Въпрос за актове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за актове?

Мнение от ociata » 18 Юли 2013, 15:32

Колега виждам че взе да го приемаш много лично, за което може би и аз те подразних леко в предишния си пост. Явно хората с които си се консултирал са те подвели - давността е точно 2 години от наказателно постановление и не повече от 3 години абсолютна давност. Това че не ти се е чакало още 8 месеца вече е съвсем друго нещо :yes:

ПП Моята книжка беше взета за каране без ДКН(тоест без номера) и не си мисли че ти говоря ей така изсмукано от пръстите или прочетено от интернет. Чак ме хваща яд сега, че хвърлих справката какви нарушения имам и кои от тях са изискваеми за да си взема обратно книжката :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 18 Юли 2013, 15:57

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Юли 2013, 17:31

ronaldomanekena написа:5 години е към нап,колега.Най-често КАТ прехвърля глобите към данъците (НАП) ако видят,че в срока от 3 години не са платени глобите.Явно не си имал задължения и изобщо не си запознат,само цитираш закони,всеки го знае това за 3те години ,че го има в закона,нали като напишеш в гугъл и ти излиза .

Демек викаш законът не е важен. Важно е да си имал глоби за да знаеш какъв е реда? Законът е 2 години, или 3 според обстоятелствата описани по-назад! Ако ще да ги предадат на НАП, ПАП, МАП или който си иска. Законът казва изрично "не повече от ..". Ако имаше вариант да е 5 години щеше да го пише там. Не знам по друг начин как да ти го обясня. Дето има една дума "да е куR да му го набиеш ама то акъл". :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 19 Юли 2013, 1:40

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:45, променена общо 1 път

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Юли 2013, 1:50

ronaldomanekena написа:Исках да помогна ,айде повече наистина няма смисъл от тая тема. :OT:

Що, ще я заключваш ли? :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 28 Авг 2013, 14:44

Днес ходих до КАТ да си изкарам нова книжка с А категория и тая ми вика имате няколко фиша от снимки (не съм получавал призовка или писмо или нещо, може би и защото не живвя на адреса по лична карта вече ), но както и да е - нямам актове, поне така ми каза тази и електронна справка като си пусна също показва,че нямам, но снимките си седят 2 по 300лв всяка...

Та давността на тези снимки/фишове е колко последно 2 или 3 години ? Какви са варинатите за обжалване и разни другите мизерии и има ли смисъл?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Авг 2013, 15:58

xerial написа:Днес ходих до КАТ да си изкарам нова книжка с А категория и тая ми вика имате няколко фиша от снимки (не съм получавал призовка или писмо или нещо, може би и защото не живвя на адреса по лична карта вече ), но както и да е - нямам актове, поне така ми каза тази и електронна справка като си пусна също показва,че нямам, но снимките си седят 2 по 300лв всяка...

Та давността на тези снимки/фишове е колко последно 2 или 3 години ? Какви са варинатите за обжалване и разни другите мизерии и има ли смисъл?

Колега, давност няма как да започне да тече без да си наказан преди това, тоест да ти е връчено НП! В случая можеш единствено да разчиташ, че няма да бъдеш открит до една година след извършване на нарушението, тогава не се образува административнонаказателно производство. Другият вариант е, ако до 3 месеца след откриването ти, не бъде съставен акт за установяване на нарушението, но там вече шансът е нищожен!
Въпросът е друг, дали ще ти дадат книжката, когато е готова, при положение, че не са успели да те издирят, а ти си им отишъл на готово! :)
Не знам какво точно ти излиза в системата на КАТ, но при положение, че имаш 2 снимки, ми е интересно как ти излиза, че си чист?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 28 Авг 2013, 16:44

Колега давността в твоя случай(когато не си получил НП) е 3 години. Прегледай назад в темата, писахме го многократно вече!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 28 Авг 2013, 17:01

ociata написа:Колега давността в твоя случай(когато не си получил НП) е 3 години. Прегледай назад в темата, писахме го многократно вече!

Давността на кое в случая е 3 години, колега? И къде в темата назад го пише това?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 29 Авг 2013, 10:20

Nasko_ написа:
ociata написа:Колега давността в твоя случай(когато не си получил НП) е 3 години. Прегледай назад в темата, писахме го многократно вече!

Давността на кое в случая е 3 години, колега? И къде в темата назад го пише това?

Давността на глобата му. Ето къде съм постнал закона(още на първата страница):
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=266543#p3721577

Колегата не си е получил фиша, следователно попада в чл.82 т.3 :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 29 Авг 2013, 11:38

Nasko_ написа:
xerial написа:Днес ходих до КАТ да си изкарам нова книжка с А категория и тая ми вика имате няколко фиша от снимки (не съм получавал призовка или писмо или нещо, може би и защото не живвя на адреса по лична карта вече ), но както и да е - нямам актове, поне така ми каза тази и електронна справка като си пусна също показва,че нямам, но снимките си седят 2 по 300лв всяка...

Колега, давност няма как да започне да тече без да си наказан преди това, тоест да ти е връчено НП! В случая можеш единствено да разчиташ, че няма да бъдеш открит до една година след извършване на нарушението, тогава не се образува административнонаказателно производство. Другият вариант е, ако до 3 месеца след откриването ти, не бъде съставен акт за установяване на нарушението, но там вече шансът е нищожен!
Въпросът е друг, дали ще ти дадат книжката, когато е готова, при положение, че не са успели да те издирят, а ти си им отишъл на готово! :)
Не знам какво точно ти излиза в системата на КАТ, но при положение, че имаш 2 снимки, ми е интересно как ти излиза, че си чист?

Чист съм защото съм чуждестранна (ЕУ) книжка и за това... и точно заради това не исках да си я сменям пак с БГ , но заради А кат се реших,обаче тия 600+ лв ме отказаха леко :mhihi: :mhihi:

Ociata - мерси , да бях прочел ама не беше на 100% ясно... :yes:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 29 Авг 2013, 11:52

Колеги и аз се сблъсках с тези проблеми,но успешно ми върнаха талона без плащане на глобите и вече съм най-културният шофоьор (до кога се незнае :) ) Наистина след изтичане на 2 години от получаването на НП глоботе отпадат в КАТ.Служителя дето си ми върна талона каза че след давноста от 2 години глобите на КАТ се прехвърлят към НАП. ето извлечението за глобите ми спестих някой друг лев :lol: http://prikachi.com/images/634/6498634u.jpg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 29 Авг 2013, 15:34

ociata написа:
Nasko_ написа:

Давността на глобата му. Ето къде съм постнал закона(още на първата страница):
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=266543#p3721577

Колегата не си е получил фиша, следователно попада в чл.82 т.3 :wave:

Колега, при цялото ми уважение, недей да подвеждаш хората! Ти дори си нямаш идея какво си цитирал на първата страница! Поинтересувай се първо, какво е административно наказание и с какво се налага то!? Ще ти помогна, с наказателно постановление! С две думи си цитирал член от закона, при който цитираната давност започва да тече след издаване на наказателно постановление!!!
Ти въобще прочете ли казуса на колегата по-горе? На него не му е съставено дори предложение за наказание ( АКТ )...какви давности му обясняваш, че текат в момента???
Прочетох всичките ти постове още онзи ден, но не исках да пиша, преди да видя отговора ти! Извинявай, но си писал откровени глупости. Дори си се поскарал на някои колеги, че ти писнало да обясняваш едно и също, което е парадоксът в случая!

bobi_81xx написа:Колеги и аз се сблъсках с тези проблеми,но успешно ми върнаха талона без плащане на глобите и вече съм най-културният шофоьор (до кога се незнае :) ) Наистина след изтичане на 2 години от получаването на НП глоботе отпадат в КАТ.Служителя дето си ми върна талона каза че след давноста от 2 години глобите на КАТ се прехвърлят към НАП. ето извлечението за глобите ми спестих някой друг лев :lol: http://prikachi.com/images/634/6498634u.jpg

Колега, предполагам добре си запознат, какво означава абревиатурата НАП и тя не е Няма Аджеба да Плащаш :) Не знам в твоя случай точно как стоят нещата, но не значи, че си ги спестил ;)
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 01 Сеп 2013, 15:23

Пресен пример - в петък вечерта на излизане от София ме спряха да "духам" и между другото единия реши да ме провери в системата като първо ме попита дали имам някакви нарушения. Аз разбира се, казах че нямам... Лошото в случая беше, че на 2 януари 2011 ми написаха акт за 300 лева и 3 месеца почивка, но тогава с добро стечение на обстоятелствата няколко дни след това си взех синия талон и от тогава карам така. Та въпросния ми въведе ЕГН-то в таблетчето, при което аз започнах силно да се изпотявам, каза ми браво и ми върна документите :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Сеп 2013, 15:52

Демирев написа:За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.

нема такъв филм колега никви молби никви глупости имах 3 акта минаха 2 години давност и преди 2 седмици си взех синия талон ей така :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата