Ляв / десен волан ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С каква дирекция е вашият автомобил?

лява
250
95%
дясна
12
5%

Общо гласове : 262
The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: Ляв / десен волан ?

Мнение от DrivinGGoD » 20 Окт 2011, 13:43

:yes:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Окт 2011, 13:44

единствените варианти в които оправдавам карането с десен геврек е джип дето ще ползваш по чукарите, товарен камион дето ще ти върши работа (като и в двата случая си високо и колите не ти пречат на видимостта) и наистина редките модели дето нямат версия с ляв волан... Но да си купиш ежедневка с десен волан заради 2к. разлика в цената е малоумна история...

ПС: Скоро мярнах Лада 2107 и Голф 2 дизел- с десен волан и двете :shock: е тея кошове що ги купуват хич не ми е ясно :kuku:
Изображение
Изображение

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 20 Окт 2011, 13:45

И аз съм против регистрирането на коли с десен волан в България.Имам няколко :mhihi: и съм ги карал-е неудобно си е и това е.А като започнат да ми обясняват че нямало разлика,че се изпреварва без грижи.....Даже наскоро един образ ми каза му било по-удобно да кара с десен волан отколкото с ляв и никога повече нямало да си купи кола с ляв волан :kuku: Такива бисери може да се чуят само от човек който кара такава кола.
По отношение на казаното от колегата няколко поста преди мен-и аз съм виждал какви ли не коли с десен волан на които стойността им в БГ с ляв волан е по-малка само от транспорта от Англия.Виждал съм Голф 2-ка,Пежо 306,обаче най-учудващото беше като видях Лада 7-ца с десен волан карана от някакъв дядка-е тогава вече щях да припадна.Мярка се често по Казичене и ще го щракна като го видя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Окт 2011, 13:49

ms написа:единствените варианти в които оправдавам карането с десен геврек е джип дето ще ползваш по чукарите, товарен камион дето ще ти върши работа ....

Има едни боклучарки на чистотата с четки ,дето метат асвалта с прозрачна дясна врата и ако не се лъжа умишлено се вкарват с десен волан или фабрично така са направени ,за да гледа шофьора как мете покрай бордюра . Е от това вече има смисъл ,ама то е по-скоро специализирана техника ,която и без тва се влачи основно с 5км/ч.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Окт 2011, 13:54

Ами фирмите, които обслужват боклукосъбирането на София/център, са заредили само десни камиони... :)
Изображение

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 20 Окт 2011, 14:01

Vra4anin написа:Иди в хонда форума

Не влизам в такива форуми, че ми забива компа :mhihi:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 20 Окт 2011, 14:09

к'во се праите бре :mhihi: сичките карате с десен волан.. кой с мотор, кой с волан, кой със седалки, кой с квото е набрал ..
а колко пари напраих хората покрай тия десни волани да не говорим ама иначе О УЖАС! :mhihi:
аре наздраве и от лево и от десно :mhihi:
и няма ли модератори в този подфорум на форума да вземат да хвант да я заключат тая безумна анкета ..
направо с одобрение да се пускат темите.. само едно и също си дъвчем, което си води до затъпяване както и да го погледнеш .. после десния волан проблема ... ми НЕ Е :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 20 Окт 2011, 14:15

добре де що се пънете за евтините десняци - те са подарени.
Друго си е да видип чисто нова седмица с волан на другият бряг. Как мислите дали струва много по-евтино в Англия в сравнение с останалият свят. Това си е просто мазохизъм..
А иначе колкото и да ти е мощен десняка пробвай по някой хубав планински път да караш по спортно :)
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 20 Окт 2011, 14:16

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 20 Окт 2011, 14:21

ylaine написа::OT: alpina-ma6inata сподели за какви хора става въпрос? От сега да си кажа, че не исам да се заяждам, а просто те питам. Не съм от хората, които ще започнат да се заяждат особено пък из форумите.
Познавам доста хора с десен волан, сред тях и едно младо семейство с бебе. Не виждам какъв е проблема? Както всички знаем, нещата винаги опират до задкормилното изчадие :mhihi:

Ами аз лично не бих карал кола, особено със семейството си вътре, която не е пригодена за тези пътища. :shock: Всеки сам си решава де, кофтито е, че и някой цивилен може да го отнесе. :confused:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 14:22

Друго си е да видип чисто нова седмица с волан на другият бряг. Как мислите дали струва много по-евтино в Англия в сравнение с останалият свят. Това си е просто мазохизъм..

Чисто нови няма значение дали са с десен или ляв - еднакво скъпи са . По-скоро зависи от страната и валутата . Когато паунда беше силен в Англия новите бяха по-скъпи . В Ирландия колите са доста по-скъпи от БГ . В страна с ляво движение , колата с десен волан е по-удобна . Защо са го сложили там волана - райд хенд драйв - там е уловката .

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 20 Окт 2011, 14:54

У нас няма проблем да си внесеш и регистрираш "десняк",това е ясно....
Интересно ми е как стои въпросът за коли с ляв волан в Англия:има ли някакви ограничения?
Това,което аз съм чувал(без да претендирам че е вярно) е,че застраховката на ляв волан е лекинко по-голяма,като основанието е,че си по-високорисков участник в движението(заради обратния волан).
Някои има ли достоверно инфо по въпроса?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 15:08

В България единствено алианц иска 3крато оскъпяване на застраховката на коли с десен волан . До колко знам аз , няма проблем никъде в ЕС да регистираш кола с неотговаряща на страната дирекция .

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 20 Окт 2011, 15:20

acho.rs написа:В България единствено алианц иска 3крато оскъпяване на застраховката на коли с десен волан . До колко знам аз , няма проблем никъде в ЕС да регистираш кола с неотговаряща на страната дирекция .

20% е завишена премията в Алианц.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 20 Окт 2011, 15:20

аз бих си взел само АТВ или мотор с десен волан :mhihi: пак е по-евтино,ма нема поне да обръщам диркцията :wave:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата