя 4 месеца без да се пали, закачих му клемите и искаше да запали стартера направо :mhihi: Ааа колите имат и музика освен това и са подложени на тормоз още повече :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 21 Ное 2012, 21:34

VARTA- По-добрите батерии! :yes:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Ное 2012, 23:01

DLVasilev написа:

Като гледам с новата Варта как върти на +5/6 градуса, и като помня миналата зима с МонБат-а... съм леко скептичен, още повече че стартерчето е ревизирано лятото. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 22 Ное 2012, 0:12

SuPeR_FLY написа:Най-вярното мнение в темата... Читав оригинален акумулатор втора употреба издържа много повече от какъвто и да е нов :yes: Е36-цата е с такъв 8 години откакто е купена, а преди това не се знае кога е сменян и чак тази година тръгна да се предава :mhihi: На Е30-ката също 3 години със стар оригинален няма мърдане, последно колата стоя 4 месеца без да се пали, закачих му клемите и искаше да запали стартера направо :mhihi: Ааа колите имат и музика освен това и са подложени на тормоз още повече :mhihi:

:yes: принципно съм съгласен, че по хубав от оригинлния няма. Моя оригиналния на Е46 умря на 10-та година демек 2010. Сега 2 години и малко съм с синя варта, за сега всичко е ток.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Ное 2012, 10:48

Той Лъчката само от любопитство питаше бе, няма да тръгне да купува акумулатор тя колко е зимата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 22 Ное 2012, 11:00

deyan-enchev написа:Той Лъчката само от любопитство питаше бе, няма да тръгне да купува акумулатор тя колко е зимата.

дали :mhihi:
Exide 64ah се оказа моят избор, Деанчооооо ;)
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Ное 2012, 11:05

Ей значи с ченгел трябва да ти вадим думата от устата тцтцтц, честито
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 22 Ное 2012, 17:40

~Мишо~ написа:
DLVasilev написа:

Като гледам с новата Варта как върти на +5/6 градуса, и като помня миналата зима с МонБат-а... съм леко скептичен, още повече че стартерчето е ревизирано лятото. :mrgreen:

Не казвам нищо, просто моя вече 9-та година кара. Очаквам го скоро да се предаде, но останах адски доволен от него
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 22 Ное 2012, 18:07

Монбат - НЕ. Преди 3г сложих такъв есента и още първата зима в студа едвам въртеше. Сега все още е жив на старата ми кола и се кара ежендневно, но в студените дни има ток точно за 3 оборота на мотора. Добре че двигателя е часовник и пали от четвърт :)
Скоро се спомина акумулатора на жената и взех Искра. За момента съм много доволен, ще видим зимата как ще е.
По принцип се старая да избирам българското, но ако и този се издъни, ще се наложи да изневеря на родната индустрия.
На първата ми кола бях взел Магнети Марели и на -22 градуса въртеше като стой та гледай. Ама за него дадох 130 лева, докато Монбат беше 80 лева тогава.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 25 Ное 2012, 11:11

Абе... как оценявате един акумулатор, като че чисто нов, по какви показатели? "Засега съм много доволен"-казва колегата... Има ли случаи да не си? :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2012, 11:38

Kalin Kulev написа:Абе... как оценявате един акумулатор, като че чисто нов, по какви показатели? "Засега съм много доволен"-казва колегата... Има ли случаи да не си? :confused:

Ами то не е само това.Живота на един акумулатор зависи от един куп неща - не само от марката и производителя.
Например
-капацитета съобразен ли е с мощноста на двигателя и ел консуматорите /стартов ток/
-капацитета съобразен ли е с VA характеристика на алтернатора
-положение на батерията в купето -двигателния отсек или в купето /топлинно натоварване/
-в изправност ли е ел инсталацията на автомобила
-обслужваема ли е батерията и редовно ли се проверява и обслужва
-състояние на клемите и изправност на зарядната система
-в какви условия се кара автомобила и колко често
-в каква климатична зона се движи най често- минусови температури или високи плюсови такива
-какъв срок на експлоатация е предвидил производителя
-и не на последно място какво техническото състояние на батерията примерно в края на този срок /най често гаранциония/
Често незначителни на пръв поглед неща скъсяват живота и най качествената батерия. Затова е доста относително такова сравнение но пък на базата статистически наблюдения и отзиви от дадена марка и тип батерия могат да се направят някои
изводи.За повече не мисля че има потенциал.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата